Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Διαρκές  εφοπλιστικό έγκλημα, με τις πλάτες του κράτους!
Εργατικά

Διαρκές  εφοπλιστικό έγκλημα, με τις πλάτες του κράτους!

Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Φεβ 2022, 14:39

Με την οργή των συγγενών των 11 αγνοούμενων να ξεχειλίζει, λόγω της μεταφοράς του πλοίου στο λιμάνι του Αστακού, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση 30 ωρών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι στα γκαράζ που ενδεχομένως να είναι ακόμα ζωντανοί, συνεχίζεται η τραγωδία στο Euroferry Olympia. Δεν υπάρχουν απλώς “ερωτήματα”, αλλά βεβαιότητα ότι πρόκειται για άλλο ένα ναυτικό έγκλημα των αδίστακτων εφοπλιστών, που δεν διστάζουν μπροστά στο κέρδος να θυσιάζουν τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας για τους επιβάτες και τα πληρώματα, πάντα με την ανοχή του κράτους και των αρμόδιων αρχών. 

Το  τωρινό ναυτικό έγκλημα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του Norman Atlantic, επίσης ιταλικών συμφερόντων, πριν από εφτά χρόνια, ενώ θυμίζει σε πολλά το ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα, που οδήγησε στον υγρό τάφο 81 ανθρώπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Norman Atlantic οι νεκροί είχαν εντοπιστεί 30 ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ οι επιβάτες είχαν ειδοποιηθεί δυο ώρες μετά την πυρκαγιά! Στο τωρινό συμβάν, θα έχουν περάσει ακόμη περισσότερες ώρες μέχρι να καταφέρουν οι δυνάμεις να μπουν στα υπόγεια γκαράζ, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Ωστόσο, αν επικεντρώσουμε την προσοχή στο πώς ακριβώς μπορεί να ξεκίνησε η πυρκαγιά στο πλοίο (αν ήταν από το ψυγείο κάποιου φορτηγού στο γκαράζ, το οποίο είχε αναμμένη τη μηχανή, κλπ), θα χάσουμε την ουσία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 16 Φλεβάρη, μόλις τέσσερις μέρες πριν από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Euroferry Olympia (που ανήκει στον ιταλικό Ομιλο Grimalndi), είχε διενεργηθεί έλεγχος από την Επιθεώρηση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που κατέληγε στα εξής συμπεράσματα:

  • Συσκευές κλεισίματος στεγανές πόρτες (όχι όπως απαιτείται)
  • Eπιχειρησιακό φυλλάδιο πυρασφάλειας (ατελής)
  • Διαμονή, εγκαταστάσεις αναψυχής, τρόφιμα και τροφοδοσία (καθαριότητα – βρώμικος)  
  • Υγειονομικές Εγκαταστάσεις (δεν είναι σωστά επανδρωμένα)
  • Αερισμός – Χώροι Εργασίας (όχι όπως απαιτείται)

Στα ίδια συμπεράσματα είχε καταλήξει και ο προηγούμενος έλεγχος, που είχε γίνει στις 15 Οκτώβρη της περασμένης χρονιάς. Παρά τα σοβαρά ευρήματα των ελέγχων, όμως, το πλοίο εξακολουθούσε να παίρνει κανονικά άδεια απόπλου, Λες και οι ελλείψεις που έχουν να κάνουν με την πυρασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής είναι… δευτερεύουσες! Η εταιρία, μάλιστα, αυτές τις άδειες τις κουνάει σαν… σημαία απαντώντας στις διαμαρτυρίες.

Αρκετοί από τους οδηγούς φορτηγών, γνωρίζοντας καλά αυτή την κατάσταση, με τις άθλιες καμπίνες και τους κοριούς, αλλά και με τους κινδύνους από τον κοροναϊό, λόγω του ότι στοιβάζονται τέσσερα άτομα σε μία καμπίνα, προτιμούσαν να κοιμούνται στα οχήματά τους που βρίσκονταν στο γκαράζ. Οι νταλίκες που εκτελούν διεθνείς μεταφορές έχουν διαμορφωμένους χώρους για την κατάκλιση των οδηγών, καθώς προβλέπεται να υπάρχουν δύο οδηγοί στο ταξίδι. Κι έρχεται τώρα η πλοιοκτήτρια εταιρία, διά στόματος του εκπροσώπου της Πολ Κυπριανού, να ρίξει με απύθμενο θράσος το φταίξιμο στους οδηγούς, που είδαν το χάρο με τα μάτια τους (όσοι κατάφεραν να επιζήσουν), κατηγορώντας τους ότι “παραβιάζουν τον διεθνή κανόνα” (σύμβαση Solas κλπ), όταν παραμένουν μέσα στο γκαράζ, ενώ υποτίθεται πως υπάρχουν κατάλληλες καμπίνες για τη διαμονή τους! 

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία, λοιπόν, το αίτιο είναι η… ατομική ευθύνη των οδηγών! Θέλουν να μας πείσουν ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν είναι γνωστό ότι τα φορτηγά σταθμεύουν το ένα δίπλα στο άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστος χώρος ανάμεσά τους. Οπως είπε συγγενής φορτηγατζή, όταν σταθμεύουν τα φορτηγά, τους λένε να κλείνουν τους καθρέφτες, ώστε να χωρέσουν και άλλα δίπλα τους, ενώ όταν έχει μποφόρ, το ένα όχημα ακουμπάει στο άλλο! Αν ήταν όλα καλά, όπως λένε, ποιος θα προτιμούσε να καθίσει για τόσες ώρες στο γκαράζ, αντί να πάει στους χώρους ψυχαγωγίας του πλοίου, να κάνει μπάνιο και να κοιμηθεί σε καμπίνα; 

Επίσης, είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία του λευκορώσου οδηγού, που κατάφερε να βγει ζωντανός στο κατάστρωμα του πλοίου. Είπε μεταξύ άλλων, ότι ήταν το πρώτο του ταξίδι, ότι δεν ήξερε τους κανονισμούς του πλοίου και κοιμήθηκε στην καμπίνα του φορτηγού μέσα στο γκαράζ. Οταν κατάλαβε ότι το πλοίο είχε πάρει φωτιά, βγήκε έντρομος από το φορτηγό και στην προσπάθειά του να ανέβει στο πάνω μέρος του πλοίου έπιανε τις λαμαρίνες και έκαιγαν. 

Αλήθεια, ποιον είχε ορίσει η εταιρία να ενημερώνει τους οδηγούς για το αυτονόητο, ότι μετά τη στάθμευση έπρεπε να φύγουν από το γκαράζ και να ανέβουν στους άλλους χώρους του πλοίου, όπου δικαιούνταν μάλιστα και καμπίνα που ήταν πληρωμένη με την τιμή του εισιτηρίου; Ποιον έλεγχο έκανε για να διαπιστώσει ότι τηρείται ο κανονισμός και δεν έχει μείνει κανένας στο γκαράζ; Δεν πρόκειται για κάποια εξαίρεση, που συνέβαινε κρυφά και ξέφευγε από τον (ανύπαρκτο) έλεγχο, αλλά για τον κανόνα, που τον ήξεραν όλοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως όταν σε μια νταλίκα που εκτελεί διεθνείς μεταφορές επιβαίνουν δύο οδηγοί και έχουν βγάλει ένα εισιτήριο για το καράβι, μόνο ο ένας μπορούσε να ανέβει πάνω, ενώ ο δεύτερος παρέμενε αναγκαστικά στο φορτηγό. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί, τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αυξημένη κίνηση, τους προτρέπουν να καθίσουν στο γκαράζ για να αξιοποιηθούν περισσότερο οι καμπίνες. 

Οι μεταφορικές εταιρίες, για τις οποίες δουλεύουν τα φορτηγά, επιλέγουν τα πλοία τύπου RO-RO, σαν τo Euroferry Olympia και το Norman Atlantic, γιατί η τιμή του εισιτηρίου που πληρώνουν είναι πιο χαμηλή από τα άλλα πλοία. Δηλαδή, ό,τι… πληρώνεις παίρνεις! Εδώ όμως δεν μιλάμε για το αν οι επιβάτες θα έχουν κάποιες επιπλέον ανέσεις, ανάλογα με το εισιτήριο που θα πληρώσουν, αλλά για τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, τους οποίους η εταιρία αποδεδειγμένα (από τους ελέγχους) δεν τηρούσε, χωρίς κανείς να την ενοχλήσει.

Η οργανική σύνθεση, όσον αφορά το πλήρωμα του Euroferry Olympia, ήταν μόνο 51 άτομα! Λιγότερα δηλαδή και από του Norman Atlantic, που ήταν 56. Η ελληνική νομοθεσία για τα επιβατηγά πλοία (ν. 4150/2013, Ευρωπαϊκές Οδηγίες και υπουργικές αποφάσεις) δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλ(η)στές να εφαρμόζουν οργανικές συνθέσεις ανάλογα με τα συμφέροντά τους και όχι με τις τις ανάγκες της ασφαλούς ναυσιπλοΐας και μόνο κατ’ εξαίρεση προβλέπει παρέμβαση του υπουργείου.  Αυτό έχει ως συνέπεια να μην προλαβαίνει το πλήρωμα (στο οποίο δεν είναι όλοι ειδικευμένοι για τέτοια περιστατικά, καθώς περιλαμβάνονται και οι άλλες ειδικότητες, όπως μάγειροι, καμαρώτοι κλπ) να απομονώσει τη φωτιά έγκαιρα, με δεδομένα τα προβλήματα της πυρασφάλειας που εντοπίστηκαν και στους δύο ελέγχους.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και οι αρμόδιες αρχές θα ρίξουν πάλι… άπλετο φως στην υπόθεση, χωρίς να αναφερθούν καθόλου σε αυτά τα ζητήματα. Αμφιβάλλει κανείς, ότι θα εξακολουθήσουν να δίνονται πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από διάφορους Νηογνώμονες σε σαπάκια τύπου RO-RO, που ενίοτε τα βαφτίζουν επιβατηγά/οχηματαγωγά, στα οποία επικρατούν οι ίδιες άθλιες συνθήες με το Euroferry Olympia και με την ίδια μειωμένη οργανική σύνθεση; Oτι οι κρατικές λιμενικές αρχές θα εντοπίζουν μεν τα προβλήματα, αλλά θα επιτρέπουν κανονικά τον απόπλου; Μήπως πρόκειται να ελέγχουν εκ των υστέρων αν το πλοίο πληροί αυτά που κατέγραψαν οι έλεγχοι, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει συμμόρφωση; Εφτά χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη τραγωδία, αυτή του Norman Atlantic, και δεν είχε αλλάξει απολύτως τίποτα. Και στη θάλασσα, όπως και στη στεριά, το αστικό κράτος βάζει σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη ζωή, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγιστο κέρδος στους καπιταλιστές.

Εκτύπωση 🖨
Euroferry Olympia
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη: συρρίκνωση και υποταγή στην «αγορά»

Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

Επόμενο άρθρο Ξαναγυρίζει στη φυλακή ο νεοναζιστής Πατέλης

Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

Σχετικά Αρθρα

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32

Στρατιωτικού τύπου έλεγχος, ένταση του αυταρχισμού, ποινικοποίηση της εργασιακής ζωής, προληπτική καταστολή

Το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων θα πέσει με απεργιακό αγώνα

Εργατικά 26 Ιούν 2025, 20:58

Ακόμα πιο φασιστικό το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 

Περικοπή δύο μισθών και παραπομπή για απόλυση για τους αρνητές της «αξιολόγησης»

Εργατικά 21 Ιούν 2025, 06:41

Να καλύψει η ΟΛΜΕ τα έξοδα των ΕΛΜΕ για τις ομαδικές συλλογικές προσφυγές

Εργατικά 18 Ιούν 2025, 07:38

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

Εργατικά 7 Ιούν 2025, 09:37
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Εφετείο 17Ν

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • ΕΛΑ

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • Επικοινωνία

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • Όροι χρήσης

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • Ποιοι είμαστε

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • Επικοινωνία

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

  • Όροι χρήσης

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

    Θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα τα σαπιοκάραβα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo