Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οπισθοχώρηση λίγο πριν τον τερματισμό
Αθλητισμός

Οπισθοχώρηση λίγο πριν τον τερματισμό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μάι 2015, 00:00

Σκληρό παζάρι μεταξύ Κοντονή ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ μέχρι την τελευταία στιγμή. Τις προηγούμενες μέρες και ιδιαίτερα μετά το ταξίδι του Κοντονή στην έδρα της ΟΥΕΦΑ, για να παρουσιάσει την τελική version του νομοσχεδίου, είχε διαφανεί ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω στο θέμα του αυτοδιοίκητου και επήλθε ο επωφελής για όλες τις πλευρές συμβιβασμός. Σύσσωμος ο εσμός των αθλητικογράφων και των «ανιδιοτελών» εργατών του ποδοσφαίρου χαιρέτησε το γεγονός της αποφυγής του GREXΙΤ, με τη μεγάλη πλειοψηφία να είναι απαξιωτική για τον υφυπουργό Αθλητισμού και να επαινεί τον Τσίπρα που έστω και στο παρά πέντε κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος και έδωσε γραμμή αποφυγής του ποδοσφαιρικού GREXΙΤ.

Αντίθετα, στα σχόλια των απλών φιλάθλων υπήρχε μια αίσθηση απογοήτευσης για την εξέλιξη της υπόθεσης, με τους περισσότερους να μιλούν για χαμένη ευκαιρία και πισωγύρισμα στην προσπάθεια να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από παράγκες, μαφιόζους, μπράβους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Την αίσθηση του «επωφελούς συμβιβασμού» ενίσχυσε και ο Κοντονής με τη δήλωσή του ότι αισθάνεται ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα, και τις ευχαριστίες στους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ για τη βοήθειά τους. Την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου, μια επιστολή της ΟΥΕΦΑ προς την ΕΠΟ άλλαξε και πάλι τα δεδομένα, αφού σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ υπάρχουν επιφυλάξεις για τη διατύπωση των άρθρων 5 και 15, η οποία στην τελική της μορφή είναι διαφορετική από αυτή που είχαν υποδείξει στον Κοντονή. Με τη δημοσιοποίηση της επιστολής από την ΕΠΟ, το φάντασμα του ποδοσφαιρικού GREXΙΤ επέστρεψε και ο υφυπουργός Αθλητισμού επέλεξε να επανέλθει στην «σκληρή» γραμμή. Επιτέθηκε στην ΕΠΟ, την οποία κατηγόρησε ότι είχε συμφωνήσει με τη διατύπωση και τις διορθώσεις που έγιναν στα δυο άρθρα αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε, αναγκάζοντας και την ΟΥΕΦΑ να δηλώσει την αντίθεσή της. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι δε θα δεχτεί παιχνίδια και ότι αν η ΕΠΟ δεν αποδεχτεί τις βελτιωμένες διατυπώσεις που αρχικά συμφωνήθηκαν, τότε θα αναγκαστεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο με την αρχική του μορφή, χωρίς καμιά αλλαγή.

Στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Τετάρτη, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ο Περισσός δήλωσε παρών επί της αρχής και ότι θα καταψηφίσει το τελικό κείμενο, αν γίνουν αποδεκτές οι τροποποιήσεις που θέλουν η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ, και η ΝΔ με τους νεοναζί το καταψήφισαν. Για τα δυο επίμαχα άρθρα (5 και 15) η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και κάλεσε τον Κοντονή να καταθέσει την τελική version σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΟΥΕΦΑ. Η όλη διαμάχη γίνεται για μια λέξη στο άρθρο 15, αφού ο Κοντονής στη δική του version αναφέρει ότι «η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους», ενώ η πλευρά της ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ απαιτεί να φύγει η λέξη «εσωτερικές», γιατί θεωρεί ότι η συγκεκριμένη λέξη περιορίζει τη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, άρα και το αυτοδιοίκητο του ποδόσφαιρου.  Στο άρθρο 5 η ΟΥΕΦΑ δέχτηκε να είναι τακτικοί δικαστές αυτοί που θα εμπλακούν με την απόδοση της αθλητικής δικαιοσύνης και η ΕΠΟ να επιλέγει από τη λίστα που θα της δίνει το Πρωτοδικείο Αθηνών, διαφωνεί όμως να «ανοίξει» περισσότερο η λίστα των τακτικών δικαστών και να προστεθούν και άλλοι φορείς εκτός από το Πρωτοδικείο.

Τελικά, ο Κοντονής δέχτηκε να αποσύρει τη λέξη «εσωτερικές» από το άρθρο 15, παρέμεινε όμως η διατύπωση στο άρθρο 5 και πλέον αναμένεται η τελική απόφαση της ΟΥΕΦΑ, οι αξιωματούχοι της οποίας περιμένουν να τους στείλει η ελληνική κυβέρνηση μεταφρασμένο το τελικό κείμενο που ψηφίστηκε για να αποφασίσουν. Η εκτίμηση πάντως είναι ότι οι πιθανότητες GREXΙΤ είναι ελάχιστες, αφού το βασικό αίτημα της ΟΥΕΦΑ έγινε αποδεκτό. Οσον αφορά την κάθαρση του ελληνικού επαγγελματικού ποδόσφαιρου, και αυτό η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση πρέπει να το κάνει; Ας κάνουν κάτι και οι επόμενοι…

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1. Ενα βήμα πριν την αναστολή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι η ισπανική Λίγκα. Οι διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελαν οι ομάδες με αποτέλεσμα, αν δεν ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων, οι ομάδες  στις 16 Μάη να μην κατεβούν για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Με την απόφαση για απεργία σε όλα τα πρωταθλήματα, η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, εκτός από πίεση προς την κυβέρνηση για συνέχιση της διαπραγμάτευσης, καταφέρνει να «παγώσει» και την απεργία που ετοίμαζαν οι ποδοσφαιριστές για μια σειρά δικά τους προβλήματα. Η οικονομική κρίση επηρεάζει τις εξελίξεις και αλλάζει τα δεδομένα ακόμα και σε ένα πρωτάθλημα σαν το ισπανικό. Το γεγονός αυτό αρχίζει να «ζορίζει» τους ανιδιοτελείς εργάτες του ισπανικού ποδόσφαιρου, που βλέπουν να μειώνονται τα φράγκα που τζιράρονται, άρα και τα φράγκα που μπορούν να μπουν στη δική τους τσέπη.
 
 

Μήνυμα σε λάθος τόπο και χρόνο

Το πιο ανιαρό και ήσυχο ντέρμπι ανάμεσα στους δυο αιώνιους τινάχτηκε στον αέρα από μια άστοχη ενέργεια του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη.  Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το φορμάρισμά τους και να εκμεταλλευτούν την απουσία του τιμωρημένου Γκιστ για χρήση χασίς. Εκαναν λοιπόν πάρτι μέσα στην πράσινη ρακέτα, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους αντίπαλους οπαδούς να σιωπήσουν, παραδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο την ανωτερότητα τους. Oπως ήταν φυσικό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μέσα τους «έβραζαν» και έψαχναν μια αφορμή για να ξεσπάσουν.

Την αφορμή  την  έδωσε ο Σπανούλης, ο οποίος πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο και έδειξε τα αυτιά του, σε μια κίνηση πικαρίσματος των πράσινων οπαδών, για να τους δείξει ότι δεν ακούγονται. Το ντέρμπι τινάχτηκε στον αέρα, αφού έπεσαν στο παρκέ δεκάδες αντικείμενα και οι πιο θερμόαιμοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να επιτεθούν στον ερυθρόλευκο παίχτη.

Δυο λόγια για την ενέργεια του Σπανούλη. Η άποψη της στήλης είναι ότι η αντίδρασή του δεν έχει να κάνει με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά με την απόδοση του συγκεκριμένου παίχτη στα ντέρμπι με τους πράσινους. Στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια ήταν επί της ουσίας ο καλύτερος παίχτης των πράσινων, αφού η απόδοσή του στο παρκέ ήταν κοντά στο μηδέν. Στο τελευταίο παιχνίδι και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του ήταν πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα ντέρμπι και όταν έβαλε το κρίσιμο τρίποντο ξέσπασε και έβγαλε την ένταση που είχε μέσα του. Eνα ξέσπασμα που έγινε σε λάθος στιγμή, το οποίο μάλλον δεν έφτασε στους παραλήπτες του, αφού οι ερυθρόλευκοι οπαδοί μπορεί να αναγνωρίζουν τη μεγάλη βοήθειά του στην προσπάθεια της ομάδας να υλοποιήσει τους στόχους της, όμως δεν του συγχωρούν το γεγονός ότι στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι συνήθως απών.  

ΥΓ. Δεν αποτελεί είδηση η παραληρηματική εμφάνιση του Γιαννακόπουλου και οι αλήτικες δηλώσεις του για τη χειρονομία του Σπανούλη, το δυστύχημα όμως είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει την πλειοψηφία των πράσινων οπαδών, που θεωρεί τον Σπανούλη προδότη και αχάριστο!

 

 

 
Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργο Σπανό οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας. Το πανό που σηκώθηκε από τους Fentagin με το σύνθημα: «Αγώνες στημένοι, παίκτες – πρόεδροι – διαιτητές μπλεγμένοι, μας χαλάτε τις Κυριακές, θα σας καταστρέψουμε τις ζωές» τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου δε σκοπεύουν να κάνουν «πλάτες» στον Σπανό, που είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Είχαμε συνηθίσει τους οπαδούς των ομάδων να λειτουργούν ως «ασπίδα» προς τον πρόεδρο ή τον ιδιοκτήτη της ομάδας τους. Η ενέργεια των Fentagin δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τη «σαπίλα» που το διαφεντεύει. Εξαιτίας του πανό, ο αγώνας διακόπηκε δυο φορές από το διαιτητή Ζαχαριάδη. Στο δεύτερο ημίχρονο το πανό έκανε την επανεμφάνισή του, συνοδευόμενο από κροτίδες και καπνογόνα, επικράτησε μικροένταση, αφού ο Σπανός ήρθε στα χέρια με έναν οπαδό, και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να λήξει η αντιπαράθεση των δύο αντρών, με τον Σπανό να αφήνει υπονοούμενα για τη στάση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας του.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΖητούν 326 εκατ. ευρώ από 188.000 αγρότες!
Επόμενο άρθρο ΠΑΟΛΑ ΝΤΙ ΦΛΟΡΙΟ–ΛΙΖΑ ΛΙΜΑΝ – Yogananda: Το ταξίδι της αφύπνισης

Σχετικά Αρθρα

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo