Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
  • Aναμενόμενα και μη
  • ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ
  • Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»
  • «Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…
  • Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ιμπεριαλιστικός κυνισμός και προπαγάνδα εξαπάτησης
Πολιτική

Σόιμπλε VS Τσίπρας

Ιμπεριαλιστικός κυνισμός και προπαγάνδα εξαπάτησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούν 2017, 00:00

Είναι ένα ιμπεριαλιστικό κάθαρμα. Κυνικό, επιθετικό, αδίστακτο. Συμπεριφέρεται, όμως, με απόλυτη στοχοπροσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του γερμανικού ιμπεριαλισμού, τον οποίο υπηρετεί εδώ και δεκαετίες. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φιλοδόξησε κάποτε να γίνει ο διάδοχος του Χέλμουτ Κολ. Τους «καθάρισε» και τους δύο η Ανγκελα Μέρκελ, που ήρθε σαν αουτσάιντερ από την εξωτερική (όπως έλεγαν παλιά οι σπορτκάστερ που περιέγραφαν αγώνες στίβου) και παραμέρισε όποιον εύρισκε μπροστά της. Ηταν αυτή που αποκάλυψε το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της CDU. Ο Κολ πέρασε στην πολιτική συνταξιοδότηση και ο Σόιμπλε συμβιβάστηκε με το ρόλο του δεύτερου τη τάξει στη γερμανική χριστιανοδημοκρατία. Κι όπως συνήθως συμβαίνει στη γερμανική πολιτική παράδοση, Μέρκελ και Σόιμπλε τιμούν τη συμφωνία που έχουν κάνει, καλύπτουν ο ένας την άλλη και αντιστρόφως, και στη διεθνή σκηνή έχουν μοιράσει τους ρόλους, χρησιμοποιώντας ο καθένας το προσωπικό του στιλ (για στιλ και μόνο μιλάμε), έχοντας δημιουργήσει ένα δίδυμο που αλληλοσυμπληρώνεται.

Πρέπει, βέβαια, να πούμε ότι αυτό το στιλ άσκησης διεθνούς πολιτικής διευκολύνεται από το γεγονός ότι η Γερμανία είναι η ισχυρότερη ιμπεριαλιστική δύναμη της ΕΕ και, εξ αυτού του λόγου, δεν μαστίζεται από πολιτική κρίση, όπως η Ιταλία, η Βρετανία, η Γαλλία. Γιατί αν υπήρχε πολιτική κρίση, τότε το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε δε θα μπορούσε να δρα με την ενότητα που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια. Θα είχαν βγει τα μαχαίρια, όπως είχε συμβεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Κολ έχασε τις εκλογές και η Μέρκελ έκανε το «εσωτερικό πραξικόπημα» και πήρε το κόμμα από τα χέρια του διδύμου Κολ-Σόιμπλε.

Υπό το φως όσων εν συντομία αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί ο Σόιμπλε μπορεί να σπάει το πρωτόκολλο και να μιλάει με τόσο περιφρονητικό τρόπο για έναν πρωθυπουργό χώρας-μέλους της ΕΕ (έστω κι αν αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της ο Τσίπρας) και γιατί ο Τσίπρας καταπίνει τη χοντρή προσβολή και περιορίζεται μόνο σε  κάποια αρνητικά σχόλια συνεργατών του, διατυπωμένα με τη δέουσα ευγένεια (δεν συμπεριλαμβάνονται, βέβαια, αυτά που γράφει στο facebook ο Πολάκης).

Ο Σόιμπλε, αφού πρώτα έπλεξε το εγκώμιο του Τσακαλώτου, χαρακτηρίζοντάς τον καλό υπουργό και σκληρό διαπραγματευτή, εξέφρασε την… απορία του γιατί δεν τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας. Και μετά πέταξε το καρφί: ο Τσίπρας τηλεφωνεί κάθε λίγο και λιγάκι στην Μέρκελ, για να της πει να παρέμβει, και αυτή του απαντάει ότι δεν αναμιγνύεται σε υποθέσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών. Χτύπησε μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μια κατέστησε σαφές ότι η γερμανική πολιτική είναι ενιαία και αδιαίρετη και πως τα ζητήματα του Eurogroup τα χειρίζεται αποκλειστικά αυτός, έχοντας απόλυτη εξουσιοδότηση από την καγκελάριό του, και από την άλλη «ξεφώνισε» τον Τσίπρα,  ότι -σε αντίθεση με την Μέρκελ- δεν εμπιστεύεται τους υπουργούς του και τους ρεζιλεύει στα μάτια των συναδέλφων του.

Ο Σόιμπλε είχε υπόψη του αυτά που είχαν διαμειφθεί στο Eurogroup στις 22 Μάη. Ο Τσακαλώτος είχε συμφωνήσει στο σχέδιο Ντεϊσελμπλούμ-Τόμσεν (δηλαδή στο σχέδιο Σόιμπλε), όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τσίπρα, δήλωσε ότι θέλει λίγο χρόνο ακόμα, προκειμένου να διαχειριστεί τη μείζονα πολιτική κρίση που θα ξεσπάσει στην Ελλάδα. Από τα πρακτικά του Eurogroup, που διέρρευσαν, φαίνεται ότι ο Τσακαλώτος βρήκε θετική ως βάση συζήτησης την πρόταση που είχε κατατεθεί και για την αναβολή που ζήτησε επικαλέστηκε το τηλεφώνημα στον Τσίπρα, διαχωρίζοντας έτσι τον εαυτό του από το μπλοκάρισμα της διαδικασίας.

Από τα ίδια πρακτικά φαίνεται και ο θυμός με τον οποίο αντέδρασε ο Σόιμπλε. Ενώ οι άλλοι υπουργοί μίλησαν συναινετικά, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη θέση που βρέθηκε ο Τσακαλώτος, ο Σόιμπλε υπήρξε οξύς, ενώ προεξόφλησε ότι και στις 15 Μάη δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερη πρόταση. Ο θυμός του είναι ευεξήγητος. Δεν έχει συνηθίσει να του κάνουν καψώνια, αλλά να του λένε «ναι», όταν φτάνει στην τελική του πρόταση. Κι αυτή ήταν η τελική του πρόταση, την οποία είχε αποδεχτεί και το ΔΝΤ. Από την άλλη, ήταν η δεύτερη φορά που ο Τσίπρας του έκανε τέτοιο καψώνι, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δικές του προπαγανδιστικές ανάγκες στην Ελλάδα.

Τα ίδια είχαν γίνει στο Eurogroup στις 11.2.2015. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούσαν τότε ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Βαρουφάκης. Υπήρξε συμφωνία σε ανακοινωθέν, ο Δραγασάκης την υπέγραψε ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας, οι υπουργοί έφυγαν από τις Βρυξέλλες (ο Σόιμπλε βρισκόταν ήδη στο Βερολίνο), όταν -μετά από μια ανεξήγητη καθυστέρηση δυόμιση ωρών- εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου ένας κάθιδρος Ντεϊσελμπλούμ και ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί «είχαν μία έντονη και εποικοδομητική συζήτηση, που κάλυψε πολλούς τομείς, όχι όμως επαρκώς, ώστε να υπάρχουν κοινά συμπεράσματα. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση τη Δευτέρα και βεβαίως θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας, στο θέμα της μελλοντικής συνεργασίας. Δεν υπάρχουν συμπεράσματα, που θα μπορέσω να μοιραστώ μαζί σας. Βεβαίως θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή».

Εντός δύο ωρών οι Financial Times είχαν βγάλει όλο το παρασκήνιο: ο Δραγασάκης είχε συμφωνήσει, είχε υπογράψει, όμως μετά από τηλεφώνημα του Τσίπρα, αναγκάστηκε να αποσύρει την υπογραφή του. Δημοσιεύτηκε τότε και το ανακοινωθέν επί του οποίου είχε υπάρξει η συμφωνία Δραγασάκη. Η ένσταση Τσίπρα ήταν στον όρο «extension» («επέκταση»). Το ανακοινωθέν έγραφε ότι «οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης». Φυσικά, μετά από μερικές μέρες, στις 20 Φλεβάρη, υπογράφηκε η ίδια συμφωνία. Στο μεταξύ, όμως, ο Τσίπρας είχε κάνει το προπαγανδιστικό του σόου με τη «σκληρή διαπραγμάτευση», χρησιμοποιώντας ως αρχιγελωτοποιό τον Μπαρουφάκη. Ο Δραγασάκης, στον οποίο ο Τσίπρας είχε αναθέσει την αρμοδιότητα «συντονισμός του κυβερνητικού έργου στον τομέα της διαπραγμάτευσης του Δημοσίου Χρέους» (ΦΕΚ 205Β/30.1.2015), έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε στις Βρυξέλλες.

Εχουμε, λοιπόν, από τη μια, ένα ιμπεριαλιστικό κάθαρμα που θέλει να «τελειώνει τις δουλειές» στην ώρα που ο ίδιος επιλέγει και, από την άλλη, έναν πολιτικό τσαρλατάνο που στήνει συνεχώς σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης», ξεφτιλίζοντας κορυφαίους υπουργούς του, με μοναδικό σκοπό να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Στο τέλος, βέβαια, υπογράφει!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σόιμπλε VS Τσίπρας

Εν αναμονή της Γενεύης ΙΙ
Επόμενο άρθρο

Σόιμπλε VS Τσίπρας

Καταδικάστηκε χρυσαυγίτης

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

Πολιτική 6 Ιούν 2026, 08:50

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 22:06

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 14:36

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 12:32

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

Πολιτική 3 Ιούν 2026, 13:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    17Ν
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Εφετείο 17Ν
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    ΕΛΑ
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σόιμπλε VS Τσίπρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Ποιοι είμαστε
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Επικοινωνία
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Όροι χρήσης
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Ποιοι είμαστε
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Επικοινωνία
  • Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Σόιμπλε VS Τσίπρας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo