Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
  • Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ
  • Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές
  • Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Αυτό σημαίνει διεθνής οικονομικός έλεγχος
Οικονομία

Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Αυτό σημαίνει διεθνής οικονομικός έλεγχος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Απρ 2013, 00:00

Οσοι παρακολούθησαν την τρέχουσα οικονομική κρίση από το ξεκίνημά της, το 2007, θα θυμούνται ασφαλώς ένα αγαπημένο αγγλοσαξονικό σλόγκαν που θεωρούσε σκόπιμο να αναπαράξει κάθε παλιός ή νεόκοπος οικονομικός συντάκτης. «Toο big to fail», έλεγαν, αναφερόμενοι στις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. «Πολύ μεγάλη για (να αφεθεί) να χρεοκοπήσει». Ηταν τότε που ο Μπερνάνκι, ο Τρισέ και οι κεντρικοί τραπεζίτες των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών χορηγούσαν αβέρτα κεφάλαια από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, μπαλώνοντας τις «μαύρες τρύπες» που είχαν δημιουργηθεί στις μεγάλες τράπεζες από τα λεγόμενα τοξικά ομόλογα.

Οταν αποκαταστάθηκε η «συστημική ευστάθεια» των τραπεζών, άρχισε ο χορός των συγχωνεύσεων. Ηταν η περίοδος που άρχισε η σχετική φιλολογία και στη χώρα μας. Επικαλούμενοι πηγές του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ιδιαίτερα μετά τα περιβόητα «μαϊμού» stress tests, που τα πέρασαν όλες (πλην της ΑΤΕ) οι ελληνικές τράπεζες, οι οικονομικοί συντάκτες έγραφαν και ξαναέγραφαν, ότι στην Ελλάδα υπάρχει χώρος μόνο για «μιάμιση τράπεζα». Αν ανατρέξει κανείς στα σώματα των εφημερίδων του 2010 και του 2011 θα βρει δεκάδες δηλώσεις, επώνυμες και ανώνυμες, στελεχών της Κομισιόν και της ΕΚΤ, που καλούν τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις (και όχι απλώς συνέργειες), προκειμένου να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους θέση.

Τι έγινε, λοιπόν, και από το «toο big to fail» φτάσαμε στο «toο big to sell» (πολύ μεγάλη για να πουληθεί); Αυτό ήταν το επιχείρημα με το οποίο η τρόικα σταμάτησε εν τη γενέσει της την προαναγγελθείσα συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank. Θα δημιουργηθεί, είπαν, μια μεγάλη τράπεζα, η οποία δε θα είναι εύκολο να πουληθεί μετά την ανακεφαλαιοποίησή της.

Η συγκυβέρνηση υπέστη μια οδυνηρή ήττα, την οποία μάλιστα χρεώθηκε προσωπικά ο Σαμαράς, καθώς ήταν αυτός που ανέλαβε την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δοκίμασε, άραγε να διαπραγματευθεί προηγουμένως με τον Ρεν, με τη Λαγκάρντ, με τον Ντράγκι; Δεν το γνωρίζουμε. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι διαπραγματεύθηκε με τον Τόμσεν, τον Μορς και τον Μαζούχ, με τρεις υπαλλήλους δηλαδή, κι αυτοί του έτριψαν στη μούρη την απόφαση για συγχώνευση Εθνικής και Eurobank, την οποία είχε κανονίσει η κυβέρνηση μαζί με τους καπιταλιστές-μεγαλομετόχους των δύο τραπεζών, προκειμένου να διατηρήσει κάποιον έλεγχο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ολα όσα ειπώθηκαν εκ των υστέρων από τον Στουρνάρα, ότι δηλαδή η ΤτΕ πήρε μια επιστολή από τις διοικήσεις των δύο τραπεζών, που την ενημέρωναν ότι δεν μπορούν να καλύψουν το 10% της ανακεφαλαιοποίησης, οπότε η συγχώνευση ακυρώθηκε, διότι πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης (το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποφασίσει αν θα προχωρήσει το «ντιλ», ήταν απλώς ο τρόπος να μπαλώσουν το Βατερλό του Σαμαρά. Τι θα έλεγαν, ότι όλα ήταν έτοιμα, αλλά η τρόικα απαίτησε να χαλάσει το «ντιλ» και δε σήκωνε κουβέντα, οπότε ο πρωθυπουργός υποχώρησε;

Εχει γραφτεί κατά κόρον, ότι η Deutsche Bank θέλει να πάρει την Εθνική, αλλά δε θέλει να φορτωθεί και τη Eurobank (στην οποία ήταν μέτοχος, όταν την έστησε ο Λάτσης, αλλά αποχώρησε στη συνέχεια). Αυτό δεν πρέπει να απέχει από την αλήθεια. Αλλά κι αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το μεγάλο γερμανικό τραπεζικό μονοπώλιο, σημασία έχει οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ελκυστικές για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό τραπεζικό μονοπώλιο. Ελκυστικές σημαίνει να έχουν κεφαλαιακή επάρκεια και να μην απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλαιο για τον έλεγχό τους. Οποιος ελέγξει μια τράπεζα του μεγέθους της Εθνικής μπορεί να ελέγχει τις κεφαλαιακές ροές στον ελληνικό καπιταλισμό και ταυτόχρονα να ακουμπήσει το πόδι του και στην Τουρκία, όπου η Εθνική εξακολουθεί να ελέγχει τη Finansbank. Kαι βέβαια, η συγκεκριμένη τράπεζα είναι μικρή και ασήμαντη, όμως στα χέρια ενός τραπεζικού μονοπώλιου όπως η Deutsche Bank αποκτά εντελώς διαφορετική δυναμική απ’ αυτή που έχει σήμερα στα χέρια της Εθνικής.

Πώς κατάφερε η τρόικα να επιβάλει τη θέλησή της; Μα αφού τα περίπου 50 δισ. που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων «συστημικών» ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Alphabank, Πειραιώς, Eurobank) ελέγχονται απολύτως από την τρόικα. Το ΤΧΣ τύποις μόνο ελέγχεται από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Στην πραγματικότητα ελέγχεται από τον EFSF, εκπρόσωπος του οποίου είναι η τρόικα. Αυτοί ελέγχουν τα κεφάλαια, αυτοί παίρνουν και τις αποφάσεις. Αρνήθηκαν να ανακεφαλαιοποιήσουν μια τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο και τέρμα. Τώρα, αρχίζει ένας αγώνας δρόμου, μπας και βρεθούν ιδιωτικά κεφάλαια να καλύψουν το 10% για κάθε τράπεζα, ώστε να γλιτώσουν το πέρασμά τους στον άμεσο έλεγχο της τρόικας μέσω ΤΧΣ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Αντιδράσεις και παζάρια για το νόμο
Επόμενο άρθρο

Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Απαιτείται άμεση και αποφασιστική δράση

Σχετικά Αρθρα

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Αγροτικά 15 Φεβ 2026, 20:27

Ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ κατηγορείται για κακουργήματα κατάχρησης κονδυλίων

Ζητάει στήριξη από την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία

Εργατικά 5 Φεβ 2026, 20:25

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Ελιγμός της ΕΕ μπροστά στον αγροτικό ξεσηκωμό: ανέβαλε την υπογραφή της Mercosur

Αγροτικά 19 Δεκ 2025, 14:16

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

Οικονομία 18 Δεκ 2025, 15:15

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

Γκάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Ισραήλ: Ημέρα μητέρας.

1884: Η αστυνομία καταστρέφει στη Μόσχα όλα τα αντίτυπα του βιβλίου “Αυτά που πιστεύω” του Λέοντος Τολστόι.

1961: Συλλαμβάνεται σε αντιπυρηνική διαδήλωση στο Λονδίνο ο 89χρονος Μπέρτραντ Ράσελ ως ταραχοποιός και φυλακίζεται για μία εβδομάδα.

1991: Βόμβα του IRA σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, ένας νεκρός και σαράντα τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    17Ν
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Εφετείο 17Ν
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    ΕΛΑ
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Ποιοι είμαστε
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Επικοινωνία
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Όροι χρήσης
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Ποιοι είμαστε
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Επικοινωνία
  • Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Η τρόικα έτριψε στη μούρη της κυβέρνησης τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo