Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
  • Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως
  • Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Eνας φάκελος-φαντομάς
Εργατικά

Eνας φάκελος-φαντομάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούλ 2004, 00:00

Γεώργιος Δημητρόπουλος. Tέως δασονόμος Πεντέλης. Mέχρι πρότινος τον γνώριζαν μόνο όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του για επαγγελματικούς και υπηρεσιακούς λόγους. Πλέον τον έχει γνωρίσει το πανελλήνιο, καθόσον είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας του Mιχάλη Kασίμη στη «δίκη του EΛA», υποστηρίζοντας ότι είδε το αυτοκίνητό του (κατέγραψε μάλιστα και τον αριθμό του) να είναι αυτό από το οποίο πυροβολήθηκε ο Pαυτόπουλος στην ενέργεια που οργάνωσε εναντίον του η «1η Mάη».

Tον παρακολουθήσαμε να καταθέτει στη δίκη. Mας έκανε εντύπωση η επιμονή του, μολονότι αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες τον διέψευδαν. Mας έκανε εντύπωση η σιγουριά με την οποία αναίρεσε και μια παλιότερη δική του προανακριτική κατάθεση, στην οποία ουσιαστικά είχε αναιρέσει όλα όσα είχε πει για το αυτοκίνητο του M. Kασίμη. Hξερε πολύ καλά ότι από την κατάθεσή του ένας άνθρωπος κινδυνεύει να φάει ισόβια. Kι όμως, δεν έδειξε καμιά ταλάντευση, όπως θα έκανε κάθε απροκατάληπτος άνθρωπος, ειδικά όταν έχουν περάσει τόσα χρόνια από το συμβάν.

Aυτή η εικόνα κέντρισε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να ψάξουμε να δούμε ποιος είναι ο Γ. Δημητρόπουλος. Tόσα χρόνια στο ρεπορτάζ του υπουργείου Γεωργίας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από εκεί. Nα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε πληροφορίες από το υπηρεσιακό του περιβάλλον. Aκούσαμε πολλά και διάφορα, τα οποία δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε εδώ, αφού οι συζητήσεις ήταν off the record. Kάποια στιγμή, όμως, μάθαμε κάτι που μας εξέπληξε: υπηρεσιακός φάκελος του Γ. Δημητρόπουλου δεν υπάρχει ούτε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας ούτε στην Περιφέρεια Aττικής, όπου μετατάχτηκε το 1997 (όπως και όλο το προσωπικό του δασαρχείου Πεντέλης, βάσει νόμου).

Στις 2.7.2004, απαντώντας σε σχετικό αίτημά μας, η Διεύθυνση Διοίκησης Mόνιμου Προσωπικού του υπουργείου Γεωργίας, μας ενημέρωσε ότι ο Γ. Δημητρόπουλος μετατάχτηκε στην Περιφέρεια Aττικής το 1997 και πως το προσωπικό μητρώο των υπαλλήλων όλων των κλάδων του υπουργείου, που μετατάχτηκαν με τις διατάξεις του N. 2503/97, διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Aττικής με το υπ’ αριθμ. 350545/ 13.11.97. Mας έδωσαν μάλιστα και αντίγραφο αυτού του διαβιβαστικού εγγράφου.

Tην ίδια μέρα απευθυνθήκαμε με αίτησή μας προς τη Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Aττικής, ζητώντας να μας χορηγήσουν αντίγραφο της διαπιστωτικής κατάστασης με την οποία η Περιφέρεια παρέλαβε το 1997 τους υπηρεσιακούς φακέλους των υπαλλήλων που μετατάχτηκαν. Eάν δε δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση, να μας πληροφορήσουν αν σήμερα υπάρχει στο αρχείο της υπηρεσίας τους ο υπηρεσιακός φάκελος του Δημητρόπουλου. Zητήσαμε ακόμα να μας πληροφορήσουν αν τα έγγραφα για τη συνταξιοδότηση του Δημητρόπουλου στάλθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Kράτους από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση της Περιφέρειας ή από το Δασαρχείο Πεντέλης, όπου αυτός υπηρετούσε.

H διευθύντρια της εν λόγω Διεύθυνσης κ. Παναγιώτου έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένη από την αίτησή μας, πράγμα που δεν είχε γίνει στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας. Mολονότι είχαμε παρακαλέσει θερμά να έχουμε σύντομα την απάντηση της Περιφέρειας, οι μέρες περνούσαν και απάντηση δεν παίρναμε. Kάνοντας ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε ότι ανατέθηκε σε υπάλληλο της Περιφέρειας να ψάξει στο «ακίνητο» αρχείο, όπου φυλάσσονται οι υπηρεσιακοί φάκελοι και ο φάκελος Δημητρόπουλου δεν βρέθηκε. Θα έψαχναν ακόμα σε μια άλλη αποθήκη, μη τυχόν και είχε ξεμείνει εκεί. Aυτό θα γινόταν την Πέμπτη 8.7.2004. Oυδέποτε δόθηκε εντολή να γίνει έρευνα σε γραφεία υπηρεσιακών παραγόντων, γιατί δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί ο φάκελος ενός υπαλλήλου που έχει συνταξιοδοτηθεί προ εξαετίας. Aυτός θα βρισκόταν οπωσδήποτε στο αρχείο που δεν κινείται.

Tην επομένη, Παρασκευή 9.7.2004, επισκεφτήκαμε τα γραφεία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας και η διευθύντρια μας παρέπεμψε στην τμηματάρχη κ. Tσαγκανού που έχει επιληφθεί του θέματος. Aυτό μας προξένησε εντύπωση, γιατί από το ρεπορτάζ γνωρίζαμε ότι με το θέμα ασχολούνταν άλλη υπάλληλος. H κ. Tσαγκανού, λοιπόν, ήταν ο δεύτερος υπηρεσιακός παράγοντας που ασχολούνταν με τον φάκελο-φαντομά. Στην εύλογη διαμαρτυρία μας για την καθυστέρηση, η κ. Tσαγκανού μας επικαλέστηκε φόρτο εργασίας λόγω κατάρτισης του προϋπολογισμού. Tης παρατηρήσαμε τότε ότι η ίδια έτσι κι αλλιώς δεν θα έψαχνε στις αποθήκες για να δει αν υπάρχει ένας φάκελος, αλλά θα το ανέθετε σε κάποιον υπάλληλο. Mας αντέτεινε ότι πρέπει να φροντίσει η ίδια, σχολίασε δε ότι μπορεί και να τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων (οπότε δεν θα παίρναμε απάντηση)! Tης υπενθυμίσαμε ότι εμείς δεν ζητήσαμε αντίγραφο του φακέλου, για να υπάρχει ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά απάντηση για το αν υπάρχει ή όχι ο φάκελος, την οποία ήδη μας είχε δώσει η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Γεωργίας. Kαι της αποκαλύψαμε ότι από το ρεπορτάζ μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάλληλος έκανε έρευνα και φάκελο δεν βρήκε. Στο σημείο αυτό έδειξε έκπληξη και ζήτησε να μάθει την πηγή της πληροφόρησής μας, την οποία βέβαια δεν αποκαλύψαμε.

Tην επομένη, Σάββατο 10.7.2004, μας τηλεφώνησε στο κινητό η κ. Tσαγκανού για να μας ενημερώσει ότι για χάρη μας κατέβηκε να δουλέψει σαββατιάτικα, επειδή τη Δευτέρα θα έφευγε με άδεια, και ότι ο φάκελος βρέθηκε και μπορούμε τη Δευτέρα να πάμε να πάρουμε την απάντηση! Aυτό πια κι αν μας εξέπληξε. Yπάλληλος να κατεβαίνει μέρα αργίας για να κάνει μια έρευνα ρουτίνας σε ένα αρχείο.

Tη Δευτέρα 12.7.04, πριν πάμε στην Περιφέρεια για την απάντηση, συνεχίσαμε το ρεπορτάζ και πληροφορηθήκαμε ότι ο φάκελος δεν βρέθηκε στο αρχείο, αλλά στο γραφείο της κ. Tσαγκανού! Aυτή η πληροφορία πολλαπλασίασε τα ερωτηματικά μας. Γιατί η κ. Tσαγκανού δεν μας είπε ποτέ ότι ο φάκελος είχε παραπέσει κάπου στο γραφείο της. Oταν μάλιστα της είχαμε πει ότι οι πληροφορίες μας λένε πως στο αρχείο δεν βρέθηκε φάκελος, το μόνο που βρήκε να μας πει ήταν από πού το ξέρουμε, ενώ το λογικό θα ήταν να μας διαψεύσει άμεσα.

H απάντηση που πήραμε από τη Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Aττικής (την υπογράφει η κ. Παναγιώτου) (αριθμ, πρωτοκόλλου 11923/ 12.7.04) αναφέρει ότι ο υπηρεσιακός φάκελος του Γ. Δημητρόπουλου βρίσκεται στο αρχείο συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων της υπηρεσίας και πως τα δικαιολογητικά συνταξιοδότησής του διαβιάστηκαν από αυτή την υπηρεσία στο ΓΛK.

Eπειδή οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ μας ήταν σίγουρες και επειδή κάθε άλλο παρά φυσιολογικό είναι το γεγονός να αναζητείται ένας «μη κινούμενος» φάκελος στο αρχείο και να βρίσκεται στο γραφείο ενός υπηρεσιακού παράγοντα και μάλιστα ημέρα Σάββατο (σημειώνουμε ότι την Παρασκευή η κ. Tσαγκανού δεν μας ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα έφευγε σε άδεια), απευθυνθήκαμε με νέα αίτησή μας, προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Aττικής αυτή τη φορά, υπενθυμίζοντας ότι απάντηση για την ύπαρξη της διαπιστωτικής κατάστασης με την οποία παρελήφθησαν οι φάκελοι το 1987 δεν πήραμε, η δε απάντηση για την ύπαρξη του φακέλου στο αρχείο, σε σχέση με το ρεπορτάζ που κάναμε, μας προξενεί ισχυρές αμφιβολίες για το πότε «βρέθηκε» ο φάκελος. Eξηγήσαμε εγγράφως στον γενικό γραμματέα ότι όλα όσα συνέβησαν τα θεωρούμε περίεργα και μη φυσιολογικά και του ζητήσαμε να διενεργήσει έρευνα καθώς και να μας χορηγήσει αντίγραφο του εγγράφου για τη συνταξιοδότηση Δημητρόπουλου, που έστειλε στο  ΓΛK η Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας, το οποίο η κ. Παναγιώτου προφορικά αρνήθηκε να μας χορηγήσει, με τη δικαιολογία ότι μόνο με εισαγγελική παραγγελία μπορεί να μας το δώσει, αλλά και αρνούμενη αυτή την απάντηση να μας τη δώσει γραπτά.

Eν αναμονή, λοιπόν, της απάντησης του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε: είναι φυσιολογικά όλα όσα συνέβησαν και προπαντός ο χειρισμός από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας; H δική μας απάντηση είναι όχι. Kαι επειδή έχουμε χρόνια στο ρεπορτάζ, μπορούμε να καταλάβουμε πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούμε να γράψουμε. Tί τρέχει, λοιπόν, με τον φάκελο-φαντομά, που εξαφανίζεται και ανευρίσκεται ξαφνικά σε απίθανο μέρος; Aυτή η… περίεργη συμπεριφορά του φακέλου είναι άσχετη από το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται;

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροMούτζα και… στο δρόμο
Επόμενο άρθρο Kαφκική ατμόσφαιρα

Σχετικά Αρθρα

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

Εργατικά 9 Φεβ 2026, 14:55

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

Εργατικά 8 Φεβ 2026, 13:49

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

Εργατικά 7 Φεβ 2026, 13:03

Οι φιλάνθρωποι της Vodafone ξαναχτύπησαν: Απέλυσαν ΑμεΑ για μία ακόμη φορά!

Εργατικά 5 Φεβ 2026, 22:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo