Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο του κινέζικου ιού των χοίρων

0

Στις 21 Οκτώβρη, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτα Γκίκα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο της παράνομης εισαγωγής στην Ελλάδα του κινέζικου στελέχους της νόσου των χοίρων Αujeszky. Hδη, η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης έχει ανατεθεί στην πταισματοδίκη του ΙΕ’ Τμήματος του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία θα συγκεντρώσει το υλικό (καταθέσεις, έγγραφα κτλ.) και θα το διαβιβάσει στην εισαγγελέα.

Οπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο σκάνδαλο αποκάλυψε η εφημερίδα μας με σειρά δημοσιευμάτων,  στις 11 Ιούλη, στις 18 Ιούλη, στις 25 Ιούλη και στις 14 Σεπτέμβρη. Παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ (ομοσπονδία των γεωτεχνικών του Δημοσίου), εκδόθηκαν ανακοινώσεις από πανεπιστημιακούς, ενώ το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ερώτηση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή ο Βορίδης δεν παρενέβαινε για να δώσει λύση στις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και συνέχισε να καλύπτει το «κακόηθες μελάνωμα» που έχει εγκατασταθεί στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, ο δημοσιογράφος της Κόντρας Γεράσιμος Λιόντος κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στη συνέχεια και το Τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, διά του προέδρου του Δημήτρη Φλετούρη. Οι δυο φάκελοι συσχετίστηκαν και φτάσαμε στην παραγγελία της εισαγγελέα ποινικής δίωξης για διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης από πταισματοδίκη.

Στο μεταξύ, εμείς λάβαμε και ένα… απειλητικό εξώδικο από τον καθηγητή Σπυρίδωνα Κρήτα, που είναι αυτός που εισήγαγε τον επικίνδυνο ιό στη χώρα. Είναι αυτό που λέμε «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Απαντήσαμε όπως πρέπει στο εξώδικο Κρήτα, το οποίο φυσικά δημοσιεύσαμε, για να βρίσκεται στη διάθεση (και στην κρίση) των αναγνωστών μας και κάθε ενδιαφερόμενου (από τους χοιροτρόφους μέχρι τους διδάσκοντες και τους φοιτητές του ΑΠΘ – και όχι μόνο).

Και για να κλείσουμε, αφιερώνουμε στον κ. Κρήτα το δημοσίευμα μιας (καρα)δεξιάς εφημερίδας, της «δημοκρατίας» για την εξέλιξη του ποινικού σκέλους της υπόθεσης. Δεν τους στέλνει και αυτονών κάνα εξώδικο; Εμείς μια ιδέα ρίχνουμε…

Εφημ Δημοκρατία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: