Δύο χιλιάδες είκοσι δυο
λαοί και όνειρα ρημαδιό
Πέρυσι είχαμε τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση, φέτος τα εκατό χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή. Ξεσάλωσε το σχετικό –αλλά και άσχετο, ένεκα η προβολή και τα μπικικίνια- σινάφι με πλήθος ταινίες, βιβλία, εκδηλώσεις, αναφορές και τα δέοντα. Για να μη μείνουν άνεργοι οι πατριώτες και λοιποί συνέλληνες, αλλά και για να μην πάθει κανένα σύνδρομο στέρησης η κατηφορίζουσα κενωνία, προτείνουμε του χρόνου να γιορταστούν τα εκατό χρόνια από τη συνθήκη της Λοζάννης.
Η εφορία έσβησε χρέη μεγαλοοφειλετών ύψους 24 δισ. ευρώ. Είπες τίποτα άθλιε μικροοφειλέτη, εγκληματία, κλέφτη και υπονομευτή της κοινής προσπάθειας;
Την ίδια ώρα, μια ομάδα 102… ειλικρινών πλουσίων υποστηρίζει ότι ο φόρος θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών και κάλεσαν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο «να μας φορολογήσουν τώρα»! Τι ζούμε ρε Πού(σ)τιν μου!
Αριθμο-ποίησης συνέχεια, για να είμαστε ενημερωμένοι, εκτός από εξημερωμένοι: Σε 1.109.366 άτομα αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο, έναντι 1.091.618 ατόμων τον Νοέμβριο (+1,63%). Σε σχέση με τους 1.181.296 εγγεγραμμένους ανέργους τον Δεκέμβριο του 2020, υπάρχει μείωση με ποσοστιαία μεταβολή -6,09%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.
Ούτ’ ένα ούτε τέσσερα, αλλά σαρανταδύο
έβγαλε μηχανήματα έξω ο Μπακογιάννης
να πολεμούν με τον χιονιά, σώμα με σώμα όρτσα
σε μάχη που όλος ο ντουνιάς ποτέ δεν ματαείδε!
Την ίδια ώρα ο κρατικός μηχανισμός παραμέριζε τον παρακρατικό και όλοι ασχολούνταν για μέρες αποκλειστικά και μόνο με τον καιρό. Γίναμε άγγλοι και ugly. Με τους αρνητές του χιονιού να μένουν μέσα και τους αρνητές της πραγματικότητας να καταπίνουν τις γλώσσες τους, βλέποντας ότι είδαμε άσπρες μέρες επί Κούλη. Εστω κι αν ήταν οι μόνες άσπρες μέρες που είδαμε.
Ηρθε η “Ελπίδα” κι έφυγε σ’ αντίθεση με μια άλλη
που ο Αλέξης υποσχότανε μα έφερε μόνο χάλι.
Δεν χρειάζονται περιττά σχόλια, άλλωστε όλα ήταν εμφανέστατα τις μέρες του χιονιά. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το ποιον του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού, καθώς και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, πλήρως εξοπλισμένη (ποια Ραφάλ ρε;) που οδεύει ολοταχώς προς το μέλλον και την ανάπτυξη.
«Ενας φρόνιμος άνθρωπος δεν θα άφηνε το δίκαιο να είναι έρμαιο της τύχης, ούτε θα εξέφραζε τον πόθο να το δει να επικρατεί μέσω της ισχύος μιας πλειοψηφίας. Ελάχιστη αρετή χαρακτηρίζει την πρακτική της μεγάλης μάζας των ανθρώπων» (Henry David Thoreau – «Αντίσταση στην πολιτική εξουσία»).
Υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για το 2021. Σύμφωνα με αυτά, περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε κάποια μορφή σύγχρονης δουλείας και καταναγκαστικής εργασίας. Η γειτονική Βουλγαρία είναι χώρα προέλευσης θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και μοιράζεται με τη Ρουμανία την πρώτη ευρωπαϊκή θέση στην κατά κεφαλή εξαγωγή θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Περσινά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στο 24% των περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων, όλα ξεκίνησαν από μια ψεύτικη αγγελία εργασίας.
Και για να έχουμε μια εικόνα για την περιβόητη “ανάπτυξη” και “έξοδο από την κρίση”, το χρέος αυξήθηκε στα 357,3 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Θυμίζουμε δύο μόνο από τους “Βασικούς νόμους της ανθρώπινης ηλιθιότητας” από το ομώνυμο βιβλίο του Carlo Cipolla, γιατί υπάρχει διαρκής λόγος: “Ηλίθιο ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά υφίσταται ακόμη και ζημίες“. Και “οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων“.
Λέμε πως δεν είναι σωστό
που ένα τραγουδάκι
είναι στα χείλη ολονών…
Κοκκινοσκουφίτσα