Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
  • Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;
  • Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο
  • Σαν σήμερα 19 Ιούνη
  • Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ο πάπας ευλογεί την Ευρώπη Φρούριο
Κόντρες

Ο πάπας ευλογεί την Ευρώπη Φρούριο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μαρ 2023, 19:42

Δεν ξέρουμε αν είπε κάτι στη χτεσινή ομιλία του προς τους πιστούς, απ’ αφορμή το νέο ναυάγιο με νεκρούς δεκάδες πρόσφυγες στη θάλασσα μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης, όμως την περασμένη Κυριακή ο πάπας Φραγκίσκος, απ’ αφορμή το προηγούμενο φονικό ναυάγιο, υπερασπίστηκε την Ευρώπη Φρούριο, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση του Βατικανού να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της αντίδρασης.

«Ανανεώνω την έκκλησή μου να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες. Η δράση των δουλεμπόρων (σ.σ. trafficanti di esseri umani οι λέξεις που χρησιμοποίησε στα ιταλικά = έμποροι ανθρώπινων υπάρξεων) πρέπει να σταματήσει, δεν πρέπει να συνεχίζουν να αποφασίζουν για τις ζωές τόσων αθώων ανθρώπων. Τα ταξίδια ελπίδας, να μην μετατραπούν ποτέ πια σε ταξίδια θανάτου. Τα διάφανα νερά της Μεσογείου να μην γεμίσουν ποτέ πια αίμα, από τέτοια δραματικά συμβάντα», είπε ο ποντίφηκας, ως άλλος αρουραίος του καπιταλισμού.

Υπάρχει δουλεμπόριο στις μεταφορές προσφύγων; Οχι, βέβαια. Υπάρχει διακίνηση επί πληρωμή. Το δουλεμπόριο, γυναικών κυρίως, γίνεται από ασφαλείς οδούς, γιατί το «εμπόρευμα» πρέπει να φτάσει στον προορισμό του. Το βάφτισμα της μεταφοράς «δουλεμπόριο» αντιστρέφει την πραγματικότητα. Οι πρόσφυγες βαφτίζονται θύματα δουλεμπόρων, ενώ είναι άνθρωποι καταδικασμένοι στην ανέχεια και στην πείνα, εξαιτίας της υπερεκμετάλλευσης των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές κλίκες, που αναζητούν ένα ξεροκόμματο στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις της Δύσης, διατεθειμένοι να κάνουν τις πιο βαριές και πιο κακοπληρωμένες δουλειές.

Εις μάτην

‘Η ηλίθιος ήταν ο διαιτητής του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕ Λάρισας – Αναγέννησης Καρδίτσας ή πήρε εντολές και έσπευσε να τις διεκπεραιώσει. Το ίδιο κάνει. Απείλησε ότι θα διακόψει το ματς, επειδή οι οπαδοί της ΑΕΛ σήκωσαν το πανό της φωτογραφίας.

Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο: το πανό δεν κατέβηκε, το ματς συνεχίστηκε κανονικά και επειδή το ματς μεταδιδόταν απευθείας από την ΕΡΤ, όσοι το παρακολούθησαν έβλεπαν το πανό που είχε αναρτηθεί πίσω από το ένα τέρμα, οπότε ο τηλεσκηνοθέτης δεν μπορούσε να το κόψει.

Στις τρύπες σας

Δεν θα ασχοληθούμε με τον… «φιλοζωικό ακτιβισμό» της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση (ρωτήσαμε τον σύντροφο Γεράσιμο και μας είπε ότι έχει φτιάξει παράνομο καταφύγιο), αλλά στην ιστοσελίδα ladylike.gr (είδατε τι είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε για να σας ενημερώνουμε) διαβάσαμε ότι η γόνος της οικογένειας Λάτση (δεν χρειάζεται συστάσεις) κατέβηκε, λέει, στη συγκέντρωση της 8ης Μάρτη και περιγράφει με ύφος μαθήτριας πέμπτης δημοτικού τι την έκανε να κατέβει. Αλλά απογοητεύτηκε. Τέτοιοι είστε πόυ απογοητεύσατε τη μεγαλοαστή και δε θα ξανακατέβει. Δείτε πως τα γράφει η κυρία… ακτιβίστρια: «Δυστυχώς όμως, ενώ να περίμενα να δω ανθρώπους ενωμένους, αγκαλιασμένους, κλαμένους και ναι – θυμωμένους, είδα ανθρώπους χωρισμένους… χαμένους. Αλλοι έβριζαν το κεφάλαιο και τον ιδιωτικό τομέα, άλλοι έβγαζαν selfies και να χασκογελάνε γεμάτοι κέφι για το “στόρι”»!

Το μόνο βέβαιο είναι πως η μεγαλοαστή… ακτιβίστρια δεν κατέβηκε στη συγκέντρωση της 8ης Μάρτη. Εχει δει τα βίντεο από τις περιοδείες του Κούλη, ο οποίος όποιον/α βλέπει μπροστά του λέει «έλα να βγάλουμε ένα σέλφι» και νομίζει πως έτσι γίνεται παντού. Το άλλο, αυτό που την ενδιαφέρει ως γόνο μιας ισχυρής καπιταλιστικής φαμίλιας, ακόμη και αυτή είναι σε θέση να το γνωρίζει. Το ακούς και το βλέπεις παντού. Κι αυτό είναι το μαράζι τους. Που έβριζαν -οι αλήτες- το κεφάλαιο και τον ιδιωτικό τομέα! Ο μον ντιέ, αυτοί σε λίγο θα βρίζουν και τον θείο Σπύρο και τη μαμά! Αντί να αναγνωρίσουν ότι χάρη στο κεφάλαιο και τον ιδιωτικό τομέα ευημερούμε, αυτοί οι άπλυτοι, με κάτι ρούχα αγορασμένοι από τα καλάθια (η πιο καλοντυμένη ντύνεται από του Ζάρα, χρυσή μου, κελ ντεκαντάνς) βρίζουν.

Τ’ ακούτε, ρε; Ετσι χάνουμε κόσμο από τις διαδηλώσεις. Την επόμενη φορά φροντίστε να φωνάζουμε «Λάτση, θεέ, πάρε και τον ΟΣΕ» για να μπορεί να κατέβει και η κυρία Εριέττα.

Κι άλλο βέλος στο σώμα του Κούλη

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Κοντογιαννόπουλος πληροφορήθηκε ότι θα βάλουν στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ηλείας και τον Αβραμόπουλο και έσπευσε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, φοβούμενος ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί. Ναι, αλλά ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν μαχαιριά στο καταπληγωμένο κορμί του Κούλη. Την ώρα που οι άλλοι μαδούν τη μαργαρίτα για να δουν αν θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Καραμανλής ο κούτσικος, ο Kοντογιαννόπουλος ανακοίνωσε: «Η τραγωδία στα Τέμπη αλλάζει ριζικά το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα και την πολιτική μου διαδρομή η διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης από τους συμπολίτες μου και ιδίως τους νέους, την ώρα που έχει τρωθεί καίρια η αξιοπιστία των πολιτικών».

Πάντα Παύλος Τσίμας

«Στη μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης που καταγράφεται περιλαμβάνεται και μια παρατεταμένη κρίση εμπιστοσύνης προς τα μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι καινούργιο, ούτε αποκλειστικά ελληνικό. Λυπάμαι, όμως, που προσωπικά, με μια λάθος διατύπωση μιας άκαιρης παρατήρησης, σε λάθος στιγμή, που απομονώθηκε και παρεξηγήθηκε, έγινα προσάναμμα στη φωτιά», έγραψε ο Τσίμας στα «Νέα» (11 Μάρτη). Προσέξτε την έκφραση: «λάθος διατύπωση μιας άκαιρης παρατήρησης» (;;;), η οποία όμως «απομονώθηκε και παρεξηγήθηκε». Δηλαδή, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε φταίει αυτός!

Να θυμίσουμε τι είπε: «Κάποτε έγιναν τα δύο ατυχήματα στα Τέμπη με τα πούλμαν και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια υπέροχη εθνική οδός. Ελπίζω τώρα με αυτό το ατύχημα να φτιάξουμε και ένα υπέροχο και σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο»!

Βαρέα και ανθυγιεινά

Δεν ξέρουμε τι υποχρεώσεις ήταν αναγκασμένος να ξεπληρώσει, όμως λίγο έλειψε να τον λυπηθούμε τον Γιώργο Παπαχρήστο που από τη στήλη του στα «Νέα» ανέλαβε να αγιογραφήσει τον Καραμανλή τον κούτσικο. Μίλησε μαζί του, λέει, και διαπίστωσε ότι «ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος πραγματικά με ό,τι συνέβη», «προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την κατάσταση, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί, όχι εκείνος, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στη θέση του», «δέχεται πιέσεις, αλλά όχι από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μου ξεκαθάρισε, να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια», αλλά «επί του παρόντος, δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει, από τη στιγμή που “δέκα ώρες μετά το δυστύχημα“ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού», όπως επίσης «δεν καταλαβαίνει γιατί δεν αφήνεται από μόνος του ο λαός να αποφασίσει για την τύχη του – “να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ“, μου είπε συγκεκριμένα».

Αν εμείς έπρεπε –για κάποιο λόγο- να γράψουμε τέτοια «φίδια», θα ζητούσαμε ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Για τους Παπαχρήστους, όμως, δεν είναι παρά «άλλη μια μέρα στη δουλειά».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο No Politica έσπασε τα μούτρα του (και) πάνω στον Γκάρι Λίνεκερ
Επόμενο άρθρο Εμείς μιλάμε για ζωές, αυτοί μιλούν για ψήφους

Σχετικά Αρθρα

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Κόντρες 12 Ιούν 2026, 20:15

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

Κόντρες 10 Ιούν 2026, 13:10

Aναμενόμενα και μη

Κόντρες 8 Ιούν 2026, 19:53

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

Κόντρες 5 Ιούν 2026, 20:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

Ημέρα δρεπανοκυττάρωσης.

Κουβέιτ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1961).

Τρινιντάντ-Τομπάγκο: Ημέρα εργασίας.

1912: Καθιερώνεται η οκτάωρη εργασία στις ΗΠΑ.

1917: Η Βρετανία παρέχει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες άνω των τριάντα ετών.

1933: Η Γαλλία προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Λέον Τρότσκι.

1971: Ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα έχει 10.311 δημοτικά σχολεία και 1.222.481 αναλφάβητους.

1975: Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo