Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
  • ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1
  • Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη
  • Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του
  • Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τον σαψάλωσε…
Αθλητισμός

Τον σαψάλωσε…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μαρ 2009, 00:00

♦ Μετά από συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα, που την είχαν οδηγήσει σε παράκρουση, η απανταχού γαβροσύνη χαμογέλασε, αφού οι παίχτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να κερδίσουν στο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό και να καπαρώσουν την πρώτη θέση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ. Η αναμέτρηση ήταν καλύτερη ποιοτικά από τον πρόσφατο τελικό του κυπέλου. Οι ερυθρόλευκοι ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους και είχαν καλύτερες επιλογές στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με τη βοήθεια των οπαδών τους έφτασαν στη νίκη. Ο Γιαννάκης επέλεξε ένα σχήμα με τον Βασιλόπουλο πάνω στον Διαμαντίδη, για να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να «τρέξει», ενώ πολύ καλά τα πήγε στη συνέχεια και ο Παπαλουκάς, τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού όσο και στον αμυντικό τομέα (έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού). Ο έλεγχος του ρυθμού επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να πάνε σε οργανωμένες επιθέσεις και να εκμεταλλευτούν τους ψηλούς τους μέσα στη ρακέτα και ιδιαίτερα τον Μπουρούση, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Οι ψηλοί του Ολυμπιακού «δούλεψαν» καλύτερα  από τους πράσινους ψηλούς και κυριάρχησαν στα επιθετικά ριμπάουντ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα τους.

Στην απέναντι όχθη, ο Ομπράντοβιτς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αποφάσισε να «θυσιάσει» τους ψηλούς του και ειδικότερα τον Πέκοβιτς και να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιφέρεια επιδιώκοντας γρήγορο ρυθμό. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο Διαμαντίδης δεν βοήθησε επιθετικά, ενώ ο Γιασκεβίτσιους έχασε δυο-τρία εύκολα λέι-απ, που αποδείχτηκαν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα.

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία των διαιτητών. Τα «κοράκια», σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με αρκετές μονομαχίες σώμα με σώμα και σύνθετες άμυνες, κατάφεραν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στο έργο τους. Μοίρασαν στη μέση το καρπούζι και κράτησαν τα κουκούτσια για την πάρτη τους και δεν νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερες από 5-6 αμφισβητούμενες φάσεις, ένθεν και ένθεν. Σε αντίθεση με το ποδοσφαιρικό ντέρμπι που προηγήθηκε, το οποίο ήταν μια «νερόβραστη σούπα» (για το λόγο αυτό δεν θα κάνουμε σχολιασμό), στο μπάσκετ οι δυο ομάδες επιβεβαίωσαν ότι αυτή τη στιγμή είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Θα κάνουμε μια πρόβλεψη για τα play-off. Από τη μέχρι σήμερα εικόνα των ομάδων, οι πράσινοι δείχνουν ικανοί να σπάσουν την έδρα του αντιπάλου τους και αυτός είναι ο εφιάλτης των οπαδών του Ολυμπιακού που ξέρουν από μπάσκετ. Μετά από μια δεκαετία πράσινης κυριαρχίας, οι ερυθρόλευκοι έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου, δεν έχουν όμως άλλοθι σε πιθανή αποτυχία. Μέχρι σήμερα κρύβονταν πίσω από το πλεονέκτημα έδρας που είχαν οι πράσινοι και τώρα καλούνται να διαχειριστούν την κορυφή. Η στήλη ρισκάρει την πρόβλεψη, ότι και φέτος ο τίτλος θα είναι πράσινος.

3 Νέα εμπλοκή στην ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Η δικαστική εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Σπύρου Μαρκάτη προς την Ολομέλεια του ΣτΕ «πάγωσε» τους πράσινους. Στις 77 σελίδες του σκεπτικού του, θεωρεί αντισυνταγματικό το νόμο για τη διπλή ανάπλαση και ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι παραβιάζεται και η κοινοτική νομοθεσία. Στο σκεπτικό του ο εισηγητής αναφέρει ότι παραβιάζονται διατάξεις του συντάγματος για τα πολεοδομικά κριτήρια και δυο κοινοτικές οδηγίες για τις περιβαλλοντικές μελέτες  και ότι μειώνονται ανεπίτρεπτα οι κοινόχρηστοι χώροι με άλλες χρήσεις πέραν των αθλητικών (εμπορικό κέντρο, γκαράζ, πολυλειτουργικό δημοτικό κέντρο). Γι’ αυτό προτείνει να γίνει δεκτή η προσφυγή των «131». Ο εισηγητής προτείνει ως λύση να αγοραστεί η εν λόγω έκταση από το Δήμο Αθηναίων, είτε να προχωρήσουν οι διαδικασίες «αναγκαστικής απαλλοτρίωσης», διαχωρίζοντας σαφέστατα το γήπεδο από τις εμπορικές χρήσεις και τα σχέδια του Βωβού, αποκλείοντας όμως εμμέσως πλην σαφώς το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης του γηπέδου.

Η εξέλιξη αυτή κάνει «ρόμπες» όσους έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Καταρχάς, «αδειάζει» τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και τον βοηθό του «υπουργό» Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου,  οι οποίοι πριν λίγο καιρό, με δηλώσεις τους, διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι ο νόμος για τη διπλή ανάπλαση είναι πέρα για πέρα συνταγματικός. Φέρνει σε κατάσταση νευρικής κρίσης τον εκπρόσωπο του Βωβού Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εκτελεί και χρέη δημάρχου Αθηναίων. Τέλος, γελοιοποιεί τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, που καπέλωσε τους «131», δηλώνοντας ότι μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης του γηπέδου και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέες προσφυγές.
Στην πράσινη ΠΑΕ προσπαθούν να αναλύσουν τα δεδομένα και να βρουν λύσεις, ενώ η στήλη θα προσπαθήσει να διασταυρώσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας από τους «πολυμετοχικούς» άνοιξε σαμπάνιες στο άκουσμα της εισήγησης, και θα ενημερώσει τους αναγνώστες της σε επόμενο φύλλο.

               Κος Πάπιας
         papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: «Τρομοκρατία είναι να παίζεις στην Ευρώπη, γι’ αυτό κι οι γάβροι παίζουμε μέχρι το Νευροκόπι»… Προτάθηκε ως τίτλος της στήλης από σύντροφο  οπαδό του Ολυμπιακού, μετά τον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί, μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, ήπιαν και δεύτερο πικρό ποτήρι. Αν εξαιρέσουμε την περσινή καλή πορεία, με προπονητή τον Τάκη Λεμονή, ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο προσφέρει γκολ, θέαμα και χαρά σε κάθε βορειοευρωπαίο ψαρά. Μετά το πατατράκ του Βάζελου από τις Σέρρες στο κύπελλο, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης… 

ΥΓ2: Ο ποδοσφαιριστής της φωτογραφίας είναι επιθετικός μεγάλης κλάσης, χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια (και όχι μόνο), είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, παίζει εξίσου καλά μέσα και έξω από την περιοχή, έχει αίσθηση του γκολ, διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, γιατί ο παππούς πριν 70 χρόνια είχε φάει επίδοξο έλληνα αποικιοκράτη, είναι οικονομικός, προτάθηκε σε μεγάλη ομάδα του πάλαι ποτέ ΠΟΚ, όμως η μεταγραφή του ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, εξαιτίας ενώ παράδοξου γεγονότος. Ο πρόεδρος, εντυπωσιασμένος από τα προσόντα του, τον ρώτησε αν έχει επίγνωση της ιστορίας της ομάδας. Ο παίχτης, που δεν γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, νόμισε ότι η προεδράρα ρωτάει πώς τον λένε και του απάντησε: Zbutsam.  Οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο παίχτης οδεύει προς τον ΠΑΣ Γιάννενα, ελέγχονται ως ανακριβείς… Οσοι δεν κατάλαβαν, ας επικοινωνήσουν με τα γραφεία της «Κ» ή ας δείξουν τη φωτογραφία σε φίλο τους Ηπειρώτη.

ΥΓ3: Αδικα διαμαρτύρονται οι Βάζελοι για το οφσάιντ στο 91ο λεπτό. Ο Κλέιτον ήταν σε κανονική θέση και καλυπτόταν από τον Πάντο, όμως ο επόπτης (και πολύ σωστά) σφύριξε οφσάιντ τον Σαριέγκι, που έκανε  ακάλυπτος  ντους στα αποδυτήρια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρίτη, 3.3.09
Επόμενο άρθρο ΝΤΑΝΙ ΜΠΟΙΛ: Slumdog millionaire

Σχετικά Αρθρα

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.
Καμερούν: Ημέρα νεολαίας.
Λιβερία: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.
1916: Συλλαμβάνεται η Εμα Γκόλντμαν επειδή έδωσε διάλεξη για τον οικογενειακό προγραμματισμό (ΗΠΑ).
1930: Συγκρούσεις χωροφυλακής και εργατών στη Θεσσαλονίκη.
1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.
1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο “Πλανήτης” στην Ασκληπιού (είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη από τον νεοφασίστα Αργύρη Κακκαβά).
1987: Βόμβα στο δεύτερο όροφο κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία ενημέρωσης ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών (ΕΛΑ).
1990: Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια φυλάκισης.
1993: Βόμβα στην εφορία Μοσχάτου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo