Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 28 Μάρτη
  • Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια
  • «Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά
  • Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών
  • Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Στο τσαντίρι της πλατείας Κοτζιά
Αθλητισμός

Στο τσαντίρι της πλατείας Κοτζιά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Απρ 2005, 00:00

Οι αναμετρήσεις της Εθνικής μας με τη Γεωργία και την Αλβανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ κυριάρχησαν στην επικαιρότητα τη βδομάδα που πέρασε. Το παιχνίδι με τη Γεωργία στην Τιφλίδα μας απασχόλησε μόνο για το αγωνιστικό μέρος, ενώ η αναμέτρηση με την Αλβανία εκτός από το αγωνιστικό μέρος έχει και πλούσιο εξωαγωνιστικό παρασκήνιο. 
 
Το παιχνίδι της Τιφλίδας ανέδειξε για μια ακόμη φορά το τυχερό αστέρι του Ρεχάγκελ. Η Εθνική στην αρχή του αγώνα μπλοκαρίστηκε από την τακτική των αντιπάλων της, πραγματοποίησε μια πολύ κακή εμφάνιση και βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα παιδαριώδες λάθος του Νικοπολίδη (ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση). Και ενώ όλα έδειχναν ότι το απόγευμα του Σαββάτου δεν θα ήταν ευχάριστο για την Εθνική, από το πουθενά και χωρίς καν οι διεθνείς μας να πιέσουν τους αντίπαλους τους, με δυο «αθόρυβες» φάσεις στο τέλος του ημίχρονου η ομάδα ανέτρεψε το σκορ και έβαλε τις βάσεις για μια νίκη που εκτός σοβαρού απρόοπτου της έδωσε το δικαίωμα να θεωρεί καπαρωμένη τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του ομίλου, αυξάνοντας παράλληλα και τις πιθανότητές της να κατακτήσει την πρώτη. 
 
Οι αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν ότι δεν είμαι από τους φανατικούς οπαδούς του Ρεχάγκελ και ότι έχω ασκήσει κριτική στον τρόπο με τον οποίο στήνει την ομάδα στο γήπεδο. Πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι ο Γερμανός έχει συγκεκριμένη άποψη για το ποδόσφαιρο, την οποία τηρεί κατά γράμμα σε κάθε παιχνίδι (ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που παίζουν) και από τη στιγμή που και τα αποτελέσματα είναι θετικά, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε τη δουλειά του. Η Εθνική (εκτός από τύχη) έχει σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο και μια πολύ μεγάλη αγωνιστική αυτοπεποίθηση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το γεγονός αυτό δίνει την ευχέρεια στους διεθνείς μας να αγωνίζονται με πολύ καλή ψυχολογία και να θεωρούν ότι είναι απλά και μόνο θέμα χρόνου το θετικό αποτέλεσμα. Ακόμη και στο παιχνίδι της Τιφλίδας, όπου τίποτα δεν πήγαινε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ήταν εύκολο να διακρίνει κάποιος την ηρεμία στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν οι διεθνείς μας. Από τη στιγμή μάλιστα που στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα πέτυχε και το τρίτο γκολ, τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης μετατράπηκαν σε μια τυπική διαδικασία, με τους διεθνείς μας να κάνουν συντήρησή δυνάμεων και τους Γεωργιανούς να προσπαθούν μάταια να πετύχουν κάτι καλό. 
 
Αντίθετα με την αναμέτρηση της Τιφλίδας, ο αγώνας με την Αλβανία ξεκίνησε πολλές μέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα. Η ΕΠΟ κατάφερε τελικά να μη δώσει εισιτήρια στην αλβανική πλευρά (το ρεπορτάζ αναφέρει παρασκηνιακές συμφωνίες με την ποδοσφαιρική αλβανική ομοσπονδία) και να διασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όμως το κλίμα είχε ήδη δυναμιτιστεί. Παρά το γεγονός ότι σύσσωμοι οι φορείς και το επίσημο κράτος, συνεπικουρούμενοι από το σύνολο του Τύπου, προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους και να πείσουν τους έλληνες φιλάθλους ότι ο αγώνας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γιορτή. Η προσπάθεια αυτή είναι πέρα για πέρα υποκριτική και έγινε με μοναδικό σκοπό να μην αμαυρωθεί η καλή εικόνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Για να αποδείξουμε την υποκρισία των εμπνευστών της «επίθεσης φιλίας» στους γείτονες αρκεί να αναφέρουμε ότι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, τις μέρες πριν τον αγώνα, κυριαρχούσε η ελληνική σημαία και συνθήματα ανύψωσης του πατριωτικού ηθικού των ελλήνων φιλάθλων. Και ενώ η φανερή εμπλοκή των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής περιορίστηκε στη ρίψη τρυκ με το σύνθημα: «Πάρτυ με Αλβανό τον Μάρτη», τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Οι αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια του αλβανικού εθνικού ύμνου και το σκίσιμο της αλβανικής σημαίας από ομάδα νεολαίων (το ότι η εμφάνιση των νεαρών που πρωταγωνίστησαν στο συμβάν δεν παραπέμπει σε φασιστικά αποβράσματα προκαλεί προβληματισμό) στον αγώνα των Ελπίδων, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες αποδοκιμασίες (συνοδευόμενες από το σύνθημα «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ», λες και οι Αλβανοί έχουν εκφράσει τη θέληση να γίνουν Ελληνες) στον αγώνα των Ανδρών, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το εθνικιστικό δηλητήριο με το οποίο ποτίζουν εδώ και χρόνια τους λαούς και τη νεολαία έχει φέρει αποτελέσματα και αρκεί η οποιαδήποτε αθλητική αναμέτρηση για να βγει στην επιφάνεια το εθνικιστικό μίσος. 
 
Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, η αναμέτρηση δεν διεκδικεί ποιοτικές δάφνες. Η Εθνική χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα κατάφερε να κερδίσει με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση δυνάμεων την ανύπαρκτη αντίπαλό της. Για μια ακόμη φορά οι παίχτες του Ρεχάγκελ μπήκαν στο γήπεδο για να παίξουν ποδόσφαιρο με το γνωστό αργό και εκνευριστικό, αλλά και αποτελεσματικό, τρόπο που μας έχουν συνηθίσει. Μετά από αυτή τη νίκη η πρώτη θέση του ομίλου θα κριθεί ανάμεσα στην Εθνική μας και τους Ουκρανούς (οι Τούρκοι είναι το αουτσάιντερ) και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναμετρήσεις με τους Τούρκους (εκτός) και τους Ουκρανούς (εντός) τον προσεχή Ιούνη, οι οποίες θα κρίνουν και την πρόκριση.      
 
Κος Πάπιας 
 
ΥΓ1: Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και οι συνεργαζόμενες με αυτό συλλογικότητες «ανακάλυψαν» το ποδόσφαιρο και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην συναδέλφωση των δυο λαών.  Πρωτοκλασάτοι κοσμοπολίτες και από τις δυο πλευρές των συνόρων ένωσαν τις φωνές τους στην προσπάθεια να πειστούν Ελληνες και Αλβανοί φίλαθλοι, ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή (αυτοί βέβαια αναφέρονται στην αριστερή πλευρά της γιορτής), ενώ στήθηκε και γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Κοτζιά, ώστε Ελληνες και Αλβανοί να παρακολουθήσουν από κοινού τον αγώνα και να χαρούν το ποδοσφαιρικό θέαμα που θα τους προσφέρουν οι δυο ομάδες. Μάλιστα, το τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΝ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία «καλούσε τους Αθηναίους φιλάθλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ όπου έλληνες και αλβανοί μετανάστες μαζί, θα παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση» και ενημέρωνε ότι «αντιπροσωπεία του ΣΥΝ θα βρεθεί στο γήπεδο για να στηρίξει την εθνική μας ομάδα και να εκφράσει με ανάρτηση πανό την αντιρατσιστική θέση της Αριστεράς στον αθλητισμό». Δεν μας λένε όμως με ποιο τρόπο θα πετύχουν και την Εθνική να υποστηρίξουν και την αντιρατσιστική θέση της Αριστεράς να εκφράσουν. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όποιος εύχεται και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια μιας ομάδας να πάρει τη νίκη σε ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικό (ειδικά όταν αυτή η ομάδα είναι η Εθνική), συμμετέχει στη δημιουργία ενός κλίματος, σύμφωνα με το οποίο, πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να κερδίσει η ομάδα μας. Οταν λοιπόν έχεις φανατίσει με την πρακτική σου τους οπαδούς μιας ομάδας, είσαι ή απατεώνας ή υποκριτής ή βλάκας, αν παράλληλα πιστεύεις ότι οι οπαδοί αυτοί θα έχουν και τον πολιτισμό να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο, ειδικά όταν αυτός είναι η Εθνική Αλβανίας και η έκβαση του αγώνα δεν είναι η επιθυμητή.  Δεν περιμένουμε απάντηση, άλλωστε στον ΣΥΝ καταφέρνουν εδώ και χρόνια να αγωνίζονται για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ της Αριστεράς των αγώνων και των κινημάτων, μέσα από την συμμετοχή της στην Ε.Ε. των αφεντικών και των μονοπωλίων. 

 

ΥΓ2: Με τη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑgazino της περασμένης Κυριακής η Κατερίνα Θάνου ξεφτιλίζει όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να βγει η απαράδεκτη αθωωτική απόφαση της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ. Η Θάνου παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι το τροχαίο ατύχημα ήταν μαϊμού και έγινε απλά και μόνο για να αποφύγουν με τον Κεντέρη τον έλεγχο ντόπινγκ, θεωρεί ότι το θέμα πήρε διαστάσεις εξαιτίας κακών χειρισμών (έκανε μάλιστα λόγο και για έλλειψη επικοινωνιολόγου) και παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από πολλούς στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνει τον προπονητή της  Χρήστο Τζέκο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από τον ΣΕΓΑΣ. Με τη συνέντευξή της η Θάνου αφενός ξεφτιλίζει τους ανθρώπους που την αθώωσαν και αφετέρου δίνει επιπλέον επιχειρήματα στους επικριτές της. Ενόψει μάλιστα και της αναμενόμενης παραπομπής του θέματος στο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης, δυσκολεύομαι να καταλάβω τη χρησιμότητα μιας τέτοιας συνέντευξης. Ξέρουν κάτι παραπάνω η Θάνου και οι συμπαραστάτες της που τους επιτρέπει να βγαίνουν επιθετικά ή απλά και μόνο έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους;
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠέμπτη, 31/3/05
Επόμενο άρθρο Κανείς δεν ξέρει

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

28 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

27 Μαρ 2026, 19:37
Διεθνή

«Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά

27 Μαρ 2026, 13:43
Πολιτική

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

27 Μαρ 2026, 12:55
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

27 Μαρ 2026, 12:11
Παιδεία

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

27 Μαρ 2026, 12:05
Καταστολή

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

27 Μαρ 2026, 09:12
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

27 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

27 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

26 Μαρ 2026, 22:31
Διεθνή

Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!

26 Μαρ 2026, 21:24
Διεθνή

Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας

26 Μαρ 2026, 20:52
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
Διεθνή

Το Ιράν έχει πάρει προ πολλού το πάνω χέρι στον πόλεμο – Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις

26 Μαρ 2026, 10:41
Καταστολή

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

26 Μαρ 2026, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

26 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Η γεύση του κερασιού

25 Μαρ 2026, 20:47
Διεθνή

Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 20:07
Ιστορία

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

25 Μαρ 2026, 11:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

Ημέρα θεάτρου σκιών.

1964: Κύμα απελάσεων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τα αξιώματα του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Αμυνας, καθώς και του προέδρου της βουλής.

1985: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo