Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μέρες αγάπης
Αθλητισμός

Μέρες αγάπης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Δεκ 2004, 00:00

Ως είθισται τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων προσπαθούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για να ασχοληθούμε με αυτούς που αγαπάμε. Η στήλη συνήθως πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, όμως στην προκειμένη περίπτωση θα υποκύψουμε στη δύναμη της συνήθειας.

Οπως ήδη καταλάβατε, στο σημερινό σημείωμα θα μιλήσουμε για αυτά που συμβαίνουν στη μεγάλη αγάπη της στήλης, στην ερυθρόλευκη οικογένεια, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ, οι απανταχού  γαύροι κυκλοφορούν με ένα μόνιμο χαμόγελο (αυτό το κουσούρι αποκομίζει όποιος περάσει ένα ψιλοεγκεφαλικό). Δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να νιώσω τα συναισθήματα και τις έντονες συγκινήσεις που έζησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οποίοι μέσα σε 10 λεπτά βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση.

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και ήταν ελάχιστοι οι οπαδοί του που πίστευαν σε μια τέτοια πορεία την επαύριο της κλήρωσης. Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο φτάσαμε σ’ αυτό ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά και πολλοί φίλοι μου Ολυμπιακοί (δεν θέλω γέλια, έχω και γαύρους φίλους) έλεγαν ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε η ομάδα τους την εικόνα των περασμένων χρόνων για να μη ζήσουν τον εφιάλτη του τελευταίου δεκάλεπτου στο Ανφιλντ.

Αν αναλύσουμε τους αγώνες του Ολυμπιακού θα δούμε ότι το μεγάλο όπλο της φετινής ομάδας είναι η άμυνά της. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός παρουσίασε σωστή αμυντική λειτουργία. Η παρουσία του Σούρερ έδεσε την άμυνα (δίπλα του ακόμη και ο Ανατολάκης παίζει μπάλα), βοήθησε σημαντικά την ανάπτυξη της ομάδας και πιστεύω ότι η μεταγραφή του ήταν πιο πολύτιμη από αυτή του Ριβάλντο, αφού ως γνωστόν η ερυθρόλευκη επίθεση λειτουργούσε πάντα καλά, χωρίς όμως να καταφέρνει να χαρίζει επιτυχίες στους οπαδούς της ομάδας. Μέχρι και τον αγώνα με τη Λίβερπουλ ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί μόλις 2 γκολ σε 5 αγώνες και είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 10 βαθμούς, γεγονός που αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σωστό αμυντικό προσανατολισμό της ομάδας. Αλλά και στο παιχνίδι του Ανφιλντ κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τους αμυντικούς παίχτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Οσοι είδαν το παιχνίδι θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι η μεσοεπιθετική γραμμή των ερυθρόλευκων δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο (εξαίρεση ο Ριβάλντο). Το αποτέλεσμα του πρώτου ημίχρονου ήταν μαγική εικόνα, αφενός γιατί οι παίχτες της Λίβερπουλ κατάφερναν να χάνουν πέντε – έξι κλασικές ευκαιρίες και αφετέρου γιατί το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός προήλθε από μια μαγική ενέργεια του Ριβάλντο που χόρεψε μόνος του ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και αν παρακολουθήσουμε προσεχτικά τον αγώνα θα δούμε ότι ο πανικός που επικρατούσε στην ομάδα ήταν αποτέλεσμα της κατάρρευσης της μεσαίας γραμμής, στην οποία Γεωργιάδης, Τζόρτζεβιτς και Ζιοβάνι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Ριβάλντο κουράστηκε (άλλωστε, όσο και αν κάποιοι διαφωνούν, ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να παίξει σε φουλ ρυθμούς για περισσότερο από ένα ημίχρονο) και ο Στολτίδης δεν μπορούσε μόνος του να κρατήσει ολόκληρη τη Λίβερπουλ. Η αδυναμία του Μπάγεβιτς να ανταποκριθεί σωστά στις απαιτήσεις του αγώνα και να «απαντήσει» στις αλλαγές του προπονητή της Λίβερπουλ με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου, ήταν εμφανής και η ανατροπή της κατάστασης έδειχνε να έρχεται με μαθηματική ακρίβεια, άσχετα αν χρειάστηκε όλοι εμείς, που από παιδιά υποστηρίζαμε τη Λίβερπουλ, να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση.

Από τον συγκεκριμένο αγώνα αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε είναι η αδυναμία του Μπάγιεβιτς να κοουτσάρει σωστά ένα κρίσιμο παιχνίδι και η δυσκολία του Τζόρτζεβιτς να συνυπάρξει στην ομάδα με τους δυο Βραζιλιάνους. Το αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού έχει αλλάξει σε σχέση με αυτό τον προηγουμένων χρόνων. Ο Ριβάλντο κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια του, μαζεύει πάνω του τους αντίπαλους αμυντικούς και είτε κερδίζει φάουλ είτε βγάζει μαγικές μπαλιές στους συμπαίκτες του. Αντίθετα, ο Τζόρτζεβιτς έχει μάθει να παίζει με τον κενό χώρο. Πετάει την μπάλα μπροστά,  εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του και δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η συνύπαρξη των δυο παιχτών στην ενδεκάδα απαιτεί λεπτές ισορροπίες, τις οποίες όμως δεν έχουν καταφέρει να βρουν στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα ο Τζόρτζεβιτς από πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Οσον αφορά την περίπτωση των ευθυνών του Μπάγεβιτς και την παραμονή του στην ομάδα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Σέρβος είναι ένας υπερτιμημένος προπονητής που ξεχωρίζει στην Ελλάδα γιατί το επίπεδο των ελλήνων προπονητών είναι κάτω από το μηδέν, ο οποίος δεν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και να ξεφύγει από τις εμμονές και τον έντονο εγωκεντρικό τρόπο με τον οποίο στήνει την ομάδα του. Για να πάρει κάποιος θέση στο ερώτημα «μένει ή φεύγει ο Μπάγεβιτς»

θα πρέπει να ξέρει τον αντικαταστάτη του. Αν στη θέση του τοποθετηθεί προπονητής της αξίας του Αλέφαντου, του Μαντζουράκη ή του Μπιγκόν, τότε Μπάγεβιτς και πάλι Μπάγεβιτς (για να μπορούμε και εμείς να τον κράζουμε και να γεμίζουμε τη στήλη μας). Αν όμως ο Κόκκαλης αποφασίσει να βάλει το χέρι στη τσέπη και το κυριότερο να μη θέλει να έχει λόγο στην κατάρτιση της ενδεκάδας, τότε ο Μπάγεβιτς πρέπει να πάει στο ταμείο ανεργίας.

Συνεχίζουμε με το ερυθρόλευκο μπάσκετ. Μετά τη νίκη της ομάδας στο ντέρμπι των ουραγών κόντρα στην ΜΕΝΤ, ο Κόκκαλης αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα και να τη βοηθήσει να βγει από την κρίση. Η πρώτη απόφασή του ήταν να στείλει εκτός ομάδας τον Μίλαν Τόμιτς. Μετά από 14 χρόνια, ο παίχτης που ήταν η σημαία του ερυθρολεύκου μπάσκετ χρεώνεται την ευθύνη για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Για την ορθότητα της απόφασής του ο Κόκκαλης δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ας μην ξεχνάμε ότι προς το τέλος της περσινής χρονιάς ο Κόκκαλης ζήτησε από τον Τόμιτς να αναλάβει τα ηνία της ομάδας και από τη θέση του προπονητή, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να βγει από το τούνελ στο οποίο τον είχε οδηγήσει με την πολιτική του ο πρόεδρος και αυτός δέχτηκε χωρίς αντιρρήσεις. Μάλιστα, οργανώθηκε και φιέστα για να τιμηθεί ο παίχτης Τόμιτς. Χρειάστηκαν ελάχιστοι μήνες για να μετατραπεί ο Τόμιτς από αγαπημένο παιδί σε αποδιοπομπαίο τράγο και η αιτία ήταν η άρνησή του να δεχτεί μείωση των αποδοχών του. Αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή του προέδρου και γι’ αυτό έπρεπε να «πεθάνει» για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.

Σχολιάζουμε την αποκαθήλωση του Τόμιτς όχι για να δείξουμε την αναλγησία του Κόκκαλη (στον επαγγελματικό αθλητισμό, όπου τα πάντα μετριόνται με το κέρδος, τέτοιες περιπτώσεις είναι συχνές), αλλά για να τονίσουμε τη λοβοτομή που έχει γίνει στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας από τον Κόκκαλη. Η θέση που πήραν οι παρουσιαστές της εκπομπής της Θύρας 7 ήταν κάτι περισσότερο από ουδέτερη. Ενώ οι απλοί φίλοι του Ολυμπιακού, που συμμετείχαν τηλεφωνικά ή με μηνύματα, πήραν σαφή θέση υπέρ του Τόμιτς, οι εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών προσπαθούσαν να κάνουν το μαύρο άσπρο, αποδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν είναι τίποτε άλλο από πειθήνια όργανα του προέδρου και ότι ο ρόλος τους είναι να καναλιζάρουν τις αντιρρήσεις και την κριτική των οπαδών προς το πρόσωπό του. Καλό θα είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού να κόψουν τις παρτίδες μαζί τους.

Κος Πάπιας

ΥΓ: Το σημερινό σημείωμα είναι το τελευταίο της φετινής χρονιάς. Η επόμενη επικοινωνία μας θα είναι του χρόνου. Η στήλη εύχεται στους πολυπληθείς αναγνώστες της υγεία και μακροημέρευση, όπως λένε και οι Αγιοι Πατέρες στο Ορος, και καλά κέρδη σε όσους αναζητήσουν την εορταστική περίοδο να συναντηθούν με τη θεά τύχη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠεριμένοντας τους «μεγάλους»
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo