Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Εξεστι συριζαίοις ασχημονείν: Ο Αποστόλου επαναλαμβάνει τα ψέματα για το χαντάκωμα της φέτας
Αγροτικά

Εξεστι συριζαίοις ασχημονείν: Ο Αποστόλου επαναλαμβάνει τα ψέματα για το χαντάκωμα της φέτας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Νοέ 2022, 13:30

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, Βαγγέλης Αποστόλου, με καθυστέρηση ενός χρόνου, ξανασερβίρει την ξινισμένη σούπα, ότι δήθεν ο Καναδάς δεν θα μπορεί να πλασάρει το λευκό τυρί σαν φέτα. 

Ο Αποστόλου θεωρεί τους κτηνοτρόφους Χαχόλους και με άρθρο του στις 22 Οκτώβρη του 2022 στην εφημερίδα Agrenda (το παρταθέτουμε στο τέλος) επαναλαμβάνει όσα είχε ισχυριστεί στην «Καθημερινή» στις 6 Νοέμβρη του 2016 (γι’ αυτό μιλάμε για σερβίρισμα ξινισμένης σούπας). Οτι δήθεν είχε πετύχει να αποσπάσει δήλωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως μετά την πάροδο πενταετίας από την προσωρινή κύρωση της συμφωνίας ΣΟΕΣ (Συνολική Οικονομική Εμπορική Συμφωνία) της ΕΕ με τον Καναδά, ο Καναδάς και οι χώρες της νότιας Αφρικής δε θα μπορούν να βαφτίζουν φέτα το λευκό τυρί που παράγουν.

Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο του Αποστόλου, που είχε δημοσιευθεί στην κυριακάτικη «Καθημερινή» της 6ης Νοέμβρη του 2016, δύο ημέρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: 

«Επίσης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, η Επιτροπή δεσμεύθηκε εντός της μεταβατικής περιόδου να αρχίσει την διαδικασία αναθεώρησης της συμφωνίας, με σκοπό την επίτευξη για όλες τις ΓΕ (σ.σ. Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις – ΠΓΕ) της ΕΕ που περιλαμβάνονται σε αυτή, συμπεριλαμβανόμενης της “φέτας“, του ίδιου επιπέδου προστασίας. Δηλαδή με απλά λόγια με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου των 5 χρόνων δεν θα χρησιμοποιείται σε κανένα προϊόν της Νότιας Αφρικής. Ανάλογη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει και για την CETA. Οι παραπάνω δεσμεύσεις δεν είναι απλά λόγια, αλλά εμπεριέχονται ως παράρτημα στις συμφωνίες» (η έμφαση δική μας).

Η συμφωνία CETA υπογράφηκε στις 30 Οκτώβρη του 2016, στην 16η Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τον Καναδά. Στις 30 Οκτώβρη του 2021 η πενταετία έληξε και δεν έγινε τίποτα απ’ αυτά που ανέφερε ο Αποστόλου στην «Καθημερινή»!

Αυτή την εξέλιξη, ότι δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση ν’ αλλάξουν οι συμφωνίες με τον Καναδά και τις χώρες της νότιας Αφρικής, την είχαμε προδιαγράψει στην αρθρογραφία μας εκείνης της περιόδου (δεν περιμέναμε να περάσει η πενταετία), στηριζόμενοι στις ίδιες τις συμφωνίες. Δείτε, για παράδειγμα, το άρθρο μας με τίτλο: Λένε ψέματα στους κτηνοτρόφους για τη φέτα, που δημοσιεύτηκε στις 12 Νοέμβρη του 2016. 

Ο Αποστόλου δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής, αγάπησε όμως τον γκεμπελισμό. Εξηγούμαστε. Στις 24 Μάη του 2016, με την Ερώτηση 5607, ο νεοναζιστής Λαγός ρωτούσε τον Αποστόλου: «Με δεδομένο πως στη συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά (CETA) δεν προβλέπεται η πλήρης προστασία της φέτας ΠΟΠ, ερωτάται η κυβέρνηση αν και πώς θα διορθώσει την εγκληματική αυτή αμέλεια, που απειλεί σε μεγάλο βαθμό τον σχετικό κλάδο των Ελλήνων κτηνοτρόφων και πώς και πότε θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση».

Erotisi_Lagou_Feta

Ενώ ο Λαγός κατηγορούσε τον Αποστόλου για εγκληματική αμέλεια αυτός του απάντησε καθαρά απολογητικά και χωρίς να επαναλαμβάνει το ψέμα για τη δήλωση που τάχα απέσπασε από τον επίτροπο Γεωργίας Hogan, ότι στο τέλος της πενταετίας θα προστατευτεί η φέτα. Εγραφε, μεταξύ των άλλων, ο Αποστόλου στην απάντησή του προς τον νεοναζιστή βουλευτή (η έμφαση δική μας):

«Γ. Τι ζητάει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η ελληνική αντιπροσωπεία με το αριθμ.md 401/15 έγγραφό της στις 3-12-2015 προς την Επιτροπή Πολιτικής Εμπορίου (TPC, Επιτροπή του Συμβουλίου) κατέθεσε μία συμβιβαστική πρόταση, ζητώντας από την Ε. Επιτροπή, χωρίς να αλλάξει καθόλου το κείμενο της συμφωνίας, να προστεθεί μία υποσημείωση (footnote) στη λέξη “Φέτα“, με την οποία να διευκρινίζεται ότι ως “Φέτα“ μπορεί να θεωρηθεί μόνο το τυρί που προέρχεται αποκλειστικά από 100% πρόβειο γάλα ή από αναμίξεις αυτού με γίδινο (70% κατ’ ελάχιστο πρόβειο και το υπόλοιπο από γίδινο γάλα). Με αυτό τον τρόπο, μόνο όσοι παράγουν λευκό τυρί με την ίδια πρώτη ύλη, όπως το αυθεντικό ελληνικό ΠΟΠ τυρί, θα μπορούν να το λένε “Feta“, εάν το έπρατταν μέχρι τις 18.10.2013. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που άρχισαν να το παράγουν μετά την εν λόγω ημερομηνία, θα το ονομάζουν “Feta style“, “feta type“ κ.λπ. Δηλαδή, με άλλα λόγια, δεχόμαστε να μην προστατευθεί πλήρως η κορυφαία μας Γεωγραφική Ενδειξη (ΓΕ), αλλά, τουλάχιστον, οι Ελληνες παραγωγοί να μπορούν να ανταγωνίζονται με σχετικά ισότιμους όρους (αν μη τι άλλο με της ίδιας ζωικής προέλευσης γάλα) τα μεγαθήρια του διεθνούς ανταγωνισμού».

Apostolou_Lago_Feta

Ο Αποστόλου πρότεινε στην Κομισιόν να μπορεί ο Καναδάς να ονομάζει το λευκό τυρί φέτα, αρκεί αυτό να παράγεται από πρόβειο ή πρόβειο και γίδινο γάλα! Περιττεύει να πούμε ότι τα περί ανταγωνισμού με ίσους όρους με τα μεγαθήρια της ιμπεριαλιστικής γαλακτοβιομηχανίας είναι πρόκληση, γιατί πρόκειται στην κυριολεξία για μπουρδολογία. Αυτό που ο Αποστόλου ονόμαζε «συμβιβαστική πρόταση» ήταν κανονικό ξεπούλημα της φέτας ως προϊόντος ΠΟΠ. Οταν δέχεσαι να παράγει ο Καναδάς τυρί που θα το ονομάζει φέτα, χρησιμοποιώντας καναδέζικο πρόβειο και γίδινο γάλα, δεν μπορείς να απαγορεύσεις την παραγωγή φέτας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα (με δικό της πρόβειο και γίδινο γάλα), αλλά και στην Ελλάδα με εισαγόμενο γάλα.

Μ’ αυτή την πρόταση, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έψαλε το «δεύτε τελευταίον ασπασμόν» στη φέτα. Και την ίδια ώρα ο Αποστόλου κορόιδευε με ψέματα τους κτηνοτρόφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προς Λαγό απάντησή του ο Αποστόλου κάλυψε πλήρως τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη διαπραγμάτευση που έκαναν. Λέξη δεν είπε σε βάρος τους, σε αντίθεση με όσα έγραφε στα Δελτία Τύπου του ΥΠΑΑΤ.

Αναρωτηθήκαμε τότε, γιατί ο Αποστόλου έδινε αυτή την απάντηση στον νεοναζιστή Λαγό στις 29 Αυγούστου του 2016, ενώ έλεγε τα ακριβώς αντίθετα στο άρθρο του στην «Καθημερινή» στις 6 Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς. Καλύπτοντας το ρεπορτάζ στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ, ανακαλύψαμε αποκαλυπτικές απαντήσεις του Αποστόλου σε ερωτήσεις του Λαγού που αναφέρονταν στον κτηνοτροφικό τομέα. Απαντήσεις που θα παρέμεναν άγνωστες, μιας και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτές.

Ο Λαγός, ξεπερνώντας κάθε άλλο χρυσαυγίτη βουλευτή, κατέθεσε στο δικαστήριο προς ανάγνωση 1.600 Ερωτήσεις, για να δείξει πόσο… σπουδαίος κοινοβουλευτικός άνδρας υπήρξε! Σε δυο συνεδριάσεις του δικαστηρίου διαβάστηκαν 273 απ’ αυτές. Τις αποκαλυπτικές απαντήσεις που έδωσε ο Αποστόλου εκτιμούμε ότι δεν τις διάβασαν ούτε ο Λαγός ούτε οι συνεργάτες του που έγραψαν τις Ερωτήσεις. Οι νεοναζιστές με την πληθώρα των Ερωτήσεων προσπαθούσαν να εμφανιστούν ως «σοβαρή κοινοβουλευτική δύναμη», συγκαλύπτοντας την πολύχρονη εγκληματική δράση τους. Δεκάρα δεν έδιναν για τα προβλήματα που έθιγαν (εκτός αν επρόκειτο για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων της Ζώνης και ρώσων καπιταλιστών).

Αυτό το αντιλήφθηκε ο Αποστόλου, γι’ αυτό απαντούσε στον νεοναζιστή χωρίς περικοκλάδες, με μια ωμότητα και έναν κυνισμό που εκπλήττουν. Οι απαντήσεις δίνονται γραπτά στους βουλευτές, οπότε η απλή, κυνική και εντέλει πολιτικάντικα εύστοχη σκέψη του Αποστόλου ήταν «σιγά μην το μάθει κανένας».

Απαντώντας στο πολιτικά πρόστυχο άρθρο του Αποστόλου στην «Καθημερινή» στις 6 Νοέμβρη του 2016, υποστηρίξαμε ότι με τη συμφωνία CETA της ΕΕ με τον Καναδά μπήκε η ταφόπλακα στις εξαγωγές φέτας ΠΟΠ στον Καναδά (και όχι μόνο). Εξηγούσαμε αναλυτικά στο άρθρο με τίτλο: Λένε ψέματα στους κτηνοτρόφους για τη φέτα:

Στο Μέρος Α του Παραρτήματος 20-Α της συμφωνίας CETA, που περιλαμβάνει τον κατάλογο των προϊόντων ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ελληνική φέτα σημειώνεται με αστερίσκο, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των τυριών ΠΓΕ της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, που δε σημειώνονται με αστερίσκο. Αυτός ο αστερίσκος είναι η ταφόπλακα που έβαλε η ΕΕ στην ελληνική φέτα. Τα προϊόντα που σημειώνονται με αστερίσκο ανήκουν στις εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 20.21 της Συμφωνίας, που στην πρώτη παράγραφό του προβλέπει:

«Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 20.19 παράγραφοι 2 και 3, ο Καναδάς δεν υποχρεούται να παρέχει στους ενδιαφερόμενους τα νόμιμα μέσα ώστε να αποτρέπουν τη χρήση των όρων που απαριθμούνται στο μέρος Α του παραρτήματος 20-Α και προσδιορίζονται με έναν αστερίσκο(28), όταν η χρήση των όρων αυτών συνοδεύεται από εκφράσεις όπως “είδος“, “τύπος“, “στυλ“, “απομίμηση“ ή παρόμοιες εκφράσεις και γίνεται σε συνδυασμό με ευανάγνωστη και ορατή ένδειξη της γεωγραφικής προέλευσης του σχετικού προϊόντος». Η παραπομπή με τον αριθμό 28 αναφέρει «Για λόγους σαφήνειας διευκρινίζεται ότι η παρούσα παράγραφος ισχύει και για τον όρο “φέτα“».

Μη βιαστείτε να πείτε ότι πρόκειται για κάποια μισο-προστασία της φέτας, αφού οι καναδοί γαλακτοβιομήχανοι θα πρέπει δίπλα στη λέξη «φέτα» να βάζουν και μια διευκρίνιση όπως «είδος», «τύπος», «στυλ». Οπως έχουμε εξηγήσει και στην περίπτωση του τσέχικου «ελληνικού γιαουρτιού», το μάρκετινγκ ξέρει να ακυρώνει ακόμα και αυτή τη μισοπροστασία, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη γραμμάτων (μεγάλα για τη «φέτα», μικρά για τον «τύπο» ή το «στυλ») και μια γραφιστική σύνθεση που θα καθιστά τον υποτιθέμενο προσδιορισμό διακοσμητικό στοιχείο. Ομως, αυτό είναι το λιγότερο. Γιατί στην παράγραφο 2, το άρθρο 20.21 για τις εξαιρέσεις αναφέρει:

«Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 20.19 παράγραφοι 2 και 3, η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων στο μέρος Α του παραρτήματος 20-Α και προσδιορίζονται με έναν αστερίσκο δεν εμποδίζει τη χρήση στο έδαφος του Καναδά οποιασδήποτε από αυτές τις ενδείξεις από πρόσωπα, συμπεριλαμβανόμενων των διαδόχων ή των εκδοχέων τους, τα οποία έχουν κάνει εμπορική χρήση των εν λόγω ενδείξεων όσον αφορά προϊόντα που εμπίπτουν στην κατηγορία “τυριά“ πριν από τις 18 Οκτωβρίου 2013».

Σε απλά ελληνικά, η συμφωνία προβλέπει: όσες καναδικές εταιρίες παρήγαγαν τυριά και τα βάφτιζαν «φέτα» πριν από τις 18 Οκτώβρη του 2013, θα μπορούν να εξακολουθούν να τα πουλάνε σαν «φέτα»! Ο συμπληρωματικός όρος («τύπος» ή «στυλ» ή «είδος) θα πρέπει να μπαίνει μόνο σε «φέτες» που άρχισαν να παράγονται μετά τις 18 Οκτώβρη του 2013.

Ξέρετε πόσες «φέτες» κυκλοφορούν στον Καναδά; Απειρες! Χτυπήστε στο google τις λέξεις «feta Canada» και θα το διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια (ενδεικτικά μόνο μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία μερικές καναδέζικες «φέτες»). Αν δείτε λίγο τα πληροφοριακά στοιχεία για τις εταιρίες και τα προϊόντα, θα διαπιστώσετε ότι παρήγαγαν «φέτα» χρόνια πριν από τον Οκτώβρη του 2013. Αρα, οι «παραδοσιακοί» καναδοί γαλακτοβιομήχανοι ικανοποιήθηκαν πλήρως και μόνον όσοι θα παράξουν «φέτα» από τώρα και μετά θα πρέπει να κάνουν το κολπάκι με τον «τρόπο» ή το «στυλ».

Μήπως όμως προβλέπεται από τη Συμφωνία αναθεώρησή της; Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι πως στη συμφωνία δεν προβλέπεται μεταβατικό διάστημα πενταετίας όσον αφορά την ελληνική φέτα, όπως ισχυρίζεται ο Β. Αποστόλου. Το άρθρο 20.22 της συμφωνίας προβλέπει ότι το Παράρτημα 20-Α, με τον κατάλογο των προϊόντων που εξακολουθούν να προστατεύονται και αυτών που είναι με αστερίσκο, μπορεί να τροποποιηθεί. Θεωρητικά, δηλαδή, θα μπορούσε να φύγει ο αστερίσκος από τη φέτα και να έχει την ίδια προστασία που έχει το γαλλικό καμαμπέρ, η ιταλική μοτσαρέλα και άλλα διάσημα τυριά που παράγει ο γαλακτοβιομηχανικός τομέας των ιμπεριαλιστικών χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Θεωρητικά, επίσης, θα μπορούσαν το καμαμπέρ και η μοτσαρέλα να γίνουν με αστερίσκο και να μπορεί η κάθε καναδέζικη φίρμα να φτιάχνει τυρί «καμαμπέρ-στυλ» ή «μοτσαρέλα-στυλ».

Καταλαβαίνετε ότι αυτό μόνο ως καλαμπούρι μπορεί να ακουστεί. Αυτοί που έφτιαξαν τη συμφωνία φρόντισαν να ικανοποιηθούν και να καλυφθούν πλήρως όλα τα ιμπεριαλιστικά μέρη, με τον εξής συνδυασμό διατάξεων:

«Αρθρο 20.22

Τροποποιήσεις στο παράρτημα 20-Α

  1. Η μεικτή επιτροπή ΣΟΕΣ, η οποία συστήνεται βάσει του άρθρου 26.1, ενεργώντας με συναίνεση και κατόπιν σύστασης της επιτροπής ΣΟΕΣ για τις γεωγραφικές ενδείξεις, μπορεί να αποφασίσει να τροποποιήσει το παράρτημα 20-Α».

«Αρθρο 26.1

Μεικτή Επιτροπή ΣΟΕΣ

  1. Τα μέρη ιδρύουν τη μεικτή επιτροπή ΣΟΕΣ, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκπροσώπους του Καναδά».

«Αρθρο 26.3

Λήψη αποφάσεων

  1. Η μεικτή επιτροπή ΣΟΕΣ λαμβάνει τις αποφάσεις και διατυπώνει τις συστάσεις της με αμοιβαία συναίνεση των μερών».

Οπως βλέπετε, η αλλαγή του καταλόγου δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν, όπως αφήνει να εννοηθεί ο Αποστόλου, αλλά αρμοδιότητα της Μεικτής Επιτροπής, στην οποία το κάθε μέρος έχει δικαίωμα βέτο. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι κάποια στιγμή στο μέλλον ο Καναδάς θα δεχτεί να φύγει ο αστερίσκος από τη φέτα και να υποχρεώσει έτσι τις καναδέζικες γαλακτοβιομηχανίες να μετονομάσουν τα τυριά που τόσα χρόνια πουλάνε σαν «φέτα»; Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ότι η κυβέρνηση του Καναδά αποκλείεται ποτέ να δεχτεί κάτι τέτοιο. Αλλωστε, γι’ αυτό το λόγο η φέτα μπήκε στον κατάλογο με αστερίσκο. Οχι για να προστατευθεί η ελληνική φέτα, αλλά για να προστατευθεί η «φέτα» της καναδέζικης γαλακτοβιομηχανίας.

Γι’ αυτό λέμε ότι με τη CETA μπαίνει η ταφόπλακα στην ελληνική φέτα. Αν πρέπει να σημειώσουμε κάτι, είναι πως τη Συμφωνία την επικύρωσε στις 28.10.2016 στο αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ο Γιώργος Σταθάκης. Σκέψη για βέτο ούτε που πέρασε από το μυαλό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι έρχεται τώρα, κατόπιν εορτής, ο Β. Αποστόλου και με ψευδολογίες προσπαθεί να παραμυθιάσει τους κτηνοτρόφους και τον ελληνικό λαό, ότι τάχα μετά από πέντε χρόνια η Συμφωνία θ’ αλλάξει και η Κομισιόν δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τη φέτα ως προϊόν ΠΓΕ. Οσα ψέματα και να πει, όμως, δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σημειώνουμε πως στην απάντηση που έδωσε ο Αποστόλου στον νεοναζιστή Λαγό δήλωνε πως και ο ίδιος είναι «κάθετα» εναντίον του βέτο.

Εξι χρόνια μετά από εκείνο το έγκλημα, αντί να το βουλώσει, ο Αποστόλου επανέρχεται με το άρθρο του στην Agrenda στις 22 Οκτώβρη του 2022 και κριτικάρει ανοιχτά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι με την επικύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12 Οκτώβρη της συμφωνίας ΕΕ – Καναδά (διαφορετική από τη CETA), δεν φρόντισε εντωμεταξύ να πιέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει ώστε να μην έχει δικαίωμα ο Καναδάς να βαφτίζει το λευκό τυρί φέτα.

Αποσιώπησε, όμως, ο Αποστόλου ότι το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, επικύρωσε με την ψήφο του αυτή τη συμφωνία, και στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στις 11 Οκτώβρη και στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12 Οκτώβρη του 2022 (στο τέλος παραθέτουμε τα πρακτικά και της Επιτροπής και της Ολομέλειας). Καταγγέλλει την κυωβέρνηση της ΝΔ για κάτι που το υπερψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ! Η πολιτική αγυρτεία των συριζαίων δεν γνωρίζει όρια.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα κατασκευής ψευδών ειδήσεων από ένα αστό πολιτικό. Ο Αποστόλου, που είναι αυτός που ξεπούλησε τη φέτα ΠΟΠ με τη συμφωνία CETA, αντιμετωπίζοντας τους κτηνοτρόφους σαν Χαχόλους τους πλάσαρε το ψέμα ότι δήθεν με την πάροδο πενταετίας ο Καναδάς δε θα μπορεί να πουλά το λευκό τυρί σαν φέτα. Η πενταετία εξέπνευσε (στις 30 Οκτώβρη του 2021), τίποτα δεν άλλαξε και ο Αποστόλου επανέρχεται μετά από ένα χρόνο, πλασάροντας το ίδιο ψέμα, ενώ το κόμμα του στη Βουλή ψηφίζει άλλη μια συμφωνία ΕΕ-Καναδά!

ΥΓ. Ο βουλευτής Αποστόλου δεν είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και δεν μπορούσε να παρέμβει. Γιατί, όμως, δεν παρενέβη στην Ολομέλεια της Βουλής «για να σώσει τη φέτα»; Δεν ήταν παρών; Τότε γιατί άφησε να περάσουν δέκα ημέρες για να αρθρογραφήσει; 

Αρθρο Αποστόλου στην Agrenda (22.10.2022)

Apostolou_Agrenda_Feta

Πρακτικά Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής (11.10.2022)

Epitropi_11-10-2022

Πρακτικά Ολομέλειας της Βουλής (12.10.2022)

Olomeleia_12-10-2022
Εκτύπωση 🖨
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΕΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 1 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Σχολικοί τροχονόμοι: «Εθελοντές» για κλάματα

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 18:47

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 12:50

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

Αγροτικά 10 Φεβ 2026, 13:05

Η ΠΟΓΕΔΥ υπαινίσσεται ότι τα λαμόγια εξακολουθούν να παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»

Χατζηδάκης και Πιτσιλής οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματά της

Αγροτικά 6 Φεβ 2026, 19:20

«Ισραηλινή φέτα» πουλάνε οι στρατηγικοί σύμμαχοι του Μητσοτάκη…

Αγροτικά 2 Φεβ 2026, 14:15

Ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα ψωμιά και ο Μητσοτάκης πολλαπλασίασε τα γιδοπρόβατα της Κρήτης, για να τη βάψει «μπλε»!

Αποκαλυπτική σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των αιγοπροβάτων και σ' αυτά που ακόμα και σήμερα μοστράρει το ΥΠΑΑΤ

Αγροτικά 1 Φεβ 2026, 13:28
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σερβία: Εθνική εορτή.

Καναδάς: Ημέρα σημαίας.

Σιγκαπούρη: Ημέρα ολικής άμυνας.

1923: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ από τον ιταλό αναρχικό Τζιουζέπε Ζαμκάρα.

1951: Δίμηνη φυλάκιση στον πρώην υπουργό Πάνο Χατζηπάνο για σκάνδαλο με καύσιμα.

1993: Βόμβα σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά με αφορμή δύο πολύνεκρα ναυάγια (ΕΛΑ-1η Μάη).

1996: Ρουκέτα κατά του υπαίθριου γκαράζ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (17Ν).

1999: Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εκδιώκεται από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, συλλαμβάνεται από Κενυάτες και παραδίδεται στους τούρκους διώκτες του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo