Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα
  • Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA
  • Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη
  • «Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης
  • Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου
  • Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Γκεμπελισμός και συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής
Πολιτική Υγεία

Γκεμπελισμός και συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Οκτ 2020, 13:11

Τι φταίει για το φούντωμα της πανδημίας που έχει πλέον πάρει εφιαλτικές διαστάσεις; Σύμφωνα με όσα είπε στο χτεσινό διάγγελμά του ο Μητσοτάκης, φταίει η ανευθυνότητα της κοινωνίας και κυρίως των νέων!

«Το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο», είπε ο Μητσοτάκης. Και αναπτύσσεται «με όχημα, δυστυχώς, την ίδια την κοινωνική ζωή: Τις καθημερινές επαφές μεταξύ μας και τις απλές συνήθειες του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης».

Αφού μας ανακοίνωσε την καταδίκη μας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, μας έδωσε και ένα… ελαφρυντικό: «Προσέξτε: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό».

Επομένως, για το δεύτερο κύμα φταίνε αποκλειστικά οι καθημερινές κοινωνικές συναναστροφές των ανθρώπων. Ούτο το «πατίκωμα» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε το «πατίκωμα» στη δουλειά, ούτε οι σχολικές αίθουσες των 25-28 μαθητών (όταν οι δικοί τους ειδικοί μιλούν για μέγιστο 15).

Ειδικά για τα σχολεία, ο Μητσοτάκης υπήρξε κατηγορηματικός: «Αντίθετα, στα σχολεία, όπου τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα, οι κίνδυνοι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρότεροι». Πώς «αποδεικνύεται»; Με τα «μαθηματικά» του Χαρδαλιά και του Μαγιορκίνη: τόσα κρούσματα ανιχνεύτηκαν, άρα μικρό το ποσοστό! Το ότι δεν έγιναν μαζικά μοριακά τεστ ούτε καν στα σχολεία που διαγνώστηκαν κρούσματα, το ότι δε γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών αυτών των διαγνωσμένων κρουσμάτων, το ότι τα παιδιά είναι σε σημαντικό βαθμό ασυμπτωματικά, επομένως δεν μπορεί να υπάρχει καμιά σαφής επιδημιολογική εικόνα για τη συμμετοχή των σχολείων στη διασπορά, δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει να μένουν τα σχολεία ανοιχτά, για να μην είναι αναγκασμένοι κράτος και καπιταλιστές εργοδότες να δίνουν άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς.

Αρκεί όμως μια αναφορά στα λεγόμενα ορφανά κρούσματα, για να τιναχτεί στον αέρα όλη αυτή η επιχειρηματολογία. Ρίξτε μια ματιά στον Πίνακα. Μεταξύ 23 Σεπτέμβρη και 17 Οκτώβρη τα ορφανά κρούσματα ήταν πάνω από το 50% του συνόλου των κρουσμάτων. Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό και μας δείχνει ότι έχει καταρρεύσει ο μηχανισμός ιχνηλάτησης. Μας δείχνει, όμως, και κάτι άλλο: ότι δεν μπορεί να έχουν σαφή επιδημιολογική εικόνα για τους λόγους της διασποράς, αφού δεν ξέρουν την προέλευση περισσότερων από τα μισά κρούσματα!

Είναι βολικό για την εξουσία, όμως, να ενοχοποιεί την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους. «Τα σημερινά δεδομένα είναι σαφή: Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται», λέει ο Μητσοτάκης με θρασύτητα χιλίων Γκέμπελς.

Εκτός του ότι με τη μεταφορά της ευθύνης αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους νέους, μένουν στο απυρόβλητο η κεφαλαιοκρατία και η κυβέρνησή της, αποκρύβεται και η γενεσιουργός αιτία του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που είναι το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό.

Αλήθεια, γιατί δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα από το συνωστισμό των νέων στις πλατείες μετά την άρση του λοκντάουν την περασμένη άνοιξη; Εμείς δεν ξεχάσαμε τι έλεγε ο Τσιόδρας (με την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπρόσωπου) στις 26 Μάη: «Τώρα, γιατί οι συνωστισμοί στις πλατείες, που ήταν βέβαια και η αγωνία όλων μας, δεν ανέβασαν το R, ήταν γιατί το είχαμε κατεβάσει πολύ χαμηλά. Η επιδημία, ο ιός, είχε κατέβει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτή ήταν η επιτυχία όλων μας».

Ο Τσιόδρας παραδεχόταν ότι οι συνωστισμοί στις πλατείες, που είχαν στοχοποιηθεί και αντιμετωπίστηκαν ακόμα και με τις ένστολες ορδές του Χρυσοχοΐδη, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην αναζωπύρωση της πανδημίας ή έστω σε μια σχετική αύξηση της διασποράς του ιού, μετά τη σταδιακή αποκλιμάκωση και μέχρι τις 26 Μάη.

Η πανδημία φούντωσε μετά το άνοιγμα στον εξωτερικό τουρισμό. Αυτό δεν το λέμε τώρα. Το έχουμε γράψει πολλές φορές και το έχουμε αποδείξει –με τα δικά τους στοιχεία- σε ανάλυσή μας στις 29 Σεπτέμβρη.

Οταν η διάγνωση δεν είναι σωστή, δεν μπορεί να είναι σωστό και το φάρμακο. Οταν η διάγνωση είναι σκόπιμα λαθεμένη, το φάρμακο οδηγεί στο θάνατο.

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε δυο νέα μέτρα για τις περιοχές που εντάσσονται στα επίπεδα 3 και 4: απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί και υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους.

Το πρώτο μέτρο, όταν δεν εντάσσεται σε ένα γενικό λοκντάουν, δεν είναι παρά ένα μέτρο στοχοποίησης της νεολαίας, που θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα: κρυφούς συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους, που είναι ακόμα χειρότεροι. Ξέρουμε πώς αντιδρά η νεολαία όταν αντιμετωπίζει καταστολή.

Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο μέτρο. Το φόρεμα της μάσκας στο δρόμο δεν πρόκειται να περιορίσει τη διασπορά, όταν θα εξακολουθούν να ισχύουν οι βασικοί παράγοντες: «πατίκωμα» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «πατίκωμα» στη δουλειά, συγχρωτισμός σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ, που σε λίγο θα λειτουργούν μόνο σε κλειστούς χώρους. Κι όλ’ αυτά σε συνθήκες ήδη αυξημένης διασποράς του ιού. Οπως δεν έφερε αποτέλεσμα στην Ισπανία και τη Γαλλία και αρχίζουν να παίρνουν και άλλα μέτρα. Οπως δεν έφερε αποτέλεσμα στην Ιρλανδία που είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχώρησε σε δεύτερο καθολικό λοκντάουν.

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, όταν πλέον δεν μπορούσε να κρυφτεί το γεγονός ότι υπάρχει δεύτερο κύμα πανδημίας, άρχισαν να ανακοινώνουν διάφορα μέτρα. Ολα ήταν ημίμετρα, κυριολεκτικά για το θεαθήναι. Για να αποσείσουν τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν στα θύματα της πολιτικής τους, τον ελληνικό λαό, με τη θεωρία της «ατομικής ευθύνης». Διαβεβαίωναν ότι άμα τηρηθούν τα ημίμετρα, η διασπορά του κοροναϊού θα υποχωρήσει. Και βέβαια, συνέβαινε το αντίθετο, καθώς η λειτουργία της καπιταλιστικής μηχανής τροφοδοτούσε τη διασπορά, ενώ δε διανοήθηκαν ούτε τον τουρισμό να σταματήσουν, για να μην πειράξουν τα κέρδη των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων, των αερομεταφορέων και των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Και κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο «κοκκίνισμα» όλων των περιφερειακών ενοτήτων (πρώην νομών) και στο αναπόφευκτο λοκντάουν. Νομίζουν, όμως, ότι ως τότε θα έχουν μετακυλήσει τις αποκλειστικά δικές τους ευθύνες στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία. Και αδιαφορούν για το βαρύ τίμημα σε ζωές που θα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Στις 29 Σεπτέμβρη γράφαμε ότι «βρισκόμαστε σχεδόν στην ίδια κατάσταση μ’ αυτήν της πρώτης περιόδου της πανδημίας του κοροναϊού». Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ αυτήν της πρώτης περιόδου της πανδημίας. Η διασπορά έχει μεγαλώσει και βρισκόμαστε στις παραμονές του χειμώνα, οπότε αναμένεται το τρίτο κύμα. Αν δε μειωθεί δραστικά η διασπορά και μπούμε στο τρίτο κύμα με τη σημερινή κατάσταση, τα πράγματα θα γίνουν τραγικά και πόλεις της χώρας μας μπορεί να θυμίζουν Μπέργκαμο.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν:

Η κυβέρνηση και οι «ενσωματωμένοι» επιστήμονες στοχοποιούν και πάλι το συνωστισμό των νέων στις πλατείες και στηλιτεύουν την έλλειψη δήθεν ατομικής ευθύνης από τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό. Δε λένε κουβέντα, όμως, για το συνωστισμό που έχουν επιβάλει στην εργατική τάξη και στους εργαζόμενους οι καπιταλιστές (με τη σιωπηλή συγκατάθεση της κυβέρνησης), στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτός ο συνωστισμός, σε κλειστούς χώρους και σε συνθήκες καταβολής έργου, προφανώς θεωρείται αναγκαίος και θεμιτός.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των καπιταλιστών όλων των κλάδων, που δε θέλουν το λοκντάουν, ενώ παράλληλα παίζει το δικό της πολιτικό παιχνίδι. Αντιλαμβάνεται ότι -αντίθετα απ’ ό,τι συνέβη την άνοιξη- ο ελληνικός λαός θα της χρεώσει το δεύτερο λοκντάουν, γιατί έχει γίνει ευρέως συνείδηση ότι η πανδημία ξαναφούντωσε λόγω του ανοίγματος των συνόρων στον τουρισμό, και εξακολουθεί να σέρνει την κατάσταση με ημίμετρα, με στόχο να αποσείσει τις δικές της ευθύνες και να φορτώσει την ευθύνη στον ελληνικό λαό που δεν… «αυτοπροστατεύεται», όπως έλεγε πριν από λίγο καιρό ο Μητσοτάκης, που δείχνει «ανεμελιά στην κοινωνική ζωή», όπως είπε χθες.

Το να ζητήσουμε απ’ αυτήν την κυβέρνηση επιμέρους μέτρα, θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια. Μας έχει πείσει για το αντίθετο. Αλλωστε είναι αργά για επιμέρους μέτρα.

Ποια είναι η λύση για να προστατευθεί η υγεία του ελληνικού λαού και για να ζήσει αξιοπρεπώς; Hδη πληρώνουμε με βαριές συνέπειες τη βουλιμία για κέρδη, που οδήγησε στο άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό. Καιρός να σταματήσουμε την πορεία προς ένα ακόμα βαρύτερο τίμημα.

Η μόνη λύση, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες θυμάτων, είναι το γενικό lockdown. Οχι, φυσικά, με τους όρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά με τους όρους που θέσαμε στην πρότασή μας στις 28 Μάρτη:

Να ανασταλεί άμεσα κάθε παραγωγική, εμπορική και οικονομική δραστηριότητα, εκτός απ’ ό,τι αφορά είδη πρώτης ανάγκης και κοινή ωφέλεια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Χρυσά διαβατήρια»: Καιρός για «κάθαρση»
Επόμενο άρθρο Πρόταση μομφής win-win

Σχετικά Αρθρα

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 10:14

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

Οικονομία 8 Οκτ 2026, 20:26

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

Εργατικά 8 Οκτ 2026, 14:43

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

Περιβάλλον 8 Οκτ 2026, 14:35

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

Εργατικά 8 Οκτ 2026, 10:17

3 χρόνια από την 7η Οκτώβρη: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Πολιτική 7 Οκτ 2026, 19:27
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
Κόντρες

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

8 Οκτ 2026, 13:09
Εργατικά

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

8 Οκτ 2026, 10:17
Διεθνή

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

8 Οκτ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

3 χρόνια από την 7η Οκτώβρη: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

7 Οκτ 2026, 19:27
Παιδεία

Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι μαθητές με αναπηρία

7 Οκτ 2026, 18:47
Διεθνή

IRGC: Ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα ήταν η αρχή του τέλους για τον σιωνισμό

7 Οκτ 2026, 18:45
Διεθνή

Η Χεζμπολά για την 7η Οκτώβρη: Μια θαρραλέα πράξη αντίστασης, μια φυσική και νόμιμη απάντηση στην τεράστια αδικία και καταπίεση

7 Οκτ 2026, 18:16
Παιδεία

Αυτοί που στραγγαλίζουν το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση παριστάνουν τους ανησυχούντες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποτελέσματα PISA

7 Οκτ 2026, 13:07
Ιστορία

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την τελευταία ανάσα μας… Είμαστε ο λαός»

Ενα βίντεο από τη νικηφόρα μάχη της πολιορκημένης Τζαμπάλια, που οδήγησε σε ναυάγιο το κακόφημο σιωναζιστικό «Σχέδιο των Στρατηγών»

7 Οκτ 2026, 12:49
Διεθνή

Tρία χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Ολα έχουν αλλάξει υπέρ της Παλαιστίνης

7 Οκτ 2026, 11:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

Ημέρα ταχυδρομείων.

Ουγκάντα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Περού: Ημέρα εθνικής αξιοπρέπειας (1968).

1934: Θανατώνεται στη Μασσαλία ο βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Α’ από μέλος της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης.

1946: Οι τρομοκρατικές ομάδες του Κατσαρέα δολοφονούν 45 δημοκρατικούς πολίτες στη Λακωνία.

1969: Δυο βόμβες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1973: Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1977: Βόμβα στη Λέσχη Αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

1990: Τα ΜΑΤ επιτίθενται κατά απεργών της «Olympic catering» στέλνοντας 22 άτομα στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo