Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αγιαξ τον λένε και στο Τορίνο (οι λιγοστοί οπαδοί της Γιουβέντους) κλαίνε
Αθλητισμός

Αγιαξ τον λένε και στο Τορίνο (οι λιγοστοί οπαδοί της Γιουβέντους) κλαίνε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Απρ 2019, 00:00

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί σύμφωνα με τα συμφέροντα του Μελισσανίδη. Την περασμένη Τρίτη, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία αλλάζει η σύμβαση παραχώρησης του Ιπποδρόμου στην ΟΠΑΠ ΑΕ για τα επόμενα 20 χρόνια. Η σύμβαση, που είχαν υπογράψει το 2015  το ΤΑΙΠΕΔ και η ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλάζει σε τρία σημεία.

Το πρώτο αφορά τη δυνατότητα συγχώνευσης της Ιππόδρομος ΑΕ με τη μητρική ΟΠΑΠ ΑΕ, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να συμψηφίζονται οι ζημιές του ιπποδρομιακού στοιχήματος με τα κέρδη από τα υπόλοιπα παιχνίδια της εταιρίας. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία για τη διετία 2016-17, οι καθαρές ζημιές ήταν 34.600.000 ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι και το 2018 το οικονομικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Οι αρνητικές οικονομικές επιδόσεις του ιπποδρομιακού στοιχήματος ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε η ΟΠΑΠ ΑΕ για να αναστείλει τη λειτουργία του ιπποδρόμου στο τέλος του 2018 (21 Δεκέμβρη), ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά της, προκειμένου να βρεθεί λύση και να ξαναρχίσουν οι ιπποδρομίες.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά το μίσθωμα που πρέπει να καταβάλει η εταιρία στο ελληνικό δημόσιο. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να μειώσει το προβλεπόμενο ενοίκιο, έδωσε όμως τη δυνατότητα στην παρέα του Μελισσανίδη να συμψηφίζει το τίμημα με τα έξοδα συντήρησης και ανάπτυξης του ιπποδρόμου, οπότε με αυτόν τον τρόπο οι αναγκαίες αλλαγές και επεκτάσεις που θέλει να κάνει ο ΟΠΑΠ στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο θα καλυφθούν από ένα μέρος του ενοικίου που έπρεπε να μπει στο κρατικό ταμείο.

Η τρίτη τροποποίηση στην αρχική σύμβαση, που έχει άμεση σχέση με την προηγούμενη, είναι η δυνατότητα αλλαγής της χρήσης γης του ακινήτου. Σήμερα η προβλεπόμενη χρήση γης για τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο αφορά τη διεξαγωγή ιπποδρομιών και ιππικών αγώνων και εκδηλώσεων. Με την τροπολογία της κυβέρνησης οι Ιπποδρομίες ΑΕ θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, πίστες για μηχανοκίνητο αθλητισμό και κάθε είδους εγκαταστάσεις παροχής τουριστικού «προϊόντος», εκτός από τη λειτουργία καζίνου. Με τις αλλαγές αυτές δίνεται μια σημαντική “προίκα” στον ΟΠΑΠ, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του και να προχωρήσει σε “επενδύσεις” με φράγκα που θα έπρεπε να βρίσκονται στο ταμείο του κράτους.

Για να δικαιολογήσει το “δωράκι” στον Μελισσανίδη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επικαλέστηκε ότι θα έχουν δουλειά 3.500 εργαζόμενοι και προσπάθησε να πείσει ότι επί της ουσίας δε θα ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο, αφού τα φράγκα που θα χαθούν από το μίσθωμα θα ισοφαριστούν από τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα όσων δραστηριοποιούνται γύρω από τις ιπποδρομίες και από τα έσοδα του φορολογικού συστήματος. Είπε, ακόμα, ότι η τροποποίηση της σύμβασης έγινε με σκοπό τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, της βιωσιμότητας της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας και την αναζωογόνηση του κλάδου εκτροφής ίππων, που θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των δρομώνων ίππων και των ιπποδρομιών.

Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον ελληνικό ιππόδρομο θεωρούν την τροπολογία ως μια φυσιολογική εξέλιξη της συνεχούς αβάντας της κυβέρνησης στον Μελισσανίδη. Από την πρώτη στιγμή που επιλέχθηκε η ΟΠΑΠ ΑΕ για να διαδεχτεί τον κρατικό ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας), η πλειοψηφία όσων ασχολούνταν με τις ιπποδρομίες είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΟΠΑΠ “επένδυσε” στις ιπποδρομίες όχι από ενδιαφέρον για το άθλημα, αλλά για να ξεφορτωθεί την Intralot και να τη βγάλει από το χώρο του αθλητικού στοιχήματος. Ο ΟΔΙΕ ήταν κερδοφόρα κρατική επιχείρηση με σημαντικά έσοδα (έγινε ζημιογόνα όταν «φορτώθηκε» τα έξοδα μετεγκατάστασης του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο) και πριν εξαγοραστεί είχε ένα σημαντικό δίκτυο με 50 αμιγώς ιπποδρομιακά πρακτορεία και περισσότερα από 400 συστεγαζόμενα με πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Αν η Intralot αποκτούσε τον ΟΔΙΕ, θα μπορούσε να στήσει ένα δικό της δίκτυο με καταστήματα αθλητικού τζόγου (θα μπορούσε να έχει ακόμη και “κουλοχέρηδες”), το οποίο θα δρούσε ανταγωνιστικά στον ΟΠΑΠ και θα έπαιρνε ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.

Οι τσέχοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ και ο Μελισσανίδης αποφάσισαν να δώσουν περισσότερα φράγκα από την Intralot για να αποκτήσουν τον ΟΔΙΕ και να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο και όχι γιατί ευελπιστούσαν ότι θα είχαν κέρδη από το ιπποδρομιακό στοίχημα. Αλλωστε, όσα διαδραματίστηκαν από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης το 2015 μέχρι την αναστολή της διεξαγωγής των ελληνικών ιπποδρομιών τον Δεκέμβρη του 2018, επιβεβαιώνουν τους φόβους των ιπποδρομιακών φορέων. Η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν έκανε το παραμικρό για να διασφαλίσει την «επένδυσή» της και άφησε τις ιπποδρομίες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στον κλάδο. Εχοντας την υποστήριξη του Βασιλειάδη, αποδυνάμωσαν την Φίλιππο Ενωση και αξιοποιώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις κατάφεραν να έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις στο χώρο.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, η παρέα του Μελισσανίδη παίζει χωρίς αντίπαλο και ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Ετσι, η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης αναμένεται άμεσα, προκειμένου να «επιβεβαιωθεί» το κυβερνητικό επιχείρημα ότι κατάφερε να εξασφαλίσει 3.500 θέσεις εργασίας.

Περιγράφοντας με απλά λόγια όσα έχουν διαδραματιστεί από την υπογραφή της αρχικής σύμβασης μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας, θα πούμε ότι για να «ξεφορτωθεί» ένα σοβαρό ανταγωνιστή της η ΟΠΑΠ ΑΕ έδωσε προσωρινά κάποια φράγκα παραπάνω για να αναλάβει τη διεξαγωγή των ελληνικών ιπποδρομιών. Οταν έβγαλε από τη μέση την Intralot, έβαλε ως στόχο να αποδυναμώσει τους ιπποδρομιακούς φορείς και για να το πετύχει δε δίστασε να αναστείλει τη λειτουργία της εταιρίας Ιπποδρομίες ΑΕ, αδιαφορώντας για την τύχη των ιπποδρομιών και όσων εργάζονταν για τη διεξαγωγή τους. Η κυβέρνηση υπέκυψε στον εκβιασμό και αντί να λάβει μέτρα σε βάρος της παρέας του Μελισσανίδη, ικανοποίησε τις απαιτήσεις της, με τη δικαιολογία ότι γλίτωσε από την ανεργία τους εργαζόμενους. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι για τους συριζαίους νόμος είναι το δίκιο των καπιταλιστών.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1. Ακυρο έριξε ο Βασιλειάδης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του με αίτημα να μην πραγματοποιηθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου. Οι βουλευτές (σύμφωνα με «διαρροές» ήταν έντεκα, από τη Μαγνησία, την Καβάλα, τη Μεσσηνία, τη Χαλκιδική, το Λασίθι, το Ηράκλειο, τις Σέρρες και την Κέρκυρα) λειτούργησαν φαινομενικά κόντρα στην κυβερνητική γραμμή, προσπαθώντας να πείσουν τους φιλάθλους της περιοχής στην οποία εκλέγονται ότι θα δώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή μάχη για να υπερασπιστούν το «δίκιο» των ομάδων της εκλογικής τους περιφέρειας. Η προσπάθεια των βουλευτών έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, ενόψει των εκλογών, προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, να κερδίσουν κάποιες ψήφους και να ξαναεκλεγούν. Ηξεραν ότι πριν λίγες μέρες ο Βασιλειάδης, με τη σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα, παρουσίασε την αναδιάρθρωση ως κομβική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να ξεφύγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την απαξίωση. Συνεπώς, το σενάριο της ποδοσφαιρικής «κωλοτούμπας» αποκλειόταν και ο μοναδικός στόχος των συριζαίων βουλευτών ήταν να παραμυθιάσουν τους φιλάθλους.

ΥΓ2.  Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτό το βούλευμα Ζαχαρή για τους «στημένους» αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πλέον ο Μαρινάκης και  27 ακόμη άτομα παραπέμπονται με τις κατηγορίες αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων (κακούργημα) και σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα). Η πρώτη αντίδραση από τον Μαρινάκη ήρθε κατά την παρουσίαση των υποψηφίων για το δήμο Πειραιά, με τη δήλωση: «Δεν λυγίζω, στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά».
 
 
 
Ο λαϊκός βάρδος ξεκινάει τις περιοδείες του σε κάθε γωνιά της χώρας για να τραγουδήσει τους καημούς και τους πόθους του λαού και να μεταλαμπαδέψει τη γνήσια λαϊκή μουσική. Στην αφίσα υπάρχει ένα λάθος με την ημερομηνία (25/4/2019 είναι Πέμπτη), είμαστε όμως σίγουροι ότι οι πολυπληθείς λάτρεις του Αλέξη θα βρουν τη σωστή ημέρα και θα απολαύσουν το ίνδαλμά τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολυτεχνεία… με το κιλό
Επόμενο άρθρο Προκλητική επίθεση των ΜΑΤ στη μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo