Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
  • Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση
  • Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες
  • Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Κροκοδείλια δάκρυα με μπόλικο… δηλητήριο
Διεθνή

Κροκοδείλια δάκρυα με μπόλικο… δηλητήριο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούν 2010, 00:00

Πραγματικά… συγκινητικό το άρθρο των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας (Μπερνάρ Κουσνέρ), της Ιταλίας (Φράνκο Φρατίνι) και της Ισπανίας (Μιγκέλ-Ανχελ Μορατίνος), με τίτλο «Αποτρέποντας μια ακόμα Γάζα», που δημοσιεύτηκε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης (10/6/2010). Οι άνθρωποι «καταδίκασαν απερίφραστα» την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση σε διεθνή ύδατα ενάντια στον στόλο της «ειρήνης» («ελευθερίας» ονομαζόταν, αλλά αυτοί προτίμησαν να τον αναφέρουν «ειρήνης»), που «σοκάρισε όλη την ανθρωπότητα», και κάλεσαν το Ισραήλ να εγκαταλείψει τη λογική της βίας! Μη βιαστείτε όμως να πανηγυρίσετε, γιατί η παρέμβαση των τριών υπουργών Εξωτερικών δεν είναι και τόσο… αθώα όσο αρχικά δείχνει.

Η τρίτη παράγραφος ξεκαθαρίζει το πού το πάνε οι υπουργοί, καθώς περιγράφουν την πηγή του προβλήματος: «Ηταν η άκαμπτη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να επιβάλει τη συμμόρφωση στον αποκλεισμό που τέθηκε σε εφαρμογή το 2007 μετά από ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας), όπως η επιχείρηση Χυτό Μολύβι και ο επακολουθήσας αφόρητος πόνος ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΡΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ (σ.σ. τα κεφαλαία και πάλι δικά μας)».

Αν έλειπε η αρχική «καταδίκη», το κείμενο θα το προσυπέγραφε άνετα ακόμα και ο Βενιαμίν Νετανιάχου! Γιατί όταν λες ότι η «άκαμπτη ισραηλινή στάση» προκλήθηκε από το «πραξικόπημα της Χαμάς» και η φονική επίθεση στη Γάζα στα τέλη του 2008 προκλήθηκε από τις παλαιστινιακές ρουκέτες, δεν κάνεις τίποτ’ άλλο από το να δικαιολογείς τους Σιωνιστές δείχνοντας με το δάχτυλό σου τον… «πραγματικό ένοχο», δηλαδή την Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Ενα παλιό ρητό λέει: «όταν η πραγματικότητα είναι αντίθετη με αυτά που πιστεύουμε, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Αυτό το ρητό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των τριών υπουργών. Γιατί οι «κύριοι υπουργοί» δεν δείχνουν μόνο το μίσος τους για την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού (που προκάλεσε την «άκαμπτη στάση» των Σιωνιστών), αλλά παραποιούν χοντρά την ίδια την πραγματικότητα. Επειδή έχουν περάσει όχι πολλά αλλά μερικά χρονάκια από τότε, καλό θα ήταν να θυμηθούμε μερικά πράγματα:

1. Οσον αφορά στο «πραξικόπημα της Χαμάς» στα μέσα του Ιούνη του 2007, υπενθυμίζουμε ότι τα γεγονότα άρχισαν όταν ο Αμπάς επεχείρησε να επιβάλει την εξουσία της «προεδρικής φρουράς» με τη βία στη Γάζα. Επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας ήταν ο τότε «σύμβουλος ασφαλείας» της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Νταχλάν, γνωστό τσιράκι των Αμερικάνων και διώκτης της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Την περίοδο εκείνη είχε συσταθεί κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη, μετά από συμβιβασμό της Χαμάς με τη Φατάχ, αφού η πρώτη είχε κερδίσει σε δημοκρατικότατες εκλογές την εξουσία το Γενάρη του 2006, αλλά αναγκάστηκε να την αφήσει μετά από πολύμηνο οικονομικό εμπάργκο και να καλέσει την Φατάχ να συνεργαστούν. Σημειώνουμε ότι οι εκλογές αυτές, στις οποίες κέρδισε η Χαμάς, χαρακτηρίστηκαν δημοκρατικές ακόμα και από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ,Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος ήταν μεταξύ των διεθνών παρατηρητών που επιτηρούσαν την εκλογική διαδικασία στην Παλαιστίνη. Τη στιγμή που οι Σιωνιστές βομβάρδιζαν τακτικά τη Γάζα και στραγγάλιζαν οικονομικά την Παλαιστίνη, ο Νταχλάν επεχείρησε να αναγκάσει τις πολιτοφυλακές της Χαμάς να υποταχτούν σ’ αυτόν (μια και το Κουαρτέτο ζητούσε επίμονα τη διάλυσή τους) και εισέβαλε στη Λωρίδα της Γάζας για να την καταλάβει. Ομως απέτυχε παταγωδώς μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Αμέσως μετά από την πανωλεθρία της Προεδρικής Φρουράς και των σωμάτων ασφαλείας του Αμπάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο τελευταίος διέλυσε την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και ανέστειλε τα άρθρα 65, 66 και 67 του παλαιστινιακού Συντάγματος. Ετσι, η νέα κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης» δεν χρειάστηκε καν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ούτε είχε πλέον περιορισμένο χρόνο λειτουργίας (πέντε βδομάδες προβλέπονταν σύμφωνα με το Σύνταγμα, όμως ζει και βασιλεύει ακόμα και σήμερα, δηλαδή τρία χρόνια μετά).  Επειδή ο Αμπάς δεν μπόρεσε να καταργήσει… τη Βουλή, φρόντισε να την καταστήσει ένα διακοσμητικό όργανο χωρίς καμία απολύτως εξουσία και αρμοδιότητα. Ορισε δε πρωθυπουργό τον Σαλάμ Φαγιάντ, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας (1987-1995) και μετέπειτα εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Παλαιστίνη (μέχρι το 2001), ο οποίος σπούδασε οικονομικά στην Αμερική (Phd στο πανεπιστήμιο του Τέξας) και ήταν υπουργός οικονομικών στη διεφθαρμένη κυβέρνηση της Φατάχ (2002-2005) που κατέρρευσε το 2006! Αυτή είναι η «νόμιμη κυβέρνηση» της Παλαιστινιακής Αρχής, που στηρίζουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (και οι τρεις υπουργοί βεβαίως, όπως ρητά αναφέρουν στο άρθρο τους).

2. Είναι συνειδητός βιασμός της πραγματικότητας να ισχυρίζονται οι τρεις υπουργοί ότι η φονική επίθεση «Χυτό Μολύβι» έγινε σαν απάντηση στις «συνεχιζόμενες επιθέσεις ρουκετών»! Γιατί ήταν η Χαμάς που κήρυξε εκεχειρία το καλοκαίρι του 2008, με την προϋπόθεση να χαλαρώσει ο αποκλεισμός της Γάζας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού πληροφοριακού γραφείου για θέματα «τρομοκρατίας» (Intelligence and Terrorism Information Center at the Israel Intelligence Heritage & Commemoration Center – IICC), σε έκθεσή του με τίτλο «Σύνοψη των επιθέσεων με όλμους και ρουκέτες το 2008», ο αριθμός ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τις 18 Ιούνη (μέρα που κήρυξε η Χαμάς εκεχειρία) μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη ήταν μόλις 18, από τις οποίες δεν έπαθε κανένας τίποτα. Ομως ο αποκλεισμός όχι μόνο δεν χαλάρωσε αλλά συνεχιζόταν κανονικότατα, μέχρι που στις 4 Νοέμβρη του 2008 οι Σιωνιστές εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας δολοφονώντας έξι μέλη της Χαμάς. Τότε ήταν που ξεκίνησε νέος γύρος αντεπιθέσεων με ρουκέτες.

Η πολιτική αλητεία των τριών υπουργών δεν σταματά εδώ. Ακόμα και η διερεύνηση των γεγονότων του μακελειού, που ζητούν, είναι καθαρά σε σιωνιστική βάση! Αφού πρώτα δηλώσουν ότι η έρευνα θα πρέπει να είναι αμερόληπτη, διαφανής και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, επεξηγούν τι εννοούν με την έννοια «αμερόληπτη»: «Θα πρέπει ωστόσο, να εξασφαλιστεί ότι θα αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν μετά την κατάθεση της έκθεσης Γκόλντστοουν (σ.σ. του σιωνιστή δικαστή που αναγκάστηκε να παραδεχτεί μερικές αλήθειες), της οποίας τα συμπεράσματα εκμεταλλεύτηκε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τα μισά ψηφίσματα του οποίου, δυστυχώς, ήταν αφιερωμένα στο να καταδικάζουν το Ισραήλ»!!! Αφού οι «αμερόληπτοι» υπουργοί καταγγέλλουν ακόμα και το… «αντισημιτικό» Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, εμείς τι να προσθέσουμε! Αξιος ο μισθός τους!

Μετά από αυτά, επόμενο ήταν να ζητούν την άρση του αποκλεισμού, όχι για να σταματήσει η αδικία, αλλά –προσέξτε– για να «αφαιρεθεί ο λόγος ύπαρξης της μαφιόζικης οικονομίας των τούνελ»! Και φυσικά, η άρση του αποκλεισμού θα πρέπει να γίνει μόνο με την εγγύηση ότι δεν θα περάσουν όπλα και ανθρώπινο δυναμικό στους «τρομοκράτες». Εννοείται, φυσικά, ότι οι Σιωνιστές θα μπορούν να εξελίσσουν τα πυρηνικά τους και τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτουν, αφού γι’ αυ- τούς οι «κύριοι υπουργοί» ποιούν την νήσσαν!

Σαν επιστέγασμα όλων αυτών έρχεται και η «τελική λύση», που κατά τους υπουργούς δεν μπορεί να είναι άλλη από την επαναφορά της εξουσίας της Παλαιστινιακής Αρχής και του προέδρου Αμπάς προσωπικά στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η επανάληψη της «ειρηνευτικής διαδικασίας» με τους Σιωνιστές! Οι υπουργοί δείχνουν βαθιά στεναχωρημένοι που το Ισραήλ δεν έχει πλέον την ανοχή των λαών. Γι’ αυτό και αναφέρουν επί λέξει: «Αυτή η τραγωδία δεν πρέπει να δημιουργήσει καταστάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας είτε στη Μέση Ανατολή είτε στην Ευρώπη… Η κλίμακα των διεθνών διαμαρτυριών αποδεικνύει ότι το Ισραήλ δεν έχει πλέον ασυλία. Πόσο θα ελπίζαμε κι άλλες τραγωδίες να προκαλούσαν την ίδια καταδίκη!».

Είναι πραγματικά… θλιβερό που οι λαοί καταδικάζουν τους Σιωνιστές για μια τόσο… μικρή τραγωδία! Κι ακόμα πιο… θλιβερό που η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει να μάχεται «μπαίνοντας φρένο στην ειρήνη»… Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣΙΝΕΜΑ
Επόμενο άρθρο Αρση αποκλεισμού ή χαλάρωμα με ισραηλινή εποπτεία;

Σχετικά Αρθρα

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Διεθνή 21 Οκτ 2026, 12:00

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

Διεθνή 21 Οκτ 2026, 10:17

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:33

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:17

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 10:16

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 14:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, απ’ αφορμή τη δολοφονία των φυλακισμένων της RAF στα λευκά κελιά του Στάμχαϊμ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo