Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ νομιμοποιεί τη χρήση της παράνομης υπερδιήθησης από γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομικές επιχειρήσεις
Αγροτικά

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ νομιμοποιεί τη χρήση της παράνομης υπερδιήθησης από γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομικές επιχειρήσεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Αυγ 2021, 20:09

Στις 2 Ιούλη υποβάλαμε στον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ζαμπέλα αίτηση να μας χορηγήσει αντίγραφο εγγράφου που έχει υπογράψει στις 31 Μάη του 2021, με το οποίο εμμέσως πλην σαφώς νομιμοποιεί τη χρήση της παράνομης μεθόδου της υπερδιήθησης στην παραγωγή φέτας. Με την παράνομη αυτή μέθοδο, με 3 κιλά γάλα παράγεται ένα κιλό «μαϊμού» φέτα.

Η αίτησή μας ήταν η εξής:

Αίτηση

Γεράσιμου Λιόντου, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών

Αθήνα 2-7-2021

Προς

Τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Α. Ζαμπέλα και τον Γενικό Διευθυντή του ΕΦΕΤ Π. Βασιλόπουλο

Στις 31 Μάη ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ υπέγραψε έγγραφο με θέμα τον εξοπλισμό για την παράνομη μέθοδο της υπερδιήθησης, το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του φορέα.

Στο έγγραφο αυτό ανάμεσα στ’ άλλα σημειώνεται:

«Συνεπώς για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπερδιηθημένο γάλα.

Επιπλέον σε μια εγκατάσταση παραγωγής αποκλειστικά και μόνο τυριών ΠΟΠ δεν δικαιολογείται η χρησιμοποίηση εξοπλισμού υπερδιήθησης».

Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον κ. Π. Βασιλόπουλο και του ανέφερα ότι από τη στιγμή που όλες οι τυροκομικές επιχειρήσεις δεν παράγουν μόνο Φέτα ΠΟΠ, αλλά και λευκά τυριά και τυριά τυρογάλακτος, με την εγκύκλιο αυτή εμμέσως πλην σαφώς επιτρέπεται σε όλες τις τυροκομικές επιχειρήσεις να διαθέτουν εξοπλισμό υπερδιήθησης, με αποτέλεσμα αυτές να χρησιμοποιούν την παράνομη αυτή μέθοδο και στην παραγωγή Φέτας ΠΟΠ.

Επίσης, με την εγκύκλιο αυτή νομιμοποιούνται όλες οι γαλακτοκομικές επιχειρήσεις που, όπως γνωρίζετε, διαθέτουν εξοπλισμό υπερδιήθησης και τον χρησιμοποιούν και στην παραγωγή Φέτας ΠΟΠ.

Η εγκύκλιος αυτή είναι δημόσιο έγγραφο και κατά συνέπεια νομιμοποιούμαι να ζητήσω αντίγραφό της, χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να αποδείξω ότι έχω έννομο συμφέρον. Σχετικά με αυτό, επισυνάπτω τη Γνωμοδότηση 205/2007 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε αποδεκτή και από τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Μπασιάκο.

Τέλος, είστε υποχρεωμένοι να αποσύρετε άμεσα αυτή την εγκύκλιο διαταγή του φορέα σας, που υπογράφεται από τον πρόεδρο, γιατί είναι αντίθετη με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Επισυνάπτω και πρόσφατο άρθρο μου που αναφέρεται στο σκάνδαλο με τη «μαϊμού» φέτα της εταιρίας ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ.

Ο αιτών

Γεράσιμος Λιόντος

Με τη γνωμοδότηση 205/2007 του ΝΣΚ (παρατίθεται στο τέλος, μαζί με την αποδοχή της από τον τότε υπουργό Ε. Μπασιάκο, που την κατέστησε δημόσιο έγγραφο, υποχρεωτικής εφαρμογής), που αποστείλαμε στον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, δίνεται απάντηση στο αν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον προκειμένου να μας δοθεί ένα δημόσιο έγγραφο: δεν χρειάζεται. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της γνωμοδότησης: «Από την ερμηνεία των παρατιθέμενων διατάξεων κατά την ομόφωνη γνώμη του Τμήματος προκύπτουν τα ακόλουθα: Η Διοίκηση υποχρεούται να επιτρέπει τη γνώση των διοικητικών εγγράφων σε κάθε ενδιαφερόμενο χωρίς μάλιστα να υποχρεούται να επικαλεστεί ειδικό έννομο συμφέρον» (η έμφαση δική μας).

Σύμφωνα λοιπόν με τη γνωμοδότηση αυτή, δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να επικαλεστούμε ειδικό έννομο συμφέρον για να μας δοθεί η απόφαση Ζαμπέλα. Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, όμως, προκειμένου να μη δώσει αυτή την παράνομη απόφασή του, με την οποία νομιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της υπερδιήθησης σε όλες τις τυροκομικές και γαλακτοκομικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις της χώρας, ισχυρίστηκε ότι δεν έχουμε ειδικό έννομο συμφέρον, αρνούμενος να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση 205/2007, της οποίας η εφαρμογή –όπως είδαμε- είναι υποχρεωτική.

Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο από την απάντηση του προέδρου του ΕΦΕΤ, την οποία θα δημοσιεύσουμε ολόκληρη στο τέλος: «Τέλος ως προς το επικαλούμενο δικαίωμα του πολίτη να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων, για την ικανοποίησή του ο νόμος προϋποθέτει την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης προσωπικής εννόμου σχέσεως με το περιεχόμενο των διοικητικών στοιχείων στα οποία ζητείται η πρόσβαση. Τέτοια συγκεκριμένη προσωπική έννομη σχέση, συνδεόμενη με τα έγγραφα των οποίων έχετε ζητήσει να λάβετε γνώση, δεν προκύπτει εν προκειμένω, επομένως το αίτημά σας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί» (η έμφαση δική μας)!

Ο πρόεδρος του ΕφΕΤ με μια απροκάλυπτη και συνάμα παράνομη απόφαση αρνείται να μας δώσει αντίγραφο της απόφασής του με αριθμό πρωτοκόλλου 5282/31-05-2021. Ο λόγος είναι προφανής:επειδή ανοιχτά εγείραμε ζήτημα απόσυρσης αυτής της απόφασης, διότι νομιμοποιεί την παράνομη μέθοδο της υπερδιήθησης, που είναι καταστροφική για τη Φέτα ΠΟΠ.

Μετά από τέσσερις μέρες στείλαμε δεύτερη αίτηση στον πρόεδρο του ΕΦΕΤ και του ζητήσαμε να μας απαντήσει για την τοποθέτηση του γενικού διευθυντή Π. Βασιλόπουλου -σχετικά με την τακτική του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να στέλνει στο ΔΣ του ΕΦΕΤ εκθέσεις ελέγχου που πραγματοποίησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του- ότι αυτές οι εκθέσεις ελέγχου επιστρέφονται από τον ΕΦΕΤ.

Παραθέτουμε και αυτή την αίτησή μας:

Αίτηση

Γεράσιμου Λιόντου, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών

Αθήνα 6-7-2021

Προς

Τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Α. Ζαμπέλα και τον Γενικό Διευθυντή του ΕΦΕΤ Π. Βασιλόπουλο

Εδώ και χρόνια το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σας στέλνει ευρήματα για τυροκομικές και γαλακτοκομικές επιχειρήσεις και σας ζητάει να συνεχίσετε την έρευνα και να επιβάλλετε κυρώσεις. Ενδεικτικά σας στέλνω δύο έγγραφα του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού μου.

Σήμερα, 6 Ιούλη, επικοινώνησα με τον Γενικό Διευθυντή Π. Βασιλόπουλο και τον ρώτησα εάν επιλαμβάνονται αυτών των υποθέσεων, που αφορούσαν το 2020 την τυροκομική επιχείρηση του κ. Μπαταγιάννη και τώρα το 2021 την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ. Μου απάντησε γενικά, ότι επιστρέφουμε αυτά τα έγγραφα στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ γιατί δεν είναι δική μας δουλειά να συνεχίσουμε το ελεγκτικό έργο που ξεκίνησε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ότι για την υπόθεση της εταιρείας ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ ο ΕΦΕΤ δεν προέβη σε καμιά ενέργεια.

Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών των ΔΣ του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ είναι ότι οι τυροκομικές επιχειρήσεις να λειτουργούν ασύδοτα σε βάρος τόσο της Φέτας ΠΟΠ, όσο και όλων των τυροκομικών προϊόντων.

Κύριε πρόεδρε του ΔΣ του ΕΦΕΤ σας ερωτώ: Αυτές οι απαντήσεις του Γενικού Διευθυντού είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΔΣ σας, και εάν αυτό ισχύει, ενημερώσατε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, όχι μόνο την τωρινή αλλά και τις προηγούμενες, για τη διαχρονική αυτή τακτική του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που έχει σαν αποτέλεσμα να πλήττεται η Φέτα ΠΟΠ στις αγορές του εξωτερικού;

Συνημμένα:

«Εισήγηση Διευθύνοντος Συμβούλου – Συνεδρίαση 06η/13.04.2020 – Αρ. Θέματος 54 – Θέμα: Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε επιχείρηση γάλακτος κατά τον έλεγχο της οποίας διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ισοζυγίων γάλακτος».

«Συνεδρίαση 8η/07.05.2021 – Αρ.θέματος: 58 – Θέμα: Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε επιχειρήσεις γάλακτος κατά τον έλεγχο της οποίας διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ισοζυγίων γάλακτος».

Αθήνα 6-7-2021

Γεράσιμος Λιόντος

Για να καλυφθεί λοιπόν το πολύ σοβαρό γεγονός, ότι και οι δύο ελεγκτικοί μηχανισμοί, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ο ΕΦΕΤ, δεν επιλαμβάνονται και έτσι αφήνουν ατιμώρητες τις τυροκομικές και γαλακτοκομικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις για τις πολύ σοβαρές και σκαστές παρανομίες τους, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ επικαλείται ότι δεν έχουμε προσωπική έννομη σχέση, ενώ δε χρειάζεται κάτι τέτοιο προκειμένου να μας δοθούν οι απαντήσεις που ζητάμε με την αίτησή μας.

Απατάται ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αν νομίζει ότι με τέτοια κολπάκια θα μπορέσει να συγκαλύψει την κατ’ εξακολούθηση συγκάλυψη της παράνομης δράσης των τυροκομικών και γαλακτοκομικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων, τόσο από τον ΕΦΕΤ όσο και από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

H γνωμοδότηση του ΝΣΚ περί υποχρεωτικής εκχώρησης αντιγράφων δημόσιων εγγράφων

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 205
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 205 ΤΟΥ 2007 ΑΠΟΔΕΚΤΗ

 

Η προκλητική άρνηση του προέδρου του ΕΦΕΤ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

 

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΦΕΤ ΦΕΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρίωρες συμβάσεις προκρίνει ο Βορίδης για τις σχολικές καθαρίστριες
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

Αγροτικά 1 Οκτ 2025, 09:32

Η αβάσταχτη πολιτική γελοιότητα του στρατάρχη Τσιάρα

Αγροτικά 28 Σεπ 2025, 18:41

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Ο Βορίδης υπέγραφε-ενέκρινε να πληρωθούν τα λαμόγια που είχε στείλει στον εισαγγελέα ο Βάρρας και πλέον έχουν καταδικαστεί

Αγροτικά 22 Σεπ 2025, 17:40

Θλιβερό ρεκόρ: 100 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 20 Σεπ 2025, 12:39

Το ΚΚΕ υπέρ του καταστροφικού για τους κτηνοτρόφους εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Σέρνεται πίσω από μια χούφτα μεγαλοκτηνοτρόφους

Αγροτικά 19 Σεπ 2025, 21:03

Κώστα Τσιάρα, δε βρέχει, σε φτύνουν…

Αγροτικά 19 Σεπ 2025, 10:49
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo