Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ανακριβής, κακόβουλος και παραπλανητικός ο Νίκος Σηφουνάκης
Περιβάλλον

Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

Ανακριβής, κακόβουλος και παραπλανητικός ο Νίκος Σηφουνάκης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μαρ 2013, 00:00
Με καθυστέρηση 19 ημερών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Σηφουνάκης απάντησε σε «δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Αττικής, που αναπαράχθηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο», υποστηρίζοντας ότι «όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι παντελώς ανακριβή, κακόβουλα και παραπλανητικά».
 
Η εφημερίδα στην οποία αναφέρεται είναι η «Κόντρα» και το σχετικό άρθρο με τίτλο «Ακόμα και ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο άλλαξαν παράνομα» δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική μας έκδοση στις 21 Φλεβάρη (https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/18643.Ακόμα-και-ψηφισμένο-από-τη-Βουλή-νόμο-άλλαξαν) και στην έντυπη έκδοση στις 23 Φλεβάρη (αρ. φύλλου 720, σελ. 9). Αναπαράχθηκε δε από ένα ευρύτατο φάσμα ιστοσελίδων και όχι από «ορισμένες», όπως ισχυρίζεται ο Ν. Σηφουνάκης. Εχει, βέβαια, κάθε λόγο να περιορίσει την έκταση που πήρε η αποκάλυψή μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν αναφέρει το όνομα της εφημερίδας μας και την… περιορίζει σε «τοπική εφημερίδα της Αττικής». Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είμαστε, πράγμα που αποδεικνύεται και από το ότι φρόντισε να μας στείλει την ανακοίνωσή του στο e-mail της εφημερίδας, με ξεχωριστό ηλεκτρονικό μήνυμα.
 
Επί 18 μέρες ο Ν. Σηφουνάκης σιωπούσε και αντέδρασε μόλις πληροφορήθηκε πως από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποκατάστασης της παρανομίας που διέπραξε ο ίδιος, με τη συνεργασία του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα. Χθες, 11 Μάρτη του 2013, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος μας κοινοποίησε το υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 630 έγγραφό του προς τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη, με το οποίο του ζητά να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα από την «Κόντρα». Στη θεσμική γλώσσα αυτό σημαίνει «φροντίστε να διορθώσετε την παρανομία». Γιατί, βέβαια, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, υπηρεσίας που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, δεν είναι γραφείο συλλογής παραπόνων, τα οποία στέλνει στους υπουργούς. Πρώτα ελέγχει και μόνο αν κάτι είναι βάσιμο το παραπέμπει στον αρμόδιο υπουργό. Αλλωστε, στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκεται και η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, γιατί αυτή είναι αρμόδια για τις δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πληροφορήθηκε, λοιπόν, τα καθέκαστα ο κ. Σηφουνάκης και γι’ αυτό έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση.
 
Το γεγονός ότι δεν αναφέρει ούτε το όνομα της «Κόντρας» δεν είναι τυχαίο. Ο Ν. Σηφουνάκης δε θέλει οι αναγνώστες της ανακοίνωσής του να μπορούν να ελέγξουν τη βασιμότητά της. Να έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν οι ίδιοι, αν όντως εμείς γράψαμε ανακρίβειες και αν παραπλανούμε. Εκείνος που προσπαθεί να παραπλανήσει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει την ουσία για τις τεράστιες ευθύνες του, είναι ο Ν. Σηφουνάκης. Κι αυτό το κάνει από την αρχή κιόλας της ανακοίνωσής του, όταν γράφει: «Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν καταργήθηκε η υποχρέωση έγκρισης από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) για την έκδοση της άδειας δόμησης». Εμείς, όμως, ποτέ δεν γράψαμε κάτι τέτοιο. Εμείς γράψαμε, ότι καταργήθηκε η υποχρέωση έγκρισης από το Σ.Α. για την έκδοση Εγκρισης Δόμησης, που είναι το ουσιαστικό στάδιο στον έλεγχο μιας οικοδομικής άδειας με το νέο σύστημα, όπως θα δούμε αναλυτικά παρακάτω. Μάλιστα, το γράφουμε δύο φορές από την αρχή κιόλας του αποκαλυπτικού δημοσιεύματός μας: «Ο Ν. Σηφουνάκης ακύρωσε το ρόλο του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής στην έκδοση της Εγκρισης Δόμησης». «Θα παρακάμπτεται ο έλεγχος από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής προκειμένου να χορηγηθεί η Εγκριση Δόμησης».
 
Γράφει ακόμη ο πρώην υπουργός: «Οι εμπνευστές του δήθεν "σκανδάλου", εάν έμπαιναν στον κόπο να απευθυνθούν στον γραφείο του πρώην Αν.ΥΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκη, προκειμένου να διασταυρώσουν τη δήθεν "αποκάλυψή" τους, θα ελάμβαναν τις απαραίτητες απαντήσεις. Προφανώς δεν το έπραξαν, καθώς στόχος τους είναι η δημιουργία εντυπώσεων». Δεν είχαμε καμιά ανάγκη να απευθυνθού-με στο γραφείο του Ν. Σηφουνάκη, διότι έχουμε στα χέρια μας όλα τα δημόσια έγγραφα που πιστοποιούν τι έγινε, τα οποία και παραθέσαμε στο δημοσίευμά μας. Ο Ν. Σηφουνάκης, όπως θα δούμε στη συνέχεια, παρακάμπτει όλα αυτά τα έγγραφα, που πιστοποιούν το σκάνδαλο, και είναι αυτός που έχει κάθε λόγο να δημιουργήσει εντυπώσεις. Εμείς την αλήθεια και τον ελληνικό λαό υπηρετούμε, όπως το κάνουμε στα 17 χρόνια που κυκλοφορεί η εφημερίδα μας.
 
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Εν προκειμένω έχουμε δύο σκάνδαλα στη συσκευασία του ενός. Το πρώτο αφορά μια «φωτογραφική» διάταξη, προκειμένου να διευκολυνθεί σε πρώτη φάση η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» (και εν συνεχεία και άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που θέλουν να κατασκευάσουν Ειδικά Κτίρια) να παρακάμψει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στη Χαλκιδική, ενώ το   δεύτερο σκάνδαλο αφορά τον παράνομο τρόπο με τον οποίο ο Ν. Σηφουνάκης πέρασε τη «φωτογραφική» αυτή διάταξη.
 
Τι προβλέπει αυτή η διάταξη; Προβλέπει ότι κατά το στάδιο της Εγκρισης Δόμησης δεν απαιτείται έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Είναι άραγε τυχαίο, ότι η «Ελληνικός Χρυσός», που είχε υποβάλει φάκελο για την «έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Πολεοδομική Αρχή κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ΓΟΚ για την κατασκευή των κτιρίων του εργοστασίου εμπλουτισμού στη θέση Σκουριές», το Σεπτέμβρη του 2012 ισχυρίστηκε ότι για την επένδυσή της δεν απαιτείται προέλεγχος από την Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου ή το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και απέσυρε το φάκελο που είχε υποβάλει;
Ο Ν. Σηφουνάκης ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του: «Η έγκριση του Σ.Α. προβλεπόταν κατά το πρώτο στάδιο, ωστόσο, στην πράξη, και κατόπιν υποδείξεων και φορέων, όπως το ΤΕΕ, ότι η έγκριση του ΣΑ κατά το πρώτο στάδιο θα ήταν ελλιπής (αφού στο στάδιο αυτό δεν υποβάλλεται πλήρης φάκελος μελέτης), υιοθετήθηκε από το ΥΠΕΚΑ όχι η κατάργηση έγκρισης από το Σ.Α., αλλά η έγκριση ή μη με την υποβολή πλήρους φακέλου, ήτοι κατά τη β φάση της άδειας δόμησης».
 
Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, πρέπει να πούμε πως το Νοέμβρη του 2011, με το Νόμο 4030/ 2011, άλλαξε ο κανονισμός για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Δημιουργήθηκαν δύο στάδια, η Εγκριση Δόμησης και η Αδεια Δόμησης. Ο Ν. Σηφουνάκης, επειδή έτσι τον βολεύει για να θολώσει τα νερά, ισχυρίζεται πως κρίσιμη είναι η δεύτερη φάση. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Στην πρώτη φάση γίνονται όλοι οι ουσιαστικοί έλεγχοι από την υπηρεσία, ενώ στη δεύτερη φάση «οι υποβαλλόμενες μελέτες δεν ελέγχονται από την υπηρεσία». Στη δεύτερη φάση την ευθύνη έχουν πλέον οι μηχανικοί που υπογράφουν τις μελέτες. Η προέγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής είναι ουσιαστική στην πρώτη φάση, τότε που ελέγχονται και όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις από άλλες κρατικές υπηρεσίες (π.χ. δασικές υπηρεσίες, αρχαιολογία κτλ.).
 
Αυτό δεν το λέμε εμείς, το υπέγραψε φαρδιά-πλατιά ο ίδιος ο Ν. Σηφουνάκης με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψε με τον τότε υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση (ΚΥΑ 7533, ΦΕΚ 251Β, 13.2.2012). Η ΚΥΑ αναφέρει ότι στην πρώτη φάση απαιτείται να προσκομιστούν απ’ αυτόν που ζητά την Εγκριση Δόμησης: «Εγκρίσεις άλλων φορέων ή υπηρεσιών, σχετικά με την λειτουργικότητα και τις κτιριοδομικές ή άλλες απαιτήσεις των ειδικών κτιρίων, όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και ιδίως έγκριση του αρμόδιου Σ.Α., έγκριση του αρμόδιου ΣΥΠΟΘΑ, έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, έγκριση της ΔΕΗ για υποσταθμό, όπου αυτές απαιτούνται». Στην ίδια ΚΥΑ, για τη δεύτερη φάση, αναφέρεται ότι: «Οι υποβαλλόμενες μελέτες δεν ελέγχονται από την Υπηρεσία. Επίσης δεν επανελέγχεται το υποβαλλόμενο κατά την επόμενη παρ. 6, ενημερωμένο τοπογραφικό και διάγραμμα δόμησης».
 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μηχανικός για να αντιληφθεί πως κρίσιμη για τον έλεγχο από τις δημόσιες υπηρεσίες είναι η πρώτη φάση, οπότε και χορηγείται Εγκριση Δόμησης. Αυτό μας είπαν και μελετητές μηχανικοί, αλλά και μηχανικοί Πολεοδομικών Υπηρεσιών με τους οποίους επικοινωνήσαμε. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να μεταφέρουμε εδώ τα σχόλια που ακούσαμε για τον ισχυρισμό Σηφουνάκη ότι κρίσιμη είναι η δεύτερη φάση. Σχολιάζουμε απλώς, ότι ο –το πάλαι– αρχιτέκτονας Ν. Σηφουνάκης «φτύνει» τον «αρχιτέκτονα Σηφουνάκη», προκειμένου να δικαιολογήσει τον «πολιτικό Σηφουνάκη». Είναι κι αυτή μια μορφή αυτοεξευτελισμού.
 
Ενώ στις 13 Φλεβάρη του 2012 ο Ν. Σηφουνάκης υπέγραψε αυτή την ΚΥΑ, την οποία εξακολουθούν να εφαρμόζουν όλες οι ανά την χώρα Πολεοδομικές Υπηρεσίες, στις 29 Μάρτη του 2012, δηλαδή μετά από μόλις 44 μέρες, ήρθε ο ίδιος να αφαιρέσει την προέγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής ως στοιχείο της πρώτης φάσης (δηλαδή, για τη χορήγηση Εγκρισης Δόμησης).
 
Οταν το έκανε στη Βουλή, δεν έδωσε καμιά εξήγηση. Και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι ακριβώς εισήγαγε, γιατί γινόταν του Κουτρούλη το πανηγύρι, με την κατάθεση συνεχών τροπολογιών, που άλλες τις έκανε δεκτές ο Σηφουνάκης και άλλες όχι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταγγελίες από την αντιπολίτευση, αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές (π.χ. Απ. Κακλαμάνης), ότι η Βουλή δεν ξέρει τι καλείται να ψηφίσει (σιγά μην ήταν η πρώτη φορά). Αυτό, βέβαια, κάθε άλλο παρά απαλλάσσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της «αριστερής», από τις δικές τους ευθύνες. Ούτε καν σ’ αυτό το επίπεδο, του ελέγχου των νομοθετικών αλλαγών που προσπαθεί να επιφέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, φανερά ή στη ζούλα, δεν στέκονται σ’ ένα στοιχειώδες ύψος. Ολα τ’ αντιμετωπίζουν ρουτινιάρικα, γραφειοκρατικά και με γενικόλογες καταγγελίες. Ναι μεν καταψήφισαν συλλήβδην το νομοσχέδιο και ό,τι άλλαγές εισήγαγε ο Σηφουνάκης την τελευταία στιγμή, όμως καμιά κριτική σε συγκεκριμένες διατάξεις δεν έκαναν. Το συγκεκριμένο ζήτημα πέρασε κάτω από τη μύτη τους και χαμπάρι δεν πήραν.
 
Σήμερα, ο Ν. Σηφουνάκης ισχυρίζεται πως κατήργησε την έγκριση του Σ.Α. από την πρώτη φάση, κατόπιν υποδείξεων και φορέων, όπως το ΤΕΕ. Θα είχε ενδιαφέρον να έδινε στη δημοσιότητα ο τέως υπουργός τη σχετική αλληλογραφία του με το ΤΕΕ (υπάρχει ή οι «υποδείξεις» έγιναν… προφορικά;). Ομως, η λειτουργικότητα τέτοιων διατάξεων δεν δοκιμάζεται στα γραφεία του ΤΕΕ, αλλά στις Πολεοδομίες. Ξέρετε τι λένε οι μηχανικοί των Πολεοδομιών; Οτι με την αφαίρεση της έγκρισης του Σ.Α. κατά το πρώτο στάδιο καταργήθηκε στην πράξη ο ουσιαστικός έλεγχος.
 
Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το Νοέμβρη του 2011. Η εφαρμοστική ΚΥΑ εκδόθηκε το Φλεβάρη του 2012. Αλήθεια, μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα το ΤΕΕ, που όψιμα επικαλείται ο Ν. Σηφουνάκης, δεν είπε τίποτα; Ολα τ’ ανακάλυψαν τις επόμενες 44 μέρες; Κι αφού τ’ ανακάλυψαν μέσα σ’ αυτές τις 44 μέρες, γιατί ο Ν. Σηφουνάκης δεν εισήγαγε μια κανονική διάταξη στο νομοσχέδιό του; Την τελευταία στιγμή το θυμήθηκε; Τώρα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρόκειται για ζήτημα ουσίας. Ξέρετε πώς εισήγαγε αυτό το ζήτημα ουσίας; Ως «νομοτεχνική βελτίωση – συμπλήρωση», μέσα σ’ ένα τετρασέλιδο κείμενο με δεκάδες τέτοιες αλλαγές! Οταν ο ίδιος παραδέχεται ότι επέφερε αλλαγή ουσίας, γιατί την έφερε ως «νομοτεχνική βελτίωση – συμπλήρωση» και όχι ως κανονική διάταξη ή έστω ως τροπολογία; Η απάντηση είναι απλή: για να μην καταλάβει κανένας τι ακριβώς ήθελε ν’ αλλάξει.
 
Ο Ν. Σηφουνάκης στην ανακοίνωσή του επικαλείται πως η σχετική νομοτεχνική βελτίωση – συμπλήρωση υπάρχει στη σελίδα 8142 των πρακτικών της  ΡΙΖ΄, 29.03.2012 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής. Γιατί κουράζεται; Αυτό ήδη το είχαμε γράψει εμείς. Συμπληρώνει, επίσης, ότι αυτή η νομοτεχνική βελτίωση – συμπλήρωση ψηφίστηκε κατά την κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου. Στη συνέχεια, όμως, κάνει ένα άλμα πηγαίνοντας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στην οποία –όπως γράφει– «αντί της νομοτεχνικής βελτίωσης-συμπλήρωσης που ψήφισε η Βουλή, δημοσιεύτηκε – προφανώς εκ παραδρομής – λανθασμένη διατύπωση».
Θα ρωτούσαμε τον Ν. Σηφουνάκη: τόσα χρόνια βουλευτής, δεν έμαθες τίποτα; Είτε έμαθε είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι ξέρει πολύ καλά τι συνέβη, γιατί το γράψαμε –αναλυτικότατα μάλιστα– εμείς. Να το ξαναγράψουμε, λοιπόν, μιας και ο Ν. Σηφουνάκης πηδάει μια ολόκληρη κοινοβουλευτική διαδικασία και μάλιστα την πιο ουσιαστική. Τα νομοσχέδια ψηφίζονται σε τρία στάδια: κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό τους. Πριν γίνει η ψήφιση στο σύνολο, οι υπηρεσίες της Βουλής ετοιμάζουν το νομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε κατ’ άρθρο (με όλες τις τροπολογίες και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και τις προσθήκες) και το διανέμουν στους βουλευτές και στην κυβέρνηση. Τότε γίνεται ο συστηματικός έλεγχος, γιατί το νομοσχέδιο όπως ψηφίζεται στο σύνολο είναι αυτό που πηγαίνει για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ελέγχουν μήπως η κυβέρνηση πέρασε τίποτα στη ζούλα και οι αρμόδιοι υπουργοί με τα επιτελεία τους ελέγχουν μήπως ξεχάστηκε τίποτα ή μήπως πέρασε κάτι κατά λάθος. Γιατί μετά δεν μπορεί να γίνει καμιά αλλαγή. Ο,τι ψηφίζεται στο σύνολο αυτό δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.
 
Με κουτοπόνηρο τρόπο ο Ν. Σηφουνάκης μας παραπέμπει στα πρακτικά της Βουλής, στη σελίδα που περιλαμβάνει τη νομοτεχνική βελτίωση – συμπλήρωση που υπέβαλε ο ίδιος. Αυτό το ξέρουμε και το γράψαμε. Γιατί, όμως, δεν μιλάει για το τέλος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας; Παραπέμπουμε, λοιπόν, στη σελίδα 8420 της ΡΚΒ’ συνεδρίασης, 03.04.2012 (απόγευμα) της Βουλής, όπου φαίνεται ευκρινέστατα τι ψήφισε η Βουλή. Η Βουλή ψήφισε τη διατήρηση της έγκρισης του Σ.Α. και στο πρώτο και στο δεύτερο στάδιο για την έκδοση μιας οικοδομικής άδειας (άρθρο 29, παράγραφοι 8 και 9). Αυτό ακριβώς δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ (Νόμος 4067/2012, ΦΕΚ 79Α/9.4.2012).
 
Καμία παραδρομή δεν υπήρξε. Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο νόμος όπως ακριβώς ψηφίστηκε στη Βουλή. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής. Αν υπήρχε παραδρομή, ο Ν. Σηφουνάκης και οι συνεργάτες του θα έσπευδαν να τη διορθώσουν πριν το νομοσχέδιο ψηφιστεί στο σύνολό του. Οπως έκαναν με άλλη διάταξη, εγείροντας ζήτημα και προκαλώντας την οργή των βουλευτών της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστεί να αποσύρει την προσθήκη που πήγε να κάνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έψαξαν εξονυχιστικά ολόκληρο το νομοσχέδιο, όπως το ετοίμασαν οι υπηρεσίες της Βουλής. Αυτό κάνουν πάντοτε, αυτό έκαναν και στη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν υπάρχει περίπτωση να μην είδαν πως η συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση – συμπλήρωση δεν ψηφίστηκε. Γιατί δεν ήγειρε θέμα ο Ν. Σηφουνάκης; Γιατί δεν ήθελε να βάλει ψύλλους στ’ αυτιά των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που θ’ άρχιζαν να ψάχνουν τι μύγα τον τσίμπησε και προσπαθεί στα μουλωχτά ν’ αλλάξει μια πολεοδομική διάταξη ουσίας, την οποία ο ίδιος υποστήριζε με ΚΥΑ πριν από μόλις ενάμιση μήνα.
 
Εκανε κάτι χειρότερο. Με τη συνεργασία του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα άλλαξε παράνομα το νόμο, περνώντας τη διάταξη με τη διαδικασία της «διόρθωσης σφαλμάτων» (ΦΕΚ 99Α/27.4.2013). Ο Νόμος 3469/2006 (άρθρο 16 παράγραφος 4) είναι σαφέστατος: «Η διόρθωση σφαλμάτων περιορίζεται αποκλειστικώς σε γραφικά ή λογιστικά σφάλματα». Οπως υποστηρίζει τώρα ο Ν. Σηφουνάκης, με τη νομοτεχνική βελτίωση – συμπλήρωση ήθελε να επιφέρει μια αλλαγή ουσίας, μεταφέροντας την έγκριση του Σ.Α. από την πρώτη στη δεύτερη φάση της διαδικασίας έκδοσης μιας οικοδομικής άδειας. Είδαμε ότι δεν πρόκειται για παραδρομή (στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο νόμος όπως ακριβώς ψηφίστηκε στο σύνολό του στη Βουλή) και βλέπουμε ότι δεν πρόκειται για «γραφικό σφάλμα», αλλά για την εισαγωγή μιας ολόκληρης διάταξης ουσίας. Κι αυτό είναι καραμπινάτη παρανομία.
 
Ο Ν. Σηφουνάκης αποποιείται σήμερα κάθε ευθύνη και τη φορτώνει (οποία γενναιότης!) στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και στον «εκπεσόντα» Σ. Λύτρα, γράφοντας στην ανακοίνωσή του: «Η παραπάνω διατύπωση (γραφικό σφάλμα), διαπιστώθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, διορθώθηκε με το ΦΕΚ 99 Α/27-4-2012». Ποιο γραφικό σφάλμα, όταν στο ΦΕΚ δεν δημοσιεύτηκε παρά ο νόμος που ψήφισε στο σύνολό του η Βουλή, όπως φαίνεται από τα πρακτικά της ΡΚΒ’ συνεδρίασης της 3.4.2012 (απόγευμα); Εδώ έχουμε καραμπινάτη λαθροχειρία σε ψηφισμένο νόμο, καραμπινάτη παρανομία. 
 
Αυτή την παρανομία περιμένουμε να αποκαταστήσει ο διάδοχος του Ν. Σηφουνάκη στο ΥΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτης, σύμφωνα με το έγγραφο που του απέστειλε ο νυν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος. Και πρέπει να το κάνει γρήγορα, γιατί πάνω στη Χαλκιδική οι αρμόδιες υπηρεσίες δεινοπαθούν από την πίεση της «Ελληνικός Χρυσός», που έχει δημιουργήσει κράτος εν κράτει.
 
Πρέπει να σημειώσουμε και κάτι ακόμη. Ο Ν. Σηφουνάκης, εμμέσως πλην σαφώς, προκαλεί τον νυν γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο, γράφοντας πως την κάλπικη «διόρθωση σφάλματος» δεν την έκανε αυτός, αλλά η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, υπηρεσία που έχει συνέχεια και της οποίας σήμερα προΐσταται ο κ. Μπαλτάκος. Ελπίζουμε να μην αρχίσει τώρα κανένα πινγκ-πονγκ μεταξύ γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και ΥΠΕΚΑ, μεταξύ Καλαφάτη και Μπαλτάκου για το ποιος είναι υπεύθυνος. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε, ότι «η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει το ΦΕΚ 99Α/27.4. 2012». Ο κ. Μπαλτάκος μας διαβεβαίωσε πως η σωστή διαδικασία είναι αυτή που ακολουθεί. Ολα, όμως, κρίνονται εκ του αποτελέσματος και σ’ αυτή τη δυσώδη ιστορία πρέπει να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα. 

 

ΥΓ: Το Δελτίο Τύπου του Ν. Σηφουνάκη, πέρα από τα σπαρταριστά ελληνικά και τα πολλά δακτυλογραφικά λάθη, αποκαλύπτει και τον εκνευρισμό του. Αρκεί η ακροτελεύτεια παράγραφος: «Δεν υπήρξε "παρατυπία" σε σχέση με τη "διόρθωση σφάλματος", αλλά αποκατεστάθη η ορθή διατύπωση της διάταξης, όπως ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 20-03-2012». Κύριε Σηφουνάκη, καμιά ψηφοφορία δεν έγινε στις 20.03.2012. Η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου σας κατ’ αρχήν και κατ’ άρθρο έγινε στις 29.03.2012 και η ψηφοφορία στο σύνολο έγινε στις 03.04.2012. Κι όπως ξέρετε (έμπειρος κοινοβουλευτικός είστε), η τρίτη ψηφοφορία είναι αυτή στην οποία ένα νομοσχέδιο παίρνει την τελική του μορφή, για να πάρει αμέσως μετά αριθμό και να σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

Για το ρόλο της επιστήμης
Επόμενο άρθρο

Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

« Ναι, καλά, δεν ξέρουν με ποιους τα βάλανε»

Σχετικά Αρθρα

Οι πλημμύρες, η ορεινή υδρονομία και οι πανεπιστημιακοί με τα τενεκεδένια παράσημα

Χωρίς φράγματα βάρους στα βουνά, δεν αποτρέπονται οι πλημμύρες

Περιβάλλον 7 Δεκ 2025, 08:45

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 13:24

Ο κόσμος καταστρέφεται από τις πλημμύρες κι αυτοί κάνουν δημαγωγικά σόου

Χωρίς φράγματα βάρους στα ορεινά, οι πλημμύρες θα εξακολουθήσουν να μαστίζουν τον κόσμο της υπαίθρου

Περιβάλλον 26 Νοέ 2025, 17:47

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    17Ν
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Εφετείο 17Ν
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    ΕΛΑ
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Ποιοι είμαστε
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Επικοινωνία
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Όροι χρήσης
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Ποιοι είμαστε
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Επικοινωνία
  • Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Μια οφειλόμενη απάντηση για την παραποίηση νόμου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo