Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Μάη
  • Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024
  • Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας
  • Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών
  • Σαν σήμερα 3 Μάη
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Δε σας σώνει το Ταλμούδ
Διεθνή

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιούλ 2025, 14:51
Και υψώθηκε η κραυγή των στρατιωτών κάτω από τις σόλες μας... Πού είναι η διαφυγή από την αναπόφευκτη τιμωρία; Και τα κρανία τους έγιναν σκαλοπάτια για τα πόδια μας... Γιατί τα πατήσαμε με κοφτερό σπαθί. Είμαστε η τιμωρία όταν τα τουφέκια χλιμιντρίζουν... Και η τιμωρία του Κυρίου σου δεν έχει αποτροπή. – Κίνημα Χαμάς (επίσημη ιστοσελίδα)

Δεν πρόκειται να εξαλείψουμε τη Χαμάς! Φτάνει πια με τον πολιτικό πόλεμο! Φτάνει πια με αυτόν τον ανόητο πόλεμο! Φτάνει πια με το αίμα που χύνεται μάταια!

Γκαμπ Πέλεγκ – Κανάλι 12 (Ισραήλ)

Πλημμύρισε με προσευχές από το Ταλμούδ το σιωνιστικό Διαδίκτυο. Και από εκκλήσεις «προσευχηθείτε για τη ζωή των στρατιωτών μας».

  • «Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στα βόρεια της Χαν Γιούνις».
  • «Προσγείωση ισραηλινού ελικοπτέρου εκκένωσης στα βορειοδυτικά της Χαν Γιούνις, νότια της Λωρίδας της Γάζας».
  • «Διακομιδή τραυματιών με στρατιωτικό ελικόπτερο. Μεταξύ αυτών και τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ichilov».
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/helicopter_12-7-25.mp4
  • «Συμβάν ασφαλείας στη Σουτζαΐα, ανατολικά της πόλης της Γάζας».
  • «Δύο περιστατικά ασφαλείας – ένα στη Χαν Γιούνις (νότια Γάζα) και ένα στη Σουτζαΐα (ανατολική Γάζα).
  • Eκπρόσωπος σιωναζιστικού στρατού: Επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί στην θαλάσσια περιοχή δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας – απαγορεύεται η είσοδος στη θάλασσα. Καλούμε τους ψαράδες να αποφύγουν την πρόσβαση.
  • «Ρίψη καπνογόνων κατά τη διάρκεια της προσγείωσης ελικοπτέρων εκκένωσης στη Σουτζαΐα».

Αυτά από σιωνιστικής πλευράς πριν από μια ώρα.

Το Αλ-Τζαζίρα, επικαλούμενο τοπικές πηγές, μετέδωσε:

  • Προσγείωση ισραηλινού ελικοπτέρου εκκένωσης στα βορειοδυτικά της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
  • Αεροπορικές επιδρομές και βολές πυροβολικού βομβαρδίζουν βόρεια της Χαν Γιούνις.
  • Ο στρατός ρίχνει πυκνά καπνογόνα εν μέσω προσγείωσης πολλών ελικοπτέρων στο σημείο της ενέδρας.

Eβγαλε και εικόνα το αραβικό δίκτυο:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/alJazeera_12-7-25_KhanYunis.mp4

Eνώ έχουν κυκλοφορήσει βίντεο από προσγείωση ελικοπτέρων διακομιδής σε τουλάχιστον δύο νοσοκομεία και μαρτυρίες (από σιωνιστές) ότι ελικόπτερα μετέφεραν τραυματίες στα νοσοκομεία Μπέλινσον, Τελ Χασομέρ, Σορόκα και Ιχίλοφ, ο εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού βγήκε και είπε ότι τραυματίστηκε… ένας στρατιώτης!

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα σιωνιστικά μίντια, τα ελικόπτερα έχουν κάνει πάνω από μία διαδρομές στα μεγάλα νοσοκομεία του μητροπολιτικού Τελ Αβίβ, ενώ τα νέα από τη Χαν Γιούνις μιλούν για μάχη που κρατάει πάνω από δύο ώρες και είναι μάχη «πρόσωπο με πρόσωπο»!

Θα μάθουμε από την Αντίσταση τι έγινε ακριβώς. Μπορεί να έχουμε και βίντεο που θα διαψεύσει ένα ακόμα σιωνιστικό παραμύθι.

Σημασία έχει πως εδώ και τρεις εβδομάδες σύμπασα η Παλαιστινιακή Αντίσταση βρίσκεται στα πεδία των μαχών. Με τη θυελλώδη δράση της στηρίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση που η υπό τον Χαλίλ Αλ-Χάγια ομάδα της Χαμάς δίνει στη Ντόχα.

Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν Αλ-Κασάμ

  • Χτυπήσαμε άρμα μάχης Merkava του σιωνιστή εχθρού με προετοιμασμένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος την Πέμπτη, στην περιοχή Αλ-Μασλάχ, νοτιοδυτικά της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ επιβεβαίωσαν την καταστροφή δύο στρατιωτικών μπουλντοζών τύπου D9 με ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, ανατολικά της συνοικίας Αλ-Ζεϊτούν στην Πόλη της Γάζας, στις 02-07-2025.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ επιβεβαίωσαν την καταστροφή άρματος μάχης Merkava του σιωνιστή εχθρού με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, ανατολικά της συνοικίας Αλ-Ζεϊτούν στην πόλη της Γάζας, στις 06-07-2025.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές μας επιβεβαίωσαν την καταστροφή στρατιωτικού εκσκαφέα με ισχυρό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανατολικά της συνοικίας Αλ-Ζεϊτούν στην Πόλη της Γάζας, στις 09-07-2025. Οι μαχητές μας κατέγραψαν την προσγείωση ελικοπτέρου απομάκρυνσης.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές Αλ-Κασάμ επιβεβαίωσαν την πυροδότηση προ-παγιδευμένου σπιτιού εναντίον ισραηλινής πεζοπόρου δύναμης, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, στη γειτονιά Αλ-Μπαγιούκ στην κεντρική περιοχή της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στις 24-06-2025.
  •  Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές Αλ-Κασάμ επιβεβαίωσαν την επίθεση κατά ισραηλινής στρατιωτικής μπουλντόζας τύπου D9 με εκρηκτικό μηχανισμό τύπου “Σουάθ”, με τρόπο επιχείρησης αυτοθυσίας, στην περιοχή Μάαν, νότια της πόλης Χαν Γιούνις, στις 24-06-2025.
  • Οι μαχητές Αλ-Κασάμ κατάφεραν να επιτεθούν σε συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτών και οχημάτων στην περιοχή Αμπασάν Αλ-Καμπίρα, ανατολικά της Χαν Γιούνις. Στόχευσαν άρμα μάχης Merkava και τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού με ρουκέτες “Γιασίν 105”, καθώς και δύο στρατιωτικά σκαπτικά μηχανήματα με τον ίδιο τύπο ρουκέτας. Στη συνέχεια, προχώρησαν προς τους στρατιώτες και ενεπλάκηκαν σε μάχη με ελαφρά όπλα, προσπαθώντας να αιχμαλωτίσουν έναν στρατιώτη. Ομως, οι συνθήκες στο πεδίο δεν το επέτρεψαν, οπότε τον εξόντωσαν και πήραν το όπλο του. Οι μαχητές παρατήρησαν προσγείωση ελικοπτέρου για εκκένωση. [Η ιστορία του «ήρωα» που αποδείχτηκε κότα λειράτη].
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές Αλ-Κασάμ επιβεβαίωσαν την επίθεση κατά άρματος μάχης Merkava με ισχυρή εκρηκτική συσκευή εδάφους στην περιοχή Αμπασάν Αλ-Καμπίρα, ανατολικά της Χαν Γιούνις, στις 04-07-2025.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές Αλ-Κασάμ επιβεβαίωσαν την επίθεση κατά στρατιωτικής μπουλντόζας τύπου D9 με ισχυρή εκρηκτική συσκευή εδάφους στην Οδό Σαραρί, στην πόλη Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στις 05-07-2025.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στόχευσαν την Τρίτη στρατιωτικό σκαπτικό μηχάνημα που μετέφερε δύο ισραηλινούς στρατιώτες με ρουκέτα τύπου RPG και παρατήρησαν την προσγείωση ελικοπτέρου για εκκένωση στην περιοχή Αμπασάν Αλ-Καμπίρα, ανατολικά της Χαν Γιούνις.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές Αλ-Κασάμ επιβεβαίωσαν την επίθεση κατά στρατιωτικού σκαπτικού μηχανήματος και άρματος μάχης Merkava με ρουκέτες τύπου “Γιασίν 105” στην περιοχή Ας-Σαλάμ, ανατολικά της πόλης Τζαμπάλια, στις 06-07-2025.
  • Οι μαχητές Αλ-Κασάμ κατάφεραν την περασμένη Κυριακή να χτυπήσουν ένα κτίριο όπου είχαν οχυρωθεί Ισραηλινοί στρατιώτες με ρουκέτα τύπου TBG, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, στην περιοχή Ας-Σαλάμ, ανατολικά της Τζαμπάλια.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στόχευσαν προχθές Τρίτη δύο ισραηλινά άρματα μάχης Merkava με ρουκέτα “Γιασίν 105” και ρουκέτα τύπου “Tandem” κοντά στη διασταύρωση Σέιχ Νάσερ, στο κέντρο της πόλης Χαν Γιούνις.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ βομβάρδισαν συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτών και οχημάτων με καταιγισμό όλμων βαρέος και μεσαίου διαμετρήματος στην περιοχή Αλ-Μπαντάου, βόρεια της πόλης Χαν Γιούνις.

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς δημοσιεύουν πλάνα με ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε ισραηλινό στρατιώτη στην κορυφή του Τζάμπαλ αλ-Σορανί, ανατολικά της συνοικίας Αλ-Τουφάχ στην Πόλη της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/alQuds_sniper_12-7-25.mp4
  • Βομβαρδίσαμε με ρουκέτες κέντρο διοίκησης και ελέγχου του στρατού του σιωνιστή εχθρού στην κορυφή του Τζάμπαλ αλ-Σορανί, ανατολικά της συνοικίας Αλ-Τουφάχ στην πόλη της Γάζας.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις εμπόλεμες ζώνες, οι μαχητές μας μάς ενημέρωσαν ότι κατέστρεψαν σιωνιστική στρατιωτική μπουλντόζα τύπου D9 με εκρηκτικό μηχανισμό βαρελιού τύπου Θακίμπ, κατά τη διείσδυσή της τη Δευτέρα στην περιοχή Σέιχ Νάσερ, ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνις.
  • Βομβαρδίσαμε με όλμους διαμετρήματος 60 χιλ. συγκεντρώσεις στρατιωτών και οχημάτων του σιωνιστή εχθρού που είχαν διεισδύσει στην περιοχή Σατρ αλ-Γκάρμπι, βόρεια της πόλης Χαν Γιούνις.
  • Βομβαρδίσαμε με όλμους 60 χιλ. τις συγκεντρώσεις του σιωνιστή εχθρού γύρω από το Τζαμί Χαλίμα, νότια της πόλης Χαν Γιούνις.
  • Πλάνα από βομβαρδισμούς με όλμους που εξαπέλυσαν οι μαχητές μας, μαζί με άλλες παλαιστινιακές αντιστασιακές ομάδες, εναντίον συγκεντρώσεων ισραηλινών στρατιωτών και στρατιωτικών οχημάτων στις περιοχές διείσδυσης στην πόλη Χαν Γιούνις.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/AlQuds_kai_alles_organoseis.mp4
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές του μετώπου, οι μαχητές μας επιβεβαίωσαν ότι κατέστρεψαν σιωνιστικό στρατιωτικό όχημα με έκρηξη αντιαρματικής νάρκης που είχε προεγκατασταθεί, κατά τη διάρκεια εισβολής ανατολικά της συνοικίας Αλ-Τουφάχ στην πόλη της Γάζας, στις 07/07/2025.
  • Πλάνα από την επίθεση μαχητών Αλ-Κουντς κατά ενός νεοσύστατου κέντρου διοίκησης και ελέγχου στα βόρεια της πόλης Χαν Γιούνις, καθώς και κατά μιας σιωνιστικής ειδικής δύναμης που είχε οχυρωθεί μέσα σε σπίτι στο κέντρο της πόλης, με τη χρήση ρουκετών τύπου 107.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/AlQuds_missiles_11-7-25.mp4

Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν

  • Βομβαρδίσαμε με όλμους συγκέντρωση στρατιωτών και οχημάτων του εχθρού στην περιοχή της Κατίμπα, στο κέντρο της Χαν Γιούνις.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/AlNaser_12-7-25.mp4
  • Βομβαρδίσαμε συγκέντρωση οχημάτων και στρατιωτών του εχθρού στην περιοχή της οδού Αλ-Αρνάμπ, κοντά στην περιοχή Αλ-Κατίμπα, δυτικά της Χαν Γιούνις, με κανονικούς όλμους διαμετρήματος 60 χιλιοστών.
  • Βομβαρδίσαμε συγκέντρωση στρατιωτών και οχημάτων του εχθρού στον άξονα διείσδυσης κοντά στην Τράπεζα της Παλαιστίνης, ανατολικά της πόλης Τζαμπάλια Αλ-Μπάλαντ, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με κανονικούς όλμους διαμετρήματος 60 χιλιοστών.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/alNaser2.mp4

Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά

  • Πλάνα από τον βομβαρδισμό συγκεντρώσεων των σιωνιστικών δυνάμεων κατοχής στην οδό Αλ-Μπαντάου, στην περιοχή Ας-Σατρ Αλ-Γαρμπ, βόρεια της Χαν Γιούνις, από τις Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, με καταιγισμό κανονικών όλμων διαμετρήματος 60 χιλιοστών.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/AbuAliMustafa_AlQuds_11-7-25.mp4

Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα

  • Πλάνα από βομβαρδισμό συγκέντρωσης στρατιωτών και οχημάτων του σιωνιστή εχθρού με βαριούς όλμους, καθώς και από την κατάληψη ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια αποστολής συλλογής πληροφοριών στον εναέριο χώρο της πόλης Χαν Γιούνις.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/AlAqsa_12-7-25.mp4
  • Πλάνα από τον βομβαρδισμό του εποικισμού Κισοφίμ, στην περιφέρεια της Γάζας, με πυραύλους τύπου «107».
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/AlAqsa_missiles_11-7-25.mp4

YΓ. Ο απόστρατος συνταγματάρχης του σιωναζιστικού στρατού Χάιζι Ναχάμα επικρίνει τη μεθοδολογία του ισραηλινού στρατού στη Γάζα: «Ο στρατός μετράει τα σπίτια που καταστρέφει, ενώ τα μέλη της Χαμάς μετρούν τους στρατιώτες που σκοτώνουν… αυτό είναι απαράδεκτο». Να ευχηθούμε… να μην είναι περαστικά.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/07/apostratos_sionazistis.mp4

 

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

Διεθνή 3 Μάι 2026, 06:40

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

Διεθνή 3 Μάι 2026, 05:53

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

Διεθνή 2 Μάι 2026, 09:24

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

Διεθνή 30 Απρ 2026, 21:08

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

Διεθνή 30 Απρ 2026, 18:04

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

Διεθνή 30 Απρ 2026, 11:57
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

Ημέρα πυροσβεστών.

Ημέρα του πολέμου των άστρων.

Ημέρα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Ολλανδία: Ημέρα μνήμης των νεκρών του β’ παγκοσμίου πολέμου.

1886: Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να διαλύσουν συγκέντρωση 1.500 εργατών στην πλατεία Heymarket στο Σικάγο, κάποιος ρίχνει βόμβα εναντίον τους σκοτώνοντας οκτώ και τραυματίζοντας 66, κάνοντας την αστυνομία να ανοίξει πυρ κατά του πλήθους.

1919: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.

1930: Συλλαμβάνεται ο Μαχάτμα Γκάντι από τη βρετανική αστυνομία και φυλακίζεται.

1967: Η χούντα εκτοπίζει 6.000 άτομα στη Γυάρο.

1969: Βόμβα στο Ζάππειο (ΚΕΑ).

1970: Τέσσερις νεκροί και έντεκα τραυματίες φοιτητές, από πυρά της εθνοφρουράς σε διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Βιετνάμ στο πανεπιστήμιο Κεντ Στέιτ (Οχάιο).

1972: Συλλαμβάνονται τρεις βομβιστές που είχαν τοποθετήσει δεκαεννιά βόμβες στην Αθήνα.

1974: Συλλαμβάνονται 36 μέλη και στελέχη του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ, καταζητούνται άλλα δεκατέσσερα.

1976: Πρώτη συγκέντρωση αναρχικών μεταπολιτευτικά στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες τραυματίζουν στα πόδια τον διευθυντή της «Sit-Siemens» Ουμπέρτο Ντάλι Ινοτσέντι (Μιλάνο) και τον διευθυντή της «Ital-sider» Αλφρέντο Λαμπέρτι (Γένοβα).

1979: Η Μάργκαρετ Θάτσερ αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας.

1980: Πεθαίνει ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Τίτο.

1983: Η κυβέρνηση Χομεϊνί θέτει εκτός νόμου το Ιρανικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo