Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση
  • Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…
  • Σαν σήμερα 20 Μάη
  • Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ
  • ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα
  • Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Αποζημιώσεις αγροτών: Αμείλικτοι οι αριθμοί, στήνουν στον πάσαλο της ατίμωσης Μητσοτάκη-Αυγενάκη ως επαγγελματίες ψεύτες
Αγροτικά

Αποζημιώσεις αγροτών: Αμείλικτοι οι αριθμοί, στήνουν στον πάσαλο της ατίμωσης Μητσοτάκη-Αυγενάκη ως επαγγελματίες ψεύτες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Φεβ 2024, 13:43

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης, ως επαγγελματίας ψεύτης, έχει επιδοθεί σε μια συστηματική δυσφήμιση των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Ισχυρίζεται ψευδώς (κι από κοντά ο πολιτικά άθλιος Αυγενάκης), ότι την τετραετία της άγριας αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησής του οι αγρότες πήραν 1.100 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ ως  αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν κι ότι από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών προήλθαν μόνο τα 550 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 550 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Μητσοτάκης θεωρεί τους Ελληνες χαχόλους. Ακόμα και τους ψηφοφόρους του (που αποτελούν περίπου το 23% των ψηφοφόρων). Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι για να καταδειχτεί ότι πρόκειται για ασύστολο ψέμα. 

Σύμφωνα με το φορομπηχτικό νόμο 3877/2010 (τον ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και εξακολουθεί να ισχύει και στην περίοδο της διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη), προβλέπεται (στα χαρτιά) κρατική χρηματοδότηση μόνο για τις λειτουργικές δαπάνες του ΕΛΓΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι αποδοχές των υπαλλήλων του, μονίμων και συμβασιούχων. Η σχετική διάταξη βρίσκεται στην παράγραφο 1δ του άρθρου 7, που αναφέρεται στους πόρους του ΕΛΓΑ:

«Ετήσια επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του ΕΛ.Γ.Α. Το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης της περίπτωσης αυτής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των πραγματοποιηθέντων ετήσιων εσόδων του ΕΛ.Γ.Α. που προέρχονται από την εισφορά της περίπτωσης α΄ της παραγράφου αυτής».

Επομένως, δεν προβλέπεται κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις που δίνει στους αγρότες για τις καταστροφές που υφίστανται στην παραγωγή τους από διάφορα αίτια. 

Αυτό είναι κομβικό σημείο και πρέπει να το έχουμε πάντα υπόψη μας, για να μην μας ταΐζουν με σανό ο Μητσοτάκης και ο Αυγενάκης, ότι δήθεν την τετραετία 2020-2023 έδωσαν στον ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό 550 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις που κατέβαλε στους αγρότες.

Φανταστείτε ότι τα 16,5 εκατ. ευρώ που έδωσαν ως προκαταβολή στους κτηνοτρόφους και τα 107 εκατ. ευρώ που έδωσαν ως προκαταβολή για τις καταστροφές του φυτικού τομέα, μετά τις καταστροφές το φθινόπωρο του 2023, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τόλμησε να τα παρουσιάσει ως χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ. «Ξεσκονίσαμε» τις δημοσιευθείσες αποφάσεις όλης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ ), δηλαδή Αυγενάκη, Κελέτση και Σταμενίτη, και δεν βρήκαμε καμία απόφαση για τα 16,5 και 107,5 εκατ. ευρώ.

Δεν βρήκαμε, γιατί η πολυδιαφημιζόμενη Ευρωπαϊκή Ενωση, που δήθεν εξασφαλίζει χρηματοδότηση της αγροτιάς μέσω επιδοτήσεων, απαγορεύει στα κράτη μέλη να χρηματοδοτούν από τον κρατικό προϋπολογισμό φορείς σαν τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιώσουν τους αγρότες για καταστροφές στην παραγωγή τους. Το πιο πιθανό είναι, τα  124 (16,5 + 107,5) εκατ. ευρώ να τα παρουσίασαν στους «κουτόφραγκους» σαν χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες!

Από τον παραπάνω πίνακα διαπιστώνουμε ότι την τετραετία 2020-2023 οι αγρότες κατέβαλαν 724,48 εκατ. ευρώ ως ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ και εισέπραξαν ως αποζημιώσεις 791,74 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά των 67,26 εκατ. ευρώ δεν είναι χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ, αλλά λεφτά που κατέβαλαν οι αγρότες την περίοδο 2011-2019.

Αυτό φαίνεται καθαρά από τον επόμενο πίνακα.

Οπως διαπιστώνουμε, την περίοδο 2011-2019, οι αγρότες κατέβαλαν ως ασφαλιστικές εισφορές 1.528,14 εκατ. ευρώ και εισέπραξαν ως αποζημιώσεις 1.149,07 εκατ. ευρώ. Οι επίσημοι αριθμοί αποδεικνύουν ότι μέχρι και το 2019 ο ΕΛΓΑ χρωστούσε στους αγρότες 379,07 εκατ. ευρώ! Γι’ αυτό λέμε ότι τα 67,26 εκατ. ευρώ, που φαίνεται να έχουν λάβει την τετραετία 2020-2023 οι αγρότες ως αποζημιώσεις, επιπλέον των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλαν την ίδια περίοδο, είναι δικά τους λεφτά και όχι κονδύλια που κατέβαλε ο κρατικός προϋπολογισμός.

Επαναλαμβάνουμε, όσο κι αν γίνεται κουραστικό, ότι ο κρατικός προϋπολογισμός συνεισφέρει μόνο για τις λειτουργικές δαπάνες του ΕΛΓΑ. Στον πίνακα 2 βλέπουμε πόσα λεφτά δόθηκαν στον ΕΛΓΑ από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ την τριετία 2021-2023.

Οπως αναφέραμε παραπάνω, τα 124 εκατ. ευρώ που έλαβαν ο αγρότες ως αποζημιώσεις για τις πρόσφατες καταστροφές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τα εμφανίσει ως χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες του ΕΛΓΑ. Οι αγρότες έλαβαν μεν από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ 124 εκατ. ευρώ (και όχι 550 εκατ. ευρώ, όπως ισχυρίζονται ψευδώς ο Μητσοτάκης και ο Αυγενάκης), όμως αυτό θα είναι σε βάρος τόσο του ΕΛΓΑ όσο και των αγροτών, γιατί θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο οι αποζημιώσεις που θα λαμβάνουν στη συνέχεια.

Γιατί θα συμβεί αυτό; Σύμφωνα με τον Πίνακα 1, το ΥΠΑΑΤ κατέβαλε στον ΕΛΓΑ από τον προϋπολογισμό του 174 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές του δαπάνες. Προσθέτοντας και τα 124 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται να έχει δώσει  (174 + 124=) 298 εκατ. ευρώ.

Τι θα έπρεπε να καταβάλει μέχρι τέλος του 2023 το ΥΠΑΑΤ στον ΕΛΓΑ; Με βάση τους δύο πίνακες, οι αγρότες κατέβαλαν αθροιστικά (την περίοδο 2011-2023) 2.252,62 εκατ. ευρώ και εισέπραξαν ως αποζημιώσεις (συμπεριλαμβανόμενων των 124 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ) 2064,81 εκατ. ευρώ! Μ’ άλλα λόγια, οι αγρότες είναι «μέσα» 187,81 εκατ. ευρώ!

Οι αριθμοί «μιλούν» και στήνουν στον πάσαλο της ατίμωσης τον Μητσοτάκη και τον Αυγενάκη, ως αδίστακτους επαγγελματίες ψεύτες.

Με βάση την παράγραφο 1δ του άρθρου 7 του νόμου 387/2010, το ΥΠΑΑΤ έπρεπε να καταβάλει στον ΕΛΓΑ για τις λειτουργικές δαπάνες του κονδύλια ίσα με το 20% των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών. Δηλαδή, (2252,62 Χ 20%=) 450,24 εκατ. ευρώ. Ομως, κατέβαλε μόνο 298 εκατ. ευρώ. Επομένως, το ΥΠΑΑΤ οφείλει να καταβάλει στον ΕΛΓΑ 152,24 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες μέχρι το τέλος του 2023.

Είναι λοιπόν χοντρό ψέμα ότι οι αγρότες έλαβαν από τον κρατικό προϋπολογισμό 550 εκατ. για αποζημιώσεις. Πήραν μεν 124 εκατ. ευρώ, όμως την περίοδο 2011-2023 είχαν καταβάλει ως ασφαλιστικές εισφορές 2.252,62 εκατ. ευρώ και είχαν εισπράξει ως αποζημιώσεις 2.064,81 εκατ. ευρώ (1.940,81 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ και 124 εκατ. ευρώ από το ΥΠΑΑΤ).

Μέχρι το τέλος του 2023, ο ΕΛΓΑ και το ΥΠΑΑΤ χρωστούσαν στους αγρότες (2.252,62 – 2.064,81=) 187,81 εκατ.ευρώ!

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
elga ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚυνήγι μαγισσών με στόχο ανθρώπους του Πολιτισμού που καταγγέλλουν τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη
Επόμενο άρθρο Πυκνότερες και υπό ενιαίο κέντρο διοίκησης οι πολεμικές επιχειρήσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Σχετικά Αρθρα

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

Πολιτική 19 Μάι 2026, 14:57

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

Πολιτική 18 Μάι 2026, 14:19

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

Πολιτική 12 Μάι 2026, 22:18

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

Πολιτική 8 Μάι 2026, 12:56

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

Πολιτική 7 Μάι 2026, 19:22

Ούτε Κιγκινάτος ούτε βαστάζος

Πολιτική 6 Μάι 2026, 14:53
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
Πολιτισμός

Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…

Roger Waters - Mοna Miari, COMFORTABLY NUMB RE-IMAGINED

20 Μάι 2026, 10:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

20 Μάι 2026, 00:01
Η παπάρα

Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ

19 Μάι 2026, 21:45
Παιδεία

ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα

19 Μάι 2026, 21:06
Καταστολή

Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού

19 Μάι 2026, 20:04
Καταστολή

Διώκονται μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ επειδή τόλμησαν να στηρίξουν τον αγώνα και τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών

19 Μάι 2026, 19:45
Κόντρες

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

19 Μάι 2026, 19:23
Πολιτική

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

19 Μάι 2026, 14:57
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Τα πράγματα άλλαξαν. Υπόλογοι θα βρεθούν αυτοί που συντάσσουν μαύρες λίστες

19 Μάι 2026, 11:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάη

19 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

18 Μάι 2026, 20:03
Πολιτική

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

18 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

18 Μάι 2026, 15:21
Πολιτική

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

18 Μάι 2026, 14:19
Διεθνή

Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής

18 Μάι 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

Ημέρα μετρολογίας.

Ημέρα κατά άσθματος και αλλεργίας.

Ευρωπαϊκή ημέρα για τη θάλασσα.

Αραβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1927).

Κούβα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1902).

1941: Ο φυλακισμένος Νίκος Ζαχαριάδης παραδίδεται από την ασφάλεια στη Γκεστάπο που τον μεταφέρει αεροπορικώς στη Βιέννη.

1947: Πεθαίνει ο Γιώργης Σιάντος.

1972: Αποδρά ο Σήφης Βαλυράκης από τις φυλακές Κέρκυρας κολυμπώντας ως την Αλβανία όπου φυλακίζεται με την υποψία ότι είναι πράκτορας της ΚΥΠ.

1972: Διαλύονται εννιά φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης.

1985: Το Ισραήλ απελευθερώνει 1.500 Παλαιστίνιους με αντάλλαγμα τρεις ισραηλινούς στρατιώτες.

2004: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης κάτω από Ι.Χ. σε αντιπροσωπεία της «Rover» στο Ελληνικό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo