Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Καπιταλισμός τοξικός και δολοφονικός
Υγεία

Καπιταλισμός τοξικός και δολοφονικός

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Νοέ 2007, 00:00
Παρατηρήσεις-σχόλια-συμπεράσματα του τμήματος Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Επαγγελμάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, μετά από επιθεώρηση που διενεργήθηκε στις παρακάτω εγκαταστάσεις που εμπίμπτουν στις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης Seveso του 2000.
 
1. ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε. που ασχολείται με την αποθήκευση, εμφιάλωση και διακίνηση υγραερίου και που βρίσκεται στην περιοχή Ιωνίας του δήμου Κορδελιού Θεσσαλονίκης:
 
♦ Δεν υπάρχουν αρχεία εκπαίδευσης προσωπικού και θερμών εργασιών…
 
♦ Να ενημερωθεί η μελέτη ασφαλείας ως προς το προσωπικό ασφαλείας.
 
♦ Το δίκτυο πυρόσβεσης στις φωλιές θα πρέπει να είναι σε αυτόματη λειτουργία, ή να παραμένει πάντα το δίκτυο υπό πίεση.
 
♦ Τα μέτρα πυροπροστασίας βρέθηκαν ακατάλληλα… Οι στολές προσέγγισης απαγορεύεται να είναι από αμίαντο και να αντικατασταθούν από άλλες με κατάλληλο υλικό.
 
2. ΒΙΤΟΥΜΙΝΑ Α.Ε. που ασχολείται με την αποθήκευση και διακίνηση πετρελαιοειδών και που βρίσκεται στη Ν. Αγχίαλο του δήμου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης:
 
♦ Να υπάρχει σύστημα ελέγχου υψηλής στάθμης των δεξαμενών.
 
♦ Να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας.
 
♦ Να τοποθετηθούν σειρήνες συναγερμού.
 
3. ΕΚΟ Α.Ε. που ασχολείται με την αποθήκευση, εμφιάλωση και διακίνηση υγραερίου και εμπορικού προπανίου και που βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης:
 
♦ Τα μέτρα καταστολής της φωτιάς (πυροπροστασίας) βρέθηκαν ακατάλληλα. Να αντικατασταθούν από κατάλληλα και πιστοποιημένα.
 
♦ Δεν υπάρχει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας. Η επιχείρηση βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας του συστήματος.
 
Ιδού τώρα τι έδειξε ο έλεγχος σε ορισμένες εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, φυτοπροστασίας κ.λπ.
 
1. AGROLOGY ΠΑΠΑΟΙΚΟ-ΝΟΜΟΥ ΑΒΕΕ, που ασχολείται με παραγωγή και εμπορία γεωργικών φαρμάκων και βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου:
 
♦ Ο χώρος αποθήκευσης της ξυλόλης δεν είναι διαμορφωμένος όπως αναφέρεται στη Μελέτη Ασφάλειας…
 
♦ Η ξυλόλη παραλαμβάνεται σε βαρέλια τα οποία είναι παλιά και έχουν φθορές, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Προτείνεται η αντικατάστασή τους με καινούρια και η συνεννόηση με τον προμηθευτή ώστε να προμηθεύει ξυλόλη σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει.
 
♦ Κατά τη δοκιμή η εφεδρική πηγή τροφοδοσίας ρεύματος δεν τροφοδότησε το μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο.
 
2. ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΑΒΕΕ που ασχολείται με εμπορία προϊόντων φυτοπροστασίας και αγροεφοδίων και βρίσκεται στο δήμο Εχεδώρου:
 
♦ Να αναρτηθούν Πίνακες με τα τηλέφωνα ανάγκης.
 
♦ Τα μέσα ατομικής προστασίας να είναι συγκεντρωμένα σε ένα χώρο και να πιστοποιηθούν οι μάσκες ατομικής προστασίας κατά CE.
 
♦ Να υπάρξει συνεννόηση της επιχείρησης με την Πυροσβεστική για τη διευκόλυνση εισόδου της, σε περίπτωση συμβάντος εκτός ωρών λειτουργίας της επιχείρησης και να προγραμματιστεί άσκηση ετοιμότητας με την Πυροσβεστική.
 
♦ Να διορθωθεί η μελέτη ασφαλείας (7/05) στα σημεία α) σελ 7 που αναφέρει ότι ο τύπος της οροφής της αποθήκης είναι από πυράντοχο οπλισμένο σκυρόδεμα ενώ είναι σιδηροκατασκευή με λαμαρίνα και β) σελ 8 που αναφέρει ότι ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός είναι μονωμένος, ενώ δεν είναι (λαμπτήρες, πίνακας ελέγχου) και πρέπει να γίνει.
 
♦ Να προβλεφθεί διαδικασία μετάγγισης από τυχόν διαρροή, σε βαρέλι που περιέχει τοξικά απόβλητα.
 
♦ Να γίνει αρχείο όπου να καταγράφονται τα λειτουργικά στοιχεία του εξοπλισμού.
 
♦ Ο φορτιστής του περονοφόρου οχήματος να μη βρίσκεται δίπλα στα τοξικά απόβλητα.
 
♦ Να γίνεται προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού.
 
♦ Να εκπαιδευτεί το προσωπικό ως προς την επικινδυνότητα των προϊόντων αποθήκευσης.
 
♦ Οι φορητοί πυροσβεστήρες να αναρτηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις.
 
♦ Να υπάρχει σήμανση στο χώρο προσωρινής αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων καθώς και σήμανση πάνω στα βαρέλια με το περιεχόμενό τους.
 
♦ Δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας που να αναφέρεται συγκεκριμένα στις διαδικασίες λειτουργίας της ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΑΒΕΕ.
 
3. ΑGROTECHNIKA OBEE που ασχολείται με παραγωγή και συσκευασία υγρών, κόνεων και υποσυσκευασία ορμονικών ζιζανιοκτόνων και που βρίσκεται στο δήμο Εχεδώρου, Θεσ/νικη:
 
♦ Η μελέτη πυροπροστασίας δεν αναφέρει τις τοξικές ουσίες που υπάρχουν.
 
♦ Να ενημερωθεί η Δ/νση Βιομηχ. και Ορυκτού Πλούτου για την τωρινή κατάσταση της αποθήκης (ουσίες-ποσότητες).
 
♦ Οι οδηγίες για το προσωπικό ως προς την πυρόσβεση είναι γενικές, να γίνουν πιο συγκεκριμένες ως προς τις επικίνδυνες ουσίες καθώς και να συνταχθεί οδηγία εργασίας για τις ενέργειες του προσωπικού μετά το τέλος των επικίνδυνων συμβάντων.
 
♦ Δεν υπάρχει σύστημα αδειών εργασίας καθώς και κανονισμός ασφαλείας για τους επισκέπτες.
 
♦ Να υπάρχουν διαθέσιμες 2 αναπνευστικές συσκευές οξυγόνου σε 2 διαφορετικά σημεία της παραγωγής.
 
♦ Να ακούγεται η σειρήνα συναγερμού στον εσωτερικό χώρο παραγωγής σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 
♦ Να υπάρχει καταγραφή του ελέγχου λειτουργίας των ανιχνευτών.
 
♦ Να υπάρξει συνεννόηση της επιχείρησης με την Πυροσβεστική για τη διευκόλυνση εισόδου της, σε περίπτωση συμβάντος εκτός ωρών λειτουργίας της επιχείρησης.
 
♦ Δεν γίνεται προληπτικός έλεγχος λειτουργίας στο αλεξικέραυνο.
 
♦ Να προβλεφθεί διαδικασία μετάγγισης της ξυλόλης σε περίπτωση ατυχήματος.
 
♦ Να εφοδιαστεί με άδεια χειριστή περονοφόρου οχήματος και δεύτερο άτομο.
 
Πραγματικά πάρα πολλές και ουσιαστικές οι παρατηρήσεις των επιθεωρητών γι’ αυτές τις εγκαταστάσεις με τις εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες. Τις καταγράψαμε σχεδόν όλες, για να διαπιστώσει ο αναγνώστης ότι βασικά και απαραίτητα μέτρα ασφάλειας δεν έχουν παρθεί και δεν τηρούνται. Εδώ μιλούμε για αέρια εξαιρετικά εύφλεκτα, για ουσίες τοξικές και πολύ επικίνδυνες. Κι όμως, ο έλεγχος διαπιστώνει τόσης μεγάλης έκτασης εγκληματικές παραλείψεις.
 
Η αδειοδοτούσα αρχή έχει προβλέψει μια επιθεώρηση κάθε 12 μήνες για τις εγκαταστάσεις επικίνδυνων ουσιών. Στο υπόλοιπο διάστημα ο έλεγχος προβλέπεται να γίνεται από τους τεχνικούς της επιχείρησης. Ο λεγόμενος αυτοέλεγχος, όμως, είναι μια απάτη, αφού αυτός που αποφασίζει τελικά για να λάβει μέτρα ασφάλειας είναι ο καπιταλιστής, που όμως προσβλέπει μόνο στην αποκόμιση του μέγιστου κέρδους.
 
Αναδεικνύεται έτσι σ’ όλο της το μεγαλείο η φυσική τάση της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης που περιλαμβάνει τόσο την εξοικονόμηση με κάθε μέσο της χρησιμοποίησης κεφαλαίου για τα μέτρα ασφαλείας των εργατών όσο και την κατασπατάληση από την άλλη μέχρι θανάτου της κύριας παραγωγικής δύναμης, της εργατικής δύναμης. Μόνο ο έλεγχος των επιθεωρητών, παρά τη μικρή τους εξουσία και τον ανεπαρκή τους αριθμό βάζει κάποιο φρένο στις επιδιώξεις των καπιταλιστών και τους αναγκάζει να λάβουν κάποια μέτρα προστασίας, τα οποία όμως στη συνέχεια παραβιάζουν. Γι’ αυτό και έχουν τόσα πολλά ατυχήματα με χιλιάδες θύματα σε παγκόσμια κλίμακα. Για τη χώρα μας να θυμηθούμε μόνο την έκρηξη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΧΥΜΑ, πέρυσι τον Ιούλιο, που δημιούργησε ευρείας έκτασης ρύπανση τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα του Λαυρίου.
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπάρχει και ο κοινωνικός θάνατος
Επόμενο άρθρο Χωρίς καθαρή θέση το ΠΑΣΟΚ

Σχετικά Αρθρα

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

Υγεία 15 Οκτ 2025, 14:33

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Υγεία 14 Οκτ 2025, 20:43
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo