Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Καιροσκόποι ή εγκληματίες;
Κόντρες

Καιροσκόποι ή εγκληματίες;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μαρ 2021, 11:32

Κανονικά, θα γράφαμε: «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Αλλά μ’ αυτούς που έχουμε μπλέξει, κοντεύει απ’ την πολλή χρήση να χάσει το νόημά της η φράση, οπότε θα ξεκινήσουμε αλλιώς…

Ολα πάνε καλά! Η άνοιξη έρχεται για τα καλά, τα πουλάκια τιτιβίζουν, τα λουλούδια ανθίζουν, η φύση ξαναγεννιέται και μαζί μ’ αυτήν κι εμείς! Τι κι αν κάθε μέρα πεθαίνουν απ’ τον κοροναϊό καμιά εξηνταριά, τι κι αν οι διάδρομοι των νοσοκομείων, τα φορεία, τα ράντζα έχουν γεμίσει διασωληνωμένους, τι κι αν η διασπορά στην κοινότητα είναι εδώ και μήνες ανεξέλεγκτη… τι κι αν γίναμε Μπέργκαμο; Σημασία έχει ότι ο καιρός είναι σύμμαχός μας κι όλα θ’ αλλάξουν.

Κρώζουν κάθε μέρα οι παπαγάλοι στα τηλεοπτικά κλουβιά: Ανοίγουν τα σχολεία, ανοίγει το εμπόριο, θ’ ανοίξει κι η εστίαση και πάνω απ’ όλα ο τουρισμός. Αλλωστε τα ‘χει πει ο Σκέρτσος, το τελευταίο πουλέν της καθημερινής τηλε-πραγματικότητας: «Από εδώ και πέρα θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα».

Τα ‘χουμε ξαναπεί κι εμείς: η σκέψη είναι πολύ απλή. Θα νοσήσουν όσοι είναι να νοσήσουν, θα πεθάνουν όσοι είναι η μοίρα τους να αποχαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο θα εμβολιαστούν και κάποιοι (για όσους φτάσουν τα εμβόλια) και αθροιστικά θα φτάσουμε στην περιβόητη ανοσία της αγέλης… Τόσο απλά, τόσο κυνικά.

Μόνο που ακόμα και τα (ψεύτικα, δικά τους) νούμερα λένε άλλα: 250.000 που έχουν νοσήσει + 600.000 που έχουν εμβολιαστεί (γιατί τόσα εμβόλια έχουν πάρει) = 850.000. Τουτέστιν: 8,5%! Ας τους πει λοιπόν κάποιος (γιατί οι επιδόσεις τους στα μαθηματικά έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς) ότι μέχρι το τουλάχιστον 50% του πληθυσμού, μην σας πούμε 60% – 70%, που απαιτεί η ανοσία της αγέλης, θέλουμε άλλο 40% – 60%.

Φυσικά σημασία τώρα δεν έχουν αυτά. Τώρα πρέπει «ν’ ανοίξουμε». Να περάσουν καναδυο μήνες ακόμα, να ‘ρθει ο Ιούνης, να πέσει λίγο η μεταδοτικότητα, να ξεσκονίσουμε την περσινή ταμπέλα «Μπάτε σκύλοι αλέστε» (ξέρετε, αυτές τις κιτς των ‘80s, με το μπλε – κόκκινο νέον) και μετά ποιος μας πιάνει. “Mykonooooos”, “Live your myth in Greece” και άλλα τέτοια γλοιώδη. Ε και μέχρι τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη… ποιος ζει, ποιος πεθαίνει…

Σωστός ο «παίχτης»

Μπορεί να μην κάνει καμιά βαθιά θεωρητική ανάλυση, αλλά σωστό τον βρίσκουμε τον «παίχτη». Την ταξική του οργή έβγαλε σ’ έναν κάδο στην Τσιμισκή, στο ύψος των Λαδάδικων (Θεσσαλονίκη).

Mαρίνα, ζούμε, Μαξίμου να σε δούμε

Η κ. Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, μετά από μια περίοδο ταλαντεύσεων και εξωεσωστρέφειας, κάνει το αποφασιστικό βήμα, αποτινάσσοντας το βάρος του χαρακτηρισμού «Πατούλαινα» και αναλαμβάνοντας βαρύνουσα πολιτική πρωτοβουλία.

Η πλειοψηφία των πολιτικών αναλυτών ταυτίζεται στην εκτίμηση ότι η φράση «Ο νέος δρόμος που θα χαράξουμε όλες μαζί ανοίγεται από σήμερα μπροστά μας. Και θα είναι τόσο μεγάλος και τόσο φωτεινός όσο ποτέ δεν φανταζόμασταν», δεν εμφιλοχώρησε τυχαία σε πρόσφατη ανάρτησή της σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αποτελεί προανάκρουσμα της ίδρυσης πολιτικού κόμματος με γυναικείο άρωμα.

Ολόκληρη η ανάρτηση της τ. Πατούλαινας στο Instagram έχει ως ακολούθως:

«Συγκινημένη. Το λιγότερο. Ευγνώμων. Το περισσότερο. Σε όλες εσάς τις γυναίκες _ φίλες σας νιώθω πια, που με τα λόγια σας μου δώσατε μια δύναμη πιο δυνατή από εκείνη που πίστευα πως έχω. Κάθε ιστορία σας, κάθε φράση σας, κάθε συλλαβή σας, κάθε “Μαρίνα σε καταλαβαίνω γιατί τα έχω περάσει”, αποτελούν πλέον για μένα το έναυσμα για να ξεπεράσουμε όλες μαζί όσα για τον λάθος λόγο και με τον λάθος τρόπο, μας κρατούσαν στάσιμες στον πόνο του χωρισμού. Σας διάβασα, σας ξαναδιάβασα μέχρι που αποστήθισα τα αδιέξοδα μας. Όσα μας “χάραξαν» τα αφήνουμε πίσω. Ο νέος δρόμος που θα χαράξουμε όλες μαζί ανοίγεται από σήμερα μπροστά μας. Και θα είναι τόσο μεγάλος και τόσο φωτεινός όσο ποτέ δεν φανταζόμασταν… Σας στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά … Αύριο το πρωί εξιτήριο -από όλα όσα με πονάνε-Σας αγαπώ Μαρίνα!».

ΥΓ. Δηλαδή, άμα σφίξουν οι ζέστες ή άμα εμφανιστεί ο Πατούλης με το «τρίτο πρόσωπο», τι έχουν να δουν τα μάτια μας και ν’ ακούσουν τ’ αυτιά μας;

Μοναδικό κριτήριο ο εθνικισμός

Αμα είσαι εθνικιστής τους αναλαμβάνεις όλους υπό την προστασία σου. Και τη «διεθνούς φήμης σοπράνο» Ζαννή, που κυριολεκτικά «εκτέλεσε» τον εθνικό ύμνο στην Ακρόπολη, και τη Μόνικα, η οποία σίγουρα δεν είναι Ζαννή, αλλά επέλεξε να κάνει το εθνικιστικό intro της (άμα ανήκεις σε αστική οικογένεια, θα κάνεις και τις… παρασπονδίες σου από το αγγλόφωνο ποπ). Και τον χρυσαυγίτη που φτιάχνει εθνικιστικά γκράφιτι και την Αγγελοπουλίνα που φόρεσε… σιγκούνια παριστάνοντας το… Λύκειο Ελληνίδων.

«O Εθνικός Υμνος της Ζαννή είχε 170.000 views μόνο στο YouTube. Γιατί σημασία δεν έχει αν σου φύγει μια νότα φάλτσα (sic!) στην ερμηνεία του, σημασία έχει να αγαπάς και να θες να πεις τον Εθνικό Υμνο», έγραψε ο Μανώλης Κοττάκης, ξεχνώντας –εκτός των άλλων- ότι η πλειοψηφία αυτών που μπήκαν στο Youtube για ν’ ακούσουν τη Ζαννή, το έκαναν για πλάκα και για κράξιμο (αν έβαζαν κανένα «παρατράγουδο» της Πάνια μπορεί να έπιανε περισσότερα views).

Και βέβαια, το να φοράει σιγκούνια η Αγγελοπουλίνα, η οποία κατά τα άλλα εμφανίζεται με πανάκριβα ρούχα διάσημων μόδιστρων, δεν είναι απλώς εθνικιστικό, είναι και γελοίο. Πού να τα καταλάβουν, όμως, αυτά οι γραφίδες της Δεξιάς, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον πολιτισμό και γι’ αυτό μετατρέπουν τον εθνικισμό τους σε γελοιότητα (καθόλου άσχημα για εμάς τους αντι-εθνικιστές).

Λίγη σοβαρότητα

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με αφορμή την επέτειο εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη (30/3/1952) κατακλύστηκαν τα social media με αναρτήσεις για τον κομμουνιστή ήρωα, τη δράση του, την ιστορική του απολογία στο δικαστήριο και εν τέλει την εκτέλεση του από το ελληνικό κράτος και την «κεντρώα» κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου – Ν. Πλαστήρα.

Την ίδια μέρα, όμως, 30 Μαρτίου του 2020, είχαμε και το θάνατο του Μανόλη Γλέζου, με πολλούς να σπεύδουν να ταυτίσουν τις δύο επετείους σε ό,τι αφορά τη σημασία τους. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια σύγκριση είναι το λιγότερο άτοπη. Θα υποτιμούσαμε τους αναγνώστες μας αλλά κυρίως τον σπουδαίο και αλύγιστο κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη. Θα μείνουμε απλά στο ότι το μόνο κοινό που έχουν ο Μπελογιάννης και ο Γλέζος είναι η ημερομηνία θανάτου τους…

Φροντίζει από τώρα

Εντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες μέρες, ότι ο Μητσοτάκης θα φορτώσει στον Κικίλια τη διαχείριση της πανδημίας και θα του δείξει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Πολύ δύσκολο να το κάνει. Ποτέ ο Κικίλιας δεν πήρε πάνω του τη διαχείριση. Την έχει πάρει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, με δεξί χέρι του τον Κοντοζαμάνη. Αρα, αν πάει να φορτώσει το φταίξιμο στον Κικίλια, ο Μητσοτάκης θα βγει χαμένος.

Ο Κικίλιας, πάντως, προετοιμάζεται συστηματικά για τις επόμενες εκλογές, κατακλύζοντας το Διαδίκτυο με δημοσιεύματα σαν αυτό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 31 Μάρτη
Επόμενο άρθρο Σαν ταινία της ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo