Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μεγάλο φαγοπότι -με πολιτική κάλυψη- σε βάρος των ομάδων
Αθλητισμός

Μεγάλο φαγοπότι -με πολιτική κάλυψη- σε βάρος των ομάδων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Αυγ 2022, 13:03

Οσοι ασχολούμασταν με τα αθλητικά σωματεία την εποχή του «ερασιτεχνικού» αθλητισμού θυμόμαστε ότι για να μπορέσει μια ομάδα να κάνει μια καλή μεταγραφή θα έπρεπε να εξασφαλίσει στον υπό μεταγραφή αθλητή ένα καλό «χαρτζιλίκι» για να πάρει την υπογραφή του. Συνήθως, τη λύση έδινε ο πρόεδρος της ομάδας, που πρόσφερε στον παίχτη «δουλειά» στην εταιρία του (δημιουργούσε έξοδα στην εταιρία που αφαιρούνταν από την εφορία) ή κάποιος από τους παράγοντες της ομάδας, που είχε τις κατάλληλες πολιτικές διασυνδέσεις και φρόντιζε να προσληφθεί ο παίχτης στο δήμο ή σε κάποια δημόσια επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα «έδενε» τον παίχτη και τον κρατούσε για όσο διάστημα ήθελε στο ρόστερ της, αφού αν έφευγε θα έχανε το «χαρτζιλίκι» που του εξασφάλιζε. 

Δεν συνεχίζουμε γιατί θα χαλάσουμε το ρομαντισμό του «ερασιτεχνικού» αθλητισμού και θα σπείρουμε αμφιβολίες για την «αφοσίωση» ορισμένων παιχτών που έχουν συνδέσει την αγωνιστική τους πορεία με μια ομάδα και αποτελούν τη «σημαία» και το σημείο αναφοράς για τους οπαδούς της. 

Με την πάροδο του χρόνου τα δεδομένα αλλάξαν και ο αθλητισμός από «ερασιτεχνικός» έγινε επαγγελματικός. Οι ομάδες είναι πλέον ανώνυμες εταιρίες και οι παίχτες αποτελούν περιουσιακά τους στοιχεία, που ανταλλάσσονται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με γνώμονα το κέρδος που θα έχει το ταμείο της ομάδας. Ολοένα και λιγότεροι είναι οι παίχτες που συνδέονται με μια ομάδα στην καριέρα τους, καθώς ως επαγγελματίες κοιτάζουν το συμφέρον τους και βάζουν σε δεύτερη μοίρα το «δέσιμο» με την ομάδα και τους οπαδούς της. 

Πλέον η παραμονή κάποιου αθλητή για αρκετά χρόνια σε μια ομάδα και η ανάδειξή του σε «σημαία» της προϋποθέτει να είναι πρωτοκλασάτος και γύρω από αυτόν να δημιουργηθεί ένα εμπορικό brand name που να εξασφαλίζει φράγκα στο ταμείο της. Οταν η παραμονή του παίχτη δεν είναι επικερδής, τότε «με πόνο ψυχής» οι δυο πλευρές σταματούν τη συνεργασία τους (η περίπτωση Μπαρτσελόνα-Μέσι είναι χαρακτηριστική). 

Στην εποχή του επαγγελματικού αθλητισμού η ομάδα είναι το «όχημα» για να προωθήσει ο καπιταλιστής ιδιοκτήτης της τα εξωαγωνιστικά επιχειρηματικά του συμφέροντα. Η δυναμική της ομάδας αποτελεί μοχλό πίεσης προς τα κέντρα αποφάσεων για να «προωθηθούν» οι επιχειρηματικές υποθέσεις του προέδρου. Ταυτόχρονα, οι οργανωμένοι οπαδοί της μετατρέπονται σε ιδιωτικό στρατό του, που όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις «νουθετεί» όσους δεν συμμερίζονται το «όραμά» του για την ομάδα. 

Και επειδή ο επαγγελματικός αθλητισμός απαιτεί σε όλους τους τομείς τους κατάλληλους «επαγγελματίες», οι οποίοι είναι λογικό να απαιτούν και ένα «χαρτζιλίκι» για τις υπηρεσίες τους, κάποιος θα πρέπει να πληρώσει. Η λύση είναι πολύ απλή. Τα έξοδα για τα «παπαγαλάκια» και τον οπαδικό στρατό του προέδρου χρεώνονται στο ταμείο της ομάδας. 

Αρκεί μια ματιά στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις των ομάδων για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω. Ο αριθμός των ατόμων που δηλώνονται ως εργαζόμενοι ξεπερνάει κατά πολύ αυτούς που θα έπρεπε να δουλεύουν στην ομάδα. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζουμε τις ετήσιες οικονομικές δραστηριότητες της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως καταχωρηθήκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), για τη χρονική περίοδο από 1/7/2014 έως 30/6/2021. 

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μέσος όρος στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ τη συγκεκριμένη περίοδο είναι 117 εργαζόμενοι, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που χρειάζεται για να λειτουργήσει μια ομάδα. Εξηγείται, όμως, αν υπολογίσουμε στους «εργαζόμενους» και όλους αυτούς που «εργάζονται» για να προωθήσουν τις μπίζνες του προέδρου. 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι και οι άλλες μεγάλες ΠΑΕ εφαρμόζουν την ίδια τακτική με τους κιτρινόμαυρους, καθώς είναι παρόμοιος ο αριθμός των εργαζόμενων σε αυτές. Είναι φανερό ότι οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ομάδων χρεώνουν στις ομάδες τα έξοδα για τις «παράπλευρες» δραστηριότητες προώθησης των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση: «Το χέρι στην τσέπη το βάζουν μόνο τον Δεκέμβρη, γιατί κρυώνουν». 

Ισως κάποιοι να αναρωτηθούν: είναι τόσο απλό να χρεώνονται τα «χαρτζιλίκια» των κολαούζων του προέδρου στο εξοδολόγιο της ομάδας; Δεν υπάρχουν κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί που να ελέγχουν τις οικονομικές δραστηριότητες και τους ισολογισμούς των ΠΑΕ; Για όσους δεν ασχολούνται με τις ομάδες και τα τεκταινόμενα στον επαγγελματικό αθλητισμό τα ερωτήματα αυτά ίσως είναι εύλογα. Ομως γι’ αυτούς που έχουν έστω και στοιχειώδη επαφή με το συγκεκριμένο χώρο, τα ερωτήματα είναι ρητορικά. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα ποσοστό των οπαδών κάθε ομάδας επιλέγει το κόμμα που θα ψηφίσει με κριτήριο τη στήριξη που προσφέρει στην ομάδα του, σύμφωνα με τη «γραμμή» που θα δώσει ο πρόεδρος. Οπότε οι μεγαλοκαπιταλιστές ιδιοκτήτες των ομάδων δρουν ανεξέλεγκτοι, καθώς το πολιτικό προσωπικό και ιδιαίτερα η εκάστοτε κυβέρνηση, για να μην πέσει στη δυσμένειά τους, φροντίζει να τους κάνει τα χατίρια και να τους επιτρέπει να κάνουν μεγάλο φαγοπότι στις πλάτες της ομάδας.

ΥΓ. Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά δε γίνονται μόνο στις ΠΑΕ αλλά γενικότερα στις ΑΕ. Τα πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούν οι καπιταλιστές, τα σπίτια, ακόμα και το υπηρετικό προσωπικό στις βίλες τους στις πόλεις, σε νησιά και σε ορεινά θέρετρα (καθαριστές, κηπουροί, μάγειροι, σερβιτόροι κτλ) εμφανίζονται σαν περιουσιακά στοιχεία ή σαν εργαζόμενοι της επιχείρησης. Ετσι, ο καπιταλιστής περνά την παρασιτική κατανάλωση του ίδιου και της οικογένειάς του ως δαπάνη της επιχείρησης, πετυχαίνοντας διπλό όφελος: ο ίδιος έχει τζάμπα παρασιτική κατανάλωση και η εταιρία ανύπαρκτη δαπάνη, με αποτέλεσμα ένα μέρος του κέρδους να περνά κατευθείαν στον καπιταλιστή αφορολόγητο.

Θυμόμαστε πολύ καλά τι έγινε το 2007-8 μεταξύ Βγενόπουλου και Δασκαλόπουλου. Ο Δασκαλόπουλος πούλησε τη Vivartia στην υπό τον Βγενόπουλο MIG. Μετά πλακώθηκαν, για λόγους που δεν είναι του παρόντος. Ανάμεσα στις κατηγορίες που ο Βγενόπουλος και η MIG απηύθυναν στον Δασκαλόπουλο, για να τον πετάξουν από το μάνατζμεντ της Vivartia, ήταν ότι είχε περάσει στην εταιρία προσωπικά αυτοκίνητα και εργατικό προσωπικό που απασχολούσε στις βίλες του.

Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo