Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 29 Αυγούστου
  • Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός
  • Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ
  • Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;
  • Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος
  • Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιούλ 2016, 00:00

Φύλαρχος αποικίας

Σε ποια ιμπεριαλιστική χώρα ένας επίτροπος της ΕΕ γίνεται δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους; Σε καμία. Το πολύ να συνεργαστεί με τον αρμόδιο υπουργό. Με τον πρωθυπουργό μπορεί να συναντηθεί μόνον ο πρόεδρος της Κομισιόν. Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι) ο επίτροπος Μοσκοβισί συναντήθηκε και συνομίλησε με τέσσερις υπουργούς, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό (ο οποίος του υπέβαλε αιτήματα!) και απευθύνθηκε στους βουλευτές, καταπώς συνηθίζεται μόνο για αρχηγούς κρατών (και όχι όλων των κρατών). Ακόμα και στο επίπεδο του πρωτοκόλλου, οι Τσιπροκαμμένοι με την… αγέρωχη εξωτερική πολιτική, συμπεριφέρονται σαν σκυλάκια του καναπέ που γλείφουν ακόμα και τους δευτεροκλασάτους των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων (εν προκειμένω της Γαλλίας).

Μάζεμα

Αφού στήριξαν το καθεστώς Ερντογάν τη βραδιά του οπερετικού πραξικοπήματος, οι ιμπεριαλιστικές πρωτεύουσες άλλαξαν την «πλάκα» από την επόμενη μέρα, προειδοποιώντας τον Ερντογάν να σεβαστεί το «κράτος δικαίου». Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση με την οποία η ΕΕ απηύθυνε «έκκληση για επίδειξη αυτοσυγκράτησης από τις τουρκικές Αρχές, μεταξύ άλλων από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας». Το ανακοινωθέν ζήτησε «πλήρη τήρηση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία». Οι προειδοποιήσεις αυτές απευθύνονταν, βέβαια, στον Ερντογάν. Υπήρξαν και άλλες, σκληρότερες, όπως η γερμανική διαρροή πως η Μέρκελ ξεκαθάρισε στον Ερντογάν να μην τολμήσει να επαναφέρει τη θανατική ποινή, γιατί οι πόρτες της ΕΕ θα κλείσουν. 'Η η δήλωση του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, που σχολιάζοντας την ταχύτητα με την οποία ο Ερντογάν άρχιζε να καθαρίζει τον κρατικό μηχανισμό, είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε εκ των προτέρων έτοιμη μια λίστα συλλήψεων.

Οι ιμπεριαλιστές της Δύσης στήριξαν μεν τον Ερντογάν, όμως θέλουν ταυτόχρονα και να τον συμμαζέψουν. Να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα και να θεωρεί πως έγινε παντοδύναμος, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και έναντι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να του θυμίσουν «τη θέση του» με λίγα λόγια.

Κουτοπονηριές (1)

Ευκλειδάκος σπίκινγκ: «Εξηγήσαμε στον Πιέρ (Μοσκοβισί) -και ο πρωθυπουργός και εγώ- ότι υπάρχει μία αντίφαση: από τη μια οι θεσμοί να απαιτούν να έχουν τη μικροδιαχείριση όλου του προγράμματος και, συγχρόνως, να ζητούν να αποτελεί το πρόγραμμα ελληνική ιδιοκτησία». Γιατί αντίφαση; Οταν οι «θεσμοί» (η τρόικα ή το κουαρτέτο, για να καταλαβαινόμαστε) μιλούν για ιδιοκτησία του προγράμματος, εννοούν να σταματήσουν οι συριζαίοι να λένε εκείνα τα ηρωικά και πένθιμα, ότι τάχα τους εκβίασαν, υπέστησαν πραξικόπημα, αναγκάστηκαν να υπογράψουν με το πιστόλι στον κρόταφο, και να πουν ότι συμφωνούν πλήρως μ' αυτό το πρόγραμμα. Αυτό πλέον το λένε και το επαναλαμβάνουν σε καθημερινή βάση. Δε σημαίνει, όμως, η αλλαγή της ρητορικής τους και ότι θα τους αφήσουν ανεξέλεγκτους. Ο Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός υπό επιτροπεία και οι υπουργοί του θα είναι υπουργοί υπό επιτροπεία. Το προβλέπει το Μνημόνιο που υπέγραψαν και δεν υπάρχει καμιά αντίφαση σ' αυτό.

Αυτοί, όμως, θέλουν ν' αποφύγουν την απόλυτη ξεφτίλα. Το είπε ο Ευκλειδάκος: «Νομίζω ότι θα μπορούμε να δουλεύουμε πιο αποτελεσματικά στο μέλλον, όπου, βεβαίως, θα τα συζητάμε όλα. Θα συμφωνούμε στόχους, θα συζητάμε για τα μέσα, αλλά θα υπάρχουν οι βαθμοί ελευθερίας για την κυβέρνηση. Να μπορεί, δηλαδή, να πράξει σε σημαντικά ζητήματα αλλά και βραχυπρόθεσμα, όπως προκύπτουν από μέρα σε μέρα. Και για τις μεγάλες αλλαγές που θέλει να φέρει στον τόπο, μετά από το καλοκαίρι, με έξι – εφτά σημαντικά νομοσχέδια. Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή την καλύτερη σχέση».

Αμ δε. Το Μνημόνιο είναι σαφές. Δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την παραμικρή νομοθετική κίνηση, αν προηγουμένως δεν υπάρξει πλήρης έλεγχος και έγκριση από την τρόικα και από τα τεχνικά της κλιμάκια. Τον περασμένο Δεκέμβρη, τους ανάγκασαν να αποσύρουν το νομοσχέδιο για το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» (μέτρα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, οριακού κόστους), που είχαν καταθέσει στη Βουλή και ετοιμάζονταν να ψηφίσουν με fast track διαδικασία. Και πρόσφατα, ενόψει του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης, η τρόικα περνούσε από μικροσκόπιο κάθε νομοσχέδιο και τους ανάγκαζε να αλλάζουν διατάξεις του, λίγες μέρες μετά την ψήφισή τους.

Κουτοπονηριές (2)

Πώς απάντησε ο Μοσκοβισί στην κουτοπονηριά του Τσακαλώτου; Με μεγαλύτερη κουτοπονηριά. Εθεσε αρχικά ζήτημα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση: «Ελπίζουμε, όπως είπα και πριν, να πετύχει η Ελλάδα και η λέξη κλειδί είναι, όπως είπε και ο Ευκλείδης, η επιστροφή της εμπιστοσύνης. Προς τούτο πρέπει να περάσουμε σε μία νέα φάση συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ μας». Στη συνέχεια, πέταξε ένα αόριστο «τέρμα η διαχείριση της κρίσης, τέρμα η μικροδιαχείριση», αλλά αμέσως συνέδεσε την «κανονικότητα» με την «εφαρμογή του προγράμματος». Συμπέρασμα; Ολα μένουν ως έχουν.

Οταν ξαναρωτήθηκε αν έχει να πει κάτι για «λύσεις που ενδεχομένως μειώσουν την κοινωνική κρίση», ο Μοσκοβισί έγινε πιο σαφής: «Δεν υπάρχουν νέα, πάντως το συζήτησα και αυτό με τον πρωθυπουργό. Αντιλαμβάνομαι ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, για την αλληλεγγύη, αυτό το κατανοώ και θα ενθάρρυνα την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα δικά της έργα, τα δικά της προγράμματα. Πιστεύω ότι είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ενστερνιστεί η Ελλάδα και πρέπει να είναι συμβατό με το πρόγραμμα, ιδιαίτερα μετά από την πρώτη αξιολόγηση πιστεύω ότι έχει ανοίξει ο δρόμος. Χρειάζεται, όμως, συμβατότητα, συνοχή μεταξύ των μεν και των δε και σταθερότητα και μία σαφής αναπτυξιακή στρατηγική και προοπτική».

Συμπέρασμα: μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, αρκεί αυτές να είναι συμβατές με το πρόγραμμα των Μνημονίων. Και ποιος θα διαπιστώνει τη συμβατότητα; Η τρόικα, φυσικά, από την κρησάρα της οποίας θα περνάει προληπτικά κάθε νομοσχέδιο. Κι όταν ψηφίζεται και γίνεται νόμος του ελληνικού κράτους, θα περνάει δεύτερο έλεγχο, για να διαπιστωθεί αν νομοθετήθηκαν όλα όπως πρέπει.

Μικρομάνατζμεντ

Οσο για το «μικρομάνατζμεντ» που τάχαμου σιχαίνεται ο μεσιέ Πιερ, θα θυμίσουμε ένα περιστατικό που συνέβη πέρυσι τέτοια εποχή. Οταν ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή του τρίτου Μνημόνιου τέθηκε η μετάταξη τροφίμων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, οι Τσιπραίοι πήραν το βόειο κρέας και το πήγαν στο 23%, αφήνοντας όλα τα άλλα κρέατα στο 13%. Τότε, κατέφθασε στην Αθήνα ο γάλλος υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Αρλέμ Ντεζίρ, συναντήθηκε με τον Σταθάκη και με τον Παππά στο Μαξίμου και απαίτησε να κατέβει και το βόειο κρέας στο 13%, γιατί η Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες αγορές της γαλλικής κτηνοτροφίας (απορροφά το 10% των γαλλικών εξαγωγών), η οποία περνά κρίση (εκείνη την περίοδο γίνονταν και κινητοποιήσεις των γάλλων κτηνοτρόφων). Στις 23 Ιούλη έκανε το ταξίδι-αστραπή ο Ντεζίρ, στις 14 Αυγούστου, στον πρώτο εφαρμοστικό νόμο που ψηφίστηκε μαζί με το τρίτο Μνημόνιο, το βόειο κρέας κατέβηκε στο 13% και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέβασε στο 23% τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία.

Οπως βλέπουμε, λοιπόν, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους, οι ιμπεριαλιστές δανειστές ασχολούνται ακόμα και με λεπτομέρειες του «μικρομάνατζμεντ».

Προβοκάτορας

Σαν κοινός προβοκάτορας λειτούργησε ο επίτροπος Μοσκοβισί στην Αθήνα. Διαβάστε τι δήλωσε: «Ελήφθησαν σημαντικές, δύσκολες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού –ξέρω πόσο δύσκολο ήταν αυτό».

Εμείς ξέρουμε (μας το έχει πει ο… κομμουνιστής υπουργός Κατρούγκαλος), ότι με το νέο ασφαλιστικό όχι μόνο σώθηκε το σύστημα, αλλά όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις. Κι έρχεται τώρα ο Μοσκοβισί να μας πει ότι χρειάστηκε θάρρος από την κυβέρνηση, γιατί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος είναι αντιλαϊκή!

Γκεμπελίσκοι

«Η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ήταν ένας οικονομικά ρεαλιστικός στόχος όταν διατυπώθηκε, αλλά δεν είναι ένας οικονομικά ρεαλιστικός στόχος σήμερα». Μία προς μία τις μετρούσε κομπιάζοντας τις λέξεις του ο Γ. Κυρίτσης (συνέντευξη στον Real FM), αλλά στο τέλος κατάφερε να πει μια παπάρα. Αν κάτι είναι οικονομικά ρεαλιστικό πριν από δύο χρόνια, εξακολουθεί να παραμένει οικονομικά ρεαλιστικό και τώρα. Το ότι αποκλείεται να εφαρμοστεί δεν έχει να κάνει με τη ρεαλιστικότητά του, αλλά με άλλους παράγοντες. Τι να πει όμως ο γκεμπελίσκος του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι κορόιδεψαν τον κόσμο; Απ' αυτή την κοροϊδία σιτίζεται και ο ίδιος. Ενα τίποτα ήταν και βρέθηκε βουλευτής και «σποκσπέρσον» της συριζαίικης προπαγάνδας.

Ενοχλήσεις

Το μέγαρο Μαξίμου διοχετεύει δυσαρέσκεια για την παρέμβαση Στουρνάρα, με την οποία ζήτησε μείωση του στόχου του «πρωτογενούς πλεονάσματος» στο 2% μετά το 2018. Οπως λένε τα παπαγαλάκια των Τσιπραίων, ο Στουρνάρας έκανε με τόσο θορυβώδη τρόπο την παρέμβασή του, ώστε να καρπωθεί ο ίδιος τυχόν μελλοντική απόφαση για μείωση του στόχου και, από την άλλη, να δικαιωθεί σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι μέχρι το 2018 (να πει, δηλαδή, ότι αυτός είχε προειδοποιήσει).

Τα παπαγαλάκια «ξέχασαν» ν' αναφέρουν ότι θέμα μείωσης των στόχων μετά το 2018 δεν το έθεσε μόνο ο Στουρνάρας, αλλά και ο Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα το διεθνοποίησε (το έθεσε σε στελέχη της ευρωδεξιάς και σε θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ με τους οποίους συναντήθηκε. Επομένως, θα διεκδικήσει κι αυτός μερίδιο, αν ποτέ μειωθούν οι στόχοι. Και μάλιστα, θα βγάλει το μεγαλύτερο πολιτικό όφελος. Γιατί -όπως επανέλαβε την περασμένη Δευτέρα ο Μοσκοβισί- είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση γι' αυτό το θέμα, που δεν πρέπει ν' ανοίξει. Οταν θ' ανοίξει, αν ανοίξει, περί τα τέλη του 2018, το πιθανότερο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι στην κυβέρνηση. Κι αν θα είναι, θα είναι τόσο ξεδοντιασμένος πολιτικά που δε θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τίποτα.

Ιμπεριαλιστική υπαγόρευση

Αλλη μια επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, Αμος Χοχστάιν, στην Αθήνα, άλλη μια συνάντηση με τον Σκουρλέτη, όπου «συζητήθηκαν ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος», όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Πού βρίσκεται το ζουμί; Στην τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης Σκουρλέτη, που φαίνεται ξεκάρφωτη: «Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ». Γιατί ξεκάρφωτη; Γιατί (υποτίθεται ότι) οι Αμερικανοί δεν έχουν καμιά δουλειά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Αζέροι και Ιταλοί παίζουν. «Παίζει», όμως, και ο Σκουρλέτης και ο «πολύς» Χοχστάιν ήρθε για να του επιδώσει το τελεσίγραφο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαστούρα ταξικής συνεργασίας
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

Κόντρες 27 Αυγ 2026, 19:40

Η Ημέρα του Κλόουν

Κόντρες 26 Αυγ 2026, 20:26

Μετά τας πανηγύρεις

Κόντρες 25 Αυγ 2026, 20:43

Make America Ηungry Αgain

Κόντρες 24 Αυγ 2026, 20:09

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

Κόντρες 21 Αυγ 2026, 20:11

Αμάν πια με τους εθελοντές

Κόντρες 19 Αυγ 2026, 19:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

Ημέρα κατά των πυρηνικών δοκιμών.

1926: Καταργείται η δουλεία στο Νεπάλ, απελευθερώνονται 55.000 άτομα.

1949: Τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

1963: Απαγγέλλεται κατηγορία σε 22 αξιωματικούς της χωροφυλακής για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

1971: Καταδικάζονται ως συνεργοί στην απόπειρα του Παναγούλη, Αμαλία Φλέμινγκ, Κ. Ανδρουτσόπουλος, Τζον Σκέλτον και Αθηνά Ψυχογιού.

1972: Βόμβα στο υπόγειο της αμερικανικής πρεσβείας (ΛΕΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo