Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εχουν συνηθίσει στα παρατράγουδα
Αθλητισμός

Εχουν συνηθίσει στα παρατράγουδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Ιαν 2018, 00:00

Το 2017 τελείωσε με άσχημο τρόπο για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού στις 27 Δεκέμβρη στάλθηκε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας φάκελος με μια σφαίρα και τρισέλιδη απειλητική επιστολή. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν και τα δημοσιεύματα, ο δράστης ή οι δράστες κατηγορούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι έχει σχέση με συγκεκριμένες ομάδες (φωτογραφίζουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει τα σχέδιά της στο ποδόσφαιρο. Η επιστολή έχει υπογραφή “ο λαός μιας μεγάλης ομάδας”, ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρχει ανατροπή της σημερινής κατάστασης και τον προειδοποιεί ότι αν δε συμμορφωθεί δε θα μπορέσουν να τον σώσουν «ούτε ο λαθρέμπορος του Βορρά ούτε ο γκάνγκστερ του Νότου».

Ο φάκελος εστάλη από τον Πειραιά με το όνομα Παπαδόπουλος σαν αποστολέα και από πραγματική διεύθυνση (σύμφωνα με την ανακοίνωση των μπάτσων, έχει αποδειχτεί ότι ο συγκεκριμένος πολίτης δεν είχε καμία εμπλοκή και ότι ο στόχος του αποστολέα ήταν να αποπροσανατολίσει τις έρευνες). Με μια πρώτη ματιά και από τα δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το εύκολο συμπέρασμα είναι ότι οι απειλές προέρχονται από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των ερυθρόλευκων και είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην αντιπαράθεση Μαρινάκη – Μελισσανίδη για την προώθηση των επιχειρηματικών τους σχεδιασμών. Υπάρχουν όμως δυο σημεία που μπορούν να στηρίξουν το επιχείρημα ότι πρόκειται για μια «στημένη» υπόθεση που θυμίζει προβοκάτσια. Αφενός, γιατί οι ερυθρόλευκοι, στην παρούσα χρονική συγκυρία, που έχουν φτάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έχουν αρχίσει να ρολάρουν αγωνιστικά, δεν έχουν κανένα λόγο να ανοίγουν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Αφετέρου, γιατί ο στόχος των δραστών θα έπρεπε να είναι να κρυφτούν και όχι να βροντοφωνάξουν την ταυτότητά τους.

Ανεξάρτητα όμως από την εκδοχή που θα αποδεχτεί κάποιος, το συμπέρασμα που καταλήγει είναι το ίδιο. Τα συμφέροντα και τα φράγκα που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με το ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλα και αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι προκειμένου να τα διασφαλίσουν οι αντίπαλοι καπιταλιστές δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο. Οι πιθανότητες να εξιχνιαστεί η υπόθεση από το Τμήμα Εκβιαστών και την Αντιτρομοκρατική Μονάδα είναι όσες να πει καλή κουβέντα η στήλη για τον Γκάλη. Το γεγονός ξαναβάζει σε  νέο κλίμα «εσωστρέφειας» το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ανατρέπει τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΠΟ που ήθελαν να δείξουν ότι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ έχει αρχίσει να επιστρέφει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπως είναι φυσικό, το θέμα απασχόλησε τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, οι οποίες συνεχίζουν να έχουν υπό επιτήρηση  το ελληνικό πρωτάθλημα και να καθορίζουν τις εξελίξεις σ' αυτό. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από την πλευρά της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και έχουν δοθεί στους ανθρώπους τους στην Ελλάδα σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση του θέματος. Ταυτόχρονα, από κύκλους τους αφήνεται να εννοηθεί ότι αν δεν μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει από μόνο του τη λύση και να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ό,τι είναι απαραίτητο για να βγει από το σημερινό τέλμα, τότε θα υπάρξει εκ νέου και άμεσα απόφαση με την οποία το κουμάντο θα επιστρέψει απευθείας σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με τη συγκρότηση εκ νέου ειδικής επιτροπής.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «η προσφάτως εκλεγείσα Διοίκηση της ΕΠΟ δεν πτοείται, δεν εκφοβίζεται, δεν εκβιάζεται και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να παραιτηθεί του σχεδίου εκσυγχρονισμού και χρηστής διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πλήρης εξυγίανση, που τόσο ενοχλεί κάποιους, θα ολοκληρωθεί». Την υποστήριξή τους στη διοίκηση της ΕΠΟ εξέφρασαν εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Το θέμα, αν και είναι αρκετά σοβαρό, εξαιτίας της περιόδου των γιορτών και της διακοπής της αγωνιστικής δράσης πέρασε μάλλον στα ψιλά και δεν απασχόλησε την πλειοψηφία των φιλάθλων, που πλέον δεν ξαφνιάζονται από τα παρατράγουδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως διαστροφή του επαγγέλματος, αλλά με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς η στήλη εκφράζει την ευχή της να δούμε καλύτερο θέαμα και όμορφες στιγμές στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Αλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

♦ Σε μια περιήγηση στο διαδίκτυο και στις αθλητικές ιστοσελίδες, έπεσα πάνω σε ένα γκάλοπ για τον καλύτερο έλληνα μπασκεμπολίστα. Αν και ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα, αφού πολλοί Ελληνες βλέπουν μπάσκετ αλλά λίγοι απ' αυτούς ξέρουν μπάσκετ, αποφάσισα να διαβάσω τα σχόλια και την αιτιολόγηση ψήφου όσων είχαν συμμετάσχει. Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι μια σημαντική μερίδα απ' αυτούς που συμμετείχαν είχαν μετατρέψει το γκάλοπ σε οπαδική αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και όπως έχετε ήδη καταλάβει σε αναμέτρηση μεταξύ Διαμαντίδη και Σπανούλη, ξεχνώντας την ύπαρξη του Νίκου Γκάλη!

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι είναι πολλοί αυτοί που απλά παρακολουθούν το άθλημα και καθορίζουν τη γνώμη τους για διάφορα θέματα που σχετίζονται με αυτό, χωρίς να έχουν την ικανότητα να δουν έστω και ελάχιστα κάτω από την επιφάνεια. Το πλέον πιθανό είναι να μην κάναμε καμία αναφορά στο συγκεκριμένο γκάλοπ, αν δεν υπήρχε ένα σχόλιο που παραθέτω αυτούσιο:

«Ο μοναδικός που μπορούσε να κατεβάσει την μπάλα σαν πλέι μέικερ, στην ίδια φάση να ποστάρει τον αντίπαλο, να βγει από τα σκριν και να σουτάρει σαν δυάρι να το χλατσώσει και στην ίδια φάση στην άμυνα να μαρκάρει το αντίπαλο γκαρ και να το παίξει όβερ πλέι και στην αλλαγή να μαρκάρει με ΑΝΕΣΗ το 5αρι της αντίπαλης ομάδας ήταν ένας. Φάνης Χριστοδούλου. Ο Φάνης έπαιζε όλες, ό λ ε ς, ΟΛΕΣ, τις θέσεις. ΟΛΕΣ. Ναι ο Γκάλης ήταν ο Γκάλης με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά ο Φάνης ήταν το μπάσκετ. Στη δική μου λίστα είναι πρώτος, δε με ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι». 

Τελικά, υπάρχει ελπίδα για το άθλημα, αφού υπάρχουν -λίγοι μεν, αλλά υπάρχουν- άνθρωποι που το ξέρουν και το κυριότερο δε διστάζουν να καταθέσουν την «αιρετική» τους άποψη.
Θα παραμείνουμε στο θέμα και με αφορμή το σημείο του σχολίου ότι «ο Φάνης ήταν το μπάσκετ», θα καταθέσω για μια ακόμα φορά την άποψή μου ότι κατ' αναλογία «ο Γκάλης ήταν τα φράγκα στο μπάσκετ». Με την έλευσή του στην Ελλάδα και στον Αρη κατάφερε να συνδυάσει το γεγονός ότι προερχόταν από την Αμερική -με τη βαρύτητα που είχε εκείνη την εποχή το αμερικάνικ μπάσκετ- με την ικανότητά του στον επιθετικό τομέα και στο σκοράρισμα και την εικόνα που προέβαλε προς τα έξω (πολλή προπόνηση, όχι τσιγάρο, όχι ποτά, όχι καταχρήσεις), κατάφερε να κρύψει τον στυγνό και ακραίο επαγγελματισμό του. Για τον Γκάλη πάνω απ' απ' όλα ήταν τα φράγκα και κατάφερε να εξαργυρώσει με πολύ υψηλό τίμημα τη συμμετοχή του στο ελληνικό μπάσκετ, ανοίγοντας το δρόμο να κονομήσουν και οι παρατρεχάμενοι του αθλήματος.

Συνεχίζουμε, στο πνεύμα της διπλανής στήλης, με τη φωτογραφία από το Καλλιμάρμαρο στο οποίο 80.000 θεατές εντός (αποτελεί ρεκόρ Γκίνες για τον αριθμό θεατών που παρακολούθησαν έναν αγώνα μπάσκετ) και άλλες 30.000 εκτός βοήθησαν την ΑΕΚ να κατακτήσει το 1968 το ευρωπαϊκό κύπελλο. Το γεγονός αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση για το ότι το μπάσκετ προϋπήρχε και είχε σημαντικές επιτυχίες πολύ πριν την έλευση του Γκάλη.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEπιχείρηση εξαπάτησης των κτηνοτρόφων από τον Βαγγέλη Αποστόλου
Επόμενο άρθρο Βίαιες διαδηλώσεις με ταξικό πρόσημο

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo