Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
  • Σαν σήμερα 14 Αυγούστου
  • Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Απεταξάμην την προστασία δασών και δασικών εκτάσεων
Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ

Απεταξάμην την προστασία δασών και δασικών εκτάσεων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Ιούλ 2014, 06:24

 
Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Τετάρτη 23 Ιούλη του 2014, συζήτηση επί του δασοκτόνου νομοσχέδιου (αναλυτικά γι’ αυτό γράφουμε στη σελίδα 13). Διάλογος αποκαλυπτικός, με πρωτοψάλτη τον… ανανήψαντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, που αυτή τη φορά κατέβαζε την επίσημη κομματική γραμμή, επιστρατευθείς για να παίξει το ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχέδιου, και ισοκράτη τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο, που έπιασε αμέσως αυτό που εννοούσε ο συριζαίος συνάδελφός του, καθότι καίγεται για νομιμοποιήσεις καταπατημένων δασικών εκτάσεων, χάριν της εκλογικής του πελατείας στο υπόλοιπο Αττικής (πριν λίγο καιρό πρωταγωνίστησε στη νομιμοποίηση του παράνομου οικισμού «Νέα Ζωή» στη Μάνδρα).

Σημειώστε την ημερομηνία. Ακριβώς σαράντα χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας, το πάλαι ποτέ ευρω-αναθεωρητικό ρεύμα εγκαταλείπει οριστικά μια πλευρά της πολιτικής του, με την οποία κερδοσκόπησε πολιτικά όλ’ αυτά τα χρόνια: την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά των δασών.

Το δασοκτόνο νομοσχέδιο θα το καταψηφίσει, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κορόνες θα περισσέψουν. Ομως μ’ αυτή την τοποθέτηση που παρουσίασε ο Αποστόλου (και την έπιασε στον αέρα ο Βλάχος), ο ΣΥΡΙΖΑ πήδηξε το χαντάκι και παίρνει τη θέση του στην πλευρά των δασοκτόνων και των καταπατητών. Εκείνων που λένε: «Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και να λέμε να ξαναγίνει δάσος, όπως κάνουν οι… Οικοταλιμπάν». Πάντοτε, δε, οι σχετικές συζητήσεις ξεκινούσαν από το ενδιαφέρον τους για «τα σπίτια του κοσμάκη», που χτίστηκαν μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Για να δίνουν στις δασοκτόνες προθέσεις τους, πίσω από τις οποίες κρύβεται πάντοτε το μεγάλο κεφάλαιο, επίφαση κοινωνικής ανάγκης.

Ας εξηγηθούμε, απευθυνόμενοι σ’ εκείνους που δεν γνωρίζουν τις τεχνικές πλευρές του ζητήματος και την κωδικοποιημένη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ειδικοί.

Χρόνια τώρα υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα σ’ εκείνους που υπερασπίζονται το δασικό πλούτο της χώρας και σ’ εκείνους που υπερασπίζονται τους κάθε είδους καταπατητές, μικρούς και μεγάλους, επιδιώκοντας να αποχαρακτηρίσουν από δασικές τις εκτάσεις που έχουν καταπατήσει ή στις οποίες έχουν οικοδομήσει παράνομα. Πώς θα καθορίσουμε ποιες εκτάσεις είναι δάσος; Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται το δασικό πλούτο λένε το εξής απλό: θα  βρούμε τις αεροφωτογραφίες και με βάση αυτές θα πούμε ποιες εκτάσεις ήταν δασικές και πρέπει να παραμείνουν τέτοιες. Αντίθετα, οι κάθε είδους δασοκτόνοι θέλουν να πάρουν ως βάση αεροφωτογραφίες, ώστε να νομιμοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος καταπατήσεων, εκχερσώσεων, οικοδόμησης.

Πριν μερικά χρόνια, ο τότε πολιτικά πανίσχυρος υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Σουφλιάς άνοιξε μια συζήτηση για την αναγκαιότητα χρήσης των αεροφωτογραφιών του 1975, προκειμένου να γίνει η οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων και η κατάρτιση των δασικών χαρτών. Ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Οι δασολόγοι (και όχι μόνο) αντέτειναν πρώτο ότι υπάρχουν οι αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960 και με βάση αυτές πρέπει να γίνει η δουλειά.
Σημείωσαν, παράλληλα, ότι οι αεροφωτογραφίες του 1975 αφορούν πολύ λίγες περιοχές της χώρας. Επομένως, στην πράξη θα αναζητηθούν νεότερες φωτογραφίες και επομένως θα αποχαρακτηριστούν ακόμη περισσότερα δάση και δασικές εκτάσεις. Αλλωστε, όλοι αυτοί που μιλούσαν για το 1975 έρχονταν όλο και πιο κοντά χρονικά, για να φτάσουν στην «υπάρχουσα κατάσταση». Ετσι και φύγεις από τις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960, που καλύπτουν όλη τη χώρα και αποτυπώνουν πλήρως τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, έχεις αρχίσει να «ξηλώνεις το πουλόβερ», για να φτάσεις στην πλήρη νομιμοποίηση των καταπατήσεων και ν’ ανοίξεις το δρόμο για τις καταπατήσεις του μέλλοντος (γιατί αυτή η φάμπρικα δεν έχει τέλος).

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μ’ αυτή τη γραμμή. Τώρα, έρχεται και δηλώνει να ξεχάσουμε το 1945 και το 1960 και να πάμε στις αεροφωτογραφίες του 1975, εν πλήρη συνειδήσει ότι αυτό συνιστά δασικό έγκλημα, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω. Οι άσχετοι περί τα δασικά βουλευτές ασφαλώς δεν έπιασαν τίποτα. Οι σχετικοί, όμως, κατάλαβαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια κωλοτούμπα ιστορικών διαστάσεων. Γι’ αυτό ο Βλάχος έσπευσε να συγχαρεί τον Αποστόλου για το ρεαλισμό του και να τον καλέσει να κάνει κι άλλα βήματα προς τον… κοινωνικό φιλελευθερισμό. Μήπως δεν είχε πει ήδη το ίδιο πράγμα ο Αποστόλου, με τη φράση «κάπου όλοι πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις»; Εδώ, βέβαια, δεν πρόκειται για εκπτώσεις αλλά για το… «τρελάθηκε τ’ αφεντικό και τα ‘βαλε όλα τζάμπα»!

Ο Β. Αποστόλου, με πτυχίο δασολόγου παρακαλώ, διέγραψε με μια μονοκοντυλιά τις επιστημονικές απόψεις των δασολόγων και τους αγώνες τόσων δεκαετιών για την υπεράσπιση του δασικού   πλούτου της χώρας και την αποκατάσταση των ζημιών από καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομους οικοδομικούς συνεταιρισμούς κτλ. Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο σ’ αυτό. Μετατράπηκε και σε σύμβουλο των δασοκτόνων, εισηγούμενος παράθυρα για  την παράκαμψη του ΣτΕ με επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος»! Προσέξτε πόσο κυνισμό αποκαλύπτει η πρότασή του: .

Κάντε λίγο τη σύγκριση. Μέχρι τώρα από το ΣτΕ προσπαθούσαν να ξεφύγουν οι μεγαλοκαταπατητές, οι Μελισσανίδηδες, οι Μαμιδάκηδες, οι Στέγγοι κ.ά. Το ΣτΕ έχει πάψει εδώ και χρόνια να εφαρμόζει μια σκληρή γραμμή υπεράσπισης των δασών. Εχει εγκρίνει πράγματα που παλιότερα θα ήταν αδιανόητα. Δεν είναι δηλαδή ο Κέρβερος που διώχνει μακριά τους καπιταλιστές από τα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Ερχεται λοιπόν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει στη Βουλή, χρησιμοποιώντας γλώσσα λαμόγιου της πιάτσας, «πώς θα από το ΣτΕ»!

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μιλήσαμε γι’ αυτή την ιστορικών διαστάσεων κωλοτούμπα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να μας απαντήσει με εξουσιαστικό κυνισμό: «Εγώ σε λίγο καιρό θα είμαι κυβέρνηση»!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πριν λίγο καιρό, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπαινόβγαιναν στο γραφείο του Μελισσανίδη για να κλείσουν μια συμφωνία καταστροφής του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Ξεσηκώθηκε κόσμος, η κρίση μεταφέρθηκε και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ (ειρωνεία: ο Αποστόλου ήταν ο πρώτος που στηλίτευσε τη συμφωνία με τον Μελισσανίδη), αναγκάστηκε ν’ αλλάξει θέση, να αποστεί από τη συμφωνία. Τώρα, στο όνομα του «εμείς σε λίγο θα κυβερνήσουμε», τάσσονται με την πλευρά των δασοκτόνων. Μπορούμε να καταλάβουμε τι δασική πολιτική θα εφαρμόσουν αν κυβερνήσουν, κρίνοντας απ’ αυτά που δηλώνουν ως αξιωματική αντιπολίτευση. Μπορούμε, όμως, να καταλάβουμε και πώς θα φερθούν όταν απέναντί τους θα έχουν την Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Γιούνκερ και όχι κάποιους δευτεροκλασάτους έλληνες καπιταλιστές ή εκπροσώπους οικοδομικών συνεταιρισμών.

ΥΓ: Στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε όλη τη συζήτηση σε συζήτηση περί των οικοδομικών συνεταιρισμών, αφήνοντας έξω τα τεράστια ζητήματα που εγείρει το δασοκτόνο νομοσχέδιο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ

Απεταξάμην την προστασία δασών και δασικών εκτάσεων
Επόμενο άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ

Γκανγκστερική μεταγωγή του Ν. Μαζιώτη στα Διαβατά

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

Πορτογαλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1385).
Πακιστάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).
Μπαχρέιν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).
1909: Στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί.
1941: Συστήνονται ειδικά δικαστήρια εναντίον των κομμουνιστών στη Γαλλία.
1949: Εκτελούνται ο πρόεδρος Χουσνί Ζαγίμ και ο πρωθυπουργός Μόχσεν αλ-Μπαράλι της Συρίας μετά από νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.
1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.
1956: Πεθαίνει ο Bertolt Brecht.
1974: «Αττίλας 2» στην Κύπρο – Αποχωρεί η Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
1988: Μέλη της 17Ν εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα και αφού κλειδώνουν αστυνομικούς στο κρατητήριο αφαιρούν όπλα και πυρομαχικά.
1994: Συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο Κάρλος (Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες).
1996: Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού στην πράσινη γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από τούρκους στρατιώτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΣΥΡΙΖΑ

    17Ν
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΕΛΑ
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΣΥΡΙΖΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΥΡΙΖΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo