Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση
  • Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ
  • Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ
  • Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΦΕΤ
Αγροτικά

Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΦΕΤ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Αυγ 2016, 00:00

Οταν αρχίσαμε να γράφουμε για μαζική χρήση από τις γαλακτοβιομηχανίες εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων, στηριχτήκαμε σε εσωτερική πληροφόρηση από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πληροφόρηση που δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα, απ’ αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να ελέγχουν επισταμένως και σοβαρά τις γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία, μικρά και μεγάλα.

Ενας από τους φορείς του κράτους που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να ασκούν ελέγχους στις γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία είναι ο ΕΦΕΤ. Ψάχνοντας αναλυτικά την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ, στην οποία αναφέρονται και οι αποφάσεις επιβολής προστίμων, βρήκαμε την εξής αναφορά σε δελτίο Τύπου του 2013: «Αναλυτική Περιγραφή Προστίμων – 3 και 17 Δεκεμβρίου 2013 (…)

62. Πρόστιμο 35.000 ευρώ στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ-ΝΕΟΓΑΛ διότι διαπιστώθηκε:

– Παράβαση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών αναφορικά με τη χρήση των επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος.

– Παραπλάνηση του καταναλωτή».

Το ΔΣ του ΕΦΕΤ, ενώ γνωρίζει ότι οι γαλακτοβιομηχανίες χρησιμοποιούν μαζικά εβαπορέ γάλα για την παρασκευή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων, ακόμη και  στο νωπό γάλα, αποφεύγει να αναφέρει συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου ότι πρόκειται για χρήση εβαπορέ γάλακτος και επιλέγει την αόριστη αναφορά σε παραβίαση του Κώδικα αναφορικά με τη χρήση των επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος. Τι γάλα χρησιμοποίησε συγκεκριμένα η εν λόγω βιομηχανία; Γιατί δεν ενημερώνεται ο καταναλωτής γι’ αυτό;

Είναι πάγια η τακτική της διοίκησης του ΕΦΕΤ να προστατεύει τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις που τα ελεγκτικά όργανα συνέλαβαν να παρανομούν. Τα πρόστιμα τσουβαλιάζονται μέσα σε τεράστιες λίστες, έτσι που ο φευγαλέος αναγνώστης να μην αντιλαμβάνεται εύκολα σε ποια βιομηχανία επιβλήθηκε πρόστιμο και για ποιο λόγο, ενώ η ενημέρωση σε βάθος χρόνου είναι δύσκολη. Στην κατηγορία «ΚΥΡΩΣΕΙΣ» της ιστοσελίδας του ΕΦΕΤ βρίσκει κανείς μόνο τα πρόστιμα του 2013-14. Θα πρέπει να κάνει κανείς συγκεκριμένη αναζήτηση για να βρει παλαιότερα δελτία επιβολής προστίμων.

Ψάχνοντας βρήκαμε ότι έχουν επιβληθεί τρία πρόστιμα στη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ και ένα στη γαλακτοβιομηχανία ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ – ΧΑΤΖΗΝΕΙΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Μόνο σε ένα από τα δελτία που αφορούν την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ γίνεται αναφορά σε χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος. Το πρόστιμο επιβλήθηκε το 2011 και στο δελτίο του ΕΦΕΤ αναφέρεται:

«159. Πρόστιμο 46.000 ευρώ στην εγκατάσταση μεταποίησης γάλακτος με την επωνυμία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ που εδρεύει στο Διδυμότειχο, διότι διαπιστώθηκαν:

– μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής

– χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος».

Και πάλι δεν αναφέρεται συγκεκριμένα ότι το μη επιτρεπόμενο γάλα που χρησιμοποιήθηκε είναι εβαπορέ. Κι αυτό δε γίνεται τυχαία. Η χρήση εβαπορέ γάλακτος δε γινόταν μόνο από τις δύο αυτές επαρχιακές γαλακτοβιομηχανίες, αλλά γίνεται πρωτίστως από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, με τα πανελλαδικά δίκτυα, που έχουν το μεγάλο τζίρο. Αυτές τις γαλακτοβιομηχανίες προστατεύει ο ΕΦΕΤ και… μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα (οι μικρές γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία).

Το εβαπορέ γάλα εισάγεται από τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο), που έχουν κάθε λόγο να επιδιώκουν την αλλαγή του ελληνικού Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Επειδή οι γαλακτοβιομηχανίες αναμιγνύουν ένα μέρος εβαπορέ γάλακτος με τρία μέρη νερού, ρίχνουν το κόστος παραγωγής σε σχέση με τη χρήση μόνο νωπού γάλακτος, συχνά συγκεκριμένης γεωγραφικής προέλευσης. Να γιατί το ΔΣ του ΕΦΕΤ «έπνιξε» τα παλαιά δελτία επιβολής προστίμων.

Φαίνεται ότι το ΔΣ του ΕΦΕΤ επέβαλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του να μην επιβάλλουν πρόστιμα στις γαλακτοβιομηχανίες, μολονότι χρησιμοποιούν μαζικά εβαπορέ γάλα για την παρασκευή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων. Εδώ και αρκετά χρόνια, ο ΕΦΕΤ είχε στα συρτάρια του εισήγηση να επιτρέπεται η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γιαουρτιού και «πάλευε» να πείσει γι’ αυτό τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων που κατά καιρούς επόπτευαν το φορέα.

Αυτή την παλιά πρόταση του ΕΦΕΤ έρχεται να νομιμοποιήσει η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το δίδυμο Αποστόλου – Μπόλαρη, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ετοιμάσει (συνυπογράφει ο Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών), επικαλούμενη την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Μια μελέτη της συμφοράς από επιστημονική άποψη, που την πλήρωσε το ελληνικό κράτος στον ΟΟΣΑ κι αυτός την έδωσε υπεργολαβία στο ΙΟΒΕ (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), το μαγαζί του ΣΕΒ. Τι έκανε το ΙΟΒΕ; Μάζεψε τα αιτήματα όλων των κλάδων της καπιταλιστικής παραγωγής και του εισαγωγικού εμπορίου, τα συστηματοποίησε και έφτιαξε έναν φετφά που ονομάστηκε εργαλειοθήκη. Η δουλειά έγινε επί συγκυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων και παρουσιάστηκε τότε από τον Στουρνάρα σε φιέστα που οργάνωσε με το «αφεντικό» του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ξελαρυγγιάστηκε στις καταγγελίες, όμως πλέον ο ΟΟΣΑ είναι από τους καλύτερους φίλους του Τσίπρα (δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος ο Τσίπρας το λέει σε κάθε ευκαιρία) και η κακόφημη εργαλειοθήκη αποτελεί ευαγγέλιο των Τσιπροκαμμένων πια. Η σχετική ΚΥΑ των Μπόλαρη-Τσακαλώτου για τη νομιμοποίηση της χρήσης εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γιαουρτιού εξακολουθεί να περιφέρεται μεταξύ πολιτικού γραφείου Μπόλαρη και γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης.

Το ΔΣ του ΕΦΕΤ, λοιπόν, έχει τη δική του συνεισφορά στη συγκάλυψη του σκανδάλου της παράνομης χρήσης εβαπορέ γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες και πλέον, όταν θα δημοσιευτεί η ΚΥΑ των Μπόλαρη-Τσακαλώτου, θα αισθάνεται δικαιωμένο για τα «κατορθώματά» του. Το ότι τίθενται σε άμεσο κίνδυνο όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης, ενώ πλήττεται η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων και οδηγείται στην εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας, τους αφήνει παγερά αδιάφορους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

Εξαπλώνονται οι σιωνιστικοί εποικισμοί στη Δυτική Οχθη ενώ τα ερείπια παραμένουν στη Γάζα
Επόμενο άρθρο

Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

Ο Γατούλης, το ασυμβίβαστο και άλλες ποδοσφαιρικές ιστορίες

Σχετικά Αρθρα

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

Αγροτικά 29 Ιούλ 2026, 18:15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 20 Ιούλ 2026, 09:19

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

Αγροτικά 11 Ιούλ 2026, 20:07

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 12:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    17Ν
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Εφετείο 17Ν
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    ΕΛΑ
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Ποιοι είμαστε
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Επικοινωνία
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Όροι χρήσης
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Ποιοι είμαστε
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Επικοινωνία
  • Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo