
> Απαγορεύομεν και διατάσσομεν. 'Η dura lex sed lex. Το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (1.2.2017). ΚΑΙ κοινωνικός αυτοματισμός: «Η στάση τους τώρα και στο παρελθόν δείχνει ότι αδιαφορούν για την ταλαιπωρία και το κόστος που προκαλούν στους άλλους πολίτες και στην οικονομία». Ενοχοι αυτήν την φορά οι αγρότες.
> Τρεις (τουλάχιστον) θάνατοι προσφύγων και το «σφυρίζειν κλέφτικα» της συγκυβέρνησης συνεχίζεται…
> Σενάρια της δραχμής, δεν μας μαγείς!
> Ε, να μην πάρει μια συνέντευξη από τον (πάλαι ποτέ ευρωρεβιζιονιστή και νυν αρθρογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ) Π. Μπουκάλα; Οι καλές σχέσεις χρειάζονται…
> A Whiter Shade of Pale.
> Ο τυπογράφος του δαιμονίου παραποίησε την βρετανική πόλη του Λέστερ.
> Και δεν υπάρχουν και εθνικές ντόπες για να νανουριστεί το πόπολο…
> «Ζητήματα ένοπλης πάλης» – άρθρο, μαντέψτε πού δημοσιεύτηκε.
> Να πούμε ότι δεν μας προκάλεσε καμμία έκπληξη η είδηση για στρατιωτική βοήθεια με την μορφή τεθωρακισμένων στις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF), στις οποίες συμμετέχουν και μαχητές του YPG (κατά την Αγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση»).
> Λέτε τα αγροτικά μπλόκα να μετατραπούν σε «άλλες μορφές πάλης» ώστε να κλιμακωθεί ο (δίκαιος οπωσδήποτε) αγώνας των αγροτών;
> Πώς διάολο να λειτουργήσει ο ΟΚΑΝΑ με απολύσεις;
> Ξέραμε πως η Ο21 έχει σαν θρησκεία την ΑΕΚ. Τώρα προστέθηκε και η… μονή Εσφιγμένου (πατρίς-γατούλης-οικογένεια). Αχ! αυτός ο δικέφαλος αετός (που υπάρχει και στο σάιτ των Εσφιγμεναίων).
Πάντως ο γατούλης, όταν έκοψε την πίτα, είπε μόνο: «είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε το κύπελλο όπως και πέρυσι και ότι θα πάμε στα πλέι οφ για να παίξουμε για Ευρώπη και έξοδο στο Champions League». Το γήπεδο το… ξέχασε!
> Επίσκεψη Τσίπρα στη Σερβία: Ελλάς – Σερβία – ΝΑΤΟ – Συμμαχία;
> Μόριασε Τσίπρα να διαβώ.
> If I were a rich man («Βιολιστής στη στέγη»).
> Μετράμε τις δεσμεύσεις (και τελειωμό δεν έχουν…). Τσίπρας: «Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών» – πώς λέμε αρχή δια δεσμεύσεις.
> 831.000 τα φράγκα (ευρώ) που μάσησε η Φιγιόν από αργομισθίες.
> Δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ (κατουμύργια, όχι παίξε-γέλασε).
> «Δώσαμε μάχη με τους θεσμούς για να το εφαρμόσουμε (σ.σ. το «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης») από φέτος». Ταύτα έφα η υπουργός Γεμιστών κ. Θεανώ Φωτίου. Μαχέστηκαν, δηλαδή, άλλη μια φορά οι συγκυβερνώντες.
> Μπορεί «σε καμμία περίπτωση να μην είναι νόμιμο» το να δίνονται κουπόνια στους εργαζόμενους έναντι μέρους των μισθολογικών αποδοχών τους (γ.γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος), όμως είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα βάλουν τη σφραγίδα τους για να μην ισχύσει, μια κι έξω, αυτή η ξεφτίλα.
> «Πολιτική αλλαγή» – Κούλης. Φοβερή διατύπωση…
> My Woman from Tokyo.
> Προκλητικότατος σε άρθρο του στην ΑΥΓΗ (31.1.2017, avgi.gr/article/10811/7857387/ti-mporei-na-ginei-se-dyo-chronia-poy-den-ginotan-gia-merikes-dekaeties).
> Αλ. Χαρίτσης (από δήλωση στα Ιωάννινα): «Το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση εξασφαλίζει πολύ πιο ήπια προσαρμογή» – πώς λέμε «τον ήπιαμε», «στην αρχή μας μπήκε λίγο» κτλ.
> «Βaal»: Μπρεχτ – Σλέντορφ – Φασμπίντερ. Echt!
> Επιτέλους! «Πρωταθλητές Ευρώπης οι Ελληνες με ανεργία 23%» – Μετά το «τιμημένο» 1987, οι άνεργοι (ξανα)ζούν στιγμές δόξας.
> «Οι εργαζόμενοι του ομίλου ΔΟΛ αποφάσισαν να αντισταθούν και να συνεχίσουν να εργάζονται τη Δευτέρα και την Τρίτη, χωρίς να έχουν καμία εγγύηση ότι θα πληρωθούν». Από την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Ευρωπαϊκής Ο.Δ.
> Αυτός και η Πηνελόπη του (καθόλου Οδυσσέας, όμως…).
> Σημειώστε το: «Το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο μειώνει το προσδόκιμο ζωής» – (tovima.gr/society/article/?aid=860152).
> Φωτιά και αντιφέγγισμα.
> Και εις έτη πολλά.
> Ο Βούτσης είναι παλιά τάναπου και το κατάπιε αμάσητο το tsakalotto. Διότι όταν το tsakalotto σπούδαζε στας Ευρώπας, ο Βούτσης έφτιαχνε και διέλυε δύο φράξιες την εβδομάδα. Ξεσκολισμένη ευρωρεβιζιόνα…
> «Το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής βρίσκεται στη δικαιοσύνη και αυτή είναι που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Αυτή είναι που θα κρίνει αν υπάρχει εμπλοκή προσώπων που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών» – Τσίπρας στη Βουλή. Κι εμείς που νομίζαμε ότι τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων τις βρίσκουν οι προανακριτικές επιτροπές της Βουλής!
> Αφού η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Εξεταστική έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, πώς μπορεί να κρίνουν διαφορετικά οι δικαστικές αρχές, που δεν έχουν δικαίωμα να ερευνήσουν τους πολιτικούς;
> Αν – λέω αν…
αν όλα δε συνέβαιναν τόσο νωρίς
η αποβολή σου απ' το Γυμνάσιο στην Ε' τάξη,
μετά Χαϊδάρι, Αι-Στράτης, Μακρονήσι, Ιτζεδίν,
αν στα 42 σου δεν ήσουν με σπονδυλοαρθρίτιδα
ύστερα από τα είκοσι χρόνια της φυλακής
με δυο διαγραφές στην πλάτη σου, μια δήλωση
αποκήρυξης όταν σ' απομονώσαν στο Ψυχιατρείο
αν – σήμερα λογιστής σ' ένα κατάστημα εδωδίμων-
άχρηστος πια για όλους, στιμμένο λεμόνι,
ξοφλημένη περίπτωση, με ιδέες από καιρό ξεπερασμένες
αν – λέω αν…
με λίγη καλή θέληση ερχόνταν όλα κάπως διαφορετικά
ή από μια τυχαία σύμπτωση, όπως σε τόσους και τόσους
συμμαθητές, φίλους, συντρόφους – δε λέω αβρόχοις ποσί
αλλά αν…
(Φτάνει. Μ' αυτά δε γράφονται τα ποιήματα. Μην επιμένεις.
Αλλον αέρα θέλουν για ν' αρέσουν, άλλη «μετουσίωση».
Το παραρίξαμε στη θεματογραφία).
Μ. Αναγνωστάκης, «If…»
Βασίλης






