Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!
  • Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
  • Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ενας αξιολύπητος Νενέκος
Αθλητισμός

Ενας αξιολύπητος Νενέκος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Νοέ 2016, 00:00

Μια νέα σελίδα για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεκινάει να γράφεται μετά την ανακοίνωση της «Επιτροπής Εξομάλυνσης», υπό τον επιτετραμμένο των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Στα μέλη της επιτροπής, σύμφωνα με τις δηλώσεις Κουτσοκούμνη, δίνεται αρχικά χρονικός ορίζοντας μέχρι τις 31 Μάη του 2017 για να ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί, με δυνατότητα παράτασης της θητείας τους, αν αυτό κριθεί σκόπιμο από τις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ. Εργο της Επιτροπής είναι να δρομολογήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για να βγει από το σημερινό τέλμα το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με πρώτη προτεραιότητα τις αλλαγές στο κανονιστικό και το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ.

Πριν ξεκινήσουμε το σχολιασμό μας για τη σύνθεση και το έργο της επιτροπής, θα πρέπει να σημειώσουμε την επιβεβαίωση της στήλης -διά στόματος Κουτσοκούμνη- στην εκτίμηση για το λόγο παρέμβασης των διεθνών ομοσπονδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο και το λόγο για τον οποίο παρενέβη η ΦΙΦΑ, η απάντησή του ήταν: «Ο λόγος που έγινε τώρα είναι ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου επενέβαινε ξεκάθαρα στο αυτοδιοίκητο. Πήρε απόφαση για το πώς θα διεξάγονται οι εκλογές. Ενα θέμα που πρέπει να είναι πάντα μακριά από νομοθετικές παρεμβάσεις».

Ξεκάθαρα, λοιπόν, η διασφάλιση του αυτοδιοίκητου και η απόλυτη εξουσία στα δρώμενα του ποδοσφαίρου είναι το μοναδικό μέλημα για ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, που είναι πρόθυμες να ανεχθούν τις επιλογές του οποιουδήποτε Γκιρτζίκη και της παρέας του και τα πεπραγμένα κάθε ποδοσφαιρικής «παράγκας», δεν ανέχονται όμως ούτε για μια στιγμή την παραμικρή αμφισβήτηση της απόλυτης εξουσίας τους επί των ποδοσφαιρικών «υπηκόων» τους.

Οσον αφορά την επιτροπή και τα μέλη που την απαρτίζουν, είναι φανερό από την έντονη παρουσία των δικηγόρων (οι οποίοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν καλές σχέσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή), ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αξιώνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες και τις οποίες -όπως όλα δείχνουν- έχει αποδεχτεί ο Κοντονής. Ενα δεύτερο σημείο που πρέπει να τονιστεί και το οποίο αποδεικνύει ότι υπάρχει κομπρεμί ανάμεσα σε Κοντονή και ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, είναι η πρόσληψη από τη ΦΙΦΑ του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Κοντονή, Ιάκωβου Φιλιππούση, που αναλαμβάνει ως «σύμβουλος διοίκησης και επικοινωνίας που θα αναφέρεται σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ». Ο Φιλιππούσης επί της ουσίας θα είναι αυτός που θα κινεί τα νήματα και θα δρομολογεί τις εξελίξεις.

Το τρίτο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι ότι στην επιτροπή δεν υπάρχουν άτομα από την πλευρά της ΕΠΟ (είτε της διοίκησης Γκιρτζίκη είτε της αντιπολίτευσης Γραμμένου), με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του Παυσανία Παπανικολάου, ο οποίος διατηρεί τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα αλλά με σαφώς ψαλιδισμένες αρμοδιότητες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες και ο Κοντονής δεν έχουν εμπιστοσύνη στους «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού ποδοσφαίρου και γι' αυτό θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις χωρίς τη συμμετοχή τους.

Οσον αφορά τα πρακτικά καθήκοντα της Επιτροπής, στους πρώτους στόχους της είναι η λειτουργία και ο ρόλος της διαιτησίας και ο έλεγχος των οικονομικών της ΕΠΟ. Ηδη η Επιτροπή πήρε τις πρώτες αποφάσεις της, ορίζοντας τον Γιώργο Μπίκα στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ και καταργώντας το ισπανικό μοντέλο για τον ορισμό των διαιτητών, ενώ αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον πίνακα διαιτητών. Στον οικονομικό τομέα, τα μέλη της επιτροπής θα κλείσουν τη μέχρι σήμερα οικονομική χρήση της ΕΠΟ και στη συνέχεια ορκωτοί λογιστές θα κάνουν έλεγχο στο ταμείο της Ομοσπονδίας. Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να πείσουμε ότι οι πρώτες αποφάσεις της Επιτροπής έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και στοχεύουν να πείσουν ότι κάτι καινούργιο ξεκινάει στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εν κατακλείδι, η παρέμβαση ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ έχει στόχο τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου (του δικού τους ελέγχου, δηλαδή) και όχι την εξυγίανση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι διεθνείς ομοσπονδίες, λειτουργώντας με τον τσαμπουκά του αποικιοκράτη που επιβάλλει τους όρους του στους ιθαγενείς, οι οποίοι τσακώνονται θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντά του, δρομολόγησαν τις εξελίξεις που διασφαλίζουν την απόλυτη κυριαρχία τους. Σε αυτή την επίδειξη δύναμης, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έχουν στο πλευρό τους τον Κοντονή, ο οποίος τους προσφέρει γην και ύδωρ, προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον μεγάλο «εξυγιαντή» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως τελικά θα καταγραφεί στην ιστορία ως προσκυνημένος και Νενέκος.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
 

 
♦ Μάης 2002. Η τότε διοίκηση της Γουίμπλεντον (ιστορική αγγλική ομάδα με συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και φιναλίστ του κυπέλλου Αγγλίας), για να αντιμετωπίσει την  άσχημη οικονομική κατάσταση της ομάδας και  το σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα (το γήπεδο που έπαιζε από το 1912 ήταν παλιό, μικρό, κακοφτιαγμένο και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας) αποφασίζει να μεταφέρει την ομάδα στην κωμόπολη του Μίλτον Κέινς (σε απόσταση 90 χιλιομέτρων) και να αλλάξει το όνομά της σε Μίλτον Κέινς Ντονς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών δεν αποδέχτηκε την απόφαση της διοίκησης για «εξαφάνιση» της αγαπημένης τους ομάδας. Αποφάσισαν λοιπόν να κρατήσουν «ζωντανή» την ομάδα της καρδιάς τους, μαζεύτηκαν, έφτιαξαν το καταστατικό ίδρυσης της AFC Wimbledon (προβλέπει ρητά ότι το club δεν μπορεί να πωληθεί σε κανέναν, εκτός από ποσοστό  25% των μετοχών, ενώ το 75% θα παραμένει πάντοτε στους οπαδούς ώστε αυτοί να μπορούν να αποφασίζουν για τα θέματα της ομάδας), δημιούργησαν το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και ξεκίνησαν την πορεία τους από την ένατη και τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία.
Εκαναν έρανο μεταξύ τους, πήραν τραπεζικό δάνειο για να αγοράσουν ένα μικρό γήπεδο 5.000 θέσεων (οι μισές χωρίς καθίσματα), μάζεψαν τους πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες της πρώην ομάδας τους και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, η αυθεντική Γουίμπλεντον ανεβαίνει στην επαγγελματική Λιγκ 1 (δυο κατηγορίες πριν την Πρέμιερ Λιγκ), συναντά την Μίλτον Κεινς Ντονς, που έχει υποβιβαστεί από την Τσάμπιονσιπ, και την προσπερνά στη βαθμολογία (μετά από 15 αγωνιστικές έχει 23 βαθμούς έναντι 16 της αντιπάλου της). Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, αφού η αυθεντική Γουίμπλεντον έχει ένα αξιόλογο ρόστερ, με νεαρούς παίχτες που προσελκύουν το ενδιαφέρον των μεγάλων αγγλικών ομάδων, και βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανέγερση του νέου της γηπέδου (χωρητικότητας 11.000 θέσεων που μπορεί να μετατραπούν σε 20.000) στην παραδοσιακή γειτονιά της ομάδας, όπου ήταν η φυσική της έδρα.
Εχουν ήδη βρεθεί οι χορηγοί και οι τράπεζες που θα καλύψουν το κόστος κατασκευής του και πριν από μερικές μέρες η διοίκηση της ομάδας έπεισε το δημοτικό συμβούλιο και πήρε την έγκρισή του, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το γήπεδο με πολλαπλά οφέλη και για την περιοχή και τους κατοίκους της (η σύγκριση με την Αγιά-Σοφιά του Γατούλη μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει).
Η ιστορία της αυθεντικής Γουίμπλεντον, που δεν βγαίνει έξω από τα όρια του καπιταλισμού, από κάθε άποψη, εξηγεί για μια ακόμη φορά γιατί το ποδόσφαιρο αποτελεί τον «βασιλιά» των αθλημάτων και προβάλλει την άλλη όψη του ποδοσφαίρου, που έχει χαθεί στην εποχή της ακραίας επαγγελματοποίησής του.
 
 
 
 
Οι οπαδοί της ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Παρισιού Menilmontant Football Club 1871 εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λιβανέζο κομμουνιστή Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, που βρίσκεται εδώ και 32 χρόνια στις γαλλικές φυλακές, επειδή αρνείται να αποκηρύξει τις ιδέες του, και απαιτούν την άμεση αποφυλάκισή του. Η στήλη στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους οπαδούς της MFC 1871 και συντάσσεται στο πλευρό τους στον αγώνα για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμπνταλά.
ΥΓ. Το 1871 υποθέτουμε ότι παραπέμπει στην Κομμούνα του Παρισιού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ απώλεια της φέτας προπομπός για τα υπόλοιπα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα
Επόμενο άρθρο ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ – Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ

Σχετικά Αρθρα

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9/7

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου”.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση».

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20ή Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo