Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα
  • Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης
  • Τα «ανίκητα» Merkava ομορφα καίγονται
  • Σαν σήμερα 18 Μάρτη
  • Πίσω από την πίκρα, την οργή και το νηπιακό πείσμα του Τραμπ
  • Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Με τον Μπουμπούκο υφυπουργό Ναυτιλίας θα πηγαίνουμε στα νησιά με σχεδία ή κολυμπώντας…
Αθλητισμός

Με τον Μπουμπούκο υφυπουργό Ναυτιλίας θα πηγαίνουμε στα νησιά με σχεδία ή κολυμπώντας…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Νοέ 2011, 00:00

Η στήλη σήμερα θ’ ασχοληθεί με τη Δ’ Εθνική, η οποία, εξαιτίας της παρουσίας του Ηρακλή, έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κόντρα των οπαδών του Ηρακλή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα στην επιχείρηση «κάθαρσης» του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με τα λάθη και τις παραλείψεις αυτών που είχαν αναλάβει διοικητικά τις τύχες της κατέληξε στη Δ’ Εθνική. Την περασμένη Κυριακή, ο αγώνας ανάμεσα στον Ηρακλή και Εθνικό Νέου Αγιονερίου διακόπηκε στο 7ο λεπτό, γιατί ο διαιτητής της αναμέτρησης ζήτησε να κατέβει από την εξέδρα ένα πανό εναντίον της οικογένειας του Πιλάβιου. Οι οπαδοί του Ηρακλή δεν κατέβασαν το πανό και μερικοί μπήκαν στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθούν και να ρίξουν μερικές «ψιλές» στο διαιτητικό τρίο. Τα επεισόδια γενικεύ-τηκαν με την είσοδο εντός του αγωνιστικού χώρου του Καυταντζόγλειου των διμοιριών των ΜΑΤ και οι μάχες ανάμεσα στους μπάτσους και μερικές δεκάδες οπαδών του Ηρακλή συνεχίστηκαν για περισσότερη από μια ώρα.

Για όσους γνωρίζουν τα δρώμενα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο η παρουσία του Ηρακλή στη Δ’ Εθνική θα έχει σαν αποτέλεσμα σχεδόν σε κάθε αγωνιστική να έχουμε μικρά ή μεγάλα επεισόδια, αφού είναι σίγουρο ότι οι οπαδοί του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανεβεί αμέσως κατηγορία. Οσον αφορά το επίμαχο πανό, το οποίο αφορού-σε την υγεία των παιδιών του Πιλάβιου (τα οποία δεν έχουν καμία ευθύνη για τις επιλογές και τις δραστηριότητες του πατέρα τους), δεν θα έπρεπε να έχει αναρτηθεί. Ομως, αν προσπαθήσουμε να κάνουμε ηθικολογική ανάλυση για να κατακρίνουμε και να ρίξουμε στην πυρά τους οπαδούς του Ηρακλή, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε υποκριτές. Εχουμε γράψει αρκετές φορές, και παλιότερα και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι οι εξέδρες των γηπέδων έχουν τους δικούς τους νόμους και τα δικά τους ήθη και έθιμα και αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε σχολιασμό που ν’ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αυτό πρέπει να το παίρνουμε υπόψη μας. Διαφορετικά και τηρουμένων των αναλογιών, θα είναι σαν να προσπαθούμε  να «αναλύσουμε» τα ήθη και τα έθιμα των μουσουλμάνων με τις αρχές του ευαγγελίου.

Το κομβικό σημείο που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όταν σχολιάζουμε περιστατικά όπως αυτά του Καυταντζόγλειου, είναι ότι για τους οργανωμένους οπαδούς η ομάδα είναι πριν και πάνω απ’ όλα και για το μεγαλείο της μπορούν να δικαιολογηθούν «εγκλήματα» μεγαλύτερα και από αυτά που έκαναν οι σταυροφόροι στην προσπάθειά τους να «απελευθερώσουν» τους Αγίους Τόπους από τους μουσουλμάνους. Η ομάδα είναι η ζωή τους και όποιος τολμήσει να της κάνει κακό κινδυνεύει και αυτός και η οικογένειά του με τη μέγιστη δυνατή τιμωρία. Οπως εσύ, κύριε Πιλάβιε, έκανες κακό στην «οικογένειά» μας, το ίδιο κακό και μεγαλύτερο να βρει τη δική σου οικογένεια. Αυτό είναι, κατά την γνώμη της στήλης, το «μήνυμα» που ήθελαν να στείλουν, προφανώς με πολύ σκληρό τρόπο, οι οπαδοί του Ηρακλή.

Οσο για τον δημοσιογραφικό εσμό, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να σταθεί στο πλευρό του Πιλάβιου και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των οπαδών, θα του θυμίσουμε ότι αυτούς τους οπαδούς αποθέωνε πριν μερικές μέρες, όταν σήκωναν πανό εναντίον του Γιωργάκη, της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου. Και μην προσπαθήσουν κάποιοι να μας πουν ότι οι οπαδοί του Ηρακλή ξεπέρασαν τα όρια, γιατί θα τους θυμίσουμε, τα στιχάκια και τα συνθήματα των οπαδών της ΑΕΚ για την οικογένεια του Αλεξανδρή και του Μπάγιεβιτς, των οπαδών του Παναθηναϊκού (αλλά και των άλλων ομάδων) για τους νε-  κρούς της Θύρας 7, των ερυθρόλευκων οπαδών για τους νεκρούς βάζελους, των ΠΑΟΚτζήδων εναντίον των Α-ρειανών και το αντίστροφο.

Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά. Οσο οι νεολαίοι από την εργατική τάξη, σαν αντίδραση στη μιζέρια και τη βαρβαρότητα της καθημερινότητας,  ξοδεύουν την ενεργητικότητά τους και το θυμό τους στις εξέδρες των γηπέδων για το μεγαλείο της ομάδας και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των καπιταλιστών που επενδύουν ή λυμαίνονται το χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, εξαιτίας της έλλειψης μιας πολιτικής συλλογικότητας της τάξης τους, που θα τους επέτρεπε να αγωνιστούν για μια διαφορετική κοινωνία, τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές θ’ αποτελούν συνήθη φαινόμενα.  Αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε, όσοι βρισκόμαστε εκτός των τειχών, θα πρέπει να «αναλύουμε» τα γεγονότα και τις ενέργειες των οργανωμένων οπαδών με κοινωνιολογικά και όχι ηθικολογικά «εργαλεία».    
 
                   Κος Πάπιας
          papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Οπως είχαμε υποσχεθεί στο προηγούμενο φύλλο, θα σας δώσουμε πρόβλεψη για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ο περιορισμένος χώρος που διαθέτουμε δεν προσφέρεται για ανάλυση και θα αρκεστούμε σε μια φράση που θα μπορούσε ν’ αποτελεί τον τίτλο της στήλης, αν δεν είχε προηγηθεί η υπουργοποίηση του Αδωνι Γεωργιάδη. Η φράση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πρόβλεψη της στήλης: «το χώμα βάφτηκε κόκκινο και το ντέρμπι πράσινο».

ΥΓ2: Την τιμητική του έχει σήμερα στη στήλη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. Εκτός από κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Ηρακλή, μας αναγκάζει να τον σχολιάσουμε εξαιτίας των όσων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατέθεσε στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο Πιλάβιος φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για παράνομες ενέργειες του Μάκη Ψωμιάδη σχετικά με το στήσιμο αγώνων και το στοίχημα, ότι η ελληνική διαιτησία είναι καθαρή στους αγώνες που ερευνώνται ως στημένοι, αφού σχεδόν σε όλους τους αγώνες που η ΟΥΕΦΑ έχει εντοπίσει ως υπόπτους για στήσιμο οι διαιτητές έχουν βαθμολογηθεί με άριστα, και ότι δεν ένιωσε ότι δεχόταν πιέσεις από τους παράγοντες για ευνοϊκές διαιτησίες (φανερή η προσπάθειά του να υποβαθμίσει τους διαλόγους στα ηχογραφημένα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας), αφού την αρμοδιότητα για τις αλλαγές των διαιτητών την είχε ο Τεροβίτσας και όχι αυτός. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα για να καταλάβουμε τους λόγους που έχουν οδηγήσει την υπόθεση της «κάθαρσης» του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις ελληνικές καλένδες. Οταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επί της ουσίας δηλώνει ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν αντιλήφθηκε τίποτα μεμπτό και παράνομο, το επόμενο βήμα είναι να αποφυλακιστούν οι Μπέος, Τσακογιάννης, οι οποίοι κατηγορούνται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων. Επίσης, νομίζω ότι άπαντες οι έγκριτοι αθλητικογράφοι θα πρέπει να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη από τον δικαστικό που διαπόμπεψε πριν μερικές βδομάδες, εξαιτίας της απόφασής του να αφεθεί ε-λεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Με τέτοια στοιχεία, όπως αυτά που αναφέρονται στην κατάθεση του Πιλάβιου, θα έπρεπε να τον έχει κηρύξει αθώο, για να μπορεί ο άνθρωπος να πίνει τον καφέ του στην πλατεία Κολωνακίου και στα in κοσμικά στέκια και όχι σε παρακμιακές καφετέριες στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.   

ΥΓ3: Οσο περνούν οι μέρες και δεν εμφανίζεται ο πρίγκιπας, πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά αν πραγματικά υπάρχει ως επενδυτής, γιατί σαν φυσικό πρόσωπο έχει αποδειχτεί η ύπαρξή του. Ανεξάρτητα από την ύπαρξη του πρίγκιπα, είναι σίγουρο ότι υπάρχει ο Βλάσης Τσάκας, ο οποίος μάλιστα θα παρακολουθήσει το ντέρμπι από σουΐτα στο Καραϊσκάκη και αν ο διαιτητής δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής του, δεν θα διστάσει να πάρει την ομάδα και να φύγει από το γήπεδο. Γίγαντα Βλάση, keep walking…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροκήρυξη της «Κόντρας» για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Ανώνυμος

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα

18 Μαρ 2026, 14:07
Πολιτική

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

18 Μαρ 2026, 13:13
Διεθνή

Τα «ανίκητα» Merkava ομορφα καίγονται

Οι λιβανέζοι μαχητές δείχνουν και πάλι την υπεροχή τους στο πεδίο

18 Μαρ 2026, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάρτη

18 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Πίσω από την πίκρα, την οργή και το νηπιακό πείσμα του Τραμπ

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές περιμένουν την ήττα των αμερικανών συμμάχων/ανταγωνιστών τους

17 Μαρ 2026, 22:03
Κόντρες

Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ

17 Μαρ 2026, 19:53
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Ούτε σκέψη για μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις έργου (μπλοκάκι)

17 Μαρ 2026, 11:48
Διεθνή

Aρχισαν τα όργανα στη σιωνιστική οντότητα

17 Μαρ 2026, 11:02
Διεθνή

Nεκρολογίες Ηρώων | Σουλεϊμάν Χασίμ Αμπού Χαντίρ

17 Μαρ 2026, 10:32
Εργατικά

Είμαστε υπάλληλοι και εργαζόμενοι, κύριοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, δεν είμαστε σκλάβοι σε δουλοπαροικία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

17 Μαρ 2026, 10:10
Διεθνή

Σφιχτή ενέδρα παγιδευσε συμμορίες δωσίλογων νότια της Χαν Γιούνις

17 Μαρ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάρτη

17 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Φρικτά σιωναζιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη

16 Μαρ 2026, 20:11
Εργατικά

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

16 Μαρ 2026, 14:47
Πολιτική

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

16 Μαρ 2026, 14:43
Παιδεία

Κροκοδείλια δάκρυα και υποκρισία από διοίκηση και ΥΠΑΙΘΑ, για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου

16 Μαρ 2026, 12:44
Κόντρες

Μόνος του ξεβρακώθηκε

16 Μαρ 2026, 09:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάρτη

16 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν ζητήσαμε κατάπαυση του πυρός ούτε καν διαπραγμάτευση

15 Μαρ 2026, 19:56
Διεθνή

Κρις Μέρφι: Ο Τραμπ έχασε τον πόλεμο με το Ιράν

15 Μαρ 2026, 10:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάρτη

Αϊτή: Ημέρα πανεπιστημίου.

1922: Ο Μαχάτμα Γκάντι καταδικάζεται σε φυλάκιση έξι ετών για την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής κατά των άγγλων αποικιοκρατών.

1936: Πεθαίνει αυτοεξόριστος στο Παρίσι ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

1971: Ανακαλύπτεται παράνομο τυπογραφείο του «Ρήγα Φεραίου», δέκα συλλήψεις.

1986: Δύο βόμβες στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, η μία δεν εξερράγη (ΕΛΑ).

1999: Αποσπάσματα της αστυνομίας σκοτώνουν τον 20χρονο Αλβανό Λάντι Πέπα στην Καστοριά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo