Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς
  • Σαν σήμερα 27 Γενάρη
  • Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα
  • Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό
  • Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!
  • Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Dixi et salvavi animam meam»Dixi et salvavi animam meam
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μάι 2016, 00:00

Θ’ αρχίσουμε τη μελέτη του ήλιου / με την τελεσίδικη απόφαση ν’ αποδείξουμε / την ακινησία της γης! / Και μόνο όταν θα ‘χουμε αποτύχει, νικημένοι οριστικά / και χωρίς ελπίδα, ξύνοντας τις πληγές μας / και σε κατάσταση απεριόριστης θλίψης, / θ’ αρχίσουμε ν’ αναρωτιόμαστε μήπως τελικά είχαμε δίκιο / και η γη κινείται. (Μπ. Μπρεχτ: «Η ζωή του Γαλιλαίου»)

Σκουντουφλάνε στον ίσκιο τους / και βράζουν τους καημούς τους / σε τσουκάλια. / Είναι άνθρωποι μια πιθαμή κοντύτεροι απ’ την αλήθεια, / έχουν πρησμένη την κοιλιά και τροχισμένη τη γλώσσα. / Το πρωί κλωτσάνε σα σκυλιά, / το βράδυ σκορπίζουν σα βελόνες· στρώνουν χάμω τα πετσιά τους, / στοιβάζουν τις συμφορές τους, / τις μετράνε πόντο-πόντο, / ύστερα τις ξεχνούνε. (Γιάζρα Χαλίντ: «Ο θάνατος ενός εργάτη»)


 

> Bohemian Rhapsody.

> Προτιμότερο σε κόκκινο.

> Αποχώρησαν οι συντάκτες (–ριες) των «Ενθεμάτων» της ΑΥΓΗΣ. Ούτε το περσινό Μνημόνιο τους «ξύπνησε». Ηταν και είναι υπόλογοι (κι όχι μόνο στο αναγνωστικό τους κοινό).

> Ολο και θέλουν να παρουσιάσουν το «3ήμερο» σαν παρακαταθήκη για το μέλλον οι του Περισσού: το μέλλον που χάλκεψαν οχτροί και ψεύτες.

> Η «Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων» σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Χαιρετίζουμε το μακρόχρονο και σκληρό αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών…». Απλή ερώτηση: μετά τα μπλόκα πού και πώς συνεχίζεται ο αγώνας;

> Πεθύμησα μια κυριακή / όχι ξενύχτισσα απ’ τα γλέντια του σαββάτου / βιασμένη το πρωί στις εκκλησιές / από παπάδες και χωροφυλάκους. / Κοιλιά τουμπανιασμένη / σκόρδο κρασί και μολυσμένο κρασί. (Κ. Παπαγεωργίου: από την «Ιχνογραφία», 1983).

> Basking in the sun.

> Κοιτάζουμε τον κεντρικό τίτλο του Ριζοσπάστη (11/5/2016): «Πανηγύρια και εξαπάτηση για την αντιλαϊκή επίθεση χωρίς τέλος». Μεγάλα γράμματα. Από κάτω (με μικρά…): «Μονόδρομος για το λαό η οργάνωση της πάλης». Αφού δεν το
πάνε το άθλημα (όντας αστικό κόμμα με βερμπαλισμούς και κραυγούλες ή κορώνες…).

> Ριζοσπάστης (9/5/2016): Πρωτοσέλιδο – «Απορρίπτουμε, δεν νομιμοποιούμε την αντιλαϊκή επίθεση». Χειροπιαστό ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο φωτογραφίες των δράσεων του ΠΑΜΕ. Τότε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

> Ριζοσπάστης (30/4/2016-1/5/2016): «Οχι άλλη ανοχή στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας» – κι επειδή η ανοχή είναι συνενοχή, τι άραγε να φταίει; Το κακό το ριζικό, μήπως;

> Πόσο, μα πόσο ελκύει η προβοκατορολογία του Περισσού τα ορφανά του! Εσπευσαν (στα σόσιαλ μύδια) να «βρουν προβοκάτορα» απαλείφοντας κάποια δευτερόλεπτα από βίντεο-ρεπορτάζ. Ράψε-κόψε, να τος ο ασφαλίτης…

> Σόιμπλε (σόι μπλε, κάτι σαν ούτσεσπ μπλε…): «Δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα “πραγματικό” κούρεμα του ελληνικού χρέους» – ο και συμπαθούμενος φίλος των Τσιπροκαμμένων.

> «69ο Φεστιβάλ Καννών: Γούντι Αλεν, ένας ανόητος ρομαντικός» (tovima.gr/culture/article/?aid=798499) Γιάννης Ζουμπουλάκης. Μήπως να βγάζαμε το… ρομαντικός;

> Πάλι Σύριζα «εναντίον» Σύριζα. Κάτι σαν την ταινία «Kramer vs Kramer».

> Το βρήκε το «πρόσθετο πρόβλημα» η -ανθρωπίστρια;- δήμαρχος της Ερέτριας: οι 300 μετανάστες που πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή. Η λαλίστατη δημαρχέσα ΔΕΝ είπε κάτι σχετικό με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Κάνει τζιζ…

> Αυτός ο Πολάκης το παίζει έτσι ή απλώς το παίζει;

> Erdogan: είπε (ο ένας) γάιδαρος τον άλλο (γάιδαρο) -ΕΕ- κεφάλα.

> «Η μεγάλη περιπέτεια που περάσαμε…». Πληθυντικός με νόημα από τον Α. Παπαχελά (kathimerini.gr/859320/opinion/epikairothta/politikh/an-eixe-valei-gravata-apo-thn-arxh). Για την εργαζόμενη-άνεργη κοινωνία αρχή-ίδια.

> Αυξήσεις στα τσιγάρα από 0,5 έως 1 ευρώ λόγω επιπλέον φόρου (παφ! και τάληρο…).

> Τι από πού τα βγάζει τα φράγκα ο φύρερ των χρυσών αυγών; Για πλάκα δουλεύει το ανακουφιστήρι της Λιοσίων;

> «Απειλή απεργίας» κραυγάζει η kathimerini.gr, 11/5/2016, Απ. Λακασάς, «μέσα στις Πανελλαδικές». Ντούρα, εναντίον και υποψίας ακόμη κινητοποίησης.

> Από το κύριο άρθρο της «Καθημερινής», 11/5/2016 (ηλεκτρονική έκδοση): «Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται να έλθει στην εξουσία». Κατάλαβες, Κούλη μ’;

> «Μας καταδικάζει σε ένα αέναο μνημόνιο» (Κούλης, 11/5/2016). Και τι πρόβλημα έχεις, αρχη…γάρα, εσύ μνημόνιο θα παραλάβεις, μνημόνιο θα παραδώσεις. Εάν και εφόσον…

> Λοιπόν, πρέπει να συγκινηθούμε για την επίθεση στα γραφεία του Σύριζα Θεσσαλονίκης; Ετσι κι αλλιώς μια Δαμόκλειος Σπάθη επικρέμαται των κεφαλών τους.

> Απαλλαγή από φόρους ζητάει το «Χαμόγελο του παιδιού»: Μ.Κ.Ο. με τα ούλα της.

> Αυτό το «Νεκρός 36χρονος από πυροβόλο όπλο» κι από πάνω: «Ηταν σεσημασμένος για ναρκωτικά» του «Εθνους» (online, 11/5/2016) πού το πάει άραγε; Μήπως, ήθελέ τα κι έπαθέ τα;

> Ροντβάιλερ (Εθνος, online, 11/5/2016). Σιγά μην είναι και streetweiler…

> Με αίμα εργατικό τα 32 εκατομμύρια ευρώ κέρδη πρώτου τριμήνου των ΕΛΠΕ.

> «Η μάχη δεν τελείωσε! Συνεχίζουμε» – ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ(ς). Κάποια κριτική, κάποιο ίχνος αυτοκριτικής ίσως…

> Στα εντός, εκτός κι επί ταυτά και η ανακοίνωση του ΝΑΡ (11/5/2016) «για τις εξελίξεις». Τι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις (κι αν σπάσει καμιά τζαμαρία;), τι «ανατρεπτικοί λαϊκοί αγώνες», τι «νέος ριζοσπαστισμός»… Verba-verba volant.

> «Ενας γοητευτικός ξένος ασκεί ακατανίκητη έλξη στα μέλη μίας μεγαλοαστικής οικογένειας. Μέσα από τη συναναστροφή του, όλοι νιώθουν ότι γίνονται ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι. Με την αναχώρησή του υφίστανται μια τρομερή μετάλλαξη που εκτείνεται από την πορνεία ως τη θέωση… Το ότι ο Επισκέπτης εκφράζει κάτι το υπερφυσικό, και μάλιστα θρησκευτικό, είναι, νομίζω, η πρώτη ασφαλής εικασία που μπορούμε να κάνουμε. Τα αποσπάσματα από την Αγία Γραφή και το μουσικό φόντο του “Ρέκβιεμ” του Μότσαρτ είναι προφανείς, αν και κάπως “εξωτερικές” νύξεις». (Κ. Μ. Κωβαίου: «Φιλοσοφία και κινηματογράφος» – Π. Π. Παζολίνι, «Το θεώρημα»). Εμείς να προσθέσουμε ότι κάποια ανάλογα στοιχεία υπάρχουν και στο έργο του Νικολάι Λεσκώφ «Η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ».

> Μην ανθυπομειδιάσετε, κακεντρεχείς άνθρωποι: Φοιτητικές εκλογές.

> Ετσι όπως στάθηκες μπροστά μου / και ο θεός Ηλιος θα τυφλωθεί.

> Προφανώς και δεν είναι αγία η Θάνου. Ομως και ο Βγενόπουλος έχει να επιδείξει «έργο»: δολοφονία 3 ανθρώπων στη Μαρφίν. Αειντε!

> «Ενωμένη Αριστερά» στην Ισπανία. Ενα, σχετικά, σύντομο ανέκδοτο.

> Die Mutter – Regie Bert Brecht.

> Ζωή χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς…, χωρίς… Γι’ αυτό μας ανήκουν ΟΛΑ!

Βασίλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Οι τοίχοι έχουν φωνή

Σχετικά Αρθρα

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 27 Απρ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 1 Απρ 2024, 09:40

Dixi Et Salvavi Animam Meam             

Dixi et salvavi animam meam 10 Φεβ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 20 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 6 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 23 Δεκ 2023, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς

27 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

27 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα

26 Ιαν 2026, 19:51
Καταστολή

Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό

Από τα στρατόπεδα επιστροφής εκτός ΕΕ στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

26 Ιαν 2026, 18:31
Παιδεία

Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!

Η επιλογή των αρεστών στη διοίκηση «στελεχών εκπαίδευσης» από τη μια και η τρομοκρατική αξιολόγηση εκπαιδευτικών από την άλλη

26 Ιαν 2026, 15:35
Περιβάλλον

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

26 Ιαν 2026, 15:04
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα κατά της λέπρας.

Βιετνάμ: Ημέρα ειρήνης (1973).

Δανία: Ημέρα του Αουσβιτς.

1906: Ομάδα μάχης των μπολσεβίκων επιτίθεται σε ταβέρνα-στέκι φιλομοναρχικών, δύο νεκροί και είκοσι τραυματίες (Ρωσία).

1945: Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς.

1972: Βόμβα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

1973: Συνθήκη Παρισιού – τερματισμός του πολέμου στο Βιετνάμ.

1991: Ρουκέτα κατά της εταιρείας BP (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo