Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Παλαιστινιακή Αρχή συλλαμβάνει αποφυλακισμένους κρατούμενους σε όλη τη Δυτική Οχθη
  • Η 28η Οκτώβρη του 1940 και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Νίκου Ζαχαριάδη
  • Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη
  • H απόσυρση ενός… εθελοντή
  • Ποιος Μητσοτάκης; ο Αβραμόπουλος!
  • Σε οριακή κατάσταση η η Μαιευτική–Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας λόγω έλλειψης προσωπικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αισχροί διαχειριστές
Αθλητισμός

Αισχροί διαχειριστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2015, 00:00

Το σκάνδαλο διαφθοράς στη ΦΙΦΑ και η παραίτηση του προέδρου της Γιόζεπ Μπλάτερ απασχόλησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την ολομέλεια με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, δι’ ανατάσεως της χειρός, το ετοίμασαν από κοινού οι επτά πολιτικές ομάδες, μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και ζητά την άμεση αντικατάσταση του Μπλάτερ, προκειμένου να γίνουν οι «απαραίτητες επείγουσες μεταρρυθμίσεις» που θα διασφαλίσουν το κύρος του αθλήματος. Αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί το Ευρωκοινοβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και μάλιστα σε επίπεδο ολομέλειας, η απάντηση βρίσκεται στο διττό ρόλο του ποδοσφαίρου. Αφενός παράγει σημαντικά κέρδη –άμεσα και έμμεσα– για τους καπιταλιστές που επενδύουν σ’ αυτό και αφετέρου λειτουργεί για τον αποπροσανατολισμό μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού. Κατά συνέπεια, οι ευρωβουλευτές δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι και να μην πάρουν θέση σε ένα θέμα με πολλή «ουσία» από οικονομικής άποψης και αρκετά πιασάρικο επικοινωνιακά. 

Γράψαμε σε προηγούμενο φύλλο ότι την παραίτηση Μπλάτερ πρέπει να τη δούμε ως αποτέλεσμα της πίεσης που του ασκήθηκε από τους χορηγούς της ΦΙΦΑ. Από τη στιγμή που κινδύνευαν να χαθούν τα φράγκα των χορηγών, το σύστημα αποφάσισε να «αποβάλει» από τις τάξεις του τον πρόεδρο, προκειμένου να πειστούν οι απανταχού «πελάτες» ότι η ΦΙΦΑ έχει τους μηχανισμούς για να πατάξει τη διαφθορά και να εγγυηθεί την αξιοπιστία και τη διαφάνεια του «προϊόντος». Ο Μπλάτερ επικοινωνιακά αντέδρασε άμεσα στις απαιτήσεις των χορηγών, όμως προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης τοποθέτησε την αντικατάστασή του μερικούς μήνες αργότερα. Η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, στη διάρκεια του οποίου θα εκλεγεί ο διάδοχος του Μπλάτερ, θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο, έπειτα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, με επικρατέστερη  την περίοδο Δεκέμβρη 2015- Μάρτη 2016.

Είπαμε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί θεωρείται ως ο επικρατέστερος να τον διαδεχτεί. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν από την αρχή κόντρα στην επανεκλογή Μπλάτερ και τα στελέχη της έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να του κόψουν το δρόμο προς την προεδρία. Μετρώντας τις ψήφους ο Πλατινί γνώριζε ότι οι πιθανότητες εκλογής του ήταν λίγες και αποφάσισε να μην «καεί». Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και χωρίς το αντίπαλο δέος του Μπλάτερ, οι πιθανότητες να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη έχουν αυξηθεί και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο υποψήφιος-φαβορί. Αυτά τα δυο σημεία αποτελούν έναν επιπλέον λόγο για την εμπλοκή του ευρωκοινοβουλίου στην υπόθεση. Οι «πατέρες της ηπείρου» προκειμένου να βοηθήσουν το δικό τους άνθρωπο, βγήκαν μπροστά και ζήτησαν από τον Μπλάτερ να τους αδειάσει μια ώρα γρηγορότερα τη γωνιά. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την άμεση αποχώρησή του από την προεδρία και τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου πολύ νωρίτερα από το τέλος του 2015. Τα φράγκα που τζογάρονται είναι πολλά και όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις άπαντες θέλουν αυτός που τα διαχειρίζεται να είναι «δικός τους» άνθρωπος.

Από την πλευρά του ο Μπλάτερ δε δείχνει διατεθειμένος να επισπεύσει την απομάκρυνσή του. Δέχτηκε κάτω από την πίεση των χορηγών να παραιτηθεί, αλλά συνεχίζει να μένει στη θέση του και τοποθέτησε την υλοποίηση της απόφασής του σχεδόν ένα χρόνο αργότερα. Επιχείρησε μάλιστα να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν σκοπεύει να κάνει άλλη υποχώρηση, ενώ εκπρόσωπός του δήλωσε ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβληματίζει τη ΦΙΦΑ και δεν καταλαβαίνει τη σκοπιμότητά του από τη στιγμή που ο πρόεδρος έχει ανακοινώσει την παραίτησή του.

Το επόμενο επεισόδιο της υπόθεσης αναμένεται στις 20 Ιούλη στη Ζυρίχη, όπου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή για να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου. Εκεί θα φανεί αν οι χορηγοί της ΦΙΦΑ έχουν ικανοποιηθεί από την απόφαση της παραίτησης και θα τον αφήσουν για μερικούς μήνες στη θέση του ή θα συνεχίσουν να πιέζουν για την άμεση απομάκρυνσή του.

Σε κάθε καπιταλιστική διαμάχη στην οποία διακυβεύονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα επιτρέπεται κάθε είδους χτύπημα (ακόμα και κάτω από τη μέση) και επιστρατεύεται κάθε είδους «συμμαχία» προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Η μάχη εξουσίας στην κορυφή της ΦΙΦΑ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και αν κάτι αξίζει να σχολιάσουμε είναι η στάση που κράτησε η «αριστερή» πτέρυγα του ευρωκοινοβουλίου. Από τη στιγμή που συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος και συμφώνησε με αυτό, γίνεται ξεκάθαρο ότι γίνεται ουρά της ΟΥΕΦΑ και βοηθάει την κλίκα του Πλατινί να πάρει την εξουσία. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συμμετέχουν στη διαχείριση του συστήματος και γι’ αυτό δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να συνεργαστούν με τον οποιοδήποτε προκειμένου να πάρουν ένα κομμάτι εξουσίας. 

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Μαζί μέχρι να (ξανα)χωρίσουν

Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους για το νέο πρωτάθλημα. Η συνάντηση έγινε μια μέρα πριν την απολογία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Μαρινάκη και ενώ σε όλα τα πρώην και νυν μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και έχει απαγορευτεί η ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.

Δε γνωρίζουμε το λόγο που επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία και γιατί δεν περίμεναν να απολογηθεί πρώτα ο Μαρινάκης, που είναι ο τελευταίος στη δικαστική λίστα. Πιθανόν να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς τους δικαστές, δείχνοντας ότι είναι ενωμένοι και επιθυμούν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που οι τρεις άνδρες έχουν απευθείας επαφές για να χαράξουν κοινή στρατηγική στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην πρώτη συνάντησή τους είχαν συμφωνήσει σε κοινή δράση, όμως δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, αφού ο ΠΑΟΚ κράτησε διαφορετική στάση από τον Παναθηναϊκό στο θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, κάνοντας επί της ουσίας αβάντα στον Ολυμπιακό. Μένει να δούμε αν θα είναι διαφορετικές οι εξελίξεις μετά τη δεύτερη συνάντηση, στην οποία, σύμφωνα με τις διαρροές από τις τρεις ΠΑΕ, αποφάσισαν ότι δε θα επιτρέψουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και αν δεν μπουν οι ασφαλιστικές δικλίδες  που θα διασφαλίσουν την αξιοπιστία και την ισονομία.

Το έργο βεβαία το έχουμε ξαναδεί και αυτές οι λυκοφιλίες έχουν συνήθως πρόσκαιρο χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή και με το ενδεχόμενο να απαγορευτεί στον ερυθρόλευκο πρόεδρο η ενασχόληση με το ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι», δείχνουν να προχωρούν συντεταγμένα, όμως  αν χρειαστεί να τα σπάσουν, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της ομάδας τους, θα το κάνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό. Στις καπιταλιστικές μπίζνες, ηθικό και νόμιμο είναι η διασφάλιση του μέγιστου κέρδους με κάθε μέσο και τρόπο. Αλλωστε, μόνο οι αφελείς ψάχνουν «αρχές» στις καπιταλιστικές μπίζνες και ιδιαίτερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή συνεπάγεται απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και τουλάχιστον 20.000.000 ευρώ στο ταμείο της ομάδας. 

Πιο «δυναμικός» από τους τρεις εμφανίζεται ο Αλαφούζος, που δηλώνει έτοιμος να μην κατεβάσει την ομάδα του στο πρωτάθλημα, όμως οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι όσες και να κάνει η στήλη δίαιτα για να βγει στις παραλίες.

Η στήλη αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει τη συμπαράστασή της στις/ους απανταχού «εύσωμες/ους», που κάθε καλοκαίρι λοιδορούνται για τις καμπύλες του σώματός τους. Μην κάνετε πίσω, αδέλφια. Ας  κατακτήσουμε τις παραλίες και ας στηρίξουμε τις καντίνες, αδιαφορώντας για τις ειρωνείες ορισμένων κακεντρεχών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕφετείο Επαναστατικού Αγώνα – 2η συνεδρίαση, Τετάρτη 10.6.2015
Επόμενο άρθρο ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΡΟΔΡΙΓΕΣ – Το μικρό νησί

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την εκτεταμένη διαφθορά στο σχολικό αθλητισμό.

Αθλητισμός 26 Οκτ 2026, 12:46

Ετρεξε 162 χιλιόμετρα στα βουνά και τερμάτισε με την παλαιστινιακή σημαία

Αθλητισμός 26 Οκτ 2026, 09:41

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

Αθλητισμός 22 Οκτ 2026, 22:53

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

Αθλητισμός 19 Οκτ 2026, 14:08

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 11:19

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 09:25
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή συλλαμβάνει αποφυλακισμένους κρατούμενους σε όλη τη Δυτική Οχθη

Οι οικογένειες απαιτούν την απελευθέρωσή τους

28 Οκτ 2026, 10:26
Ιστορία

Η 28η Οκτώβρη του 1940 και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Νίκου Ζαχαριάδη

28 Οκτ 2026, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

28 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

H απόσυρση ενός… εθελοντή

27 Οκτ 2026, 21:46
Κόντρες

Ποιος Μητσοτάκης; ο Αβραμόπουλος!

27 Οκτ 2026, 21:15
Υγεία

Σε οριακή κατάσταση η η Μαιευτική–Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας λόγω έλλειψης προσωπικού

27 Οκτ 2026, 14:41
Παιδεία

Εστιακοί φοιτητές Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων: Κερδοσκοπούν πάνω στις ζωές μας

27 Οκτ 2026, 14:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα έχασε σε Βραζιλία και Σερβία

27 Οκτ 2026, 11:19
Εκδηλώσεις

Την Παρασκευή στην Κόντρα | Παλαιστίνη 36

Μια ταινία για την εξέγερση των Παλαιστίνιων το 1936-39

27 Οκτ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Οκτώβρη

27 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Να… τιμωρηθούν οι μπάτσοι που ενόχλησαν τα σιώνια

26 Οκτ 2026, 19:08
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δεν επιτρέπει σε πρωτοετείς φοιτητές να πάρουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία αν δεν καταθέσουν το «χαράτσι» των 200 ευρώ

26 Οκτ 2026, 18:35
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει τις απελάσεις της στη Ρουάντα – Με ελληνική συμμετοχή

26 Οκτ 2026, 18:27
Παιδεία

Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Κανένα παιδί χωρίς νοσηλευτική υποστήριξη στο σχολείο

26 Οκτ 2026, 14:43
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους!

Παραπέμπουν σε Πειθαρχικό όλο το σύλλογο διδασκόντων επειδή έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα!

26 Οκτ 2026, 14:33
Διεθνή

«Οι κατηγορίες κατά του Ιράν δείχνουν απόγνωση»

Ο Μπακαεΐ ξεφτιλίζει τον Ράμα και ξεγυμνώνει το σιωνιστικό καθεστώς

26 Οκτ 2026, 14:16
Διεθνή

Στην Τεχεράνη για συνομιλίες ανώτατοι αξιωματούχοι από τις χώρες του Συμφώνου της Μέκκας

26 Οκτ 2026, 14:03
Κόντρες

Οχι και λαμόγιο ο Κουλκουδίνας – έλεος πια με τον λαϊκισμό

26 Οκτ 2026, 13:23
Αθλητισμός

ΟΙΕΛΕ: Το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την εκτεταμένη διαφθορά στο σχολικό αθλητισμό.

26 Οκτ 2026, 12:46
Αθλητισμός

Ετρεξε 162 χιλιόμετρα στα βουνά και τερμάτισε με την παλαιστινιακή σημαία

26 Οκτ 2026, 09:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

Ημέρα δωρεάς οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων.

Ημέρα κινουμένου σχεδίου.

Ελλάδα: Εθνική εορτή.

1935: Καθιερώνεται το οκτάωρο στην Ουγγαρία.

1940: Η φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι επιτίθεται στην Ελλάδα.

1969: Ανεύρεση εκρηκτικού μηχανισμού σε γιαπί στην οδό Σόλωνος.

1970: Βόμβα της οργάνωσης «Ελληνική Μαχητική Αντίσταση» σε φρεάτιο στην πλατεία Μητροπόλεως, ενώ αρχίζει η δοξολογία παρουσία του αντιβασιλέα Ζωιτάκη κι άλλων επισήμων.

1975: Θούριοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από την ΕΡΤ κατά τη γιορτή του «όχι», διατάσσονται ανακρίσεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo