Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση
  • Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο
  • Σαν σήμερα 24 Μάη
  • O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 23 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Από το «πρόσφυγες καλωσορίσατε» στο «έξω από εδώ βρομιάρηδες»
Διεθνή Καταστολή

Από το «πρόσφυγες καλωσορίσατε» στο «έξω από εδώ βρομιάρηδες»

Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2024, 19:09

Η απόφαση της Γερμανίας να αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα χερσαία σύνορά της έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για το ντόμινο που μπορεί να προκαλέσει διασπώντας τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη λειτουργία της Συνθήκης Σένγκεν. Από σήμερα, οι έλεγχοι που ήδη εφαρμόζονται στα σύνορα με Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία θα επεκταθούν και στα σύνορα με Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία και Δανία. Οι γερμανικές αρχές χρησιμοποιούν τη γνωστή καραμέλα ότι η απόφαση αυτή «αποσκοπεί στην προστασία από την ισλαμική τρομοκρατία και σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, καθώς και στη μείωση της μετανάστευσης».

Η κίνηση αυτή, η οποία επηρεάζεται προφανώς και από την πρόσφατη ενίσχυση της ακροδεξιάς AfD στις τοπικές εκλογές, φαίνεται ότι στοχεύει σε πολιτικά οφέλη για να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων ενόψει των προσεχών εκλογών. Η φασιστικοποίηση μέρους της κοινωνίας καταγράφεται καθημερινά από περιστατικά ρατσιστικής βίας που λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι νέοι έλεγχοι θα περιλαμβάνουν και μηχανισμούς άμεσης επαναπροώθησης προσφύγων, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχίες στις γειτονικές χώρες και στις Βρυξέλλες, οι οποίες υποκριτικά δηλώνουν την έκπληξή τους και θεωρούν την κίνηση αυτή ως επικίνδυνη για την εσωτερική συνοχή της ΕΕ.

Η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σοβαρά τη ζώνη Σένγκεν, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών μεταξύ των 25 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και τεσσάρων άλλων χωρών, όπως η Ελβετία και η Νορβηγία. Η επαναφορά προσωρινών ελέγχων επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις ή μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, και συνήθως περιορίζεται σε ειδικές περιστάσεις.

Ωστόσο, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, υπό την πίεση της ακροδεξιάς ρητορικής για τη μετανάστευση, έχουν επαναφέρει ελέγχους χωρίς σαφή και άμεση δικαιολόγηση. Παρά την κεντρική θέση της Γερμανίας στην ΕΕ, η νέα πολιτική της χώρας έχει προκαλέσει ανησυχία και αποδοκιμασία από άλλες χώρες μέλη, όπως η Αυστρία και η Πολωνία, οι οποίες έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα δεχτούν επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία. Φυσικά, το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην πάρουν πρόσφυγες που είχαν περάσει στη Γερμανία. Τα υπόλοιπα είναι απλά φύλλο συκής για να κρύψει μια πολιτική εξίσου απάνθρωπη και αντιμεταναστευτική με αυτή της Γερμανίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρότι κατά καιρούς δέχεται ή κλείνει τα μάτια σε προσωρινά μέτρα που πλήττουν δικαιώματα των προσφύγων, αποδεχόμενη τις δικαιολογίες των κρατών-μελών για την επαναφορά ελέγχων, αυτή τη φορά φαίνεται να θορυβείται καθώς η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στη Γερμανία θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις. Αναφορές υποδεικνύουν ότι η επαναφορά εσωτερικών ελέγχων μπορεί να κοστίσει στην Ευρώπη περίπου 470 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 10 χρόνια. Επιπλέον, οι εσωτερικοί έλεγχοι που δεν συνοδεύονται από τη συμμετοχή των γειτονικών χωρών ενδέχεται να καταστρέψουν την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας, προκαλώντας επιπλέον εντάσεις και πιθανές αντιδράσεις από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Συνολικά, η απόφαση της Γερμανίας να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την επιβίωση της Συνθήκης Σένγκεν και για την πολιτική συνοχή της ΕΕ, καθώς ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κατακερματισμό και μαλλιοτραβήγματα εντός της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν σαν καραμέλα την αύξηση του αριθμού των προσφύγων και το ότι η Γερμανία δεν μπορεί να απορροφήσει ή να εντάξει άλλους (sic)! Γιατί, ως γνωστόν, τα προηγούμενα χρόνια οι πρόσφυγες που πήγαιναν εντάσσονταν στην κοινωνία και απολάμβαναν πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά! Αν δούμε τους αριθμούς στη Γερμανία, το 2023 ζούσαν περίπου 3,2 εκατομμύρια πρόσφυγες, με την πλειονότητα να είναι Ουκρανοί (πάνω από 1 εκατομμύριο) και δεύτεροι σε αριθμό οι Σύριοι. Το 2024 αναμένονται περίπου 270.000 νέες αιτήσεις ασύλου, αν και πολλές από αυτές είναι σίγουρο ότι θα απορριφθούν, αν κρίνουμε από την σημαντική αύξηση των απορριπτικών αποφάσεων επι των αιτήσεων ασύλου τους τελευταίους μήνες. Στο τέλος του 2023, υπήρχαν μόνο 44.000 αναγνωρισμένοι αιτούντες άσυλο στη Γερμανία, ενώ 745.000 άτομα είχαν λάβει προσφυγικό καθεστώς βάσει της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και 326.000 είχαν επικουρική προστασία. Υπάρχουν ακόμη 500.000 εκκρεμείς αιτήσεις και 227.000 άτομα έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τη χώρα, παρότι το 80% αυτών των απελάσεων έχουν αναβληθεί λόγω διάφορων διοικητικών ή διαδικαστικών εμποδίων.

Οι νέες σκληρές πολιτικές της Γερμανίας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια έρχονται χρονικά και μετά από την επίθεση που είχε σημειωθεί στο Ζόλινγκεν, όπου ο ύποπτος ήταν σύριος πρόσφυγας που είχε διαταχτεί να φύγει από τη χώρα. 

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, δε θα παρέχεται οικονομική στήριξη στους αιτούντες άσυλο αν υπάρχει νομική ευθύνη άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ γι’ αυτούς, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Επίσης, αναμένεται αύξηση των επαναπατρισμών στην πρώτη χώρα υποδοχής εντός της ΕΕ. Η νομοθεσία προβλέπει ευκολότερη εκτέλεση απελάσεων, διευρύνοντας τη λίστα αδικημάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε απέλαση ή απόρριψη αιτήσεων ασύλου. Επίσης, η Γερμανία σκοπεύει να συνάψει συμφωνίες με χώρες εκτός ΕΕ για την εξορία προσφύγων, όπως η Μολδαβία, η Κένυα και οι Φιλιππίνες. Θυμίζουμε πως το ίδιο έχει κάνει η Ιταλία με την Αλβανία.

Αναλυτικότερα, την περασμένη βδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία με την Κένυα για θέματα μετανάστευσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προεδρου Γουίλιαμ Σαμοέι Ρούτο στο Βερολίνο. Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή στη συνάντηση του προέδρου Ρούτο με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς, από την υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και τον κενυάτη υπουργό Εξωτερικών Μουζαλιά Μουνταβάντι, αποσκοπεί στην προώθηση της πρόσληψης εξειδικευμένων εργαζομένων από την Κένυα σε γερμανικές επιχειρήσεις και στη διευκόλυνση των απελάσεων (με γρήγορες διαδικασίες) ατόμων των οποίων τα αιτήματα ασύλου έχουν απορριφθεί.

Ανάλογες συμφωνίες αναμένονται και με το Ουζμπεκιστάν κατά την επικείμενη επίσκεψη του Σολτς, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί συμφωνίες με την Ινδία, τη Γεωργία και το Μαρόκο. Το Βερολίνο επίσης διαπραγματεύεται με τη Μολδαβία, την Κιργιζία, την Κολομβία, τη Γκάνα και τις Φιλιππίνες, με τον Γιοάχιμ Σταμπ από το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) να αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά, το ρόλο του «ειδικού εκπροσώπου».

Οι παραπάνω πολιτικές ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το πνεύμα του Νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που όμως έχουμε γράψει περιλαμβάνει πετσόκομμα δικαιωμάτων, κράτηση προσφύγων, ενίσχυση απελάσεων και επαναπροωθήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου: Πετσόκομμα δικαιωμάτων, κράτηση προσφύγων, ενίσχυση απελάσεων και επαναπροωθήσεων

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας

Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

Επόμενο άρθρο Oι… ηττημένοι εξακολουθούν να ξεφτιλίζουν τους… νικητές

Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

Διεθνή 24 Μάι 2026, 10:17

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

Διεθνή 24 Μάι 2026, 09:55

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 22 Μάι 2026, 12:02

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

Καταστολή 22 Μάι 2026, 10:42

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

Διεθνή 21 Μάι 2026, 17:10

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

Διεθνή 21 Μάι 2026, 14:08
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

Ημέρα των γυναικών για τον αφοπλισμό.

Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων.

Βουλγαρία: Ημέρα παιδείας – πολιτισμού.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.

1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες (RAF).

1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δουλεύουν.

1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν.509, δύο προφυλακίζονται.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Εφετείο 17Ν

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • ΕΛΑ

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • Επικοινωνία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • Όροι χρήσης

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • Ποιοι είμαστε

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • Επικοινωνία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

  • Όροι χρήσης

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

    Αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο Προσφυγικό: Αυστηροί έλεγχοι, απελάσεις και ξενοφοβία

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo