Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Λιμενάρχης Σύρου απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για την άφιξη του Crown Iris
  • Η κυβερνητική ΕΡΤ αβαντάρει τους νεοναζιστές για να υπηρετήσει το κάλπικο αφήγημα του Μητσοτάκη
  • Aραγτσί: Το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ και η πλήρης επανέναρξη των συνομιλιών εξαρτώνται άμεσα από την άνευ όρων αποδοχή των νόμιμων όρων του Ιράν
  • Σαν σήμερα 3 Νοέμβρη
  • Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες
  • Koulis the Untouchable
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»O Nετανιάχου έδιωξε με τις κλωτσιές τον Γκάλαντ!
Διεθνή

O Nετανιάχου έδιωξε με τις κλωτσιές τον Γκάλαντ!

Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Νοέ 2024, 10:01

Οταν ένα κράτος βρίσκεται σε πόλεμο, σε κάμποσα μέτωπα μάλιστα, εκ των οποίων στα δύο (και) με χερσαίες δυνάμεις, και ο πρωθυπουργός διώχνει με τις κλωτσιές τον υπουργό Πολέμου, πρώην στρατιωτικό και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, δε χρειάζεται να συζητάμε για το αν υπάρχει ή όχι κρίση σ’ αυτό το κράτος. Εχουμε τον ορισμό της πολιτικής κρίσης.

Χτες, ημέρα των αμερικανικών εκλογών (η επιλογή του χρόνου σίγουρα έχει τους δικούς της συμβολισμούς), ο Νετανιάχου απέλυσε τον Γκάλαντ, επικαλούμενος διαφορετική αντίληψη ανάμεσά τους για την εξέλιξη του πολέμου. Αξίζει να παραθέσουμε ολόκληρη τη δήλωση του Νετανιάχου:

«Η κύρια υποχρέωσή μου ως πρωθυπουργού του Ισραήλ είναι να διατηρήσω την ασφάλεια του Ισραήλ και να επιτύχω την ολοκληρωτική μας νίκη. Εν μέσω πολέμου, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας. Δυστυχώς, παρόλο που υπήρχε εμπιστοσύνη κατά τους πρώτους μήνες της στρατιωτικής εκστρατείας και είχαμε μια πολύ παραγωγική συνεργασία, τους τελευταίους μήνες αυτή η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εμένα και τον υπουργό Αμυνας είχε αρχίσει να ραγίζει. 

Ο υπουργός Αμυνας Γκάλαντ και εγώ είχαμε ουσιαστικές διαφωνίες για τη διαχείριση της στρατιωτικής εκστρατείας, διαφωνίες που συνοδεύτηκαν από δημόσιες δηλώσεις και ενέργειες που αντιβαίνουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφάλειας.

Εχω κάνει πολλές προσπάθειες να επιλύσω αυτές τις διαφωνίες, αλλά έγιναν ολοένα και ευρύτερες. Δημοσιοποιήθηκαν επίσης στο κοινό με ακατάλληλο τρόπο και, ακόμα χειρότερα, έγιναν γνωστές και στους εχθρούς μας. Οι εχθροί μας έχουν χαρεί πολύ από αυτές τις διαφωνίες και έχουν αποκομίσει πολλά οφέλη από αυτές. Οι διαφορετικές απόψεις σε ελεύθερες συζητήσεις, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος με γνωρίζει, είναι ο τρόπος μου να διεξάγω συζητήσεις και διαβουλεύσεις και να λαμβάνω αποφάσεις. Ολοι το ξέρουν αυτό.

Ωστόσο, η διεύρυνση της κρίσης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εμένα και τον υπουργό Αμυνας είχε γίνει δημόσια γνωστή και αυτή η κρίση εμποδίζει τη σωστή διαχείριση της στρατιωτικής εκστρατείας. Δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη, καθώς τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Γραφείο Ασφάλειας, η πλειοψηφία των μελών του οποίου, σχεδόν όλα τα μέλη, συμμερίζονται την αίσθηση ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Ενόψει των ανωτέρω, αποφάσισα σήμερα να απομακρύνω τον υπουργό Αμυνας από τη θέση του. Στη θέση του αποφάσισα να διορίσω τον υπουργό Ιζραελ Κατς. Ο Ιζραελ Κατς  έχει αποδείξει τις ικανότητές του και έχει συμβάλει στην εθνική ασφάλεια ως υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Οικονομικών, υπουργός Πληροφοριών για πέντε χρόνια και, εξίσου σημαντικό, ως μακροχρόνιο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Κρατικής Ασφάλειας. Ο Ιζραελ Κατς έχει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό πλούσιας εμπειρίας και εκτελεστικών ικανοτήτων. Είναι γνωστός ως άνθρωπος της δράσης, που συνδυάζει την ευθύνη με την υπεύθυνη αποφασιστικότητα, όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά για την καθοδήγηση μιας πολεμικής εκστρατείας. 

Επίσης, μίλησα σήμερα με τον υπουργό Γκίντεον Σάαρ και του πρότεινα να συμμετάσχει στο συνασπισμό μαζί με την παράταξή του και να υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών. Ως μέλος της κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφάλειας για πολλά χρόνια, ο Γκίντεον Σάαρ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στους τομείς της πολιτικής και της ασφάλειας και θα είναι μια σημαντική προσθήκη στην ηγετική μας ομάδα.  

Η προσθήκη του Γκίντεον Σάαρ και η προσθήκη της παράταξής του θα αυξήσει τη σταθερότητα του συνασπισμού και της κυβέρνησης, σημαντικών παραγόντων σε κάθε στιγμή και ιδιαίτερα σημαντικών σε καιρό πολέμου. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά τα βήματα θα ενισχύσουν την κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφάλειας, μετατρέποντάς τα σε φορείς που εργάζονται συνεργατικά και αρμονικά για την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ, για τους πολίτες του Ισραήλ και για τη νίκη μας».

Σιωνιστικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου θα καρατομήσει και τον αρχηγό του επιτελείου, Χέρζι Χαλεβί, και τον διοικητή της Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ. Το Γραφείο του Νετανιάχου το διέψευσε και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους επικεφαλής του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών (Μοσάντ και Σιν Μπετ) και τους ζήτησε να συνεργαστούν με τον νέο υπουργό Αμυνας.

Ο Γκάλαντ, αφού δήλωσε ότι «η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ ήταν και θα παραμείνει πάντα η αποστολή της ζωής μου», υποστήριξε ότι εκδιώχτηκε λόγω της προσήλωσής του στην επιστροφή των αιχμάλωτων και στην επιμονή του ότι πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Συμπλήρωσε, δε, ότι διαφωνούσε με τον Νετανιάχου στο θέμα της στράτευσης των Χαρεντίμ (υπερορθόδοξοι εβραίοι) και στο θέμα της έρευνας που ο ίδιος (ο Γκάλαντ) ζήτησε για τις «αστοχίες» στις 7 Οκτώβρη του 2023.

Η δήλωση Γκάλαντ πυροδότησε και τις πρώτες διαδηλώσεις. Το κομμάτι εκείνο του σιωνιστικού όχλου που διαδηλώνει εδώ και καιρό, ζητώντας να γίνει συμφωνία με τη Χαμάς και να σταματήσει η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να επιστρέψουν ζωντανοί οι αιχμάλωτοι, βγήκε αμέσως στους δρόμους. Το Σάββατο σίγουρα θα είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θα διαδηλώνουν στις ισραηλινές πόλεις.

Ο Ιζραελ Κατς, που ο Νετανιάχου έβαλε στη θέση του Γκάλαντ, ανήκει επίσης στο Λικούντ και διακρίνεται για την ακραία σιωναζιστική ρητορική του. Δείτε μια χαρακτηριστική ανάρτησή του:

War criminal Benjamin Netanyahu fires war criminal Yuav Gallant, replaces him with genocide enabler Israel Katz.

Who is Israel Katz?
There you go👇🏻 pic.twitter.com/OfP5DjAHdL

— Marwa Osman || مروة عثمان (@Marwa__Osman) November 5, 2024

«Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας διακόπτης ηλεκτρικού δεν πρόκειται ν’ ανοίξει, καμιά βρύση δε θ’ ανοίξει, κανένα βυτίο με καύσιμα δεν πρόκειται να μπει μέχρι οι ισραηλινοί απαχθέντες να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ανθρωπισμός έναντι ανθρωπισμού. Και κανένας δε θα διδάξει σ’ εμάς ηθική»

Ο Γκιντεόν Σάαρ είναι ένας κλασικός σιωνιστής πολιτικός τυχοδιώκτης. Υπήρξε βουλευτής του Λικούντ, διεκδίκησε την αρχηγία από τον Νετανιάχου και ο τελευταίος τον συνέτριψε στις εσωκομματικές εκλογές, αποχώρησε για να φτιάξει δικό του μόρφωμα («Νέα Ελπίδα»), μετά συμμάχησε με το «Λευκό και Γαλάζιο» του Μπένι Γκαντζ, μπήκε μαζί με τους Γκαντζ και Εϊσενκοτ στην κυβέρνηση Νετανιάχου μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, αποχώρησε τον Μάρτη του 2024, επειδή ο Νετανιάχου τον είχε ως υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου και δεν τον έκανε μέλος του Πολεμικού Συμβούλιου, ξαναγύρισε τον Σεπτέμβρη στην κυβέρνηση ως υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και τώρα γίνεται υπουργός Εξωτερικών (προφανώς ο Νετανιάχου του είχε υποσχεθεί παρασκηνιακά το υπουργείο για να γυρίσει στον κυβερνητικό συνασπισμό).

Ολα αυτά δεν παραπέμπουν σε διαφορετικές στρατηγικές ως προς τη διαχείριση του πολέμου. Ο Γκάλαντ δεν ήταν κανένας ειρηνόφιλος, δεν είναι λιγότερο σιωναζιστής από τους Κατς και Σάαρ. Ούτε καν σε επίπεδο ρητορικής. Είναι αποτελέσματα της κρίσης και δείχνουν πως ο Νετανιάχου προσπαθεί να οχυρωθεί προσωπικά, βάζοντας και τον Σάαρ στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οχι στην προοπτική να κερδίσει τον πόλεμο, αλλά στην προοπτική να υποχρεωθεί σε μια ταπεινωτική συμφωνία. Ξέρει πως και η αντιπολίτευση (τα κόμματα των Λαπίντ και Γκαντζ-Εϊζενκοτ) θα στηρίξει μια συμφωνία με τη Χαμάς (επομένως και με την Χεζμπολά), όμως αμέσως μετά θα του την πέσει άγρια, απαιτώντας «την κεφαλήν του επί πίνακι». Γι’ αυτό οχυρώνει το προσωπικό του στρατόπεδο, ώστε να αντέξει στην επίθεση που θα δεχτεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κνεσέτ είναι ολιγομελές κοινοβούλιο και συχνά μια-δυο ψήφοι κάνουν τη διαφορά.

Ο Γκάλαντ είχε αρχίσει να αποτελεί πρόβλημα για τον Νετανιάχου, διότι μετέφερε τις απόψεις των στρατηγών και των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών ότι ο πόλεμος δεν κερδίζεται. Και είχε αρχίσει να τις λέει και δημόσια, ενώ παράλληλα έδινε κανονικό ραπόρτο στον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν (οι δυο τους φρόντιζαν να ανακοινώνονται οι δεκάδες -πάνω από 70- τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν τους τελευταίους μήνες – μπορούμε να φανταστούμε πόσες ήταν αυτές που δεν ανακοινώθηκαν). Επομένως, ο Γκάλαντ ήταν εχθρός του Νετανιάχου, όχι σαν… ειρηνόφιλος, αλλά επειδή προσπαθούσε να φορτώσει στον Νετανιάχου την ήττα και -ίσως- να γίνει ο ίδιος Νετανιάχου στη θέση του Νετανιάχου.

Τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει με την αποπομπή του Γκάλαντ, γιατί για την πορεία του πολέμου αποφασίζει το πεδίο και όχι οι όποιες πολιτικές ηγεσίες. Αύριο θα έχουν συμπληρωθεί δεκατρείς μήνες από την εξαπόλυση του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα. Ο σιωναζιστικός στρατός δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους που διακήρυξε η κυβέρνηση Νετανιάχου όταν ξεκίνησε την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Ούτε τους αιχμάλωτους πήρε πίσω (αντίθετα, σκότωσε αρκετούς απ’ αυτούς με βομβαρδισμούς ή με αποτυχημένες καταδρομικές επιχειρήσεις), ούτε την Παλαιστινιακή Αντίσταση συνέτριψε, ούτε τη Χαμάς εξολόθρευσε.

Το κόστος για τη σιωνιστική οντότητα είναι μεγάλο: το «ανίκητο» του στρατού της αποτελεί μακρινή ανάμνηση, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και πολεμικό υλικό συνεχώς αυξάνεται (με μεγάλη ταχύτητα, μάλιστα, από τότε που άρχισαν πολεμικό τυχοδιωκτισμό και στον Λίβανο, όπου οι μαχητές της Χεζμπολά έχουν λιανίσει τις επίλεκτες δυνάμεις του σιωναζιστικού στρατού), περίπου τριακόσιες χιλιάδες έποικοι στο βορρά της οντότητας και στο λεγόμενο Φάκελο της Γάζας δεν μπορούν να επιστρέψουν στους εποικισμούς και τις εργασίες τους, δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ο κρατικός προϋπολογισμός πάει κατά διαόλου, τα δάνεια αυξάνονται και οι αξιολογικοί οίκοι του χρηματιστικού κεφάλαιου υποβιβάζουν την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ, κάνοντας πιο υψηλό το κόστος δανεισμού, το Ισραήλ θεωρείται κράτος παρίας και η «βιομηχανία του Ολοκαυτώματος» έχει συντριβεί, καθώς τεράστιες λαϊκές μάζες σε όλο τον πλανήτη θεωρούν το Ισραήλ συνώνυμο του ναζισμού της εποχής μας.

Τι είναι εκείνο που θα αλλάξει ο Κατς, ως νέος υπουργός Πολέμου της οντότητας, ώστε να κερδηθεί αυτό που δεν κατέστη δυνατό να κερδηθεί τους προηγούμενους δεκατρείς μήνες με υπουργό Πολέμου τον Γκάλαντ; Η απάντηση είναι: τίποτα απολύτως.

Κατά συνέπεια, χωρίς η αποπομπή Γκάλαντ να έχει οποιαδήποτε πρακτική σημασία ως προς την εξέλιξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο, αποκαλύπτει τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη σιωνιστική οντότητα, καθώς δεν μπορεί να νικήσει σε έναν πόλεμο που νόμιζε πως έχει τη νίκη στο τσεπάκι της.

Εκτύπωση 🖨
ΓΚΑΛΑΝΤ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: Απόπειρα τρομοκράτησης και αυταρχική εκτροπή oι διώξεις μαθητών

Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

Επόμενο άρθρο Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ιδιωτικό μαγαζί «Ελπίδα» των Βαρδινογιάννηδων

Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

Σχετικά Αρθρα

Aραγτσί: Το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ και η πλήρης επανέναρξη των συνομιλιών εξαρτώνται άμεσα από την άνευ όρων αποδοχή των νόμιμων όρων του Ιράν

Μπακαεΐ: Το Ιράν κρίνει τις ΗΠΑ από τις πράξεις τους και όχι από τον τόνο των επιστολών τους

Διεθνή 3 Νοέ 2026, 10:39

Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες

Διεθνή 2 Νοέ 2026, 19:53

Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους

Διεθνή 2 Νοέ 2026, 09:53

Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Ιστορία 1 Νοέ 2026, 12:12

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

Διεθνή 30 Οκτ 2026, 19:43

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

Διεθνή 30 Οκτ 2026, 18:54
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Η Λιμενάρχης Σύρου απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για την άφιξη του Crown Iris

3 Νοέ 2026, 13:29
Πολιτική

Η κυβερνητική ΕΡΤ αβαντάρει τους νεοναζιστές για να υπηρετήσει το κάλπικο αφήγημα του Μητσοτάκη

3 Νοέ 2026, 11:55
Διεθνή

Aραγτσί: Το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ και η πλήρης επανέναρξη των συνομιλιών εξαρτώνται άμεσα από την άνευ όρων αποδοχή των νόμιμων όρων του Ιράν

Μπακαεΐ: Το Ιράν κρίνει τις ΗΠΑ από τις πράξεις τους και όχι από τον τόνο των επιστολών τους

3 Νοέ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Νοέμβρη

3 Νοέ 2026, 00:01
Διεθνή

Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες

2 Νοέ 2026, 19:53
Κόντρες

Koulis the Untouchable

2 Νοέ 2026, 19:09
Αγροτικά

Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΝΔ στο κόλπο των αναβολών

2 Νοέ 2026, 15:27
Εργατικά

Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του

2 Νοέ 2026, 11:40
Καταστολή

Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

2 Νοέ 2026, 11:18
Διεθνή

Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους

2 Νοέ 2026, 09:53
Εκδηλώσεις

Η ποίηση των μηχανών: Αφιέρωμα στον Τζίγκα Βερτόφ

Τις δυο επόμενες Παρασκευές στην Κόντρα

2 Νοέ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

2 Νοέ 2026, 00:01
Ιστορία

Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Νοέ 2026, 12:12
Αγροτικά

Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)

Αναγκάστηκαν να δηλώσουν κρούσματα αφθώδους στη Λέσβο, όταν τους ξεμπροστιάσαμε για απόκρυψη

1 Νοέ 2026, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη

1 Νοέ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση

31 Οκτ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Οκτ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

31 Οκτ 2026, 00:02
Διεθνή

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

30 Οκτ 2026, 19:43
Διεθνή

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

30 Οκτ 2026, 18:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Νοέμβρη

Παναμάς: Ημέρα ανεξαρτησίας (1903).

Ιαπωνία: Ημέρα πολιτισμού.

1931: Αιματηρές συγκρούσεις στους δρόμους της Αθήνας μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας σε διαδήλωση υπέρ των Κυπρίων.

1947: Απόπειρα σαμποτάζ από κομμουνιστές στο αμαξοστάσιο της ΥΕΚΑ στο Νέο Φάληρο.

1968: Αντιχουντικό συλλαλητήριο στην κηδεία του Γεώργιου Παπανδρέου, 41 άτομα παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1969: Τρεις καταδίκες μελών του «Ρήγα Φεραίου».

1972: Η Ανατολική Γερμανία ελευθερώνει 30.000 πολιτικούς κρατούμενους.

1992: Χτύπημα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Εφετείο 17Ν

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • ΕΛΑ

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • Επικοινωνία

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • Όροι χρήσης

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • Ποιοι είμαστε

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • Επικοινωνία

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

  • Όροι χρήσης

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

    Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo