Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Οταν σε υμνεί η Δεξιά
  • Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»
  • Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε
  • Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Σαν σήμερα 11 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Και το αμερικανικό Associated Press ξεβρακώνει τον σιωνιστικό γκεμπελισμό
Διεθνή

Και το αμερικανικό Associated Press ξεβρακώνει τον σιωνιστικό γκεμπελισμό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μάι 2024, 09:45

Σε συνέχεια του άρθρου μας για την γκεμπελίστικη σιωνιστική προπαγάνδα αναφορικά με δήθεν οργανωμένα και συστηματικά σεξουαλικά έγκλήματα που διέπραξαν οι παλαιστίνιοι μαχητές που συμμετείχαν στην επιχείρηση Κατακλυσμός του αλ-Ακσα, παραθέτουμε ανακοίνωση της Χαμάς με ημερομηνία 22 Μαΐου σχετικά με αντίστοιχο δημοσίευμα του Associated Press:

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα από το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press, που επιβεβαίωσε πως οι ισχυρισμοί της σιωνιστικής οντότητας σχετικά με την διάπραξη, εκ μέρους της Παλαιστινιακής Aντίστασης, σεξουαλικής βίας στις 7 Οκτώβρη δεν είναι αληθείς παρά εσκεμμένα κατασκευασμένοι, είναι ένα νέο χαστούκι στο πρόσωπο όσων προωθούν τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες. Αυτοί οι ισχυρισμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη δαιμονοποίηση της Αντίστασης και για τη συσκότιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που επέδειξε η Αντίσταση προς τους σιωνιστές αιχμαλώτους στη διάρκεια της κράτησής τους στη Γάζα.

Αυτό το άρθρο, όπως πολλές άλλες αναφορές από διεθνή Μέσα και οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς και έχουν αποδείξει πως είναι απλά ψεύδη και εκτεθειμένες κατασκευές, καλεί τον πρόεδρο Μπάιντεν και άλλους αξιωματούχους στις ευρωπαϊκές χώρες να απολογηθούν και να πάψουν να επαναλαμβάνουν αυτές τις ψευδείς κατηγορίες ενάντια στην Αντίσταση και τον παλαιστινιακό λαό.

Καλούμε επίσης την κα. Πραμίλα Πάτεν, την Ειδική Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τη σεξουαλική βία στις ένοπλες διαμάχες, να επαναξιολογήσει και να αναθεωρήσει την έκθεσή της στην οποία κατηγορεί την Παλαιστινιακή Αντίσταση για διάπραξη σεξουαλικής βίας, στηριζόμενη σε σιωνιστικές αφηγήσεις που αποδείχτηκαν αβάσιμες, χωρίς να διεξάγει μια επαγγελματική διερεύνηση αυτών των πλαστών ισχυρισμών.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

Για την ιστορία, το Associated Press δημοσίευσε προχθές άρθρο στο οποίο αναφέρεται εκτενώς σε δύο μαρτυρίες μελών της οργάνωσης ΖΑΚΑ, υπερορθόδοξης εβραϊκής ομάδας, που επισκέφτηκε τα σημεία των επιθέσεων της 7 Οκτώβρη για να περισυλλέξει πτώματα (καθώς, σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, οι νεκροί πρέπει να θάβονται άμεσα) και που, καθ’ ομολογία των μελών της, επενέβη στα σημεία όπου βρέθηκαν οι νεκροί για να προστατεύσει την αξιοπρέπειά τους! 

Στην έκθεση της ομάδας του ΟΗΕ αναφέρεται πως αρκετά ιατροδικαστικά στοιχεία πιθανώς χάθηκαν εξαιτίας «επεμβάσεων κάποιων ανεπαρκώς εκπαιδευμένων εθελοντών διασωστών». Αυτές οι αρχικές μαρτυρίες, που γέννησαν τον μύθο για τους μαζικούς βιασμούς και θηριωδίες, έχουν καταπέσει πλέον ως ανυπόστατες και ο ένας εξ αυτών που τις υποστήριξαν αναγκάστηκε δημόσια να τις αποσύρει μιλώντας στο ΑΡ. 

Κατά την άποψή μας, το αμερικανικό πρακτορείο προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ της μη διάψευσης του σιωνιστικού αφηγήματος και της διατήρησης της αξιοπιστίας του, μετά την κατάρρευση των ψεύτικων ισχυρισμών για σεξουαλικά εγκλήματα. Με λίγα λόγια, οι συντάκτες δεν αμφισβητούν τη δήθεν διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων από Παλαιστίνιους στις 7 Οκτώβρη, χρησιμοποιώντας το άλλοθι της κατάπτυστης έκθεσης του υποτίθεται ανεξάρτητου ΟΗΕ (και στο ίδιο πνεύμα με αυτήν: δεν αποδεικνύεται από στοιχεία, ιατροδικαστική διερεύνηση, ζώντα θύματα ή αξιόπιστο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά σίγουρα συνέβη γιατί το λένε οι σιωνιστές!), παρά τα ρίχνουν στους «απρόσεκτους» και πορωμένους εβραίους εθελοντές που παραποίησαν στοιχεία, φούσκωσαν τις μαρτυρίες τους και με τους ψευδείς ισχυρισμούς τους έδωσαν «πάτημα» στην απέναντι πλευρά να μιλάει για αβάσιμη προπαγάνδα!

Το βαρέλι της προπαγάνδας δεν έχει πάτο

Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση η μεσοβέζικη στάση του Associated Press. Τον Δεκέμβριο του 2023, η φυλλάδα των New York Times παρουσίασε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο «Κραυγές χωρίς λέξεις: Πώς η Χαμάς μετέτρεψε σε όπλο την σεξουαλική βία στις 7 Οκτώβρη». 

Ολα επιμελώς σκηνοθετημένα στο δημοσίευμα των New York Times.

Εντός του άρθρου οι συντάκτες ανέφεραν πως έκαναν ενδελεχή έρευνα και μίλησαν με πάνω από 150 ανθρώπους στο Ισραήλ, με οικογένειες Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτώβρη, εκπροσώπους των ισραηλινών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, διασώστες, επιζώντες και γιατρούς/ψυχολόγους που κλήθηκαν να υποστηρίξουν τους επιζώντες. 

Θα επεκταθούμε πάνω στο περιεχόμενο αυτού του λιβελογραφήματος, αλλά θέλουμε εκ των προτέρων να σημειώσουμε πως το άρθρο αυτό δέχτηκε κατακραυγή από δημοσιογραφικές ενώσεις και μεμονωμένους δημοσιογράφους για έλλειψη εγκυρότητας, αποδεικτικών στοιχείων και προκατάληψη, από οικογένειες νεκρών που αναφέρονται ονομαστικά στο κείμενο, οι οποίες διέψευσαν τους ισχυρισμούς του άρθρου περί βιασμού των νεκρών συγγενών τους, με αποκορύφωμα την επιστολή πάνω από εξήντα καθηγητών δημοσιογραφίας και ακαδημαϊκών στους Times τον Απρίλιο, με την οποία ζητούσαν τη σύσταση επιτροπής δημοσιογράφων για να διενεργήσει ανεξάρτητη έρευνα πάνω στη διαδικασία υπό την οποία συλλέχθηκαν οι πληροφορίες, γράφτηκε και εκδόθηκε το άρθρο. 

Οι Times έχουν έκτοτε ψελλίσει κάποιες διορθώσεις για συγκεκριμένες αναφορές τους που έμειναν αναπόδεικτες ή αποδείχτηκαν ψευδείς, χωρίς ωστόσο να αποσύρουν ή έστω να τροποποιήσουν το επίμαχο άρθρο. Ακόμη, αναγκάστηκαν να ανοίξουν εσωτερική έρευνα για μία εκ των συντακτών του άρθρου, αφού διέρρευσε η δραστηριότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συμφωνούσε με αναρτήσεις που καλούσαν στη μετατροπή «της Λωρίδας (σ.σ. της Γάζας) σε σφαγείο» και στην παραβίαση «κάθε κανόνα στο δρόμο για τη νίκη»!

Εντός του κειμένου, οι συντάκτες χρίζουν «πρωταγωνίστρια» μια γυναίκα ονόματι Γκαλ Αμπντούς, που σκοτώθηκε στις 7 Οκτώβρη στο φεστιβάλ Νόβα. Υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη γυναίκα βιάστηκε από τους παλαιστίνιους μαχητές, βασισμένοι σε ένα βίντεο που την δείχνει γυμνή από τη μέση και κάτω. Ενα κακής ποιότητας ενσταντανέ του συγκεκριμένου βίντεο που περιλαμβάνεται στο άρθρο δεν προσφέρει καμία επιβεβαίωση για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Η οικογένεια της Γκαλ Αμπντούς, όπως προείπαμε, διέψευσε σε πολλές περιστάσεις τον ισχυρισμό των συντακτών του άρθρου, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκαν ποτέ από καμιά αρμόδια αρχή για κάτι τέτοιο, πως η Αμπντούς δεν βιάστηκε, και πως η μοναδική φορά που άκουσαν κάτι τέτοιο ήταν από τους ίδιους τους δημοσιογράφους! 

Οι ρεπόρτερ συνεχίζουν παρουσιάζοντας τη μαρτυρία ενός Ισραηλινού ονόματι Ραζ Κοέν, ο οποίος δήλωσε στους Times ότι κρυβόταν σε κάποιους θάμνους και είδε με τα μάτια του τον ομαδικό βιασμό και φόνο μιας γυναίκας από μαχητές. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει κάνει πολυάριθμες δηλώσεις στα Μέσα μετά τις 7 Οκτώβρη και μέχρι τη δημοσίευση του άρθρου των Times, συνεχώς αλλάζοντας τις λεπτομέρειες της ιστορίας του, ωστόσο ουδέποτε είχε αναφέρει ομαδικό βιασμό πριν τη συνέντευξή του στους Times.

Στη συνέχεια περνάνε στη μαρτυρία του Γιόσι Λαντάου, διοικητή των ΖΑΚΑ, της υπερσυντηρητικής εβραϊκής οργάνωσης που έδρασε στην περιοχή των επιθέσεων τις ώρες μετά τα γεγονότα. Ο συγκεκριμένος υποστηρίζει πως είδε πολλά πτώματα γυναικών χωρίς ρούχα, σε στάσεις που υποδείκνυαν πως υπέστησαν σεξουαλική βία, αλλά δυστυχώς δεν του επιτράπηκε να τραβήξει φωτογραφίες. Ο ίδιος άνθρωπος δημιούργησε την «είδηση» ότι είδε με τα μάτια του αποκεφαλισμένα παιδιά σε σωρούς των δέκα, δεμένα μεταξύ τους και δολοφονημένα, και μια έγκυο γυναίκα που της έβγαλαν το μωρό από την κοιλιά και το μαχαίρωσαν. Και τις δύο αυτές ιστορίες του τις κατέρριψε η δημοσιογραφική έρευνα και μάλιστα ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί στο Al Jazeera ότι η μαρτυρία του δεν ήταν αληθής.

Για να σας δώσουμε λίγα ακόμη στοιχεία για το ποιόν της οργάνωσης ΖΑΚΑ, πολλά μέλη της οποίας έδωσαν τροφή στην προπαγάνδα περί συστηματικών βιασμών στις 7 Οκτώβρη, αρκεί να αναφέρουμε πως ο ιδρυτής και επί 30 χρόνια ηγέτης της, Γιεχούντα Μέσι Ζαχάβ, πέθανε το 2022, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας ένα χρόνο νωρίτερα εν μέσω πολυάριθμων καταγγελιών για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανδρών και γυναικών, που πήγαιναν πίσω μέχρι και 40 χρόνια πριν. Ο Χαΐμ Οτμεζγκίν, διοικητής των Ειδικών Μονάδων της ΖΑΚΑ, που έκανε επίσης θραύση με τους ισχυρισμούς του για φριχτά κακοποιημένα πτώματα γυναικών στις 7 Οκτώβρη (μέχρι που έπαιξε και στο εμετικό «ντοκιμαντέρ» της δισεκατομμυριούχου πρώην COO του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, που επαναλαμβάνει παπαγαλιστί τα ψεύδη του δημοσιεύματος των Times), ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αθωότητάς του. 

Ο Νετανιάχου από την άλλη, σε συνάντηση με τα μέλη των ΖΑΚΑ τον Νοέμβρη του 2023, τους επαίνεσε για την προσφορά τους και δήλωσε σίγουρος ότι «θα τους εξολοθρεύσουμε (σ.σ. τους Παλαιστίνιους) […] αλλά πρέπει να κερδίσουμε χρόνο, που τον κερδίζουμε στρεφόμενοι στους παγκόσμιους ηγέτες και στην κοινή γνώμη. Ο ρόλος σας είναι σημαντικός για την επιρροή στην κοινή γνώμη, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τους ηγέτες»!

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε άλλες λεπτομέρειες για να πάρει κανείς μια εικόνα της ενορχηστρωμένης αθλιότητας, που στόχο έχει να πλήξει τη διεθνή υποστήριξη στην αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και να δικαιολογήσει τη βάρβαρη γενοκτονία που επιδιώκει το σιωναζιστικό κράτος. 

Να σημειώσουμε ξανά το εξής: όλη αυτή η εκστρατεία σημαδεύεται από την εκκωφαντική απουσία έστω και ενός αποδεικτικού στοιχείου, μιας μαρτυρίας ενός θύματος βιασμού, μιας ιατροδικαστικής έκθεσης, οποιασδήποτε απτής και πειστικής ένδειξης ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση χρησιμοποίησε τη σεξουαλική βία ως όπλο, όπως υποστηρίζουν οι σιωνιστές και τα πρόθυμα παπαγαλάκια τους. Το κάνουμε από σεβασμό στα θύματα, λένε οι σιωνιστές. Το χάος στις τοποθεσίες των επιθέσεων ήταν πολύ μεγάλο για να ακολουθηθεί η αρμόζουσα διαδικασία, λένε οι σιωνιστές. Οι εθελοντές ήταν ανεκπαίδευτοι, λένε οι σιωνιστές, και ούτω καθεξής. Θα περίμενε κανείς ωστόσο, ένα πάνοπλο κράτος που δέχεται την αμέριστη οικονομική, στρατιωτική και τεχνική υποστήριξη της μεγαλύτερης υπερδύναμης στον κόσμο, να έχει τα μέσα για να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του και να την τρίψει στη μούρη των δύσπιστων. 

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης είχαν σαφή εντολή από τον ανώτατο διοικητή των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ: «Δεν θα πειράξετε γυναίκες και παιδιά. Θα πυροβολείτε μόνο εναντίον όσων φέρουν όπλα». Το μήνυμα ήταν ηχογραφημένο και υπάρχει ως ιστορικό ντοκουμέντο. Και η κοινή λογική, άλλωστε, λέει πως μαχητές που έπαιρναν μέρος σε μια σύνθετη επιχείρηση, με σκοπό να πάρουν αιχμάλωτους, ώστε να τους ανταλλάξουν με τους παλαιστίνιους κρατούμενους που σαπίζουν στις σιωνιστικές φυλακές, δεν είχαν το μυαλό τους σε βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά στη γρήγορη ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Υπάρχει η μαρτυρία της Γιασμίν Ποράτ, που ήταν στο φεστιβάλ Nova. Yπάρχουν άλλες μαρτυρίες, που δόθηκαν μέσα στο Ισραήλ και όχι στη Γάζα, για να μπορούν να πουν πως τους ανάγκασε η Χαμάς. Μιλούν γυναίκες που παρέμειναν αιχμάλωτες επί ώρες, μέχρι οι μαχητές να αποσυρθούν στη Γάζα. Αν ήθελαν τις σκότωναν, αλλά κάτι τέτοιο υπήρξε μόνο στα αρρωστημένα μυαλά αυτών που κατασκεύασαν τις βρόμικες ιστορίες με τα «ανθρωπόμορφα κτήνη». 

Ολες αυτές οι μαρτυρίες ισραηλινών γυναικών μιλούσαν για σεβασμό που έδειξαν απέναντί τους οι παλαιστίνιοι μαχητές, αλλά θάφτηκαν για να βγουν μπροστά τα κατασκευασμένα μυθεύματα ειδικών στη γκεμπελίστικη προπαγάνδα. Τώρα, αρκετοί από τους κατασκευαστές αυτών των βρόμικων μυθευμάτων αρχίζουν και κάνουν πίσω.

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμεταναστευτική πολιτική
Επόμενο άρθρο Στα δικαστήρια στέλνουν τους γιατρούς του «Π & Α Κυριακού»

Σχετικά Αρθρα

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 19:53

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 08:52

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 12:59

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 09:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Ημέρα νεολαίας.
Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη: Ημέρα Ινδιάνων.
Τέξας: Ημέρα εξερευνητών.
1942: Δολοφονική απόπειρα κατά του ιάπωνα πρωθυπουργού Τόγιο.
1954: Αποκαλύπτεται το δίκτυο του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, περισσότερες από εκατό συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο Χαρίλαος Φλωράκης.
1968: Εκρηξη βόμβας στο «Ζάππειο».
1975: Μπράβος του Θεοφιλογιαννάκου γρονθοκοπεί στο στρατοδικείο τον βουλευτή Σαβούρα.
1983: Δεκαεπτά νεκροί στο Σαντιάγο από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση κατά του Πινοσέτ (Χιλή).
1986: Εμπρησμός υποκαταστήματος της «Citibank» στο Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo