Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους
  • Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τα βρήκαν Τζίγγερ και «κοντοί», σκούζουν οι πολυμετοχικοί…
Αθλητισμός

Τα βρήκαν Τζίγγερ και «κοντοί», σκούζουν οι πολυμετοχικοί…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούλ 2010, 00:00

Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε αναφερθεί στην κυριαρχία των λατινοαμερικανικών ομάδων στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Μια βδομάδα αργότερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και ο τελικός του Μουντιάλ είναι ευρωπαϊκός. Από τις τέσσερις ομάδες της Λατινικής Αμερικής που έφτασαν στη φάση των «8» μόνο η Ουρουγουάη κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά (απέκλεισε τη Γκάνα). Οι άλλες τρεις που αντιμετώπισαν ευρωπαϊκές ομάδες έχασαν και επέστρεψαν στη βάση τους.

Από τα «παραπολιτικά» του Μουντιάλ αυτό που θα πρέπει να σχολιάσουμε είναι οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Οι δυο αιώνιοι εχθροί έχουν ως κοινό σημείο ότι επέστρεψαν νωρίς στη βάση τους, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους που ήταν η κατάκτηση του τίτλου. Η αγωνιστική αποτυχία ανάγκασε τους προπονητές (που ήταν στο παρελθόν πρωτοκλασάτοι παίχτες των εθνικών τους ομάδων) να παραιτηθούν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της αποτυχίας. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αντιμετώπισαν το «μοιραίο» οι οπαδοί των δυο ομάδων. Οι οπαδοί της Βραζιλίας, οι παλαίμαχοι και ο Τύπος πέρασαν γενεές δεκατέσσερις τον Κάρλος Ντούνγκα με αφορμή την αλλαγή του  αγωνιστικού προφίλ της ομάδας. Η «φρεσκάδα» και η «ζωντάνια» στο αγωνιστικό πρόσωπο της Βραζιλίας αντικαταστάθηκαν από το απωθητικό «ρεαλιστικό» ποδόσφαιρο. Η εθνική Βραζιλίας με το «ζόγκο μπονίτο» θεωρούνταν ως η πιο θεαματική ομάδα του πλανήτη, με παίχτες, που πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις και χαίρονταν το παιχνίδι, χωρίς το αποτέλεσμα να αποτελεί αυτοσκοπό. Τα τελευταία χρόνια, τα αγωνιστικά αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και ξεκίνησε η «μετάλλαξη» της ομάδας, με στόχο την προσαρμογή της στα ευρωπαϊκά στάνταρ, προκειμένου να συνδυαστεί  το θέαμα με το αποτέλεσμα. Ο Ντούγκα δημιούργησε μια «ευρωπαϊκή» ομάδα και οι φαντεζί παίχτες (π.χ. Ροναλντίνιο) έδωσαν τη θέση τους σε παίχτες-«εργαλεία», χωρίς ταλέντο αλλά με την ικανότητα να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Το πατροπαράδοτο βραζιλιάνικο ταλέντο εντάχθηκε στο σχεδιασμό μιας ομάδας που παίζει για το αποτέλεσμα και η ουσία υπερίσχυσε του θεάματος. Πλέον, πρώτος στόχος ήταν το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια η προσπάθεια για το γκολ. Στην φάση των ομίλων η Βραζιλία κατέκτησε την πρώτη θέση χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει και για τη πλειοψηφία των φιλάθλων θεωρούνταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ρήση «αφού έμαθαν να παίζουν και άμυνα οι Βραζιλιάνοι δεν το χάνουν με τίποτα» ακουγόταν ολοένα και πιο συχνά στα αθλητικά στέκια.

Δυστυχώς για τους φίλους της, η ομάδα του Ντού-νγκα έμαθε να παίζει άμυνα, ξέχασε όμως να παίζει επίθεση και όταν τα πράγματα στράβωσαν στον προημιτελικό με την Ολλανδία οι παίχτες της «χάθηκαν στη μετάφραση» και πήραν το αεροπλάνο της επιστροφής. Οι υμνητές της «ρεαλιστικής» Βραζιλίας μετά τον αποκλεισμό έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και κάνουν γαργάρες με ταβανόπροκες, όμως όσοι αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι από τον αποκλεισμό της «σελεσάο». Οσοι δεν έχουν να κερδίσουν δόξα και χρήμα (σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι απλοί οπαδοί), δεν πρέπει να έχουν καμιά πρεμούρα για το αν μια ομάδα κατακτήσει ή όχι τον τίτλο.

 Πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να απαιτούν να βλέπουν γκολ και θέαμα. Η γνώμη της στήλης είναι ότι είναι προτιμότερο για τον οπαδό να βλέπει την ομάδα του να παίζει μπάλα και να προσφέρει όμορφες συγκινήσεις, ρισκάροντας την προοπτική του μη επιθυμητού αποτελέσματος, αντί να τη βλέπει να θυσιάζει τη χαρά του παιχνιδιού για το  «ρεαλιστικό» ποδόσφαιρο και τη νίκη με κάθε τρόπο. Αν και η στήλη δεν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, είναι υποχρεωμένη να παραδεχτεί ότι  όταν η συγκεκριμένη ομάδα έπαιζε το ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο χαιρόσουν να τη βλέπεις, σε αντίθεση με την ομάδα του Ντούνγκα στο νοτιοαφρικανικό Μουντιάλ.

Εντελώς αντίθετα ήταν τα πράγματα για την εθνική Αργεντινής. Παρά τη βαριά ήττα από τη Γερμανία με 4-0, 15.000 οπαδοί επεφύλαξαν υποδοχή ηρώων κατά την άφιξη της ομάδας στο Μπουένος Αιρες. Οι ποδοσφαιριστές έμειναν έκπληκτοι από την υποδοχή, καθώς ανέμεναν ένα «σκληρό καλωσόρισμα». «Μαραντόνα σε παρακαλού-με μην φύγεις» και «το χέρι του θεού μπορεί να τα φέρει όλα πίσω», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν, αναγκάζοντας τον Τύπο και τους επικριτές του Μαραντόνα να σιωπήσουν.  Σε αντίθεση με τη Βραζιλία, ο Μαραντόνα επέλεξε να αφήσει τους παίχτες του ελεύθερους στον αγωνιστικό χώρο και τους έδωσε το δικαίωμα να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και να παίξουν όπως αυτοί θεωρούσαν καλύτερο. Από τη μέση και μπροστά η Αργεντινή ήταν χάρμα οφθαλμών και χαιρόσουν να τη βλέπεις. Το γεγονός ότι οι Γερμανοί κατάφεραν και την μπλόκαραν, εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά της ομάδας και την απειρία του Μαραντόνα στον πάγκο, δεν μπορεί να μειώσει τη γοητευτική εικόνα της συγκεκριμένης ομάδας. Ο Μαραντόνα έμεινε πιστός στο πατροπαράδοτο αργεντίνικο στιλ και πίστεψε ότι, αξιοποιώντας το επιθετικό ταλέντο των παιχτών του, η ομάδα θα πετύχαινε ένα γκολ παραπάνω από αυτά που θα δεχόταν και με τον τρόπο αυτό θα έφτανε στη νίκη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, όμως η ομάδα του κέρδισε φίλους από την παρουσία της στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Οσο γι’ αυτούς που θεωρούν ότι ο Μαραντόνα δεν είναι προπονητής, η στήλη τον προτιμά από προπονηταράδες τύπου Καπέλο, που κατόρθωσε να κάνει παιχταράδες σαν τον Τζέραντ και τον Λάμπαρντ να κουτουλάνε μέσα στο γήπεδο.
           
ΥΓ1: Η προσφορά των Πατέρα και Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκό είναι ανεκτίμητη. Αρχικά με την «πολυμετοχικότητα» κατάφεραν να συσπειρώσουν την «Παναθηναϊκή οικογένεια» και να την οδηγήσουν (υπό την ιδιοκτησία της οικογένειας Βαρδινογιάννη) στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια αφενός ένωσαν τον Τζίγγερ και τους Γιαννακοπουλαίους  και «τελείωσαν» τη μεταξύ τους κόντρα και αφετέρου ώθησαν τον Τζίγγερ να κάνει μεταγραφές τύπου Γκοβού, προκειμένου να κερδίσει τους πράσινους οπαδούς. Πίστεψαν ότι με τις δάφνες του νταμπλ θα καταφέρουν να πάρουν την ιδιοκτησία της ομάδας, όμως δεν υπολόγισαν ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας στον Ολυμπιακό επί της ουσίας βοήθησε τον Τζίγγερ, αφού έβγαλε από το παιχνίδι τον μεγαλύτερο αντίπαλό του. Με δεδομένη την οικονομική κρίση, που δεν θα επιτρέψει γρήγορη ανάκαμψη του Ολυμπιακού (η αγωνιστική ανάκαμψη προϋποθέτει πρωτοκλασάτους παίχτες, συνεπώς πολλά φράγκα, που ο Μαρινάκης δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει στην πιάτσα), ο Τζίγγερ και οι «κοντοί» έχουν κερδίσει τον αναγκαίο χρόνο για να αντιμετωπίσουν την επίθεση των «πολυμετοχικών». Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι Πατέρας και Βγενόπουλος δεν είναι εντελώς χαμένοι. Μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν την πράσινη ΠΑΕ, κατάφεραν όμως να δημιουργήσουν ντόρο γύρω από το όνομά τους (ιδιαίτερα ο παντελώς άγνωστος στην ποδοσφαιρική πιάτσα Πατέρας) και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή ο Τζίγγερ θα βαρεθεί και θα τους δώσει την ΠΑΕ.  

ΥΓ2: Πόσες πιθανότητες έχει μια ομάδα να πετύχει τους στόχους της με τον Νίκο Καραχάλιο στη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας και τον  Τάσο Μητρόπουλο ως γενικό αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος; Εκτός αν η παρουσία του Γιώργου Λούβαρη θεωρείται ικανή να υπερκεράσει κάθε κακό!

ΥΓ3: Ισπανία-Ολλανδία στον αυριανό τελικό. Ο,τι καλύτερο θα μπορούσε να τύχει, μετά τον αποκλεισμό των λατινοαμερικάνων. Η Ισπανία (δηλαδή η Μπάρτσα με μερικές φιλικές συμμετοχές) ισοπέδωσε τη Γερμανία και το τελικό σκορ την αδικεί. Ετσι, ο τελικός αποκτά (έστω και έμμεσα) και λατινοαμερικάνικο χρώμα.

papias@eksegersi.gr 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι πολιτικοί της τρόικας
Επόμενο άρθρο Ψηφίζουμε ΠΑ.ΡΙ.ΖΑ. (Παναθηναϊκός Ριζοσπαστικής Αριστεράς)…

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo