Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο
  • «Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ
  • Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο
  • Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι
  • Σαν σήμερα 16 Απρίλη
  • Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οι αντιφασίστες οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να δουν τη φάκα και όχι το τυρί
Αθλητισμός

Οι αντιφασίστες οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να δουν τη φάκα και όχι το τυρί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Σεπ 2023, 12:55

Στους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού υπάρχει μια μερίδα που προσπαθεί να δώσει έναν αντικαπιταλιστικό και αντιφασιστικό τόνο στην πράσινη εξέδρα, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από το οπαδικό αξίωμα: «Η ομάδα πάνω απ’ όλα». Η ζωή έδειξε ότι υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός φασιστικός και νεοναζιστικός πυρήνας στις τάξεις των πράσινων οπαδών και είναι βέβαιο ότι η αγωνιστική «ανάσταση» της ομάδας και η μεγαλύτερη ενασχόληση του Αλαφούζου με αυτήν θα οδηγήσει σε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές που επικρατούν και στις άλλες μεγάλες ομάδες. 

Αυτή ήταν η εκτίμηση της στήλης πριν από ένα μήνα, όταν προσπάθησε να κάνει μια καταγραφή των δεδομένων για τους οργανωμένους οπαδούς των μεγάλων ελληνικών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Να τελειώνουμε με το αφήγημα του οπαδικού γιαλαντζί αντιφασισμού

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στην ΑΕΚ, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσαν την εκτίμηση της στήλης. Σήκωσαν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα «FREE THE BOYS», στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους νεοναζί οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που τους συνόδευαν και έχουν προφυλακιστεί για τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση των οπαδικών στρατών πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξε στο φόνο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη και σε πολλούς τραυματισμούς. 

Ξεχνώντας τις όποιες πολιτικές διαφορές τους και αδιαφορώντας για την εντύπωση που θα προκαλούσε η πράξη τους, οι  οπαδοί του τριφυλλιού προσπάθησαν να «πικάρουν» τους κιτρινόμαυρους και να δείξουν ότι το οπαδικό μίσος προς τους «αλλόθρησκους» είναι πάνω απ’ όλα. 

Οσοι έχουν έστω και ελάχιστη επαφή με τις θύρες των οργανωμένων δεν παραξενεύτηκαν από την ενέργειά τους. Οσο και αν σοκάρει κάποιους, είναι απόλυτα φυσιολογικό, ένας οπαδικός στρατός να δηλώνει τη συμπαράστασή του στους φυλακισμένους ομοϊδεάτες του και να περηφανεύεται για την νίκη του σε μια οπαδική σύγκρουση, ακόμη και όταν υπάρχει ένας νεκρός. Τα ίδια δεν έκαναν οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη Καμπανού;

Οι αποδοκιμασίες των οπαδών από τις άλλες θύρες του γηπέδου, όταν σηκώθηκε το πανό, και το γιουχάρισμα  προς τους οργανωμένους που φώναξαν «Ντιναμό Ζάγκρεμπ», όταν οι παίχτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στο γήπεδο, μπορεί να μην επιτρέπει το «τσουβάλιασμα» όλων των φίλων του Παναθηναϊκού,  αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να διασκεδάσει την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας. Ισως να έσωσαν σε κάποιο βαθμό το γόητρο της πλειοψηφίας του κόσμου του Παναθηναϊκού, όμως τις εντυπώσεις τις καθορίζουν οι οργανωμένοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εντυπώσεις που προκάλεσαν αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των οπαδών του Παναθηναϊκού. 

Με αφορμή την ενέργεια των οργανωμένων έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση μεταξύ των πράσινων οπαδών, με απόψεις που ξεκινούν από το «ντρέπομαι που είμαι Παναθηναϊκός» και φτάνουν μέχρι το «μην τσιμπάτε στην αντι-παναθηναϊκή προπαγάνδα». 

Οσοι δηλώνουμε πολιτικά «εκτός των τειχών» και έχουμε αναφορά στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να σταθούμε κάθετα απέναντι σε όσους σήκωσαν το πανό και να ασκήσουμε σκληρή κριτική σε όσους το ανέχτηκαν αποδεχόμενοι το δόγμα «η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα». Θα πρέπει να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι  το πανό που σηκώθηκε στο πέταλο από τη «Θύρα 13» αποτελεί ντροπή για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Θα πρέπει να διαχωριστούμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από αυτούς που δηλώνουν ότι το πανό ήταν απλά μια… επικοινωνιακά λανθασμένη ενέργεια της «Θύρας 13» για να διαμαρτυρηθεί που συνεχίζεται η προφυλάκιση των κροατών νεοναζί και των ομοϊδεατών τους Παναθηναϊκών, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάποιος από αυτούς είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή. 

Θα πρέπει να καταδικάσουμε επίσης τη στάση όσων, ενώ υποστηρίζουν σωστά ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έγινε πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε νεοναζί και αντιφασίστες, δεν τολμούν να πουν ότι πέριξ της «ΟΡΑΡ Arena» συγκρούστηκαν δυο οπαδικοί στρατοί, για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πράσινους οπαδούς που βρέθηκαν στο πλευρό των Κροατών. Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, επί της ουσίας αποδεχόμαστε το δόγμα «No Politica». 

Εκτός όμως από τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στις απόψεις που εκφράζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να αναφερθούμε και στις επιδιώξεις του Αλαφούζου. Είναι σίγουρο ότι ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΠΑΕ γνώριζε την πρόθεση των οργανωμένων οπαδών να σηκώσουν το συγκεκριμένο πανό (το μέγεθος του πανό δεν επέτρεπε να περάσει στη ζούλα). Τους άφησε να το σηκώσουν, παρότι γνώριζε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα σήκωνε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της ΑΕΚ και δυσμενή σχόλια από την πλειοψηφία των φιλάθλων, ακόμη και από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν έκανε το παραμικρό για να την αποτρέψει, γιατί η συγκεκριμένη ενέργεια τον βοηθάει να υλοποιήσει τα σχέδια του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 

Να μην επικρατήσει το δόγμα «No Politica» στην πράσινη εξέδρα

Τα «παπαγαλάκια» του εκμεταλλεύτηκαν τη θύελλα των αντιδράσεων  που ξεσήκωσε η ενέργεια των οργανωμένων, για να ρίξουν στην πιάτσα τη «γραμμή» Αλαφούζου. Ποια είναι η «γραμμή»; Πρέπει ο κόσμος του Παναθηναϊκού να αφήσει στην άκρη τις μεταξύ του πολιτικές διαφωνίες και να συσπειρωθεί γύρω από τη διοίκηση, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην ομάδα από μια λανθασμένη ενέργεια της «Θύρας 13». Οι οργανωμένοι οπαδοί μπορεί να έκαναν ένα σοβαρό λάθος, όμως ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να βάλει την ομάδα «πάνω απ’ όλα» και να μην επιτρέψει στους αντίπαλους να εκμεταλλευτούν το λάθος και να βλάψουν την ομάδα. 

Αυτή τη «γραμμή» έχουν ρίξει στην πιάτσα τα «παπαγαλάκια» και όπως δείχνουν τα δεδομένα από τις συζητήσεις στις αθλητικές ιστοσελίδες, έχουν πετύχει το στόχο τους, αφού η πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού καταδικάζει μεν την ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα. 

Ο Αλαφούζος εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τους οργανωμένους οπαδούς και να συνεργαστεί μαζί τους. Με αφορμή την οπαδική σύγκρουση στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξε στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, επιδιώκει να παίξει το ρόλο του προστάτη των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση, τους μπάτσους και τον Μελισσανίδη να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες στους πράσινους οπαδούς. 

Δεν καταλήφθηκε ξαφνικά από συμπάθεια για τους οπαδούς τις ομάδας. Ο πραγματικός του στόχος είναι να τους «ελέγξει» και να επιβάλει στις εξέδρες της Λεωφόρου το δόγμα «Νο Politica». Στην προσπάθειά του όλα δείχνουν ότι θα έχει συνοδοιπόρους τον πρόεδρο της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτη Μαλακατέ. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Αλαφούζου, του Γιαννακόπουλου και του Μαλακατέ απαιτούν ένα «σταθερό και γαλήνιο περιβάλλον», χωρίς εντάσεις, και τους πράσινους οπαδούς πρόθυμους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ομάδας, που… εντελώς τυχαία ταυτίζονται με τις δικές τους μπίζνες. 

Και τι σημαίνει «ησυχία» στην εξέδρα; Η αποδοχή από τους οπαδούς του αξιώματος «η ομάδα πάνω απ’ όλα» και η επικράτηση του «No Politica» στις εξέδρες της Λεωφόρου. Mόνο που στην πράξη από το «No Politica» φεύγει το «No» και μένει το «Politica» του καπιταλιστή «μπος» της ομάδας. Φεύγει κάθε έννοια αντιφασιστικής και αντικαπιταλιστικής πολιτικής αναφοράς.

Οι αντιφασίστες οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να δούμε τη φάκα και όχι το τυρί. Πρέπει να καταδικάσουμε χωρίς «αστερίσκους» και «ναι μεν αλλά» την ενέργεια αυτών που σήκωσαν το συγκεκριμένο πανό, να μην επιτρέψουμε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. Αν δεν διαχωριστούμε κατηγορηματικά από τις επιδιώξεις του Αλαφούζου και δεν προετοιμαστούμε για να τις ματαιώσουμε, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα το «No Politica» θα έχει επιβληθεί (και) στις πράσινες εξέδρες. 

ΥΓ1. Η απαράδεκτη ενέργεια των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού δεν νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση τη διοίκηση και τους οπαδούς της ΑΕΚ να το παίζουν τιμητές της ηθικής και πολύ περισσότερο δεν τους επιτρέπει να το παίζουν αντιφασίστες. Ορισμένοι κιτρινόμαυροι οπαδοί, για να δείξουν ότι «δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους», αναφέρθηκαν στην περίπτωση του Κατίδη και στην απαίτηση της Original να απομακρυνθεί από την ομάδα, ως τιμωρία για το ναζιστικό χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια αγώνα με τη Βέροια. 

Δυστυχώς γι’ αυτούς, η λαϊκή ρήση λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Στην περίπτωση του Κατίδη απαίτησαν την αποπομπή του, όμως λίγα χρόνια αργότερα ανέχτηκαν τον Ογκνιεν Βράνιες, «καταπίνοντας» το τατουάζ με τον σέρβο δωσίλογο και φασίστα Μομτζίλο Τζούγιτς. Και ανέχονται τώρα τον Κροάτη Ντομαγκόι Βίντα, οπαδό των δωσίλογων ναζί Ουστάσι της Κροατίας, όπως ακριβώς και οι νεοναζιστές της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αντιφασισμός – κο-κο-κο, όταν πρόκειται για «παιχταράδες που έφερε ο πρόεδρος». 

Για να μην μιλήσουμε για τις φασιστικού τύπου επιθέσεις στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, το βανδαλισμό και την απόπειρα εμπρησμού της Στρούγκας ή για την μοτοπομπή που πήγε και έσπασε τη τζαμαρία της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο σύντροφος Γεράσιμος Λιόντος. «Αντιφασίστες» επιτέθηκαν σε κάποιον που αντιστάθηκε στη χούντα, συνελήφθη κατ’ επανάληψη, βασανίστηκε, φυλακίστηκε με τους «πρωταίτιους» του Πολυτεχνείου το 1973, δηλαδή σε έναν στην πράξη και με προσωπικό τίμημα (και όχι γιαλαντζί) αντιφασίστα;

ΥΓ2. «Σιγή ασυρμάτου» έχει επιβληθεί στην υπόθεση της οπαδικής σύγκρουσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μ. Κατσούρη. Μετά το ντόρο των πρώτων ημερών, για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε το παραμικρό δημοσίευμα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρονται στη σύλληψη 9 οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ από την κροατική αστυνομία, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα που εκδόθηκε μετά από αίτημα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η στήλη θα διερευνήσει τα δεδομένα και θα επανέλθει με αναλυτικό σχολιασμό. 

ΥΓ3. Η ανακοίνωση της «Θύρας 13» σχετικά με την υπόθεση της οπαδικής σύγκρουσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις αντιδράσεις για το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί επιβεβαιώνει την εκτίμηση της στήλης ότι πολύ σύντομα το δόγμα «No Politica» θα κυριαρχήσει και στις εξέδρες των οπαδών του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς, τα δεδομένα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που φανταζόμαστε και αν δεν αντιδράσουμε, πολύ δύσκολα θα δούμε στο μέλλον πανό με αντιφασιστικό περιεχόμενο στο πέταλο της Θ13.

Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
NO POLITICA
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦοιτητική στέγη: Γαλλία-Ελλάδα στο ίδιο έργο θεατές
Επόμενο άρθρο Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια: Αυτό είναι το μέλλον και της Θεσσαλίας και των περιοχών που ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές

Σχετικά Αρθρα

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

Ημέρα φωνής.

Ημέρα κατά του θορύβου.

Συρία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1946).

Ιαπωνία: Ημέρα προστασίας παιδιών.

1973: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός του IRA Σον Μακ Στοφέιν μετά από πέντε μήνες φυλάκισης.

1973: Διαδήλωση στο Αγρίνιο κατά της ανάμιξης της αστυνομίας στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων.

1992: Τέλος του εμφυλίου στο Αφγανιστάν μετά από δεκατρία χρόνια.

2003: Υπογράφεται στην Αθήνα η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δέκα νέες χώρες (Κύπρος, Μάλτα, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo