Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Μάρτη
  • Η γεύση του κερασιού
  • Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη
  • Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση
  • Μαργ μπαρ Αμρίκα, μαργ μπαρ Ισραΐλ
  • Σαν σήμερα 25 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Aφήστε τους αδαείς να σχολιάζουν
Αθλητισμός

Aφήστε τους αδαείς να σχολιάζουν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2017, 00:00

Είναι γνωστό ότι η στήλη είναι φαν της εγγλέζικης ποδοσφαιρικής σχολής και του παραδοσιακού εγγλέζικου αγωνιστικού τρόπου ανάπτυξης της ομάδας στο γήπεδο (μια-δυο πάσες κάτω από τη σέντρα, βαθύ γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή, μονομαχία επιθετικού και μπακ και συνεχές τρέξιμο πάνω-κάτω). Δεν μπορεί όμως να μην αναγνωρίσει τη δουλειά που κάνει ο Πεπ Γουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, δημιουργώντας μια ομάδα που παίζει ένα πολύ ελκυστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, αρκετά διαφοροποιημένο από τον κλασσικό αγγλικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά διατηρώντας κάποια από τα βασικά «συστατικά» του.

Οσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το ντέρμπι ανάμεσα στις δυο ομάδες του Μάντσεστερ και την καθολική επικράτηση της Σίτι του Πεπ επί της Γιουνάιτεντ του (αντιπαθητικού) Ζοσέ Μουρίνιο μπόρεσαν να καταλάβουν ότι ο καταλανός προπονητής έχει προχωρήσει πολύ στον τομέα της προπονητικής και έχει δώσει το προσωπικό του στίγμα, δημιουργώντας μια ομάδα άκρως επιθετική, η οποία όμως έχει και πολύ καλές αμυντικές επιδόσεις. Συγκρίνοντας τον τρόπο παιχνιδιού των δυο προηγουμένων ομάδων του Γουαρδιόλα, της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν, μπορούμε να πούμε ότι η φετινή Σίτι είναι ένα “σκαλί” πάνω από αυτές, αφού ο Πεπ έχει καταφέρει να συνδυάσει τον πατροπαράδοτο αγγλικό δυναμικό τρόπο παιχνιδιού με τη φινέτσα, την τεχνική και το θέαμα. Ολα δείχνουν ότι μπορούμε να μιλάμε για μια νέα τεχνική αγωνιστικής ανάπτυξης μιας ομάδας, η οποία βασίζεται στο δόγμα «παίζω άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο, προσφέρω θέαμα και αμύνομαι μεγιστοποιώντας το χρόνο της δικής μου κατοχής της μπάλας». Σε απλά ελληνικά, δε θα προσπαθήσω να καταστρέψω το παιχνίδι του αντίπαλου για να αμυνθώ, αλλά θα επιδιώξω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο την κατοχή της μπάλας για να κάνω το παιχνίδι μου και να βάλω τον αντίπαλο στην περιοχή του.

Στη δεύτερη σεζόν του Γουαρδιόλα στη Σίτι, μπορούμε να πούμε ότι τα σημάδια βελτίωσης της φετινής ομάδας είναι ορατά και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Premier League (η Σίτι μετράει 15 νίκες σε 16 αγώνες και βρίσκεται ήδη 11 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ) και το Champions League. Αρκεί μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία και στη σύγκριση της περσινής χρονιάς με τη φετινή για να καταλάβουμε ότι το αγωνιστικό στιλ που έχει διδάξει ο Γουαρδιόλα στη Σίτι,συνεχώς βελτιώνεται. Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις έχει αυξηθεί στο 89% έναντι 86% πέρσι, όπως και το ποσοστό των μεταβιβάσεων προς τα μπρος, το οποίο τη φετινή σεζόν είναι 60,3% (406 πάσες στις 673 ανά ματς) ενώ πέρσι ήταν 59,9% (354 στις 591), γεγονός που σημαίνει ότι έχει αυξηθεί ο έλεγχος του παιχνιδιού (673 πάσες ανά ματς φέτος, 591 πέρσι) και ότι το παιχνίδι έχει μεταφερθεί προς την εστία της αντίπαλης ομάδας. Τα παραπάνω συνδυάζονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (ακρίβεια στα σουτ 54% έναντι 46% πέρσι) και περισσότερα γκολ ανά ματς (2,88 γκολ φέτος έναντι 2,11 στην προηγούμενη σεζόν), παρά το γεγονός ότι υπάρχει μείωση στον αριθμό των συνολικών ευκαιριών (12,51 έναντι 12,68) και στον αριθμό των σουτ προς την αντίπαλη εστία (16,63 έναντι 16,88). Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να βελτιωθεί σημαντικά και η ανασταλτική λειτουργία της Σίτι, η οποία φέτος δέχεται 0,62 γκολ ανά αγώνα, ενώ πέρσι 1,03 γκολ, παρά το γεγονός ότι η φετινή ομάδα έχει σύμφωνα με τους ειδικούς περισσότερους επιθετικογενείς παίχτες.

Ο λόγος που ασχολούμαστε εκτενώς με τη Σίτι του Γουαρδιόλα είναι γιατί κατά την άποψη της στήλης αποτελεί κάτι νέο στο ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι», που προσπαθεί να ξεφύγει από τα καθιερωμένα των προηγούμενων χρόνων, περίοδο στην οποία είχε κυριαρχήσει η λογική του Μουρίνιο με το αγωνιστικό σύστημα «πούλμαν» (μαζική άμυνα, καταστροφικό ποδόσφαιρο και “κλέψιμο” της νίκης με μια καλή αντεπίθεση) και την τακτική της «επαγγελματικής» νίκης με 1-0. Σε αντίθεση με την άποψη ότι αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όχι ο τρόπος που φτάνεις σε αυτό ή ότι είναι προτιμότερο να κερδίσεις παίζοντας άσχημα από το να χάσεις παίζοντας ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, ο Πεπ Γουαρδιόλα (μαθητής του μεγάλου Κρόιφ, μην το ξεχνάμε) δείχνει ότι στη φετινή Σίτι έχει καταφέρει να «παντρέψει» το θέαμα και το φαντεζί ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα και τη νίκη. Με αυτό τον τρόπο δίνει μια αναζωογονητική ώθηση στο ποδόσφαιρο και το βοηθάει να «ξαναθυμηθεί» τα βασικά συστατικά του, αυτά που του έδωσαν τον τίτλο του λαϊκότερου και πιο δημοφιλούς αθλήματος, πριν η λαίλαπα του επαγγελματισμού το μετατρέψει από άθλημα σε καπιταλιστικά μπίζνα.

Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι η Σίτι του Γουαρδιόλα βγαίνει έξω από τα όρια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ή ότι αμφισβητεί το σημερινό status που έχει επιβληθεί στο άθλημα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα μέγιστα δυνατά κέρδη για τους καπιταλιστές που «επενδύουν» στο ποδόσφαιρο. Δε θα μπορούσαμε καν να το ισχυριστούμε, αφού για τη δημιουργία της φετινής Σίτι έχουν ξοδευτεί τεράστια ποσά από τους ιδιοκτήτες  της. Είναι όμως αυταπόδεικτο, ότι το μοντέλο του Γουαρδιόλα είναι πολύ πιο όμορφο και σέβεται τον «πυρήνα» του αθλήματος ποδόσφαιρο, σε σχέση με το μοντέλο του Μουρίνιο, ο οποίος ξόδεψε αντίστοιχα ποσά με τη Σίτι για να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της Γιουνάιτεντ και να την κάνει «απωθητική».

Κλείνουμε με δυο παρατηρήσεις. Πρώτη παρατήρηση: ο Γουαρδιόλα με τη δουλειά που έχει κάνει στη Σίτι δείχνει ότι είναι μεγάλος προπονητής, με προσωπικότητα και γνώσεις πάνω στο άθλημα, και όχι ένας τυχερός άνθρωπος που έγινε μάγκας από τον Μέσι, τον Τσάβι, τον Ινιέστα και άλλους πρωτοκλασάτους παίχτες της Μπαρτσελόνα. Δεύτερη παρατήρηση: οι περισσότεροι «αναλυτές» και «ειδικοί» επί του ποδοσφαίρου έχουν αρχίσει να μιλούν για την αγγλική εκδοχή της Μπαρτσελόνα, θεωρώντας ότι ο Γουαρδιόλα μετέφερε τον τρόπο παιχνιδιού της καταλανικής ομάδας από τη Βαρκελώνη στο Μάντσεστερ. Με τον τρόπο αυτό δείχνουν αφενός την ποδοσφαιρική τους αμάθεια, αφού δεν μπορούν να διακρίνουν ότι στη φετινή Σίτι παραμένουν τα βασικά «συστατικά» της εγγλέζικης σχολής, και αφετέρου διαπράττουν ποδοσφαιρική ύβρη, υπονοώντας ότι το εγγλέζικο στυλ παιχνιδιού στερείται ομορφιάς, φινέτσας και θεάματος. Μπορούμε να κατανοήσουμε το πρόβλημά τους και παραφράζοντας τη ρήση του μεγάλου στρατηλάτη να αναφωνήσουμε: «Αφήστε τους αδαείς να σχολιάζουν».

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ. Ανεξάρτητα από την εκδοχή που θα διαλέξει κάποιος για τα επεισόδια στο Μετς μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ Παναθηναϊκός – Εθνικός Πειραιά (προκαθορισμένο ραντεβού των οπαδικών στρατών για ξύλο ή ενέδρα των ερυθρόλευκων οπαδών στους πράσινους), το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Η επιβολή του δόγματος No Politica στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού έχει σαν αποτέλεσμα, το κουμάντο στις τάξεις τους να το κάνουν νεοναζιστικά και φασιστικά αποβράσματα, τα οποία λειτουργούν ως ιδιωτικός στρατός για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Ας σταματήσουν λοιπόν οι επώνυμοι γαύροι να μας ζαλίζουν με το πόσο λαϊκή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και να αναλάβουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάντια των ερυθρόλευκων οπαδών.


 

Για μια ακόμη φορά οι οπαδοί της Σέλτικ δηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Ενα λαό που δίνει συνεχώς μαθήματα αγώνα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ματώνοντας καθημερινά για να πραγματοποιήσει τα οράματά του. Η δεύτερη φωτογραφία, που δείχνει μια ντουζίνα πάνοπλους σιωνιστές να συλλαμβάνουν ένα 14χρόνο αγόρι, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο γιατί τελικά η νίκη θα στέψει τα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑσθμαίνων καπιταλισμός
Επόμενο άρθρο Η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

26 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Η γεύση του κερασιού

25 Μαρ 2026, 20:47
Διεθνή

Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 20:07
Ιστορία

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

25 Μαρ 2026, 11:37
Διεθνή

Μαργ μπαρ Αμρίκα, μαργ μπαρ Ισραΐλ

25 Μαρ 2026, 10:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ξεπέρασε κάθε όριο η αμερικανόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου: Θέλει να απελάσει τον πρέσβη του Ιράν

Οξεία αντίδραση από το μπλοκ της Αντίστασης

24 Μαρ 2026, 22:42
Κόντρες

You can dig down and go get it…

24 Μαρ 2026, 20:16
Καταστολή

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στη Φοιτητική Εστία και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:58
Διεθνή

Με ή χωρίς γεφύρια, η Λιβανέζικη Αντίσταση εξακολουθεί να γράφει το νέο έπος της

24 Μαρ 2026, 13:55
Καταστολή

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Kαταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη καταστολή στη φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:13
Διεθνή

Ο σιωναζιστής υπουργός Άμυνας ζήτησε συγγνώμη από τους στρατιώτες που κατηγορήθηκαν για βιασμό στο Σντε Τεϊμάν

Και διέταξε την επανένταξή τους στο σιωναζιστικό στρατό

24 Μαρ 2026, 11:58
Καταστολή

Οι ασφαλίτες σκευωροί βυσσοδομούν: Κατηγορούν (για κακουργήματα) αγωνιστή, με εφτά χρόνια καθυστέρηση

24 Μαρ 2026, 11:28
Διεθνή

Σιωναζιστική φρίκη: Βασάνισαν βρέφος για να ανακρίνουν τον πατέρα του!

Εσβησαν τσιγάρα στα πόδια του βρέφους και τα τρύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο

24 Μαρ 2026, 09:11
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στους φοιτητές

24 Μαρ 2026, 07:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάρτη

24 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

23 Μαρ 2026, 19:45
Διεθνή

Βάζει την ουρά στα σκέλια ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

Το Ιράν διέψευσε τα περί διαπραγματεύσεων σε εξέλιξη

23 Μαρ 2026, 14:53
Κόντρες

H Oρχήστρα του Πράσινου Στρατού

23 Μαρ 2026, 12:08
Διεθνή

Το σιωνιστικό όνειρο για κατοχή του νοτίου Λιβάνου συντρίβεται για μια ακόμα φορά στο ατσάλινο τείχος της Αντίστασης

23 Μαρ 2026, 10:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

Ημέρα για την απελευθέρωση των εγγράφων.

Μπαγκλαντές: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

1970: Βόμβα στην ελληνική πρεσβεία της Κοπεγχάγης, τραυματίζεται ο ακόλουθος Τύπου.

1983: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μάρκος Βαφειάδης μετά από 34 χρόνια.

2000: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

2000: Τίθεται σε εφαρμογή η συνθήκη Σένγκεν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo