Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)
  • Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ
  • Μαθημένοι στις κωλοτούμπες
  • Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά
  • Προκαλούν οι Ουκρανοί
  • Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Το δίλημμα: Προστασία του λαού ή υποταγή στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου;
Zoom Η Αποψή Μας

Το δίλημμα: Προστασία του λαού ή υποταγή στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Σεπ 2020, 00:01

«Αφού δεν έχουμε 2.000 νεκρούς όπως η Πορτογαλία ή 10.000 όπως το Βέλγιο, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι». Αυτό ήταν, σε απλά ελληνικά, το μήνυμα με το οποίο ο Μητσοτάκης προσπάθησε να βγάλει και πάλι λάδι την κυβέρνησή του για τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού SARS-COV-2.

Ο Πέτσας, που προηγήθηκε κατά μερικές ώρες, είπε ως προπομπός στο press room: «Το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί από όλους μας σοβαρά υπόψη. Η Γαλλία, για παράδειγμα, μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα, με περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, καταγράφει σταθερά τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως. Αναλογικά, δηλαδή, με βάση τον πληθυσμό της, η Ελλάδα θα ξεπερνούσε ακόμη και τα 1.600 κρούσματα ημερησίως. Ομως, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως».

Προσέξτε τη στρεψοδικία. Αντί να τραβάμε τα μαλλιά μας που έχουμε σταθερά πάνω από 300 κρούσματα την ημέρα (χώρια η αύξηση των νεκρών και η αύξηση των διασωληνώσεων, που προαναγγέλλει νέους νεκρούς), θα πρέπει αυτό να το θεωρήσουμε ως κατόρθωμα, διότι αν ακολουθούσαμε τη Γαλλία, θα είχαμε 1.600 κρούσματα! Γι’ αυτό, να δοξάζετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια, συγκρίνουν χώρες που μπήκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπό διαφορετικούς όρους (κυρίως με τεράστιες διαφορές στην αρχική διασπορά του ιού). Και δε συγκρίνουν, όπως θα έπρεπε, το πού βρισκόταν η χώρα μας στο κλείσιμο του πρώτου κύκλου και πού βρίσκεται τώρα, τέσσερις μήνες μετά.

Στο τέλος του πρώτου κύκλου, η παραβίαση όλων των ατομικών μέτρων προστασίας (με κυβερνητική επίνευση, διότι επείγονταν για την «επιστροφή στην κανονικότητα» και το άνοιγμα του τουρισμού), εκείνο το απότομο «ξεμπούκωμα», ιδίως της νεολαίας, δεν προκάλεσε καμιά αναζωπύρωση της πανδημίας. Σήμερα, δεν υπάρχει δείκτης που να μην είναι χειρότερος από την κορύφωση της πρώτης φάσης: αλματώδης αύξηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, αύξηση των ασθενών που διασωληνώνονται στις ΜΕΘ, αύξηση των θανάτων. Και κυρίως, εκρηκτική αύξηση των λεγόμενων «ορφανών» κρουσμάτων, δηλαδή αυτών που δεν μπορούν να συσχετιστούν με άλλο κρούσμα ή με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αυτά τα «ορφανά» κρούσματα είναι τα μισά από το σύνολο των διαγνωσμένων κρουσμάτων! Πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά του ιού είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Οτι δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτή η ψευτο-ιχνηλάτηση την οποία λένε ότι κάνουν.

Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα του ανοίγματος στον εξωτερικό τουρισμό. Για μια χούφτα τουρίστες, για μια χούφτα κέρδη, διέλυσαν την υγειονομική κατάσταση της χώρας. Ο εξωτερικός τουρισμός είναι το μόνο καινούργιο στοιχείο μετά την άρση του lockdown. Οσες αλχημίες και να κάνουν οι Χαρδαλιάδες και οι Μαγιορκίνηδες, αυτήν την αλήθεια δεν μπορούν να την κρύψουν.

Ελεγε ο Χαρδαλιάς στις 25 Αυγούστου: «Επίσης γίνεται συζήτηση για το αν η έξαρση της νόσου οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού. Τα στοιχεία, θα επαναλάβω, δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Το άνοιγμα έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή και όπου είδαμε ότι υπήρχε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο κλείσαμε ξανά τα σύνορα, όπως έγινε και στα σύνορά μας στον βορρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου διεξήχθησαν συνολικά στα σημεία εισόδου της χώρας 360.206 έλεγχοι σε σύνολο 2.931.614 εισερχομένων στην χώρα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από την 1η Ιουλίου επαναλαμβάνω, είναι 723».

Τα στοιχεία είναι μαϊμουδισμένα. Από την Κομισιόν είχαν υποχρέωση να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους έως 5% των εισερχόμενων. Αλλά κι αληθινά να πάρουμε τα στοιχεία του Χαρδαλιά (που ισχυρίζεται ότι έγινε έλεγχος στο 12% των εισερχόμενων στη χώρα), πόσοι από το υπόλοιπο 88% ήταν ασυμπτωματικοί ή προσυμπτωματικοί και διέδιδαν ακούσια τον ιό; Από κάποια στιγμή, οι ίδιοι άρχισαν να μιλούν για τουρίστες που «προσήλθαν αυτοβούλως» και διαγνώστηκαν θετικοί. Δεν τους πιστεύουμε ούτε σ’ αυτό, αλλά ρωτάμε: πόσοι άλλοι δεν «προσήλθαν αυτοβούλως», διότι ήταν ασυμπτωματικοί ή είχαν ελαφρά συμπτώματα και δεν ήθελαν να βάλουν σε κίνδυνο τις διακοπές τους, για τις οποίες είχαν πληρώσει;

Ο Μητσοτάκης δεν είπε λέξη γι’ αυτό το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας. Εβαλε τον Πέτσα να τα πει, λίγες ώρες νωρίτερα. Διαβάστε και φρίξτε: «Αφού αντιμετωπίσαμε, με τρόπο που αποτέλεσε πρότυπο, την πρώτη φάση της πανδημίας, ανοίξαμε τις πύλες της χώρας, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των κατοίκων, των εργαζόμενων και των επισκεπτών μας. Και αυτό, όχι μόνο εκτιμήθηκε από την τουριστική αγορά, αλλά καταγράφηκε και ως ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για το 2021. Εμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και του πλεονεκτήματος που αποκτήσαμε συνιστά η  υλοποίηση της δέσμευσης της TUI να προτάξει στους τουριστικούς προορισμούς τη χώρα μας. Από το σύνολο των τουριστών που διακίνησε φέτος, το μεγαλύτερο μερίδιο το απέσπασε για πρώτη φορά, η χώρα μας. Μέσω της TUI υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες, θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω επέκταση της περιόδου, έως το τέλος Νοεμβρίου. Και αυτό το στοιχείο είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από ένα από τους μεγαλύτερους tour operators στον κόσμο»!

Οχι μόνο καμαρώνουν για το έγκλημα, αλλά προαναγγέλλουν ότι θα το συνεχίσουν. Σε μια εποχή που έχουμε νέα εκρηκτική διασπορά του ιού σε όλη την Ευρώπη και που η χώρα μας αντιμετωπίζει τις δραματικές συνέπειες από το άνοιγμα στον εξωτερικό τουρισμό, αυτοί καμαρώνουν επειδή πήραν εύσημα από τους μεγαλοκαπιταλιστές της TUI (που κοιτάζουν μόνο τα κέρδη τους και τίποτ’ άλλο – αρκεί να θυμίσουμε ότι μαζί με τις αεροπορικές εταιρίες επέβαλαν την πληρότητα 100% στα αεροπλάνα) και μας λένε ότι θα επεκτείνουν την τουριστική περίοδο μέχρι τον Νοέμβρη. Είναι σίγουρο ότι θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα έρθουν (πέρα από τη γενική έκρηξη της πανδημίας στην Ευρώπη, υπάρχουν ήδη ταξιδιωτικές οδηγίες από κυβερνήσεις όπως η βρετανική και η ολλανδική, που υποδεικνύουν την Ελλάδα ως χώρα covid dangerous), σημασία έχει η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πίσω από την οποία κρύβεται και η προσπάθεια να αποσείσει τις αποκλειστικά δικές της ευθύνες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, λόγω του ανοίγματος στον εξωτερικό τουρισμό.

Αφού «παραμέρισε» το βασικό λόγο για το ξαναφούντωμα της πανδημίας (και μάλιστα με χειρότερους όρους, ανεξέλεγκτα), ο Μητσοτάκης «παραμέρισε» και μια άλλη πηγή διασποράς του ιού, λέγοντας: «Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην πανδημία. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα». Αρα, καλώς άνοιξαν τα σχολεία, με τμήματα των 25-28 παιδιών (και όχι το πολύ των 15 παιδιών, όπως λένε οι εισηγήσεις των ειδικών διεθνώς).

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα οποία δεν τηρείται κανένας κανόνας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Το μεσημέρι ο Πέτσας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι υπάρχει… μεγαλοποίηση του προβλήματος, διότι «ειδικά για τα λεωφορεία, από τα στοιχεία, του ΟΑΣΑ, γίνεται σαφές ότι η πληρότητα άνω του 65%  των οχημάτων στις ώρες αιχμής δεν ξεπερνά το 5,5%». Η κυβέρνηση το έχει καταφέρει και αυτό, καθώς «από τα 850 οχήματα που παραλάβαμε, σήμερα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 1.100 λεωφορεία, χωρητικότητας από 60 έως 150 ατόμων» και επειδή «τα περισσότερα λεωφορεία, σε αυτή τη συγκυρία, είναι απαραίτητα, θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες και νέες ανακοινώσεις για την άμεση αύξηση του στόλου με δεκάδες λεωφορεία προκειμένου να δρομολογηθούν περισσότερα στις γραμμές που υπάρχει συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής», ενώ «στα μέσα Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, θα έχουμε την πρώτη παράδοση λεωφορείων από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Το απόγευμα, ο Μητσοτάκης, αφού αναγνώρισε ότι μολονότι αύξησαν κατά 250 τα λεωφορεία στην Αττική, «αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού», εξήγγειλε ότι «από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

Πρόκειται για τις γνωστές ΣΔΙΤ με τα ΚΤΕΛ, που τις είχαν προγραμματίσει προτού ξεσπάσει η πανδημία. Το να επιτάξουν άμεσα λεωφορεία (από ΚΤΕΛ και τουριστικά πρακτορεία) και να βάλουν δεύτερο εργαζόμενο σε κάθε λεωφορείο, ώστε να εξασφαλίζεται ότι θα υπάρχει η απαιτούμενη αραίωση των επιβατών (το λεωφορείο να κλείνει τις πόρτες και να μην σταματά στις επόμενες στάσεις, αρκεί βέβαια να ακολουθεί άλλο), ούτε που το εξετάζουν. Οχι επειδή είναι ανίκανοι, αλλά επειδή αυτό θα απαιτούσε επιχορήγηση των συγκοινωνιακών φορέων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αμφιβάλλει κανείς ότι και με τα 100 λεωφορεία από τη μεθεπόμενη βδομάδα (όταν η πανδημία θα έχει φουντώσει κι άλλο), ο κόσμος θα «παστώνεται» στις ώρες αιχμής, χωρίς οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων να μπορούν να κάνουν τίποτα;

Ενώ είναι εδώ και καιρό προφανές ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αυτοί περιορίζονταν σε ημίμετρα, τα οποία έχουν αποδειχτεί πλήρως αναποτελεσματικά. Πέρασε ένας μήνας με τέτοια ημίμετρα και το αποτέλεσμα είναι χειρότερο σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες. Οπως συνέβη και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τον ιό. Ολο αυτό μοιάζει με μια μάχη οπισθοφυλακών, που έχει σίγουρη την ήττα αλλά προσπαθεί να καθυστερήσει τον εχθρό.

Οποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει το διάγγελμα του Μητσοτάκη την Πέμπτη θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής (ούτε καν υποκριτικής), αλλά πως ολόκληρο ήταν δομημένο σε μια λογική: «Εμείς, με τις συμβουλές των ειδικών, έχουμε κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο. Για ό,τι έχει συμβεί και για ό,τι πρόκειται να συμβεί θα φέρετε την ευθύνη εσείς που δεν τηρείτε τα μέτρα». Ολα αυτά συμπυκνώθηκαν στο γκεμπελίστικης έμπνευσης δίλημμα «Αυτοπροστασία ή καραντίνα».

Το lockdown, στo οποία θ’ αναγκαστούν να πάνε, αφού προηγουμένως θα έχουν κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον ελληνικό λαό, προσπαθούν από τώρα να το φορτώσουν στον ίδιο το λαό, αποσείοντας τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν αποκλειστικά αυτοί.

ΥΓ. Δεν αναφερθήκαμε καθόλου στα ζητήματα της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, τα οποία έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και τα οποία προσεγγίζονται σε άλλα άρθρα της εφημερίδας μας. Εδώ μείναμε στα της διαχείρισης της πανδημίας με στόχο να ελαχιστοποιηθεί (μέχρι να μηδενιστεί) ο αριθμός αυτών που θα χρειαστεί να φτάσουν στα νοσοκομεία λόγω κοροναϊού.

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Η Αποψή Μας 27 Φεβ 2026, 09:35

Χαμηλοσυνταξιούχοι ΕΚΑΣ και δωρεάν φάρμακα: Γκεμπελίστικη προπαγάνδα με «πέτσινες» νομοθετικές ρυθμίσεις

Από το 2020 μέχρι τώρα συνεχίζεται η ίδια κοροϊδία

Εργατικά 19 Μαρ 2025, 09:59

ΕΡΕΥΝΑ: «Φάμπρικα» χορήγησης στους γιατρούς του ΕΣΥ αδειών για ιδιωτικά ιατρεία-μαγαζιά και συμβάσεις με τις κλινικές των εμπόρων της υγείας

Οι μονάδες του ΕΣΥ μετατρέπονται σε κέντρα άγρας ιδιωτικής πελατείας

Η Αποψή Μας 2 Μαρ 2025, 13:00

Εγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Η Αποψή Μας 28 Φεβ 2025, 00:01

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Δεν είμαστε ανίσχυροι απέναντι στα φυσικά φαινόμενα – Ο καπιταλισμός δε θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειές τους

Χρειαζόμαστε κίνημα αντιπληροφόρησης και διεκδίκησης

Η Αποψή Μας 9 Σεπ 2023, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
Πολιτική

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

12 Μάι 2026, 22:18
Εργατικά

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

12 Μάι 2026, 18:52
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

Παραγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

1928: Γεννιέται ο Τσε Γκεβάρα.

1931: Ο Αρτούρο Τοσκανίνι αρνείται να παίξει φασιστικό εμβατήριο στη Μπολόνια, ξυλοκοπείται άγρια με τη σύζυγό του, του αφαιρείται το διαβατήριο και ο Τύπος αποσιωπά το γεγονός.

1941: Εκτελείται στο Βερολίνο ο ελβετός φοιτητής Μορίς Μποβόντ που σχεδίασε την εκτέλεση του Αδόλφου Χίτλερ το 1938.

1942: Σύσκεψη στελεχών των ΕΑΜ και ΚΚΕ στη Λαμία. Ο Αρης Βελουχιώτης επωμίζεται την οργάνωση του αντάρτικου στη Ρούμελη.

1944: Απόπειρα εκτέλεσης του Χίτλερ από τρεις στρατηγούς.

1944: Συνέρχεται η Βουλή της Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας.

1955: Υπογράφεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1958: Γρονθοκοπείται μέχρι θανάτου ο αντιπρόεδρος της ΕΔΑ Ι. Θωμόπουλος από δεξιούς (Κατερίνη).

1970: Ιδρύεται στη Γερμανία η “Φράξια Κόκκινος Στρατός” (RAF).

1971: Βόμβα στο άγαλμα του Τρούμαν, νεκρός αστυφύλακας.

1979: Συλλήψεις ακροαριστερών μετά από έκρηξη βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

1987: Δύο βόμβες καταστρέφουν τέσσερις ορόφους του υπουργείου Γεωργίας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo