Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
  • Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας
  • ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών
  • Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει
  • Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη
  • Καμαρώνουν για τα καμένα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ συγκαλύπτει την παράνομη δράση των γαλακτοβιομήχανων
Αγροτικά

Η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ συγκαλύπτει την παράνομη δράση των γαλακτοβιομήχανων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Δεκ 2019, 00:00

Το καλοκαίρι του 2019, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ, σε έλεγχο που διεξήγαγε στην εταιρία ΛΙΝΤΛ, ανακάλυψε ότι πουλούσε «παραβατικό» λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα σε διάφορες συσκευασίες, που το παρήγαγε η εταιρία Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ. Στο Δελτίο Τύπου που είχε εκδόσει η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ στις 8 Αυγούστου του 2019 είχε αποκρύψει τη χοντρή παράβαση της εταιρίας Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ, που παρήγαγε λευκό τυρί άλμης και με εισαγόμενο γάλα και υποβάθμισε την παράβαση σε παράβαση επισήμανσης, προφανώς για να πέσει στα μαλακά η Ελληνικά Γαλακτοκομεία, συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη. Η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ έπρεπε, μετά από τον έλεγχο της Περιφερειακής Διεύθυνσης και τα ευρήματά της, να ενημερώσει τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να αφαιρέσει απ’ όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρίας την ελληνική σημαία (άρχισε να δίνεται από τον ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ το 2014), που υποδηλώνει ότι σε όλα τα προϊόντα που παράγει χρησιμοποιεί αποκλειστικά νωπό ελληνικό γάλα.

Φυσικά, η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ γνώριζε και γνωρίζει (όχι μόνο απ’ αυτή την περίπτωση) ότι οι γαλακτοβιομήχανοι χρησιμοποιούν εισαγόμενο γάλα, νωπό και συμπυκνωμένο. Οπως γνωρίζει και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι γαλακτοβιομήχανοι εισάγουν δεκάδες χιλιάδες τόνους συμπυκνωμένου γάλακτος, που το αραιώνουν σε αναλογία, είτε 1 προς 4 είτε και 1 προς 5 και παράγουν μ’ αυτό όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως και δεκάδες χιλιάδες τόνους νωπό αγελαδινό και πρόβειο γάλα. Γνωρίζουν ακόμα πολύ καλά, ότι οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν κοινές δεξαμενές, στις οποίες ανακατεύουν νωπό και συμπυκνωμένο γάλα (αραιωμένο με νερό) και παράγουν όλα χωρίς εξαίρεση τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 12 Αυγούστου του 2019, η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο ανάμεσα στ΄ άλλα έγραφε: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ, με γνώμονα την προστασία τόσο των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, εντείνει τους ελέγχους, ενώ καλεί: 

α) τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή εμφανώς της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και 

β) τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά στις Ελληνικές επιχειρήσεις να προστατέψουν τον έλληνα και ξένο καταναλωτή, τη διάσημη Ελληνική διατροφή, τα μοναδικά Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τις ανερχόμενες Ελληνικές εξαγωγές, αλλά και αυτές τις ίδιες τις δικές τους επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, από κοντόφθαλμες και επιβλαβείς για όλους κακές πρακτικές».

Από τότε πέρασαν τέσσερις ολόκληροι μήνες και η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ δεν ανακοίνωσε ακόμα αν ενημέρωσε τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ως όφειλε, και τι πρόστιμα επέβαλε στις δύο εταιρίες. Από την άλλη, για να δημιουργεί στον ελληνικό λαό την επίπλαστη εικόνα ότι δήθεν κάνει συνεχώς συστηματικούς ελέγχους στις γαλακτοβιομηχανίες και στις επιχειρήσεις τυροκομικών προϊόντων, εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου, στις 4 Δεκέμβρη του 2019, στο οποίο αναφέρεται ξανά στους ελέγχους που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2019 η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ στη ΛΙΝΤΛ, επαναλαμβάνει ατόφια αυτά που παραθέσαμε παραπάνω και απευθύνεται τόσο στις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές. Για να δείξει «έργο», έβγαλε δυο φορές το ίδιο Δελτίο Τύπου!

Απευθύνοντας κάλεσμα στις εταιρίες και στους καταναλωτές, η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ λέει ένα μάτσο ψέματα. 

♦ Είναι ψέμα, ότι ο ΕΦΕΤ έχει γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Και ο ΕΦΕΤ και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιτρέπουν σιωπηρά στους γαλακτοβιομήχανους να παράγουν φέτα ΠΟΠ, τυροκομικά και λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιώντας εισαγόμενο γάλα, νωπό και συμπυκνωμένο. Τους επιτρέπουν ακόμα –άκουσον! άκουσον!- να «κοτσάρουν» στις συσκευασίες των προϊόντων τους την ελληνική σημαία, υποδηλώνοντας έτσι ότι χρησιμοποιούν μόνο νωπό ελληνικό γάλα για την παραγωγή τους.

♦ Είναι ψέμα ότι συνιστούν στις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος. Σ’ αυτό το σημείο προδόθηκαν, χρησιμοποιώντας το ρήμα «συνιστούν», ενώ θα έπρεπε να γράψουν «υποχρεώνουν». Αυτή η διαφοροποίηση στη χρήση του ρήματος αποκαλύπτει την έμμεση και καλυμμένη προστασία που προσφέρει η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ στους γαλακτοβιομήχανους, έναντι όσων αποκαλύπτουμε τις παρανομίες τους. Την ίδια και μεγαλύτερη προστασία τους προσφέρει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας.

♦ Είναι ψέμα ότι καλούν τους καταναλωτές να διαβάζουν την επισήμανση του γάλακτος που αναγράφεται στη συσκευασία των γαλακτοκομικών προϊόντων. Στο σημείο αυτό ας πούμε κάποια πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά. Στις συσκευασίες των προϊόντων δεν αναγράφεται η χώρα αρμέγματος και έτσι δεν είναι δυνατόν ο απλός καταναλωτής να επισημάνει τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, αφού δε γνωρίζει την πρακτική των γαλακτοβιομήχανων με τις μαζικές εισαγωγές γάλακτος και τις διάφορες κινήσεις μέσω των οποίων παρουσιάζουν αυτό το γάλα ως ελληνικό. Ετσι, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο για τους καταναλωτές να διακρίνουν τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, ο ΕΦΕΤ τους «χρεώνει» με αυτό το καθήκον που είναι πρακτικά αδύνατο να εκτελεστεί. Και είναι αδύνατο για τους καταναλωτές να διακρίνουν την χώρα προέλευσης του γάλακτος από την στιγμή που η Κεντρική Διοίκηση στο τελικό στάδιο της διαδικασίας επιβολής του προστίμου στις διαρκώς παρανομούσες εταιρίες, τις κρατάει στην ανωνυμία. Ενώ στο αρχικό στάδιο του ελέγχου από κάποια Περιφερειακή Διεύθυνση ανακοινώνει μεν το όνομα της εταιρίας που ελέγχθηκε και βρέθηκε ότι παρανομεί, αλλά από την άλλη όμως φροντίζει η Κεντρική Διοίκηση να υποβαθμίζει τις παραβιάσεις της 

♦ Είναι ψέμα ότι ο ΕΦΕΤ συνιστά στους γαλακτοβιομήχανους να προστατεύσουν τους καταναλωτές. Οταν τους προστατεύει συστηματικά από τους καταγγέλλοντες τις παρανομίες τους, τους συνιστά το αντίθετο απ’ αυτό που ισχυρίζεται.

Επαναλαμβάνουμε αυτό που διαχρονικά τονίζουμε. Για όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το κουστούμι που φορούν, οι ιδιοκτήτες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων είναι φερέγγυα πρόσωπα και γι΄ αυτό ο έλεγχος από τους δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι δειγματοληπτικός. Ολο το σύστημα του ελέγχου των επιχειρήσεων στηρίζεται στο λεγόμενο αυτοέλεγχο των επιχειρήσεων. Είναι δε δομημένο έτσι το σύστημα των ελέγχων στην καπιταλιστική παραγωγή, γιατί η αποκόμιση του ανώτατου κέρδους είναι ο βασικός οικονομικός νόμος στο μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνθρωποι και ποντίκια…
Επόμενο άρθρο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σχετικά Αρθρα

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

Αγροτικά 15 Οκτ 2025, 15:03

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Αγροτικά 10 Οκτ 2025, 14:23

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

Αγροτικά 9 Οκτ 2025, 19:21

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 21:57

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 11:14

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρύβουν σημαντικό αριθμό νέων εστιών ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 6 Οκτ 2025, 12:17
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φιλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo