Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σταματήστε τη «σιωνιστοποίηση»
  • Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!
  • Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα
  • Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης
  • Τα «ανίκητα» Merkava ομορφα καίγονται
  • Σαν σήμερα 18 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Προκαλεί ο Κατρούγκαλος
Εργατικά

Προκαλεί ο Κατρούγκαλος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μάι 2016, 00:00

Είναι τέτοιο το θράσος του Κατρούγκαλου, μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος από το σύνολο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τόλμησε να εκδώσει Δελτίο Τύπου για να υποστηρίξει πως οι νέες συντάξεις όχι μόνο δε θα είναι μικρότερες από τις παλιές, αλλά ότι «σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1000 Ευρώ το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προϋφιστάμενο σύστημα. (Εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ δηλώνουν το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών)»!

Προσπαθεί να πείσει όλους τους εργαζόμενους (μισθωτούς και αυταπασχολούμενους), ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ και βγήκαν στο δρόμο απεργώντας και διαδηλώνοντας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να βγουν και να πανηγυρίζουν!

Με συντάξιμες αποδοχές στο μέσο όρο ολόκληρου του εργασιακού βίου, με ποσοστά αναπλήρωσης χαμηλότερα απ' αυτά των νόμων Λοβέρδου-Κουτρουμάνη και με κατάργηση της μεταβατικότητας που εκείνοι οι νόμοι προέβλεπαν (το διάστημα που διανύθηκε στην ασφάλιση μέχρι και το 2010 προβλεπόταν να δίνει σύνταξη με τον παλιό τρόπο), οι νέες συντάξεις θα είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις παλιές. Γι' αυτό, άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει «προσωπική διαφορά» για όσους θα συνταξιοδοτηθούν το 2017, το 2018 και το 2019. Αν η σύνταξη που θα πάρουν με το νέο σύστημα είναι κατά 20% μικρότερη σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρναν με τους νόμους Λοβέρδου Κουτρουμάνη, τότε θα πάρουν τη μισή διαφορά αν συνταξιοδοτηθούν το 2017, το ένα τρίτο της διαφοράς αν συνταξιοδοτηθούν το 2018 και το ένα τέταρτο της διαφοράς αν συνταξιοδοτηθούν το 2019.

Είναι τόσο χαμηλότερες οι νέες συντάξεις, που για να χρυσώσουν το χάπι προβλέπουν τη χορήγηση κάποιων προσωπικών διαφορών τα επόμενα τρία χρόνια. Διαφορετικά, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των συντάξεων θα αυξηθεί, όπως υποστηρίζει ο ξεδιάντροπος Κατρούγκαλος, δε θα είχαν κανένα λόγο να βάλουν αυτή τη διάταξη και μάλιστα για τόσο υψηλές μειώσεις συντάξεων (από 20% και πάνω).

Ομως, ούτε οι ήδη συνταξιούχοι έχουν γλιτώσει κι ας φαίνεται ότι γλίτωσαν. Οι συντάξεις τους θα επανυπολογιστούν με το νέο σύστημα και η διαφορά θα δίνεται ως προσωπική διαφορά. Αυτό καταρχάς αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του ότι ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί σε μικρότερες συντάξεις. Διαφορετικά δε θα γινόταν λόγος για προσωπικές διαφορές μετά τον επανυπολογισμό των υφιστάμενων συντάξεων. Ποια είναι η έννοια της προσωπικής διαφοράς; Οτι ο συνταξιούχος παίρνει κάτι που του έδωσαν στο παρελθόν χωρίς να το δικαιούται. Αυτό που «δικαιούται» είναι μόνο το άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης που θα επανυπολογιστεί με βάση το νέο σύστημα. Το παραπάνω ποσό, η προσωπική διαφορά, συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση από τον νομοθέτη, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχέδιου Κατρούγκαλου. Επομένως, ο νομοθέτης έχει κάθε δικαίωμα να έρθει σε μεταγενέστερο στάδιο και να περικόψει αυτή την προσωπική διαφορά.

Αυτό το κόλπο δεν είναι τυχαίο. Εχει καταρχάς μια νομική διάσταση, που ετοιμάστηκε προσεκτικά από την «επιτροπή σοφών» που είχε φτιάξει ο Κατρούγκαλος το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία συμμετείχαν και δικαστές του ΣτΕ. Βρήκαν ένα τρόπο για να παρακάμψουν και παλιότερες δικαστικές αποφάσεις ενάντια σε μειώσεις συντάξεων και προσφυγές που θα γίνουν στο μέλλον. Εφόσον υπάρχει προσωπική διαφορά, δηλαδή τμήμα της σύνταξης που χαριστικά δίνεται στον συνταξιούχο, τότε οι όποιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να απορροφηθούν από αυτή την προσωπική διαφορά. Κι όχι μόνο να απορροφηθούν, αλλά να… χρωστάει κιόλας ο συνταξιούχος.

Και βέβαια, απ' αυτά που… θα χρωστάει ο κάθε συνταξιούχος θα γίνονται τα πετσοκόμματα τα επόμενα χρόνια. Πετσοκόμματα για τα οποία δε γίνεται καμιά συζήτηση, μολονότι είναι παραπάνω από βέβαια και θ' αρχίσουν από την πρώτη κιόλας χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος (2017).

Το «μυστικό» του ΕΦΚΑ είναι πως δημιουργείται ως ένα υπερταμείο (καθολικός διάδοχος όλων των υφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων) όχι με πήλινα πόδια, αλλά εξαρχής χρεοκοπημένο. Δεν αναφερόμαστε στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, που δημιουργεί μια αρνητική σχέση εργαζόμενων προς συνταξιούχους, ούτε στην εισφοροδιαφυγή των καπιταλιστών, που με το νέο νόμο νομιμοποιείται κιόλας, παράγοντες που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των εσόδων του ΕΦΚΑ.
Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι σ' αυτό το υπερταμείο μεταφέρονται 1.000.000 ασφαλισμένοι του Δημοσίου, χωρίς να μεταφέρεται το σχηματισμένο αποθεματικό από το προηγούμενο σύστημα ασφάλισής τους (ασφάλιση στον εργοδότη Δημόσιο). Πρόκειται για συνταξιούχους που πλέον θα παίρνουν τη σύνταξή τους από τον ΕΦΚΑ, χωρίς να μεταφερθούν σ' αυτόν κονδύλια που αντιστοιχούν στις εισφορές που πλήρωσαν αυτοί οι συνταξιούχοι (και ο εργοδότης τους). Πρόκειται ακόμα για εν ενεργεία υπάλληλους που έχουν ο καθένας πολλά ή λίγα χρόνια ασφάλισης, στα οποία αντιστοιχούν καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες επίσης δεν μεταφέρονται από το Δημόσιο στον ΕΦΚΑ. Το ίδιο ισχύει και για ένα περίπου εκατομμύριο αγρότες (συνταξιούχους και εν ενεργεία).

Τα αποθεματικά των υφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων θα μπουν σ' ένα μίξερ, θα πολτοποιηθούν και θ' αποτελέσουν το αποθεματικό του ΕΦΚΑ. Αυτά τα πολτοποιημένα αποθεματικά, όμως, δεν είναι σε θέση να καλύψουν για καιρό μισό εκατομμύριο συνταξιούχους του Δημοσίου και άλλους τόσους συνταξιούχους αγρότες διάφορων κατηγοριών, που προστίθενται ως συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ χωρίς να μεταφέρουν καμιά αποθεματοποίηση ασφαλιστικών εισφορών. Δεδομένων μάλιστα και των υπόλοιπων δυσμενών παραγόντων (υψηλή ανεργία, εισφοροδιαφυγή, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα), η ελλειμματικότητα του ΕΦΚΑ θα φανεί από το ξεκίνημά του. Κι επειδή το κράτος περιορίζεται πλέον μόνο στην υποχρέωση καταβολής της εθνικής σύνταξης, ο ΕΦΚΑ θα κληθεί να μειώσει τις «δαπάνες» του, δηλαδή τις συνταξιοδοτικές του παροχές.

Ο περιβόητος «κόφτης» που αύριο θα έχει ψηφιστεί θα οδηγήσει σε άμεση μείωση των χορηγούμενων συντάξεων, μέσω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς κάθε συνταξιούχου. Αυτό είναι παραπάνω από βέβαιο και προκύπτει μέσα από την αριθμητική του νέου συστήματος. Γι' αυτό και μιλάμε για πολλαπλές προκλήσεις του Κατρούγκαλου και της συριζαίικης προπαγάνδας, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚρεσέντο πολιτικής αλητείας
Επόμενο άρθρο Εκθεση ιδεών, ευχολόγια και προτάσεις με παλιά υλικά του αστικού εκσυγχρονισμού

Σχετικά Αρθρα

Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

Εργατικά 18 Μαρ 2026, 17:40

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Ούτε σκέψη για μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις έργου (μπλοκάκι)

Εργατικά 17 Μαρ 2026, 11:48

Είμαστε υπάλληλοι και εργαζόμενοι, κύριοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, δεν είμαστε σκλάβοι σε δουλοπαροικία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

Εργατικά 17 Μαρ 2026, 10:10

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Εργατικά 16 Μαρ 2026, 14:47

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 4 Μαρ 2026, 18:02

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

Εργατικά 3 Μαρ 2026, 21:07
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σταματήστε τη «σιωνιστοποίηση»

18 Μαρ 2026, 18:35
Εργατικά

Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

18 Μαρ 2026, 17:40
Κόντρες

Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα

18 Μαρ 2026, 14:07
Πολιτική

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

18 Μαρ 2026, 13:13
Διεθνή

Τα «ανίκητα» Merkava ομορφα καίγονται

Οι λιβανέζοι μαχητές δείχνουν και πάλι την υπεροχή τους στο πεδίο

18 Μαρ 2026, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάρτη

18 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Πίσω από την πίκρα, την οργή και το νηπιακό πείσμα του Τραμπ

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές περιμένουν την ήττα των αμερικανών συμμάχων/ανταγωνιστών τους

17 Μαρ 2026, 22:03
Κόντρες

Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ

17 Μαρ 2026, 19:53
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Ούτε σκέψη για μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις έργου (μπλοκάκι)

17 Μαρ 2026, 11:48
Διεθνή

Aρχισαν τα όργανα στη σιωνιστική οντότητα

17 Μαρ 2026, 11:02
Διεθνή

Nεκρολογίες Ηρώων | Σουλεϊμάν Χασίμ Αμπού Χαντίρ

17 Μαρ 2026, 10:32
Εργατικά

Είμαστε υπάλληλοι και εργαζόμενοι, κύριοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, δεν είμαστε σκλάβοι σε δουλοπαροικία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

17 Μαρ 2026, 10:10
Διεθνή

Σφιχτή ενέδρα παγιδευσε συμμορίες δωσίλογων νότια της Χαν Γιούνις

17 Μαρ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάρτη

17 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Φρικτά σιωναζιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη

16 Μαρ 2026, 20:11
Εργατικά

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

16 Μαρ 2026, 14:47
Πολιτική

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

16 Μαρ 2026, 14:43
Παιδεία

Κροκοδείλια δάκρυα και υποκρισία από διοίκηση και ΥΠΑΙΘΑ, για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου

16 Μαρ 2026, 12:44
Κόντρες

Μόνος του ξεβρακώθηκε

16 Μαρ 2026, 09:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάρτη

16 Μαρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάρτη

Αϊτή: Ημέρα πανεπιστημίου.

1922: Ο Μαχάτμα Γκάντι καταδικάζεται σε φυλάκιση έξι ετών για την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής κατά των άγγλων αποικιοκρατών.

1936: Πεθαίνει αυτοεξόριστος στο Παρίσι ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

1971: Ανακαλύπτεται παράνομο τυπογραφείο του «Ρήγα Φεραίου», δέκα συλλήψεις.

1986: Δύο βόμβες στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, η μία δεν εξερράγη (ΕΛΑ).

1999: Αποσπάσματα της αστυνομίας σκοτώνουν τον 20χρονο Αλβανό Λάντι Πέπα στην Καστοριά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo