Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
  • Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Να τσακίσουμε το αυγό του φιδιού σε κάθε γήπεδο και σε κάθε γειτονιά
Αθλητισμός

Να τσακίσουμε το αυγό του φιδιού σε κάθε γήπεδο και σε κάθε γειτονιά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2018, 00:00

Αμεση ήταν η αντίδραση και η κινητοποίηση των οπαδών του Πανιωνίου στην είδηση ότι ο φασίστας και γνωστός οπαδός της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου, Στηβ Γιατζόλγου, θα αναλάβει προπονητής στην ομάδα μπάσκετ της αγαπημένης τους ομάδας. Η διοίκηση του «Ιστορικού» αποφάσισε ξαφνικά να διώξει τον μέχρι πρότινος προπονητή, Βαγγέλη Ζιάγκο, ο οποίος έχει την απόλυτη στήριξη των οργανωμένων οπαδών, και ανακοίνωσε την πρόσληψη Γιατζόγλου για τους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

Οπως είναι φυσικό, σε μια γειτονιά με προσφυγικές ρίζες λειτούργησαν ακαριαία τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των φιλάθλων της περιοχής, οι οποίοι ξεκαθάρισαν στη διοίκηση ότι δε θα ανεχθούν έναν καθαρόαιμο φασίστα στον πάγκο της ομάδας. Στην ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι οργανωμένοι οπαδοί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας: «Για να μην ανοίξουμε παρτίδες, σκουπίδια σαν αυτόν ούτε να το σκέφτεστε». Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι προειδοποίησαν τη διοίκηση της ομάδας ότι αν δεν ανακαλέσει την πρόσληψη, θα πάνε στην πρώτη προπόνηση για να τον διώξουν οι ίδιοι.
Κάτω από την πίεση που δέχτηκε από τον κόσμο του Πανιωνίου, η διοίκηση ανακάλεσε την απόφασή της και ψάχνει για νέο προπονητή. Από την πλευρά του, ο Γιατζόγλου προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν θύμα πολιτικής δίωξης και μέσα στο παραλήρημά του δήλωσε: «φυσικά και είμαι φασίστας», αφού «αθλητισμός σημαίνει φασισμός»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεοναζί προσπαθούν να μολύνουν με το φασιστικό τους δηλητήριο το χώρο του αθλητισμού και ευτυχώς πήραν άμεσα την πρέπουσα απάντηση. Η συμμορία του Μιχαλολιάκου και όσοι την υποστηρίζουν πρέπει να καταλάβουν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ότι είναι ανεπιθύμητοι στους αγωνιστικούς χώρους και τις εξέδρες των γηπέδων. Η στήριξη της στήλης στους οπαδούς του Πανιωνίου είναι δεδομένη και καλό θα είναι όπου βρίσκουμε τα φασιστικά αποβράσματα να τους προσφέρουμε την κατάλληλη περιποίηση.

Με αφορμή την προσπάθεια της διοίκηση του Πανιωνίου να επιβάλει στην ομάδα τον Γιατζόγλου, θα τονίσουμε τη διαφορετική αντίληψη που έχουν συνήθως οι διοικήσεις των ομάδων σε σχέση με τους οπαδούς. Οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες δεν έχουν πρόβλημα με τα ναζιστικά αποβράσματα (άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φασίστες είναι «σάρκα από τη σάρκα» του καπιταλισμού) και είναι δεδομένο ότι τα επιχειρηματικά τους πλάνα και το κέδρος είναι οι βασικές παράμετροι που λαμβάνουν υπόψη τους για να πάρουν την όποια απόφασή τους. Δυστυχώς, γι' αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και των οπαδών, ειδικά όταν πρόκειται για γειτονιές με έντονο το προσφυγικό στοιχείο, δεν μπορεί να ανεχθεί την παρουσία φασιστών στην ομάδα τους.

Η ομαλή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αποφύγει το Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η λογική λέει ότι άπαντες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «τελικός» θα έπρεπε να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην υπάρξουν παρατράγουδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα. Επειδή όμως η λογική δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο, το μέχρι στιγμής γίγνεσθαι όλων των πλευρών δείχνει ότι οι πιθανότητες να πάνε όλα καλά είναι από μηδενικές μέχρι ελάχιστες.

Αν και θα ξεκινήσουμε από τις «προετοιμασίες» των οπαδών, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν αναφερόμαστε στην έλλειψη λογικής, δεν αναφερόμαστε στις εκατέρωθεν πολεμικές ανακοινώσεις που θεωρούν τον φετινό τελικό συνέχεια του περσινού. Αλλωστε, είναι οι τελευταίοι από αυτούς που θα περιμέναμε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να συμβάλουν για να γίνει ένας ήσυχος αγώνας. Η μάχη έχει φύγει από τα ανώνυμα σχόλια στα οπαδικά μπλοκ και τις ιστοσελίδες και έχουμε πλέον τις πρώτες επίσημες δηλώσεις από τις ηγεσίες των οργανωμένων οπαδών. Οι δυο οπαδικοί στρατοί δηλώνουν έτοιμοι να αναμετρηθούν, με την Original να καλεί σε πανστρατιά και να δηλώνει ότι «πόδι μπαοκτζή στην πόλη μας ΔΕΝ θα πατήσει!…» και τους συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ να δηλώνουν ότι «τα πούλμαν ζεσταίνουν τις μηχανές και εμείς μετράμε αντίστροφα για να πατήσουμε κάτω όποιον βρεθεί στο διάβα μας».

Εχοντας τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα σε «έξαρση», θα έπρεπε οι εκπρόσωποι των ομάδων να αποφεύγουν τις αντιπαραθέσεις και να ρίχνουν τους τόνους και η κυβέρνηση, η ΕΠΟ και η αστυνομία να προσπαθούν να στήσουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο για να μη συναντηθούν οι δυο στρατοί. Μέχρι στιγμής, από τις διοικήσεις των ομάδων δεν έχουν γίνει ενέργειες αποκλιμάκωσης και οι δυο πλευρές συνεχίζουν να αντιδικούν για το αν το πρωτάθλημα παίχτηκε στους αγωνιστικούς χώρους ή στις δικαστικές αίθουσες, ενώ δε λείπουν και τα εκατέρωθεν υπονοούμενα για τις επιχειρηματικές και λοιπές δραστηριότητες Μελισσανίδη και Σαββίδη. Η πλευρά όμως που έχει δώσει τα ρέστα της είναι η αστυνομία. Διαβάζοντας τον τρόπο που θα μετακινηθούν οι οπαδοί των δυο ομάδων (κυρίως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ) και σε συνδυασμό με τις θύρες από τις οποίες θα παρακολουθήσουν τον τελικό, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ότι οι μπάτσοι είτε κάνουν πλάκα είτε είναι τελειώς ανίκανοι. Ισως οι μέχρι στιγμής διαρροές για τον τρόπο μετακίνησης των οπαδών και ιδιαίτερα των οπαδών του ΠΑΟΚ να γίνονται επίτηδες για να παραπλανήσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, που θα προσπαθήσουν να στήσουν καρτέρι στους αντιπάλους τους. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος «κρυφός» σχεδιασμός, γιατί σε διαφορετική περίπτωση στις 12 Μάη το λεκανοπέδιο της Αττικής θα θυμίζει τα πεδία των μαχών στη Συρία, αφού από το σχεδιασμό που έχει δει το φως της δημοσιότητας μόνο με θαύμα δε θα συναντηθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Ισως κάτι να αλλάξει στις μέρες που απομένουν μέχρι τον τελικό και να μη δικαιωθούν αυτοί που θεωρούν το Grexit δεδομένο και υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση και η ΕΠΟ δε θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδικούς στρατούς για να ρίξουν τις ευθύνες για το Grexit στις διοικήσεις και τους οργανωμένους οπαδούς των δυο ομάδων.

Κος Πάπιας
papias@ekegersi.gr

ΥΓ. Αξίζει τον κόπο να δια-βάσει κάποιος την ανακοίνωση-απάντηση της Original σχετικά με την πρόθεση του υφυπουργού    Αθλητισμού,    Γιώργου Βασιλειάδη, να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για την αρχική ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, που αφορούσε την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Αθήνας τη μέρα διεξαγωγής του τελικού. Η Original, αφού αυτοαναγορεύεται στον επιχειρησιακό νου που έδειξε στους μπάτσους τον τρόπο που θα πρέπει να μετακινηθούν οι οπαδοί των δυο ομάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν παρατράγουδα, προχωράει σε ανοιχτή επίθεση προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την για κολιγιές με τον Σαββίδη, και προσπαθεί να πείσει ότι είναι η μοναδική αριστερή και επαναστατική δύναμη στη χώρα, που θα μπει ανάχωμα στη συμμορία του Μιχαλολιάκου και σε κάθε φασιστικό μόρφωμα! Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης υπάρχει και «αυτοκριτική» για τυχόν λάθη που έγιναν από ανιδιοτελή αγάπη για την ΑΕΚ, το οποία θα προσπαθήσουν να διορθώσουν. Δυστυχώς για την ηγετική ομάδα της Original, η ταύτισή της με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη και οι τραμπουκισμοί της απέναντί σε οποιονδήποτε αντιδρούσε σε αυτά, δεν μπορεί να «ξεπλυθεί» από μιας αράδας «αυτοκριτική» στο υστερόγραφο μιας ανακοίνωσης.
 
 

Οταν διαβάσαμε το σύνθημα, αρχικά σκεφτήκαμε ότι γράφηκε Σάββατο (πέντε μέρες δουλειά, Κυριακή γήπεδο) και ότι αυτός που το έγραψε είχε αποφασίσει να λερώσει τον τοίχο. Μετά αισθανθήκαμε μια συμπόνια και είπαμε κρίμα το παλικάρι, έρχεται το καλοκαίρι και θα επιδεινωθεί η υγεία του, αφού θα διακοπεί η αγωνιστική δράση και δε θα μπορεί να βρει το «γιατρικό» του. Στη συνέχεια, με δεδομένο ότι η διάθεση και η ψυχολογία των οπαδών είναι σε άμεση συνάρτηση με τα αποτελέσματα της ομάδας τους (αυτό το γνωρίζουν όσοι πηγαίνουν γήπεδο), καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτός που έγραψε το σύνθημα είναι ΑΕΚτζής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπιστροφή στις αρχές
Επόμενο άρθρο 9 Μάη 1945 – Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo