Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Με τους «κουλοχέρηδες» θα μας πάρουν τα φράγκα από την τσέπη
Αθλητισμός

Με τους «κουλοχέρηδες» θα μας πάρουν τα φράγκα από την τσέπη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Μαρ 2014, 00:00

Δεν κατάφεραν τελικά ο Μελισσανίδης και η παρέα του να περάσουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία διαδικτυακού μονοπωλίου στο στοίχημα και την καζινοποίηση της χώρας, μέσα από την αύξηση του αριθμού των VLTs (φρουτάκια) από 25 σε 50 μηχανήματα ανά πρακτορείο. Αν και το ρεπορτάζ από το υπουργείο Οικονομικών έλεγε ότι στο νομοσχέδιο θα υπήρχαν και δυο άρθρα που θα καταργούσαν το μεταβατικό καθεστώς του Ν.4002/2011, θα έπαυαν οι άδειες των 24 εταιριών που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτυακού στοιχήματος και θα αύξαναν τον αριθμό των «κουλοχέρηδων» που μπορεί να υπάρχουν σε κάθε πρακτορείο από 25 σε 50, τελικά, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, τα συγκεκριμένα άρθρα δεν έγιναν δεκτά και δεν συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο.

Οπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προς το παρόν δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει άλλο ένα δώρο στους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ, λίγους μήνες μετά την αποκρατικοποίηση-ξεπούλημα. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι  ο Βενιζέλος, με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτός που είχε απορρίψει το 2011 τα επιχειρήματα του ΟΠΑΠ ότι του ανήκει μονοπωλιακά το διαδικτυακό στοίχημα και με το μεταβατικό καθεστώς που θέσπισε έδωσε άδεια σε 24 εταιρίες στοιχήματος. Είναι λογικό λοιπόν ο Μπενίτο να μη θέλει να τσαλακωθεί και άλλο η εικόνα του, με μια άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, αφού οι αντιδράσεις από μια τέτοια απόφαση θα ήταν μεγάλες. Η αποδοχή του αιτήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ θα ήταν ξεκάθαρη κρατική ενίσχυση, που είναι κόντρα στην λογική των ευρωπαϊκών επιτροπών για το τζόγο. Είναι σίγουρο ότι μια τέτοια απόφαση θα την πρόσβαλλαν οι εταιρίες που θα θίγονταν με προσφυγή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα είχαν σημαντικές πιθανότητες δικαίωσης, αφού η κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να ανοίξει η αγορά και να μην υπάρχουν μονοπωλιακές καταστάσεις.

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το δώρο που έκανε η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες στους σημερινούς ιδιοκτήτες της ΟΠΑΠ ΑΕ, αφού όπως αποδεικνύεται το τίμημα εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου ήταν πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τις προοπτικές της εταιρίας. Τον Αύγουστο του 2013 η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ ήταν 6,20 ευρώ και με βάση αυτή την τιμή το τίμημα της εξαγοράς ορίστηκε στα 650.000.000 ευρώ. Σήμερα είναι 12,10 ευρώ και με μια απλή αριθμητική πράξη αποδεικνύεται ότι σε ένα περίπου εξάμηνο έχει διπλασιαστεί η αξία της και έχουν γεμίσει με φράγκα οι τσέπες του Μελισσανίδη και των συνεταίρων του. Είναι φανερό ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα είχε μεγάλες επιπτώσεις για την κυβέρνηση μια ακόμα αβάντα προς την ΟΠΑΠ ΑΕ, αφού πολύ δύσκολα θα την ανέχονταν οι ανταγωνιστές της.  Η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση επέλεξε να μην παραδώσει γην και ύδωρ.

Αν δούμε όμως τη στάση και το ρόλο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις απόψεις και τις προτάσεις της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ, μπορούμε να καταλάβουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα ακόμη «δωράκι» από την κυβέρνηση προς τους «επενδυτές» του τζόγου. Μάλιστα, η νέα διοίκηση της εταιρίας δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και αφήνει να διαρρεύσει στην πιάτσα ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΕΕΠ. Τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές είχε αναγγείλει με τον πιο επίσημο τρόπο ο ίδιος ο Διευ-θύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ, σε ενημέρωση επενδυτών προς τα τέλη Νοέμβρη 2013, τονίζοντας στην ομιλία του ότι γίνονται συζητήσεις με την ΕΕΕΠ, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομοθεσία που αφορά τον διαδικτυακό τζόγο. Στόχος της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι να της δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που διαθέτει για την εξυπηρέτηση του Πάμε Στοίχημα, γεγονός που θα αυξήσει το βαθμό ανταγωνιστικότητάς της. Προς το παρόν, η ΟΠΑΠ ΑΕ θα πρέπει να λειτουργήσει σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο οποίο όμως θα έχει τον πρώτο λόγο, εξαιτίας του ισχυρού brand name, της διαφημιστικής ισχύος και της ολοκλήρωσης των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τελική διευθέτηση του παιχνιδιού, με συνέπεια να θεωρείται βέβαιο ότι θα κατακτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Το «δωράκι» στο οποίο αναφερθήκαμε προηγούμενα έχει να κάνει με το θέμα των «κουλοχέρηδων». Η κυβέρνηση δύσκολα θα κάνει πίσω στην άρση του μη μονοπωλιακού καθεστώτος, όμως σε μια επόμενη φάση θα μπορούσε  να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΟΠΑΠ ΑΕ για αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων από 25 σε 50. Κατά τον Καμίλ Ζίγκλερ, δεν υπάρχει κίνδυνος για αντιδράσεις από την κοινή γνώμη για μια ενδεχόμενη καζινοποίηση της χώρας με την αύξηση των μηχανημάτων ανά πρακτορείο. Ανέφερε μάλιστα και μερικά επιχειρήματα βάσει των οποίων είναι αναγκαίο να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση σε αυτό το αίτημα της ΟΠΑΠ ΑΕ. Σύμφωνα με τον τσέχο μάνατζερ,  θα γίνουν οικονομίες κλίμακας, θα υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία παιχνιδιών και θα αυξηθεί ο αριθμός των τυχερών τζάκποτ, γεγονός που είναι προς όφελος των παιχτών, οι οποίοι θα μπορούν να κερδίσουν σημαντικά ποσά. Αυτό που δεν είπε είναι οι συνέπειες.

Οσον αφορά την εταιρία, θα υπάρχει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της, αφού όσοι περισσότεροι παίζουν τόσο αυξάνονται τα κέρδη της. Με δόλωμα τα μεγάλα ποσά των τζάκποτ, ο αριθμός των παιχτών που θα τζογάρει μικρά ή μεγάλα ποσά θα αυξηθεί (ας σκέφτουμε τι γίνεται κάθε φορά που υπάρχει τζάκποτ σε Λόττο και Τζόκερ, με τις ουρές στα πρακτορεία) και με δεδομένο ότι η εταιρία επιστρέφει στους παίχτες ένα συγκεκριμένο ποσοστό από τα φράγκα που έχουν τζογάρει, όσο αυξάνεται το πιθανό  «κέρδος» για τους παίχτες, αυξάνεται –σε μεγαλύτερο ποσοστό– το κέρδος της εταιρίας.

Μια δεύτερη συνέπεια από την καζινοποίηση θα είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός πρακτορείων θα κλείσει, αφού δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προδιαγραφές ενός καταστήματος με 50 «φρουτάκια» (μεγαλύτερος χώρος, περισσότερο προσωπικό, αύξηση του κόστους λειτουργίας κτλ.), με αποτέλεσμα στη συνέχεια να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων ανά πρακτορείο, αφού η εταιρία είναι σίγουρο ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη συμφωνία με την κυβέρνηση και θα εγκαταστήσει 35.000 κουλοχέρηδες ανά την επικράτεια (16.500 μηχανήματα στα δικά της πρακτορεία και άλλες 18.500 σε ιδιώτες υπεργολάβους).

Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει το δικαίωμα στα κράτη μέλη να μην εφαρμόζουν την αρχή της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα του τζόγου, είναι πολύ αυστηρή σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Δύσκολα, λοιπόν, θα μπορούσαν να την πείσουν τα κυβερνητικά στελέχη, ότι ένας ιδιώτης μπορεί να θεωρηθεί προστάτης του καταναλωτικού κοινού, αφού εκ φύσεως, ως καπιταλιστική επιχείρηση, θα έχει σαν βασική του προτεραιότητα το μέγιστο κέρδος.

Κλείνοντας, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έκανε το χατίρι του Μελισσανίδη και της παρέας του, φοβούμενη αντιδράσεις από τις άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον διαδικτυακό τζόγο και μια πιθανή απόρριψη από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Είναι σίγουρο, όμως, ότι θα υπάρξουν σημαντικές διευκολύνσεις και αβάντες προς την ΟΠΑ ΑΕ, προκειμένου να πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα φράγκα που «επενδύονται» στο τζόγο και να αυξήσει τα κέρδη της. Αλλωστε, είναι νωπές οι μνήμες από την αποκρατικοποίηση-ξεπούλημα και στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να κάνει ένα ακόμη «δώρο» και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

               Κος Πάπιας
        papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 108η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.03.14
Επόμενο άρθρο Εμπρός για μια αντικαπιταλιστική Αγια-Σοφιά, με ανθρώπινο πρόσωπο

Σχετικά Αρθρα

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo