Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εκλογές και κόμματα με φρου – φρου κι αρώματα, στης Βουλής τα έδρανα αχ και γω να έκλανα (Τζίμης Πανούσης)
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Εκλογές και κόμματα με φρου – φρου κι αρώματα, στης Βουλής τα έδρανα αχ και γω να έκλανα (Τζίμης Πανούσης)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Οκτ 2006, 00:00

♦ Η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την ανέγερση του νέου γηπέδου των πράσινων στο Βοτανικό, αντί για πανηγύρια προκάλεσε σκεπτικισμό στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Αιτία οι πολύ σκληρές δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τις δυο πλευρές ότι δεν τήρησαν την αρχική συμφωνία και παρέκαμψαν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό που έχει τον πρώτο λόγο για το νέο γήπεδο. O Γιαννακόπουλος απείλησε ότι αν δεν δοθούν άμεσα στην δημοσιότητα οι όροι που υπάρχουν στη σύμβαση που υπογράφηκε, δεν θα παραχωρήσει τη Λεωφόρο και θα αποσυρθεί ο Ερασιτέχνης από την αρχική συμφωνία, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει, λόγω νομικού κωλύματος, η ανέγερση του νέου γηπέδου.

Εχουμε γράψει και παλιότερα, ότι η συμφωνία για το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα σκάνδαλο (όπως και παλιότερα η χαριστική σύμβαση με τον Ολυμπιακό για το Καραϊσκάκη), αφού παραχωρείται δημόσια περιουσία για εκμετάλλευση σε καπιταλιστές. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με δεδομένη τη συμφωνία του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ, πριν την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα σε Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και Δήμο. Με βάση τη σημερινή νομοθεσία, δε μπορεί να παραχωρηθεί δημόσια περιουσία σε ανώνυμες αθλητικές εταιρίες και γι’ αυτό το παραθυράκι που χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού και αποτελεί μπούσουλα για την περίπτωση του Παναθηναϊκού αλλά και για παρόμοιες συμφωνίες στο μέλλον (ας μην ξεχνάμε ότι στη σειρά περιμένει η ΑΕΚ) είναι η παραχώρηση να γίνεται προς το ερασιτεχνικό σωματείο, το οποίο με τη σειρά του παραχωρεί το γήπεδο στην ΠΑΕ.
Στην περίπτωση του Ολυμπιακού δεν υπήρχαν προβλήματα, αφού ο Ερασιτέχνης ελέγχεται απόλυτα από τον Κόκκαλη, όμως στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Η κόντρα ανάμεσα στους Βαρδινογιάννηδες και τους Γιαννακοπουλαίους, δηλαδή ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, κρατάει χρόνια και συνεχίζεται και σήμερα. Είναι γνωστό σε όλους ότι παρά τη συμφωνία ανάμεσα σε Ερασιτέχνη και ΠΑΕ και το κοινό μέτωπο απέναντι στον Δήμο για την ανέγερση του νέου γηπέδου, προκειμένου η πράσινη οικογένεια να εξασφαλίσει περισσότερα φράγκα και χαριστικούς όρους, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο που θα μοιραστεί η πίτα από τις εμπορικές χρήσεις (τα λεφτά είναι πολλά και κανείς δεν κάνει πίσω) στο νέο γήπεδο. Μέχρι σήμερα οι διαφορές αυτές δεν είχαν βγει ανοιχτά στο προσκήνιο, γιατί οι δυο πλευρές είχαν σαν πρώτο στόχο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα από το Δήμο Αθηναίων.

Από τη στιγμή όμως που ολοκληρώθηκε το παζάρι και «κλείδωσαν» τα φράγκα, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ προσπαθούν να έρθουν σε συμφωνία για τη μοιρασιά.
 

Αν κρίνουμε από την αντίδραση, δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά αυτό κατά την γνώμη μου δε θα επηρεάσει τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του γηπέδου. Ο Γιαννακόπουλος δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε το θάρρος να φτάσει τα πράγματα στα άκρα και να ακυρώσει την ανέγερση του νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Το νέο γήπεδο είναι κομβικό σημείο για την εξασφάλιση κέρδους για τις διοικήσεις των πράσινων και είναι μάλλον απίθανο για ένα καπρίτσιο να τιναχτούν όλα στον αέρα. Τα φράγκα που θα βάλει στην τσέπη του ο κυρ- Παύλος είναι πολλά, ακόμη και στην περίπτωση που η ΠΑΕ πάρει τη μερίδα του λέοντος. Απειλεί λοιπόν, έχοντας σαν ατού ότι χωρίς τη δική του συμμετοχή δεν μπορούν να προχωρήσουν, και ζητάει καλύτερους όρους για την πάρτη του. Από την άλλη πλευρά η ΠΑΕ, που καίγεται για τη δημιουργία του γηπέδου, προσπαθεί να σπρώξει τις εξελίξεις και να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τον Ερασιτέχνη.
 
Το θέμα έπαιξε για μια μέρα στις αθλητικές εφημερίδες, κάποιοι προσπάθησαν να κερδίσουν φύλλα επενδύοντας σε ένα επεισόδιο της κόντρας ανάμεσα σε Παύλο και Τζίγγερ, αλλά όταν κατάλαβαν ότι η διαιώνιση του θέματος στην επικαιρότητα εγκυμονεί κίνδυνους για το πακέτο της συμφωνίας, το έθαψαν. Πιστοί στα όσια και τα ιερά του επαγγέλματος, οι έγκριτοι συνάδελφοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι το καπιταλιστικό κέρδος και η προάσπισή του είναι πάνω από τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας.
♦ Το ξέρω ότι είναι αντισυναδελφικό να ασχολούμαι συνεχώς με τις κωλοτούμπες των αθλητικογράφων, αλλά με έχουν πιάσει οι κακίες μου και δεν κάνω πίσω. Το δεύτερο θέμα για σήμερα αφορά την Εθνική ποδοσφαίρου. Οσοι διαβάζετε αθλητικές εφημερίδες θα προσέξατε ότι ενώ την προηγούμενη βδομάδα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου ζητούσε από τον Γκαγκάτση και την ΕΠΟ να πάρουν δραστικά μέτρα για τον Ρεχάγκελ, με αφορμή τις αλλοπρόσαλες επιλογές του για τους αγώνες με Νορβηγία και Βοσνία, μετά τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα υμνούν προπονητή και παίχτες και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το αγωνιστικό συνονθύλευμα που είδαμε στους δυο αγώνες μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να υπερασπιστεί τον τίτλο στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τη μια μέρα περνούσαν γενεές δεκατέσσερις τον Γερμανό και την επόμενη τον ανέβασαν στον Ολυμπο. Ανάλογα με το αποτέλεσμα και η κριτική, χωρίς κανένας από τους κρίνοντες να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει συγγνώμη για τις μαλακιές που έγραψε την προηγούμενη μέρα.
 
Η θέση της στήλης είναι ότι ο κύκλος της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία έκλεισε την επαύριο της επιτυχίας και συνεπώς ο Ρεχάγκελ έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί από τη στιγμή που δεν προχώρησε σε ανανέωση και δημιουργία μιας νέας ομάδας. Οσον αφορά τώρα την πρόβλεψη για το μέλλον, η Εθνική δίνει τη μάχη με Τούρκους και Νορβηγούς για τις δυο θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως με την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα δεν βλέπω να έχει πολλές πιθανότητες.
Κος Πάπιας
 
ΥΓ1: Πανηγυρίζουν οι φυλλάδες για τη νίκη της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία, όμως άπαντες έχουν κάνει γαργάρα το γεγονός ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης έπαιξε 90-10 υπέρ της Εθνικής μας. Δεν ήταν μόνο το μαϊμού πέναλτι που έδωσε και με το οποίο κόπηκε ο τσαμπουκάς των Βόσνιων αλλά και η γενική συμπεριφορά του στο γήπεδο που δεν επέτρεψε στους αντιπάλους μας να διεκδικήσουν τη νίκη. Το σκηνικό ολοκληρώθηκε στο 49ο λεπτό, όταν οι Βόσνιοι έμειναν με 10 παίχτες, σε μια φάση που αν δινόταν σε βάρος της Εθνικής μας ακόμα θα έσκουζαν φυλλάδες και δημοσιογράφοι για τη σφαγή. Το γεγονός ότι μας διαιτητεύουν κάποιοι απίθανοι διαιτητές το τελευταίο διάστημα δείχνει την υπόληψη την οποία μας έχουν στην Ευρώπη. Είναι γνωστό ότι τους κακούς και τους άπειρους διαιτητές τους βάζουν σε αγώνες αδιάφορους ή σε αγώνες το αποτέλεσμα των οποίων δεν απασχολεί την ΟΥΕΦΑ. Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική αντιμετωπίζεται σαν μια ομάδα της σειράς, που υποχρεώνεται να τρώει στη μάπα αμφιβόλου ποιότητας διαιτητές. Και μπορεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι να βγήκε κερδισμένη από τις διαιτητικές αποφάσεις, τίποτα όμως δεν την εξασφαλίζει ότι σε επόμενα τα διαιτητικά λάθη δεν θα είναι σε βάρος της.
ΥΓ2: Αύριο ψηφίζουμε αλλά τίποτα δε θυμίζει προεκλογική περίοδο. Για τις εκλογές ενδιαφέρονται μόνο τα λαμόγια που διεκδικούν την καρέκλα του νομάρχη ή του δημάρχου για να τρώνε αυτοί και οι κουμπάροι τους στην υγεία των κορόιδων, δηλαδή σε βάρος μας. Η στήλη αντί να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα θα ασχοληθεί με το ψήσιμο αμνού και σπληνάντερου. Εχουμε εξασφαλίσει καλό κρασί και το πρόγραμμα έχει μετά το φαγοπότι χαλάρωμα ακούγοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και αναλύσεις των καλεσμένων στις τηλεοπτικές εκπομπές. Ξέρω ότι υπάρχουν ενστάσεις από την ιατρική, αλλά προσωπικά χωνεύω ευκολότερα ακούγοντας μαλακίες στην τηλεόραση.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Πέμπτη, 12.10.06
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΣΙΝΕΜΑ

Σχετικά Αρθρα

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo