Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Απρίλη
  • Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους
  • Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του
  • Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη
  • Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
  • Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πακτωλός υποσχέσεων σε ψυχροπολεμικό φόντο
Διεθνή

Πακτωλός υποσχέσεων σε ψυχροπολεμικό φόντο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μαρ 2014, 00:00

Πριν από πέντε χρόνια, το καλοκαίρι του 2008, χρειάστηκαν μόλις 36 ώρες στο ρώσικο στρατό για να ανακαταλάβει τη Νότια Οσετία από τον γεωργιανό, ο οποίος είχε επιτεθεί αμέσως μόλις υπέγραψε συμφωνία «ειρήνης» με τους οσέτιους αυτονομιστές υπό ρωσική διαμεσολάβηση. Οι προσπάθειες της Δύσης να στριμώξει τη Ρωσία μέσω της Γεωργίας, την οποία ήδη είχε προσαρτήσει στο άρμα της (η Γεωργία διατηρεί ακόμα στενές σχέσεις με το ΝΑΤΟ) στέφθηκαν από παταγώδη αποτυχία. Η «ρώσικη αρκούδα» έδειξε τα δόντια της με τρόπο που να μην επιδέχεται αμφισβήτηση. Αναγνώρισε προκλητικά τη Νότια Οσετία (που αποτελού-σε αναπόσπαστο τμήμα της Γεωργίας) και διατηρεί το στρατό της εκεί μέχρι σήμερα. Από τότε κανένας δεν τόλμησε να βγάλει «κιχ» ενάντια στα ρώσικα συμφέροντα.

Τα όσα διαδραματίζονται αυτό τον καιρό στην Ουκρανία μοιάζουν με έργο που έχει ξαναπαιχτεί. Με τη διαφορά ότι διαδραματίζονται σε μία χώρα 50 και όχι 5 εκατομμυρίων κατοίκων, με πολύ μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία, αφού το 80% του ρωσικού φυσικού αερίου που καταναλώνουν οι ευρωπαϊκές χώρες περνά από τους ουκρανικούς αγωγούς, καλύπτοντας έτσι πάνω από το ένα τέταρτο των αναγκών των χωρών της ΕΕ σε φυσικό αέριο.

Τα πάνω κάτω

Η Ουκρανία πέφτει στα χέρια της φασίζουσας και δυτικόδουλης αντιπολίτευσης πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας που υπογράφτηκε με τον Γιανουκόβιτς (παρουσία τριών υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ), λίγο πριν τον εξαναγκάσουν να την κοπανήσει άρον-άρον για να γλιτώσει το τομάρι του. Φαίνεται ότι στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες οι συμφωνίες υπογράφονται για να παραβια- στούν την επόμενη μέρα.

Ομως, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Γεωργίας, τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα τα περίμεναν τα τσιράκια της Δύσης. Η Ρωσία τους έκοψε ξανά το βήχα, απειλώντας ακόμα και με πολεμική σύρραξη (έστω κι αν την πλάσαρε ως «έσχατη λύση») αν κινδυνέψουν τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή (π.χ. αν έχανε τις βάσεις της στην Κριμαία). Ανέπτυξε λοιπόν ταχύτατα το στρατό της στην Κριμαία και έστειλε μερικά πολεμικά στην περιοχή για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της. Ταυτόχρονα, έπαιξε διπλωματικά με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τόσα χρόνια οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Βάφτισε κι αυτή το στρατό της «ομάδες αυτοάμυνας».

Γιατί, όμως, μπορεί και δείχνει τέτοια πυγμή η Ρωσία;

Η δύναμη του ιμπεριαλισμού

Γιατί δεν πρόκειται απλά για μία «μεγάλη χώρα» (μεγάλη είναι και η… Βραζιλία αλλά ποτέ δεν τόλμησε να κάνει κάτι ανάλογο), αλλά για μία ιμπεριαλιστική δύναμη που παρά την εξασθένιση του παλιού της «μεγαλείου» διαθέτει και στρατό και εταιρίες κολοσσούς της τάξης μίας Gazprom.

Πρόκειται για μία δύναμη στην οποία το κεφάλαιο έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε μονοπώλια που λυμαίνονται όχι μόνο την εσωτερική αλλά και την εξωτερική αγορά. Και οι χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), ιδρυτικό μέλος της οποίας ήταν και η Ουκρανία (χωρίς όμως ποτέ να επικυρώσει τον καταστατικό της χάρτη), αποτελούν το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, τη δική της σφαίρα επιρροής. Σίγουρα πολύ πιο χαλαρής από την ΕΕ, αλλά πάντα σφαίρας ρωσικής επιρροής, στην οποία η Ρωσία έχει επενδύσει γύρω στα 12 δισ. δολάρια και την οποία σπεύδει να αναβαθμίσει υπογράφοντας σχετικά πρόσφατα συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου» μεταξύ των κρατών της ΚΑΚ.

Στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Και οι ηττημένοι ποτέ δε σταματούν να παλεύουν για να βρεθούν στη θέση των νικητών. Με οποιοδήποτε τρόπο (εδώ δεν χωρούν ηθικολογίες). Η Ρωσία ανέχτηκε να φύγει η Γεωργία από την ΚΑΚ και να συνδεθεί με το ΝΑΤΟ, δημιουργώντας κοινή επιτροπή συνεργασίας, ανέχτηκε να εγκαταλείψει τις περισσότερες στρατιωτικές της βάσεις στη Γεωργία, όχι όμως και να φύγει εντελώς από την περιοχή. Γι’ αυτό και «δάγκωσε» όταν τέθηκε υπό αμφισβήτηση η παρουσία της στο έδαφος της Νότιας Οσετίας.

Τώρα, η Ρωσία δείχνει ξανά τα δόντια της στις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που ποντάρισαν ακόμα και στους νεοναζί για να αυξήσουν την επιρροή τους στην Ουκρανία. Ομως, δεν είναι ικανές να αντιταχθούν σε μια Ρωσία που ελέγχει την ενεργειακή τροφοδοσία χωρών όπως η Γερμανία, η οποία εισάγει το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία. Γι’ αυτό και η Γερμανία εμφανίζεται τόσο διαλλακτική, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που σηκώνουν το κύριο βάρος της αντιπαράθεσης.

Αδυσώπητος ανταγωνισμός σε συνθήκες κρίσης

Αν θέλουμε να αναζητήσουμε την αιτία της όξυνσης όλου αυτού του ανταγωνισμού, που αποκαλύφθηκε τόσο έντονα με την ουκρανική κρίση, θα πρέπει να δούμε την οικονομική βάση. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο παγκόσμιος καπιταλισμός περνά μία βαθιά κρίση. Μία κρίση από τις περιοδικές κρίσεις που περνάει πάντοτε ο καπιταλισμός στην ιστορία του, με τη διαφορά ότι αυτή η κρίση αγκαλιάζει ταυτόχρονα σχεδόν όλες τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Η Ρωσία δεν ξέφυγε από την κρίση αυτή. Τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη του ρώσικου ΑΕΠ το 2013, που δημοσιεύτηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα από τη ρωσική στατιστική υπηρεσία, ήταν απογοητευτικά. Η αύξηση του 1.3% ήταν η μικρότερη από το 2009 και μισή από την περσινή, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg (https://www.bloomberg.com/news/2014-01-31/russian-economic-growth-slows-more-than-estimated-in-2013.html) . Το ίδιο πρακτορείο επισημαίνει ότι ο κίνδυνος ύφεσης στη Ρωσία μέσα στους ερχόμενους 12 μήνες είναι της τάξης του 33%, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων, τονίζοντας: «Η οικονομία των 2 τρισ. δολαρίων επιβραδύνθηκε για τέταρτο χρόνο, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες, το κύριο στήριγμα της ρωσικής ανάκαμψης, απέτυχαν να αντισταθμίσουν το βούλιαγμα των επενδύσεων και την πτώση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Πώς λοιπόν μπορεί η Ρωσία να ανεχθεί τη δυτική επέλαση προς ανατολάς, πρωταθλήτρια της οποίας είναι η Γερμανία που έχει κατακτήσει οικονομικά μία σειρά χώρες που πάλαι ποτέ ήταν κάτω από το άρμα του ρώσικου σοσιαλ-ιμπεριαλισμού (σοσιαλισμού στα λόγια, ιμπεριαλισμού στην πράξη); Χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία είδαν τη γερμανική επιρροή να καλπάζει. Μέχρι πού θα μπορού-σε να φτάσει αυτό;

Σκοπός τους το μέγιστο κέρδος

Ανεξάρτητα από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, από το αν δηλαδή θα «πρυτανεύσει η λογική» και δε θα χοντρύνει η αντιπαράθεση με εκατέρωθεν κυρώσεις ή θα οδηγηθούμε σε ένα νέο επεισόδιο ψυχρού (;) πολέμου, το γεγονός είναι ότι η ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα έχει χοντρύνει για τα καλά.

Το πιο εξοργιστικό ίσως είναι πως ο πακτωλός χρημάτων που υπόσχονται οι ιμπεριαλιστικές χώρες για να «βοηθήσουν» την Ουκρανία δεν προορίζεται για να σωθεί ο λαός της (το ένα τέταρτο του οποίου ζει σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία), αλλά για να κερδηθούν πόντοι στο ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι για τον έλεγχο της Ουκρανίας. Εκτός από τα 15 δισ. που υποσχέθηκε η Ρωσία αγοράζοντας κρατικά ουκρανικά ομόλογα, έπεσαν στο τραπέζι άλλα 15 δισ. δολάρια από την ΕΕ και 1 δισ. από τον Ομπάμα, ενώ το ΔΝΤ έστειλε αντιπροσωπεία για να ελέγξει την κατάσταση μήπως χωθεί κι αυτό στο παιχνίδι.

Βέβαια, τα όπλα είναι σε τελική ανάλυση οι επικρατέστεροι παίκτες, γι’ αυτό και κανένας δεν τόλμησε ακόμη να τα βάλει στα ίσια με τη Ρωσία που φαίνεται να «παίζει τα ρέστα της» στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Αλλη λογική δεν υπάρχει για τις ιμπεριαλιστικές χώρες πέρα από την «εξασφάλιση του ανώτατου καπιταλιστικού κέρδους μέσω της εκμετάλλευσης, της καταστροφής και της εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του πληθυσμού της δοσμένης χώρας, μέσω της υποδούλωσης και της συστηματικής καταλήστευσης των λαών των άλλων χωρών, ιδιαίτερα των καθυστερημένων χωρών, τέλος, μέσω των πολέμων και της στρατιωτικοποίησης της λαϊκής οικονομίας που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση των πιο υψηλότερων κερδών». Αυτά τα λόγια που γράφτηκαν από έναν πολιτικό ηγέτη που έμελε να ταυτιστεί με τον εφιάλτη των ανά την Γη καπιταλιστών (γι’ αυτό και τον συκοφάντησαν όσο κανέναν άλλο), τον Ι.Β. Στάλιν πριν από έξι δεκαετίες, παραμένουν επίκαιρα, περιγράφοντας τον βασικό οικονομικό νόμο του σύγχρονου καπιταλισμού, που γεννά πολέμους (ψυχρούς και θερμούς) μαζί με την εξαθλίωση της σημαντικότερης παραγωγικής τάξης στην κοινωνία, της εργατικής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιπλωματικός πόλεμος με το όπλο κάτω από το τραπέζι
Επόμενο άρθρο Σιωνιστικός ρατσισμός και απαρτχάιντ

Σχετικά Αρθρα

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

Διεθνή 22 Απρ 2026, 22:54

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

Διεθνή 22 Απρ 2026, 12:58

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

Διεθνή 21 Απρ 2026, 22:06

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

Διεθνή 21 Απρ 2026, 20:56

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

Διεθνή 21 Απρ 2026, 10:34

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

Διεθνή 20 Απρ 2026, 14:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

Ημέρα βιβλίου.

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα αγγλικής γλώσσας.

Τουρκία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1920), ημέρα του παιδιού.

Γερμανία: Ημέρα μπύρας.

Αγγλία, Ισπανία: Εθνική γιορτή.

1971: Ενα εκατομμύριο Αμερικανοί διαδηλώνουν ζητώντας να τελειώσει “ο βρώμικος πόλεμος” στο Βιετνάμ.

1972: Δύο βόμβες σε Πειραιά και Γλυφάδα.

1998: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

2010: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo