Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
  • ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους
  • Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη
  • H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη
  • Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)
  • «Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Καμιά εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκηδες και Ντογιάκους
Πολιτική

Καμιά εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκηδες και Ντογιάκους

ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μαρ 2023, 18:38

Το ότι στο Μαξίμου επικρατεί πανικός είναι αδιαμφισβήτητο (και το έχουμε σημειώσει με διάφορες αφορμές τις τελευταίες μέρες). Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι θα σταματήσουμε να σχολιάζουμε τις υπαγορευμένες από τον πανικό κινήσεις τους. Γιατί εκτός από τον πανικό που αποκαλύπτουν, αυτές οι κινήσεις μάς δίνουν και το μέτρο της κοινωνικής γαϊδουριάς και της πολιτικής αλητείας. Το μόνο που νοιάζει τον Μητσοτάκη είναι να τη βγάλει καθαρή. Τίποτε άλλο.

Νύχτα συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη, το άλλο πρωί ήταν εκεί ο Μητσοτάκης, έχοντας μαζί του και τον Καραμανλή. Και τι είπε; « Ο,τι όμως, πούμε τώρα θα είναι πρώιμο και στην ουσία, με αυτό τον τρόπο θα σας έλεγα, ότι βεβηλώνουμε τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.  Επομένως θα ήθελα να δείξουμε όλοι ψυχραιμία και να μείνουμε σε αυτό που σας είπα, ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να διερευνήσουμε τα αίτια και να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί». Τα ίδια και ο Καραμανλής, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει δηλώσεις στις κάμερες. Για παραίτηση ούτε κουβέντα, ούτε ο παραμικρός υπαινιγμός περί πολιτικής ευθύνης.

Οταν επέστρεψαν στην Αθήνα και πήραν ραπόρτο για την οργή του κόσμου, που ξεχείλιζε από τα social media, από σχόλια κάτω από τα δημοσιεύματα των «ενημερωτικών» ιστοσελίδων, από τηλεφωνήματα, e-mail και SMS σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, αποφάσισαν να παραιτηθεί ο Καραμανλής, για να έχει κάτι να λέει ο Μητσοτάκης, αλλά και για να σώσει την πολιτική καριέρα του ο ίδιος ο Καραμανλής.

Με την παραίτηση Καραμανλή ανά χείρας, ο Καραμανλής έκανε το άθλιο διάγγελμά του το απόγευμα της 1ης Μάρτη. Αφού έπλεξε το εγκώμιο του Καραμανλή, στη συνέχεια αυτομετατράπηκε σε πραγματογνώμονα -αυτός που πριν από μερικές ώρες σύστηνε ψυχραιμία- και έβγαλε πόρισμα: «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος»! «Θα κάνουμε τα πάντα, για να διερευνήσουμε τα αίτια και να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί» έλεγε στα Τέμπη. Τι μεσολάβησε και μέσα σε λίγες ώρες «διερεύνησε τα αίτια» και βρήκε ότι πρόκειται «κυρίως για τραγικό ανθρώπινο λάθος»;

Αυτή του η στάση ξεσήκωσε… «γαλλικά» από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. Βλέποντας πως η οργή φουντώνει, διαπιστώνοντας ότι ακόμη και η επιτροπή Γεραπετρίτη θεωρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στημένη, έβαλε μετά από πέντε μέρες να του γράψουν τη χτεσινή υποκριτική δακρύβρεχτη ανάρτηση στο facebook, μπας και καταφέρει να επισκιάσει τις εικόνες από τα συλλαλητήρια που ετοιμάζονταν και που ήταν σίγουρο ότι θα είναι ογκώδη.

Γράψαμε χθες το βράδυ, σχολιάζοντας αυτή την κίνηση, ότι είναι η ακατασίγαστη οργή του ελληνικού λαού και ιδίως της νεολαίας που ανάγκασε τον Μητσοτάκη να ζητήσει από τους λογογράφους του να του γράψουν αυτό το άθλιο κείμενο στο facebook. Ζήτησε υποκριτικά «μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ», σπεύδοντας να συμπληρώσει: «τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια». Ψάχνει να μοιραστεί την ευθύνη, μιμούμενος τη Δούρου που χαρακτήρισε το έγκλημα στη Μάνδρα «στραβή που έτυχε να κάτσει στη βάρδια της».

Προσπάθησε να μπαλώσει τον αισχρό ισχυρισμό στο διάγγελμά του, ότι «κυρίως» φταίει το «τραγικό ανθρώπινο λάθος» του σταθμάρχη, δηλώνοντας: «Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό».

Τέλος, ο Μητσοτάκης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» που με δική του εντολή έστησε ο Γεραπετρίτης. Δεν έγραψε ούτε μία λέξη γι’ αυτήν, αλλά παρέπεμψε στη «Δικαιοσύνη [που] θα ερευνήσει ταχύτατα τη τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες».

Σήμερα έκανε ένα ακόμη βήμα αθλιότητας, στέλνοντας επιστολή στον Ντογιάκο, νομίζοντας ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ο ίδιος διόρισε και ο οποίος έδειξε καθαρά την… ανεξαρτησία του στην υπόθεση των υποκλοπών, που όχι μόνο δεν κούνησε το δικαστικό μηχανισμό στην κατεύθυνση της έρευνας, αλλά έβγαλε και γνωμοδότηση με στόχο να εμποδίσει τον Ράμμο της ΑΔΑΕ να κάνει τη δική του έρευνα.

Προς Ντογιάκο επιστολής Κούλη το ανάγνωσμα:

  1. Δεν ξέρουν οι δικαστικές αρχές ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις πρέπει να πάρουν προτεραιότητα; Γιατί πρέπει να τους το υποδείξει ο Μητσοτάκης (ούτε καν ο εποπτεύων υπουργός Δικαιοσύνης, Τσιάρας); Μα για να φανεί ότι η… πρωθυπουργάρα φλέγεται.
  2. Δεν είναι σε θέση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να εκτιμήσει αν πρέπει να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, προκειμένου αυτή να αποφασίσει αν πρέπει η κύρια ανάκριση να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή; Γιατί πρέπει να του το ζητήσει ο πρωθυπουργός; Η απάντηση είναι ίδια: για να φανεί ότι η… πρωθυπουργάρα φλέγεται να τρέξει η υπόθεση, ενώ οι δικαστικοί καθυστερούν.
  3. Για τα γενικότερα ζητήματα (πέραν της ευθύνης του σταθμάρχη, στον οποίο ο ίδιος ο Μητσοτάκης φόρτωσε όλη την ευθύνη), δεν ξέρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι επ’ ουδενί δεσμεύεται να περιμένει το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη; Ο δικαστικός μηχανισμός είναι υποχρεωμένος να ορίσει δικαστικούς πραγματογνώμονες, όπως γίνεται σε κάθε παρόμοια υπόθεση (από δασική πυρκαγιά μέχρι αεροπορικό ή σιδηροδρομικό ή τροχαίο δυστύχημα). Οι πραγματογνώμονες αυτοί είναι ορισμένοι και περιλαμβάνονται σε ειδικό κατάλογο που καταρτίζεται κάθε χρόνο από κάθε Πρωτοδικείο. 

Αρθρο 186 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

    1. Ο διορισμός των πραγματογνωμόνων πρέπει να γίνεται με κάθε επιμέλεια από τον ανακριτικό υπάλληλο ή από το δικαστήριο, με επιλογή ανάμεσα στα πρόσωπα που αναγράφονται στον πίνακα ο οποίος έχει συνταχθεί σύμφωνα με το άρθρο 185. Μόνο αν δεν υπάρχει τέτοιος πίνακας ή δεν περιέχει τις ειδικότητες που απαιτούνται για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης που έχει διαταχθεί, ή αν οι αναγραφόμενοι στον πίνακα δεν βρίσκονται στην περιφέρεια του οργάνου που τους διορίζει, είναι δυνατόν να διοριστούν και πρόσωπα που δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα. Ο διορισμός πραγματογνωμόνων με αυτό τον τρόπο γίνεται και όταν υπάρχουν πραγματογνώμονες ειδικά διορισμένοι με νόμο, αν εκείνος που ενεργεί την ανάκριση με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή ο εισαγγελέας εφετών κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται σε εξαιρετική περίπτωση. Το ίδιο δικαίωμα έχει και το δικαστήριο. Διορίζεται και ειδικός πραγματογνώμονας που δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα, αν το υποδείξουν οι πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί. 
    2. Κατά την επιλογή των πραγματογνωμόνων το όργανο που διορίζει οφείλει να λαμβάνει υπόψη του και την προηγούμενη απασχόληση των πραγματογνωμόνων του πίνακα και να αποφεύγει χωρίς σοβαρό λόγο να αναθέτει πραγματογνωμοσύνη στον ίδιο πραγματογνώμονα, αν υπάρχουν στον πίνακα άλλοι της ίδιας ειδικότητας που δεν διορίστηκαν στον ίδιο χρόνο. Γι’ αυτό το σκοπό τηρείται σε κάθε δικαστήριο ενιαίο βιβλίο για τους πραγματογνώμονες που διορίζονται σύμφωνα με την ειδικότητά τους.

Eπομένως, ο Μητσοτάκης δεν έχει καμιά δουλειά να υπαγορεύσει στις δικαστικές αρχές (και μάλιστα στον φιλικά προσκείμενο στη ΝΔ εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που είναι αναρμόδιος) τα σχετικά με τις πραγματογνωμοσύνες. Αυτά είναι αρμοδιότητας του ανακριτή (πρωτοδίκη ή εφέτη) και του συμβουλίου (πρωτοδικών ή εφετών).

Ο Μητσοτάκης από τη μια χαμηλώνει το ρόλο του πορίσματος της Επιτροπής που έστησε ο Γεραπετρίτης και από την άλλη θέλει να «χώσει» αυτό το πόρισμα στη δικογραφία, με το ζόρι, χωρίς να το ζητήσει ο ανακριτής ή το συμβούλιο.

Η επιτροπή Γεραπετρίτη από νομική άποψη δεν είναι παρά τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης. Αν ο πρωθυπουργός ή υπουργός ή άλλο κρατικό στέλεχος βρεθεί σε θέση ανακρινόμενου ως ύποπτος, τότε μπορεί να καταθέσει προς υπεράσπισή του το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη. Για τις δικαστικές αρχές το τρίο του Γεραπετρίτη δεν συνιστά ομάδα δικαστικών πραγματογνωμόνων. Η έκθεσή του μπορεί να μπει στη δικογραφία σαν απλό έγγραφο, όχι ως έκθεση πραγματογνωμοσύνης.

Δεν τα ξέρουν αυτά στο Μαξίμου; Πέραν του Γεραπετρίτη (μεγάλος… αστέρας της νομικής επιστήμης, όπως φάνηκε και στην υπόθεση των υποκλοπών, που τον γλέντησε κανονικά ο Βενιζέλος), δεν υπάρχει κάποιος νομικός που να γνωρίζει στοιχειωδώς τους κανόνες του Ποινικού Δικαίου; Μα δεν είναι αυτό το θέμα τους. Μέσα στην παραζάλη και τον πανικό, αποφάσισαν αυτή την ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη, για να δείξουν ότι η… πρωθυπουργάρα είναι η μόνη που θέλουν να τρέξουν τα πράγματα και γι’ αυτό «γκαζώνει» τον Ντογιάκο. Τους είναι αδιάφορο αν ο Μητσοτάκης ξεφτιλίζει τον Ντογιάκο. Υπάλληλό του τον θεωρεί.

[Αν ο Ντογιάκος ήθελε να διαφυλάξει κάποια ίχνη κύρους, θα απαντούσε στον Μητσοτάκη με μια «τσουχτερή» επιστολή. Αλλά σιγά μην τον νοιάζει ο εξευτελισμός. Σε τέσσερις μήνες συνταξιοδοτείται και πρέπει να κοιτάξει πώς θα αξιοποιηθεί ως συνταξιούχος. Ασε που έχει και παιδιά να φροντίσει. Να, ο γιος του για παράδειγμα, ήταν -ίσως είναι ακόμη- μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών. Παρά τω Καραμανλή…]

Και, ω του θαύματος, ελάχιστες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Μητσοτάκη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών για ν’ αποφασίσει την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ειδικό ανακριτή! Για να φανεί πως αν δεν τους «έτρεχε» ο Κούλης, ακόμα θα «λιβάνιζαν» την υπόθεση! Κι άρχισαν να τιτιβίζουν τα παπαγαλάκια: «αναβαθμίζεται η ανάκριση για το τραγικό δυστύχημα. Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών ζήτησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Προηγήθηκε επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου»!

ΥΓ. Για το πώς αναγκάζονται να δουλέψουν οι πραγματογνώμονες υπάρχει η περίπτωση του δικαστικού πραγματογνώμονα, επιπυραγού Λιότσου, στον οποίο ανατέθηκε η σύνταξη έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά και δέχτηκε αφόρητες πιέσεις, μαφιόζικου τύπου, για το τι θα έγραφε στην έκθεσή του. Υπόθεση που μας τη θύμισε το μπλογκ ΔΑΣΑΜΑΡΙ S.O.S. και αναδημοσιεύσαμε πριν από μερικές μέρες (Ετσι προσπαθούν να κουκουλώσουν τα εγκλήματα κατά του λαού).

Εκτύπωση 🖨
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροH φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει τις βρομιές κατά του Ρότζερ Γουότερς

ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

Επόμενο άρθρο Εχεις λεφτά; Κάνεις μεταπτυχιακό. Δεν έχεις; Καλύτερα να το ξεχάσεις!

ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

Εργατικά 7 Φεβ 2026, 13:03

Η ΠΟΓΕΔΥ υπαινίσσεται ότι τα λαμόγια εξακολουθούν να παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»

Χατζηδάκης και Πιτσιλής οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματά της

Αγροτικά 6 Φεβ 2026, 19:20

Ακροδεξιά μέχρι το μεδούλι η Καρυστιανού

Χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες «εισβολείς»!

Καταστολή 6 Φεβ 2026, 12:09

Προσπαθούν να «στρατολογήσουν» έλληνες επιστήμονες οι σιωναζιστές του Τελ Αβίβ

Πολιτική 5 Φεβ 2026, 14:27

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης του Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Ο Καραμανλής κάνει σεγκόντο

Πολιτική 4 Φεβ 2026, 22:10

O Mητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα με αντιδραστική συνταγματολογική φλυαρία

Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Φεβ 2026, 21:59
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

7 Φεβ 2026, 13:42
Εργατικά

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

7 Φεβ 2026, 13:03
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

7 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Φλεβάρη

7 Φεβ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

6 Φεβ 2026, 20:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

Ημέρα γάμου.
Ημέρα προσευχής για τους πάσχοντες από αυτισμό.
Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης των εξόριστων.
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1950: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί λόγω του εμφυλίου πολέμου.
1974: Απεργία άγγλων ανθρακωρύχων οδηγεί στην καθιέρωση εβδομάδας τριών εργάσιμων ημερών για τον κλάδο και σε πτώση της κυβέρνησης.
1981: Βόμβες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Αρεως και στο φασιστικό βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις” στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Εφετείο 17Ν

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • ΕΛΑ

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • Επικοινωνία

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • Όροι χρήσης

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • Ποιοι είμαστε

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • Επικοινωνία

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

  • Όροι χρήσης

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

    ωμή παρέμβαση του Μητσοτάκη στην αστική Δικαιοσύνη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo