Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για μπίζνες…

0

Η συζήτηση για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης και τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ καλά κρατεί. Συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια για τους τρόπους που θα γίνουν οι αγώνες (το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν χωρίς θεατές) και για τις πιθανές ημερομηνίες που θα κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι.

Στόχος της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ και των εθνικών Ομοσπονδιών είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα για να αμβλυνθούν οι οικονομικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού, ακόμη και αν χρειαστεί να ρισκάρουν την υγεία των ποδοσφαιριστών και των λοιπών εμπλεκομένων στη διεξαγωγή των αγώνων.
 
Σε κάθε καπιταλιστική κρίση υπάρχουν σοβαρές (ενίοτε και καταστροφικές) επιπτώσεις για τους πολλούς, αλλά και ευκαιρίες για ορισμένους. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι καπιταλιστική μπίζνα και δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, συνεπώς κάποιοι ελπίζουν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία. Υπό αυτό το πρίσμα αναφερόμαστε στην πρόταση της Ενωσης Ξενοδόχων Τενερίφης, σχετικά με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της La Liga και της Segunda Divison.
 
Με επιστολή τους προς την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις δυο Λίγκες που έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, οι ξενοδόχοι, κατέθεσαν πρόταση για τη διεξαγωγή στη νησιωτική περιοχή των Καναρίωνόλων των αγώνων των 11 αγωνιστικών που απομένουν για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Ο Χόρχε Μαριχάλ, πρόεδρος των ξενοδόχων Τενερίφης, στην επιστολή του αναφέρει τα πλεονεκτήματα της πρότασης, εξηγεί ότι ο νησιωτικός χαρακτήρας της περιοχής θα βοηθήσει στην απομόνωση των ομάδων και τονίζει ότι υπάρχει στα νησιά της περιοχής υπάρχει επάρκεια σε εξαιρετικές υποδομές και υπερπλήρεις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των ομάδων, καθώς και αρκετές αθλητικές υποδομές και γήπεδα που μπορούν να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι αγώνες και να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα πρωταθλήματα. Παράλληλα, αναφέρει ότι η περιοχή έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές της ισπανικής επικράτειας, καθώς διαθέτει ιδιωτικό νοσοκομειακό δίκτυο με περισσότερες από 2.000 κλίνες, που προσφέρει εγγύηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών που θα χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο!
 
Και επειδή όπως προείπαμε αναφερόμαστε σε επιχειρηματική μπίζνα, στο τέλος της επιστολής υπάρχει και το οικονομικό διά ταύτα. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων καλεί τις αρμόδιες αθλητικές αρχές να αποδεχτούν την πρόταση της Ενωσης, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της περιοχής, που έχει δεχτεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα από το ολοκληρωτικό lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κοροναϊού (πέρσι την περιοχή είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 15.000.000 τουρίστες). 
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση στους ξενοδόχους της Τενερίφης (πρόκειται για μεγαλοκαπιταλιστές που διατηρούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και όχι για ιδιοκτήτες "rooms to let"). Από κύκλους της Oμοσπονδίας υπάρχουν διαρροές ότι θεωρείται ως μια ενδιαφέρουσα "εναλλακτική" πρόταση για την ολοκλήρωση της σεζόν και ότι θα αξιολογηθεί όταν οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση δώσουν το πράσινο φως για να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση στα δυο πρωταθλήματα.
 
Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι έχουν αρχίσει τις άτυπες "διαπραγματεύσεις" με εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξή της στο αίτημά τους και παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας αναμένοντας να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά τους.
 

Οταν λέμε "τάκλιν στην καρωτίδα", το εννοούμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: