Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Ιούνη
  • «Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο
  • Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα
  • Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα
  • Σαν σήμερα 21 Ιούνη
  • Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ιδού οι αποδείξεις για το χρέος-εργαλείο κινεζοποίησης
Οικονομία

Ιδού οι αποδείξεις για το χρέος-εργαλείο κινεζοποίησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούν 2018, 00:00

Αν έχουμε… αγωνία για το τι θα γίνει με το χρέος στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τις γερμανικές εφημερίδες. Αυτές παίρνουν ενημέρωση (μέσω διαρροών) από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και δε νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να πιστεύει (μετά από τόσα που έχουμε δει την τελευταία οχταετία), ότι το Eurogroup μπορεί ν' αποφασίσει κάτι που δεν το θέλουν οι γερμανοί ιμπεριαλιστές.
 
Την περασμένη Τρίτη, η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», επικαλούμενη έγγραφα, έγραφε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα με ένα «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων, αντί για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Τα δισεκατομμύρια του «μαξιλαριού» δε θα τα δώσει, βέβαια, η γερμανική κυβέρνηση, αλλά ο ESM, στον οποίο τη μεγαλύτερη συμμετοχή έχει το γερμανικό κράτος, γι' αυτό και έχει βάλει δικό του άνθρωπο στην κορυφαία διευθυντική θέση.
 
Αυτός ο άνθρωπος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, συνέβη να βρίσκεται την ίδια μέρα στην Αθήνα. Συναντήθηκε με τον Τσίπρα και χαρακτήρισε την Ελλάδα «ευρωπαϊκό success story» (τα καλά λόγια δεν κοστίζουν τίποτα – μόνο τον Κούλη στεναχωρούν, αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τον κάθε Ρέγκλινγκ, για να μην πούμε ότι αυτή την περίοδο τον έχουν και στη «μπούκα», λόγω της στάσης του στο «Μακεδονικό»). Στο πανηγυρικό δείπνο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, όμως, στο οποίο ήταν τιμητικός καλεσμένος, εξέφρασε τον «προβληματισμό» του για το ότι η συζήτηση επικεντρώνεται στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ενώ αυτές που θα πείσουν τις «αγορές» για να αρχίσουν να δανείζουν την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις! Ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε αισιοδοξία ότι στο Eurogroup της 21ης του Ιούνη θα επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, εφόσον αυτά χρειάζονται και υπό την προϋπόθεση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
 
Περιττεύει να πούμε ότι ο Ρέγκλινγκ δεν μιλάει στα κουτουρού. Οσοι ασχολούνται με το ζήτημα μπορούν εύκολα να αποκωδικοποιήσουν την τεχνοκρατική γενικολογία του: ξεχάστε μια εφάπαξ ρύθμιση του χρέους (τα λεγόμενα μακροπρόθεσμα μέτρα). Το πολύ που μπορεί να αποφασιστεί είναι κάποια μεσοπρόθεσμα μέτρα. Αν αποδειχτεί ότι χρειάζονται (θυμηθείτε ότι το ίδιο είχε πει ο Σεντένο μετά το Eurogroup της 24ης του Μάη). Αλλωστε, λέει ο γερμανός αρχιμάνατζερ του ESM, σημασία δεν έχουν τα μέτρα για το χρέος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή, η συντήρηση αλώβητου του μνημονιακού καθεστώτος, του καθεστώτος της κινεζοποίησης του ελληνικού λαού και του αποικιοκρατικού ελέγχου της χώρας.
 
Οι παρατηρητικοί θα έχουν προσέξει, ασφαλώς, ότι τελευταία δε γίνεται καμιά κουβέντα για το περιβόητο «γαλλικό κλειδί». Πώς να γίνει κουβέντα, όταν δεν πρόκειται να υπάρξουν μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος; Το «γαλλικό κλειδί» είναι ένας μηχανισμός αυτόματης ρύθμισης του χρέους μέχρι τη λήξη του. Σύμφωνα μ' αυτόν το μηχανισμό, μέχρι το 2030 η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώνει για την εξυπηρέτηση του χρέους το 15% του ΑΕΠ της κάθε χρόνο και μετά το 2030 το 20%. Αν δεν υπάρξει μακροπρόθεσμη ρύθμιση, το «γαλλικό κλειδί» θα πεταχτεί σε κάποια εργαλειοθήκη για να σκουριάσει με την ησυχία του.
 
Την Πέμπτη, η «Μπιλντ» έγραψε ότι στο Eurogroup θα αποφασιστεί η χορήγηση στην Ελλάδα μιας χρηματοδοτικής «ένεσης» ύψους 15 δισ. ευρώ (από τα κεφάλαια του τρίτου δανείου, που δεν έχουν απορροφηθεί), ώστε να δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι» που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη ανάγκη δανεισμού μετά τη λήξη του προγράμματος. Επίσης, στο Eurogroup θα αποφασιστούν μόνο τρία μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους:
 
– Επιμήκυνση των δανείων από τον EFSF (δεύτερο δάνειο) κατά τουλάχιστον τρία χρόνια.
 
– Μείωση των επιτοκίων αυτών των δανείων.
 
– Επιστροφή 5 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα. (Θυμίζουμε ότι αυτό προβλεπόταν από το δεύτερο Μνημόνιο, πάγωσε την περίοδο της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «δημιουργικής ασάφειας» και στο τρίτο Μνημόνιο δεν προβλέφτηκε. Το κρατούσαν ως «ατού» για να το επαναφέρουν σε μια επόμενη φάση και φαίνεται πως έφτασε η ώρα).
 
Ο Τσακαλώτος, σε μια συνέντευξή του στην ZEIT Online, άρχισε την αξιοθρήνητη κλάψα: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, στα οικονομικά φύλλα της Handelsblatt, της Wall Street Journal και των Financial Times να μην γραφτεί στις 22 Ιουνίου ότι το Eurogroup μετέθεσε εκ νέου το πρόβλημα και δεν διευθέτησε το ζήτημα το ελληνικού χρέους. Εάν συμβεί αυτό, προφανώς δε θα έχουμε πρόσβαση στις  χρηματαγορές». Γι' αυτό θα σου φουσκώσουν το «μαξιλάρι», ώστε για ένα διάστημα να μην έχεις ανάγκη τις «αγορές». Θα σου δώσουν και μια υπόσχεση για το μέλλον («αν χρειαστεί εδώ είμαστε για να εξετάσουμε νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα δε θα υπαναχωρήσει από τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος»), θα μείνει και το ΔΝΤ ως σύμβουλος (το ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο η Λαγκάρντ) και έτσι θα πορευτείτε τα επόμενα χρόνια.
 
Περιττεύει να σημειώσουμε ότι τα επιπλέον κονδύλια για το «μαξιλάρι» θα τα κρατάει στα ταμεία του ο ESM (για να μη χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς από τις ελληνικές κυβερνήσεις) και ότι, βεβαίως, δε θα δοθούν χωρίς όρους. Είναι το conditionality, που όπως έχει πει ο Τσακαλώτος, ζητούν «μερικές χώρες» (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία κ.ά.).
 
Εχουμε γράψει πολλές φορές, πως όλη η συζήτηση για τις μελλοντικές αναδιαρθρώσεις του χρέους είναι μια τεχνική συζήτηση για τη διαχείριση του χρέους, που είναι και θα παραμείνει ένα εργαλείο διατήρησης και βαθέματος της κινεζοποίησης του ελληνικού λαού, διατήρησης και επέκτασης του αποικιοκρατικού ελέγχου των ιμπεριαλιστικών χωρών -πρωτίστως της Γερμανίας- επί του ελληνικού κράτους και της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας.
 
Αυτό είναι το σημαντικό, το πρωτεύον. Ο πίνακας στην κορυφή της σελίδας δεν είναι δικός μας. Περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022. Μας λένε ότι στραγγαλίζουν τον ελληνικό λαό για να παράγονται «πρωτογενή πλεονάσματα» που χρησιμοποιούνται «για τη μείωση του χρέους», όμως το χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται! Το 2022, μετά από πέντε συνεχή χρόνια «πρωτογενών πλεονασμάτων» ίσων με 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, το χρέος θα είναι μεγαλύτερο από το χρέος του 2016 κατά 3,7 δισ. ευρώ!
 
Μας κοροϊδεύουν; Ασφαλώς και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, που καλείται να πάρει τις δικές του αποφάσεις (και όχι μόνο για το χρέος).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑξιολόγηση σχολείων από ιδιωτική εταιρία!
Επόμενο άρθρο Το μετα-Μνημόνιο σε αριθμούς

Σχετικά Αρθρα

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

Οικονομία 26 Μάι 2026, 19:40

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

Διεθνή 3 Απρ 2026, 07:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

Ημέρα σκαραβαίου.

Ημέρα των στρουμφ.

Κονγκό: Ημέρα στρατού.

Ελ Σαλβαδόρ: Ημέρα δασκάλων.

1882: Ιδρύεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

1929: Επεισόδια μεταξύ εργατών και χωροφυλακής έξω από το ιταλικό εργοστάσιο (Θεσσαλονίκη).

1943: Ρατσιστικές εξεγέρσεις σημειώνονται στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) 29 νεκροί.

1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της «Alpha bank» στην οδό Αχαρνών (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo