Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Η λύση αργεί, αλλά θα βρεθεί
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Η λύση αργεί, αλλά θα βρεθεί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιούλ 2017, 00:00

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου συντονίζουν τις κινήσεις τους προκειμένου να βρεθεί λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Super League. Εχει ήδη γίνει επαφή με τηλεοπτικό πάροχο από το εξωτερικό, ο οποίος εξειδικεύεται στην προβολή αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ στο εσωτερικό γίνονται συζητήσεις με την ΟΤΕ TV, οι οποίες -σύμφωνα με τις «διαρροές»- βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Αν κάποιος διαβάσει προσεχτικά τα σχετικά δημοσιεύματα, θα διαπιστώσει ότι οι «4», εκτός από τη στάση τους απέναντι στο συνδρομητικό κανάλι, φέρονται να συζητούν για «μακροχρόνιους και όχι βραχυχρόνιους στόχους» και να συμφωνούν ότι απαιτείται «μια αναβάθμιση στο προϊόν και χάραξη από κοινού ενός στρατηγικού σχεδίου με πολυετή ορίζοντα» και «μια αλλαγή συμπεριφοράς που θα πρέπει να υπάρξει από το νέο πρωτάθλημα», προκειμένου να αναβαθμιστεί το προϊόν. Στόχος τους είναι φυσικά να το «πουλήσουν» σε καλύτερη τιμή, γιατί σύμφωνα με τις πάντα καλά ενημερωμένες πηγές, η φθίνουσα πορεία του πρωταθλήματος συνεχίζεται και η διαπραγματευτική του τιμή είναι κάτω από τα 15.000.000 ευρώ.

Ακούγοντας τα παραπάνω όσοι διαθέτουν στοιχειώδη κριτική ικανότητα καταλαβαίνουν ότι η σύμπραξη των «4» έχει επικοινωνιακή και μόνο αξία και ότι ο στόχος τους είναι να ασκήσουν πίεση προς τη NOVA, αλλά και προς τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος, και όταν βρεθεί κάποια λύση στα τηλεοπτικά όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν παρελθόν. Η πίεση προς το συνδρομητικό κανάλι μεταφράζεται: «δώσε κάτι παραπάνω και εμείς εδώ είμαστε». Και προς τους μικρούς: «δείξτε μας εμπιστοσύνη και δε θα χάσετε».

Ενας επιπλέον λόγος που ενισχύει το επιχείρημα της ευκαιριακής «συμμαχίας» είναι ότι την ίδια στιγμή που οι «4» εμφανίζονται στα αθλητικά Μέσα ενωμένοι,  να ομονοούν και να συζητούν σε καλό κλίμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν για να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα, στις πολιτικές εφημερίδες και στη συντριπτική πλειοψηφία των διαδικτυακών Μέσων το βασικό θέμα της επικαιρότητας είναι ο επιχειρηματικός πόλεμος που μαίνεται ανάμεσά τους, ο οποίος δείχνει να έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις, με πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Μπορεί οι «αναλυτές» στις αθλητικές φυλλάδες, επειδή απευθύνονται σε οπαδούς, να θεωρούν ότι μπορούν να τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να παρουσιάζουν την ευκαιριακή συμμαχία των μεγάλων ομάδων σαν μια νέα αρχή για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όμως στο συνδρομητικό κανάλι γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα και αξιολογούν τις εξελίξεις στην πραγματική τους διάσταση.

Στη NOVA είναι γνωστές οι σημαντικές επιχειρηματικές διαμάχες ανάμεσα στους καπιταλιστές ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων (άλλωστε και οι ίδιοι είναι καπιταλιστές και γνωρίζουν από πρώτο χέρι πώς παίζεται το παιχνίδι) και ξέρουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν για πολύ καιρό ενωμένοι. Εχοντας αυτό το δεδομένο, οι κινήσεις του συνδρομητικού καναλιού είναι πολύ προσεκτικές. Προσπαθούν να κρατούν ανοιχτό το θέμα, στοχεύοντας να αξιοποιήσουν την αδυναμία της Λίγκας να βρει άλλο χορηγό, αλλά και τις εσωτερικές διαμάχες ανάμεσα στους «4» μεγάλους και τις υπόλοιπες ομάδες.

Ηδη έχουμε μια  πρώτη κίνηση από πλευράς NOVA, με την οποία  αύξησε την προσφορά της και δέχεται να επιστρέψει το 50% από τις ρήτρες που είχε ενεργοποιήσει στις αρχές της σεζόν εξαιτίας της αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος (θα επιστρέψει στις ομάδες 1.200.000 ευρώ από τα 2.400.000 ευρώ που είχε δεσμεύσει). Προϋπόθεση για τη συνέχιση της χορηγίας είναι η μείωση των ομάδων της Λίγκας από 16 σε 12 ή 14 και η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω πλέι οφ. Στο κανάλι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η αγωνιστική εικόνα των ομάδων και το θέαμα που θα προσφέρουν, συνεπώς θα γίνει περισσότερο ελκυστικό το πρωτάθλημα, θα αυξηθούν τα φράγκα που θα τζιράρονται γύρω από αυτό, άρα θα αυξηθούν και τα φράγκα που θα μπουν στο ταμείο κάθε ομάδας.

Η νέα προσφορά της NOVA δείχνει να πετυχαίνει το σκοπό της, αφού αναζωπύρωσε τις αντιθέσεις των ομάδων της Super League. Οι μεγάλοι δείχνουν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τα αιτήματα του συνδρομητικού καναλιού προκειμένου να αυξηθούν τα φράγκα που θα μοιραστούν, όμως οι μικρομεσαίοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά και να ρισκάρουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Βεβαίως, επειδή για τους καπιταλιστές τα φράγκα είναι πάνω  απ’ όλα, ήδη κάποιοι από τους μικρομεσαίους έχουν αρχίσει τις αντιπροτάσεις και δέχονται να συμφωνήσουν με τα αιτήματα του καναλιού, με την προϋπόθεση ότι οι μεγάλοι θα αποδεχτούν να «απορροφήσουν» τη μείωση και να επωμιστούν τις οικονομικές απώλειες που θα προκύψουν.
Ολα δείχνουν ότι η λύση θα βρεθεί λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και ότι μέχρι τότε θα έχουμε πολλά επεισόδια στο σίριαλ.  

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
 
 Αρχισαν τα όργανα στην κυβέρνηση, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην κατάργηση του «νόμου Κοντονή» μετά από πιέσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών, στην πρόσφατη περιοδεία τους στην Αθήνα, απαίτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να τροποποιήσει άμεσα ορισμένα σημεία της νομοθεσίας και ιδιαίτερα αυτά που αναφέρονται στις κυρώσεις των ομάδων σε περιπτώσεις εμπλοκής τους σε παραπτώματα που αφορούν περιστατικά αθλητικής βίας.

Οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ θεωρούν τη δυνατότητα του υφυπουργού να αναβάλει τους αγώνες «καταχρηστική» και προτείνουν ελαφρύτερες ποινές, όπως απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, κλείσιμο της θύρας των φανατικών οπαδών, διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, οι οποίες δε θα διαταράσσουν τον προγραμματισμό διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ή των άλλων αθλητικών διοργανώσεων. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δε διαπραγματεύονται στο ελάχιστο το δικαίωμά τους  να αποφασίζουν αυτές και μόνον αυτές για όσα διαδραματίζονται στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ενα επιπλέον σημείο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στις προτεινόμενες ποινές δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα, προκειμένου να μη χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ομάδων. Για να κρατήσουν τα προσχήματα και για να μη φανεί ότι αδιαφορούν για τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, δήλωσαν ότι το μέτρο της αναβολής των αγώνων θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και εφόσον δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα «ελαφρύτερα» μέτρα.

Αν και ο Βασιλειάδης δήλωσε σύμφωνος με τις απόψεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ και στις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι θα φέρει σύντομα στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση, ο Κοντονής, σύμφωνα με «διαρροές», εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αλλαγή της νομοθεσίας και ζήτησε να μην υπάρξουν άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις. Και επειδή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο Κοντονής βάζει πλάτη στον Τσίπρα για να «μαζευτούν» οι λαμακίες του Καμμένου, όλα δείχνουν ότι η κυβερνητική επιλογή είναι να μην τον «αδειάσουν», να μην καταργηθεί ο νόμος του και να επιδιωχθεί συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ.

Η κυβέρνηση θα προτείνει να μην αλλάξει η κείμενη νομοθεσία για να ικανοποιηθεί ο Κοντονής και ταυτόχρονα θα δεσμευτεί ότι ο Βασιλειάδης δε θα ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, ενώ θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προς την αθλητική δικαιοσύνη ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι ποινές που θα αποφασίζει θα είναι συμβατές με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης, είτε νομοθετήσει την κατάργηση του νόμου Κοντονή είτε δεσμευτεί για τη μη εφαρμογή του, η κυβέρνηση κατάφερε για μια ακόμη φορά να γελοιοποιηθεί και να αποδείξει ότι είναι ένα τσούρμο ανδρείκελων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν μόνα τους ούτε τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αθλητικής βίας.
 
 
 
 
Στον επαγγελματικό αθλητισμό, προβάλλεται από τα ΜΜΕ, τις αθλητικές ομοσπονδίες, τις διοικήσεις των ομάδων και το σταρ-σίστεμ η άποψη «κοίτα τη δουλειά σου και μην ανακατεύεσαι με τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα» και αποτρέπει τους αθλητές να συμμετέχουν και να σχολιάζουν το κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι 44 υπογραφές αλληλεγγύης προς την Ηριάννα από τον χώρο του αθλητισμού, αν και καλοδεχούμενες, είναι ελάχιστες και δείχνουν ότι το δόγμα του No Politica κερδίζει συνεχώς έδαφος. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα στην περίπτωση του Περικλή για τον οποίο οι φωνές αλληλεγγύης είναι ελάχιστες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Αισχροί και επικίνδυνοι
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Μια διάτρητη άδεια για ένα περιβαλλοντικό σκάνδαλο!

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo