Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»
  • Σαν σήμερα 28 Μάη
  • Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη
  • Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες
  • Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αστικά κόμματα – αρχηγικά φέουδα
Πολιτική

Αστικά κόμματα – αρχηγικά φέουδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Μάι 2023, 11:53

Eμείς τώρα πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Ανδρουλάκης πήρε την έδρα της Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας τον Καστανίδη, για λόγους «συμβολισμού» που στοχεύει αποκλειστικά σε καλύτερες επιδόσεις στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσαν «πηγές» του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ μετά την οργισμένη αντίδραση του Καστανίδη;

Δηλαδή, ο Καστανίδης είναι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου βγήκε τέταρτο κόμμα (τρίτος ήταν ο Βελόπουλος); Τότε πώς συνέβη και ο Καστανίδης βγήκε πρώτος σε σταυρούς; Και γιατί το χαμηλό σκορ να μην αποδοθεί στον αρχηγό Ανδρουλάκη, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδέλτιου στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια;

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πήγε χειρότερα (7,54% έναντι 7,94% στην Α’ Θεσσαλονίκης). Ηταν και εκεί τέταρτο (τρίτο το ΚΚΕ). Γιατί δεν πήρε εκεί την έδρα ο Ανδρουλάκης (θα άφηνε εκτός τον Χρηστίδη); Στην Α’ Αθήνας το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πήγε ακόμα χειρότερα (πήρε 6,70% και ήταν τέταρτο, πίσω από το ΚΚΕ) και το «βαρύ πυροβολικό», ο Σκανδαλίδης, έφαγε τη σκόνη του Πολ Γερουλάνου που πήρε τη μοναδική έδρα. Δεν είδαμε να ζητείται από τον Σκανδαλίδη να μην είναι ξανά υποψήφιος.

Η εκλογικίστικη λογική λέει πως εκεί που ένα αστικό κόμμα υστερεί προσπαθεί να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις. Η ηγεσία του προσπαθεί να μην δημιουργήσει χάσματα με τοπικούς υποψήφιους και κυρίως με αυτούς που έχουν καταγράψει πρωτιά. Επίσης, να μην αφήσει την περιφέρεια χωρίς εκπροσώπηση από τοπικό στέλεχος, στο οποίο θα απευθύνονται οι τοπικές οργανώσεις για τα ρουσφέτια. Ο Ανδρουλάκης έκανε το αντίθετο.

Η λογική λέει πως έπρεπε να πάρει την έδρα στο Ηράκλειο. Είναι η πατρίδα του, πέρασε εκεί το Σαββατοκύριακο των εκλογών, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πήρε 21,81% (μόλις μια μονάδα ή 2.000 ψήφους κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ) και εξέλεξε δύο βουλευτές, οπότε η περιφέρεια δε θα έμενε χωρίς τοπική εκπροσώπηση. Από την άλλη, ο Καστανίδης είναι από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (το 1981 υπήρξε ο νεότερος βουλευτής που εκλέχτηκε στην ελληνική Βουλή) και όπως έδειξε το αποτέλεσμα ακόμα επικρατεί των νεότερων. Είχε κάθε λόγο το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ να τον αξιοποιήσει και όχι να τον «στήσει».

Το θέμα είναι καθαρά προσωπικό. Ο Ανδρουλάκης έκοψε τον Καστανίδη και μετά δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν επετηρίδες για τους λίγους, δεν υπάρχουν επετηρίδες ούτε φέουδα», φωτογραφίζοντας αυτόν που έκοψε. Ηθελε να ξεφορτωθεί τον Καστανίδη και βρήκε την ευκαιρία να το κάνει μ’ αυτόν τον ύπουλο τρόπο, τώρα που αισθάνεται δυνατός.

Γιατί ο Ανδρουλάκης ήθελε να ξεφορτωθεί τον Καστανίδη; Οχι απλά γιατί δεν είναι δικός του, αλλά γιατί φοβάται τη σύγκριση, την οποία θα επεδίωκε συνεχώς ο Καστανίδης μέσα στη Βουλή. Ο Καστανίδης έχει ένα σύνδρομο αδικημένης μεγαλοφυΐας. Γι’ αυτό και την τελευταία δεκαετία κατάντησε γυρολόγος. Το 2010 ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, αλλά το 2012 αρνήθηκε να ψηφίσει το δεύτερο. Οταν τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο διαγραφής του, δήλωσε με τη γνωστή… μετριοφροσύνη που τον χαρακτηρίζει: «Δεν διαγράφεται η ψυχή και η διανόηση του ΠΑΣΟΚ». Και συμπλήρωσε, με την ίδια πάντα… μετριοφροσύνη: «Είμαι από δεκαοχτώ χρονών στο ΠΑΣΟΚ και το σώμα μου είναι γεμάτο χαρακιές». 

Ο Γιωργάκης, όμως, που πονούσαν ακόμα τα κοκαλάκια του από το ξύλο που είχε φάει από Σαρκοζί και Μέρκελ στις Κάννες, δεν λογάριασε ούτε τις χαρακιές του Χάρη ούτε το γεγονός ότι αυτός (ο Χάρης) ήταν η ψυχή και η διανόηση του ΠΑΣΟΚ. Τον διέγραψε. Ο Χάρης, μαζί με την επίσης διαγραφείσα Λούκα, έφτιαξαν την «Κοινωνική Συμφωνία», η οποία δεν έμελλε να μακροημερεύσει. Ετσι, το 2015 ο Χάρης προσχώρησε στο κόμμα αυτουνού που τον είχε διαγράψει, στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη!

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε: το ΠΑΣΟΚ έγινε ΚΙΝΑΛ, το ΚΙΔΗΣΟ (που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή) μπήκε στο ΚΙΝΑΛ, ο Καστανίδης ξαναμπήκε στη Βουλή το 2019, θα ξαναέμπαινε και τώρα, αν δεν του άρπαζε την έδρα ο Ανδρουλάκης. Με δεδομένο ότι ο Σκανδαλίδης δεν εκλέχτηκε, όπως και ο Λοβέρδος, ο Καστανίδης θα έπρεπε να οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Παρά το στόμφο και την καθαρεύουσα, ο Καστανίδης θα ήταν δυο καντάρια πάνω από τον ολίγιστο Ανδρουλάκη. Ασε που σε κάθε καμπή θα βρισκόταν «απέναντι» και δε θα κρατούσε κλειστό το στόμα του (πώς μπορεί να σωπάσει «η ψυχή και η διανόηση του ΠΑΣΟΚ», πώς μπορεί να μείνει κλειστό το στόμα όταν πονάνε οι «χαρακιές στο σώμα»;). Ο Καστανίδης είναι «παλαιοπασόκος» και δε θα άφηνε τον Ανδρουλάκη σε χλωρό κλαρί. Κατατρυχόμενος από το σύνδρομο της αδικημένης μεγαλοφυΐας, θα προσπαθούσε συνεχώς να αναδειχτεί έναντι του αρχηγού του και θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο, καθώς θα ήταν ο μόνος «πράσινος δεινόσαυρος» στη Βουλή (ο Γιωργάκης σπάνια παρίσταται κι ακόμα πιο σπάνια παίρνει το λόγο).

Aυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ανδρουλάκης ξεφορτώθηκε τον Καστανίδη. Οταν λέει πως στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν υπάρχουν φέουδα, εννοεί πως υπάρχει μόνο ένα φέουδο στο οποίο απόλυτος ηγεμόνας είναι ο ίδιος, περιβαλλόμενος από κάτι τυπάκια που είτε τα ανέδειξε η Φώφη (για τους ίδιους λόγους) είτε ανήκουν στην παρέα του Ανδρουλάκη. Πάλι καλά που δεν τόλμησε να πει τίποτα για ηλικιακή ανανέωση, γιατί ο 67χρονος Καστανίδης είναι τρία χρόνια νεότερος από τον Σκανδαλίδη, τον μέντορα του Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν εκλέχτηκε στην Α’ Αθήνας.

Ο Καστανίδης αντέδρασε πικρόχολα, με μια δήλωση που έχει το νόημα «έχει ο καιρός γυρίσματα». Εγραψε και δημοσίευσε (οι εμφάσεις δικές μας):

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη». 

Μάλλον «ζεματίστηκαν» από τη δήλωση Καστανίδη στη Χαριλάου Τρικούπη. Γι’ αυτό και πέραν των άλλων («δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό κατά του κ. Καστανίδη» κτλ.), οι «πηγές» προσέθεσαν πως η απόφαση Ανδρουλάκη «δεν είναι τροχιοδεικτική για το μέλλον, καθώς δεν είναι καν σίγουρο αν θα επιλέξει την ίδια έδρα»! Σιγά μην κοροϊδέψουν τον Καστανίδη μ’ αυτό το ψέμα. Πέρα από την προσωπική του πείρα, ο Καστανίδης ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι με παλαιοκομματικό τρόπο (είναι γιος προδικτατορικού βουλευτή της Ενωσης Κέντρου, της λεγόμενης ανδρεϊκής ομάδας). Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και από τις δυο πλευρές. 

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 29 Μάη
Επόμενο άρθρο Εχουμε κουραστεί να ακούμε κούφιες υποσχέσεις

Σχετικά Αρθρα

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

Πολιτική 27 Μάι 2026, 23:23

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

Πολιτική 27 Μάι 2026, 15:01

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

Πολιτική 26 Μάι 2026, 18:25

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

Πολιτική 25 Μάι 2026, 13:03

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Πολιτική 23 Μάι 2026, 10:34

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 05:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

28 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

27 Μάι 2026, 20:04
Υγεία

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

27 Μάι 2026, 19:12
Πολιτική

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

27 Μάι 2026, 15:01
Καταστολή

Συνήγορος του Πολίτη: Η Αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

Να μπει τέλος στη συγκάλυψη - Να ανασυρθεί άμεσα η υπόθεση από το αρχείο

27 Μάι 2026, 13:56
Διεθνή

Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…

27 Μάι 2026, 12:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

27 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

26 Μάι 2026, 21:52
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

26 Μάι 2026, 20:35
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
Πολιτική

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

26 Μάι 2026, 18:25
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
Αγροτικά

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

26 Μάι 2026, 10:21
Παιδεία

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

26 Μάι 2026, 08:32
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

26 Μάι 2026, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

1941: Ιδρύεται η “Εργατική Αλληλεγγύη” από κομμουνιστές που επέστρεψαν από τη Φολέγανδρο.

1961: Δολοφονείται ο δικτάτορας της Δομινικανής Δημοκρατίας Ραφαέλ Τρουχίγιο.

1961: Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία από τον Πίτερ Μπένενσον (Λονδίνο). Νόμπελ ειρήνης το 1977.

1974: Βόμβα φασιστών σκοτώνει έξι και τραυματίζει 94 άτομα σε αντιφασιστική πορεία στη Μπρέσια (Ιταλία).

1979: Υπογράφεται στο «Ζάππειο» η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

1988: Εκτελείται ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν (17Ν).

1988: Πυροβολισμός στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κόκκινη Γραμμή).

1997: Εκτελείται ο εφοπλιστής Κώστας Περατικός (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo