Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού
  • Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη
  • Σαν σήμερα 26 Γενάρη
  • Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας
  • Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου
  • Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τα play offs ξεκινούν με ένταση και θα βαφτούν πράσινα
Αθλητισμός

Τα play offs ξεκινούν με ένταση και θα βαφτούν πράσινα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Μαρ 2023, 19:37

Οι αγώνες των play offs της Super League, από τους οποίους θα  αναδειχθεί ο πρωταθλητής, αναμένεται να είναι οι πιο συναρπαστικοί των τελευταίων χρόνων, αφού τέσσερις ομάδες, Παναθηναϊκός (61 βαθ.), ΑΕΚ (59 βαθ.), Ολυμπιακός (56 βαθ.) και ΠΑΟΚ (54 βαθ.) θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Με βάση την αγωνιστική εικόνα των ομάδων κατά τν διάρκεια του πρώτου και του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος και το πρόγραμμα των αγώνων στα play offs, η στήλη θα κάνει την πρόβλεψή της για την ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. 

Θα ξεκινήσουμε το σχολιασμό μας από τους πράσινους, οι οποίοι είχαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο χορτάρι και παρά το μικρό ρόστερ που διαθέτουν σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους, δείχνουν έτοιμοι να κατακτήσουν τον τίτλο. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα έκπληξη του πρώτου γύρου και κατάφερε να εξασφαλίσει μια διαφορά 8 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και 12 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Εξαιτίας των τραυματισμών βασικών παιχτών, του μικρού ρόστερ, αλλά και του ντεφορμαρίσματος, οι πράσινοι δεν κατάφεραν να δείξουν το ίδιο πρόσωπο και στο δεύτερο γύρο. Εκαναν συνεχόμενες γκέλες, έχασαν το πλεονέκτημα που είχαν δημιουργήσει και   ενώ ήταν καβάλα στο άλογο, το μόνο που καταφέραν ήταν να διατηρήσουν την πρώτη θέση και να μπουν στα play offs με τη μικρή διαφορά των δύο, πέντε και εφτά βαθμών από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. 

Οι πράσινοι δείχνουν περισσότερο ομάδα από τους άλλους τρεις διεκδικητές του τίτλου, έχουν έναν πολύ έξυπνο προπονητή που μπορεί να πάρει το 101% των δυνατοτήτων των παιχτών του, δεν χάνουν εύκολα στα ντέρμπι και έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο γιατί είναι πολλά χρόνια χωρίς τίτλο. Εχουν δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο, καθώς θα δώσουν τρία ντέρμπι εκτός (ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ), και με την εμπειρία από το δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος δείχνουν να μπορούν να διαχειριστούν την προσωρινή απώλεια της κορυφής του βαθμολογικού  πίνακα. Αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί που θα τους επηρεάσουν, καθώς έχουν μικρό ρόστερ, η στήλη πιστεύει ότι θα κόψουν πρώτοι το νήμα και θα πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα.  

Η ΑΕΚ, μετά τις πρώτες αγωνιστικές  του πρωταθλήματος, έδειξε ότι θα είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Εχοντας ένα ποιοτικό ρόστερ και καλό προπονητή, κατάφερε να έχει μια σταθερή αγωνιστική εικόνα και με την εμπειρία της μεγάλης ομάδας μπόρεσε να πάρει βαθμούς ακόμη και σε παιχνίδια που δεν είχε καλή απόδοση. Οι κιτρινόμαυροι αξιοποίησαν τη δυναμική που δημιουργήθηκε από τη μετακόμιση στο νέο τους γήπεδο, εκμεταλλεύτηκαν το ντεφορμάρισμα του Παναθηναϊκού στις αρχές του β’ γύρου και κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς όμως να μπορέσουν να παραμείνουν σε αυτή, αφού έχασαν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. 

Για πολλούς παραμένουν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπάρχουν όμως δυο αγωνιστικές παράμετροι που κατά την άποψη της στήλης θα βαρύνουν αρνητικά γι’ αυτούς στη συνέχεια των αγώνων. Η πρώτη παράμετρος είναι η δυσκολία να κερδίσουν στα ντέρμπι. Η ήττα στα δυο ντέρμπι στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αφήνει αμφιβολίες για το αν μπορεί η ομάδα να διαχειριστεί την κορυφή και γι’ αυτό το λόγο η πρώτη αγωνιστική με τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι κομβική. 

Η δεύτερη παράμετρος αφορά την αγωνιστική τους εικόνα. Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι μόνοι που διατήρησαν ένα σταθερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να αντέξουν ακόμα 10 αγωνιστικές, χωρίς να κάνουν «κοιλιά» στην αγωνιστική τους απόδοση. Η στήλη θεωρεί ότι πολύ δύσκολα θα το καταφέρουν και γι’ αυτό, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των φιλάθλων, δεν τους χρίζει πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. 

Οι ερυθρόλευκοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να έχουν μια σταθερή απόδοση, με αποτέλεσμα να έρθουν ανεπιτυχή αποτελέσματα που τους άφησαν πίσω βαθμολογικά. Εχουν αναπτύξει μια δυναμική που έφερε βαθμούς και τους επέτρεψε να βρίσκονται σε θέση διεκδίκησης του τίτλου, υπάρχουν όμως εσωτερικά προβλήματα που θα βαρύνουν αρνητικά στην προσπάθειά τους.

Οι παίχτες δείχνουν «κορεσμένοι» και σε πτωτική αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έχει δημιουργηθεί και κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς και τον προπονητή της ομάδας, η οποία είναι σε καταστολή μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν και έχουν εύκολο πρόγραμμα που θα τους επιτρέψει να πλησιάσουν ή και να φτάσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δεν πείθουν ότι μπορούν να παραμείνουν σε αυτή, αφού έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και δυσκολία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ντέρμπι και να «καθαρίσουν» τον αγώνα.

Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, πολλοί πιστεύουν ότι έχουν αλλάξει αγωνιστικά, όμως με μια προσεκτική ανάλυση του συγκεκριμένου αγώνα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι ερυθρόλευκη επιτυχία ήταν περισσότερο προϊόν τύχης και λιγότερο αγωνιστικής προσπάθειας. Χάντικαπ είναι και οι πέντε βαθμοί διαφοράς από την κορυφή, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται δυο επιπλέον νίκες από αυτές που θα κάνουν οι πράσινοι για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. 

Τελευταίον αφήσαμε τον ΠΑΟΚ που έχει και τις λιγότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην Τούμπα προσπαθούν να φτιάξουν μια νέα ομάδα με την ενσωμάτωση νεαρών ταλαντούχων παιχτών, με αποτέλεσμα κυρίως στις εκτός έδρας αναμετρήσεις να υπάρχουν απώλειες βαθμών. Προς τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αποτελέσματα και να παραμένει σε θέση διεκδίκησης του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να πείθει ότι μπορεί να πάει μακριά.

Εκτός από τη διαφορά των 7 βαθμών που έχει από τον Παναθηναϊκό και την κορφή, έχει να αντιμετωπίσει και ένα εσωτερικό πρόβλημα, την απουσία του προέδρου Ιβαν Σαββίδη, που θα επηρεάσει σε τυχόν εξωαγωνιστικές διεργασίες. Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι οι ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου είναι θεωρητικές και στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεκινήσουν να σκέφτονται την ομάδα που θα φτιάξουν για το επόμενο πρωτάθλημα. 

Η ανταγωνιστικότητα των ομάδων είχε δημιουργήσει στις τάξεις των φιλάθλων κλίμα αισιοδοξίας, όμως οι εξελίξεις εκτός του αγωνιστικού χώρου προβληματίζουν. Δυστυχώς, οι αγώνες θα ξεκινήσουν σε κλίμα έντασης εξαιτίας της διαδικασίας ορισμού των διαιτητών. Οι έξι ομάδες που θα συμμετέχουν στα play offs ζήτησαν να οριστούν ξένοι διαιτητές σε όλες τις αναμετρήσεις για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα του πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με τη διάθεση των ομάδων να γίνουν οι αγώνες σε καλό κλίμα και χωρίς εντάσεις (λέμε τώρα) είναι οι προθέσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. Η απόφασή της να οριστούν ξένοι στους αγώνες Αρης–ΠΑΟΚ και ΑΕΚ–Παναθηναϊκός και έλληνας διαιτητής στον αγώνα Βόλος–Ολυμπιακός απειλεί να τινάξει στον αέρα τη διεξαγωγή των αγώνων. Η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό για τον έλεγχο της  ΕΠΟ μεταφέρεται στους αγώνες των play offs και μένει να δούμε την εξέλιξη.

Στην απόφαση της ΚΕΔ αντέδρασαν έντονα, Βόλος και Ολυμπιακός, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του πρωταθλήματος. Ο «ισχυρός άντρας» της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, άσκησε δριμεία κριτική στην ΚΕΔ και τον αρχιδιαιτητή Μπένετ και απειλούσε να κατεβάσει τη β’ ομάδα απαξιώνοντας τη διαδικασία των play offs και το πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν με δήλωση του προέδρου τους, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατηγόρησε την ΕΠΟ και την ΚΕΔ για προφανή ανικανότητα και προφανή δόλο, που θα έχει σαν συνέπεια να ναρκοθετηθεί το πρωτάθλημα σε μια εποχή έντονης κοινωνικής διέγερσης.

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν από την ΚΕΔ να αλλάξει την αρχική της απόφαση και να ικανοποιήσει το αίτημα των ομάδων, ορίζοντας ξένους διαιτητές αναγνωρισμένης αξίας, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να κριθείς στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η ΚΕΔ δεν άλλαξε την αρχική απόφαση, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να οριστούν ξένοι διαιτητές σε όλους τους αγώνες από τη 2η αγωνιστική.

Εν κατακλείδι, τα φετινά play offs αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικά και με μεγάλες συγκινήσεις. Ελπίζουμε να μην επηρεαστούν από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, να τελειώσουν ομαλά και να βαφτούν πράσινα με τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοιο εθνικό πένθος;
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 20 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18
Ροή Ειδήσεων
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

Ημέρα τελωνείων.

Αυστραλία: Εθνική γιορτή.

Ινδία: Ημέρα δημοκρατίας, εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα απελευθέρωσης (1986).

1936: Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή με το σχήμα του “Παλλαϊκού Μετώπου“.

1944: Εκτελείται ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Καλύβας (ΟΠΛΑ).

1965: Δολοφονείται ο ιρανός πρωθυπουργός Χασάν Αλί Μανσούρ.

1972: Βόμβα της ΑΑΑ στον περίβολο της γαλλικής πρεσβείας.

1975: Νεοναζί της οργάνωσης “Νέα Τάξη” επιδράμουν στο Πολυτεχνείο και μαχαιρώνουν τον φοιτητή Β. Γεωργιάδη.

1981: Βόμβες στα γραφεία της ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και Ζωγράφου (Οκτώβρης ’80).

1990: Αθωώνεται στο εφετείο ο Αθανάσιος Μελίστας για τη δολοφονία Καλτεζά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo